Euroleague 2012-2013

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi hoş diyorsunda Babam 68 yaşında ve koyu bir taraftar. Galatasaray'la yatıyor Galatasaray'la kalkıyor tek zevki bu.En son 46 yaşında şampiyonluğumuzu gördü.Şimdi görüştüğümüzde bana soracak ya nezaman bu takım şampiyon olacak bu sene çok ümitliydim diyecek bana.Ona ne diyeceğimi bilemiyorum bir 10 sene dahamı bekle diyeyim.İnanın babamız ve dedemiz yaşlardaki taraftarlarımız bizden daha istekliler çünkü belkide hayatlarının son yıllarında güzel günleri şampiyonlukları bizden daha çok görmek istiyorlar.Daha çok playofflar oynayacağız derken sadece kendimizi ve yaşıtlarımızı düşünerek söylemeyelim...

Benim demek istediğim Oktay Mahmudi ile erkek basketbolda bir atılım yaptık, bir planlama içerisindeyiz. Beşiktaş'a elendik diye geçen 2 seneyi çöpe atamayız. Euro cup'ta oynarız bir sene ama inanınki bu takım şampiyonluk hasretine son verecek Oktay Mahmuti yapılanmayı ayarlayacaktır. 2+2 lik sözleşme boşuna yapılmadı. Yalnız benimde canımı sıkan bir nokta var Hakan Üstünberk ne olursa ama ne olursa olsun tekrar kulübe kazandırılmalı, bütün yükü Oktay Mahmudi'nin sırtına atmakla olmaz bu iş.

banvit elense bile eurolig elemelerine gidemiyormuşuz.

geçen sene banvit ligi 2. bitirdi, yarı finalde bize elendiler ama banvit bu sene euroligde elemelere katıldı bizim gibi, diğer tarafta idi onlar.
CEZ Nymburk 69 -57 Banvit

diyelim banvit de bizim gibi başarılı olsaydı geçen sene, onlar da katılacaktı EL'ye. 4 takım olacaktık. Neden bu sene bizi ön elemeye almıyorlar???

bu sene biz ligi 1. bitirdik, yarı finalde elendik. üstüne üstlük EL'de iyi performans gösterdik neden ön elemeye almıyorlar?? 4 takım olacak diye mi istanbuldan??? öyle şey mi olur.
4 takım istanbuldan olsa EL ne kaybeder ki?? Bjk de, GS de full tribüne oynar. fb zaten belli seyircisi var. efes zaten küme düşse EL'ye alırlar.

ispanyadan geçen sezon: Caja Laboral - Bilbao-Madrid-Barça-Malaga vardı gruplarda 5 tane ispanyol. 5 ispanyol oluyor da 4 türk olmuyor mu??? bir de kapısından içeri almıyorlar ki ön eleme oynuyoruz

Onu bunu bilmem de bu efes bizi bu sene mahvetti. Oly i yenemedi, sadece bizi yendi, f8 den etti bizi, şimdi bir de ligde elenirse hiç şaşırmam. Karşıyaka istese bu kadar yapamazdı.

3 Ay önce neler konuşuyorduk şimdi neler. İşte spor bu adımlarını sağlam atmazsan sadece teknik ekibin kalitesine güvenirsen olacağı bu Galatasaray Spor Kulübünün basketbolda bu kadar ilgi artmışken sadece sponsorlardan meded umması nedir? 7-8 milyon euro bu takıma aktarılsa sponsorlarla beraber Avrupa'nın en iyi kadrolarından biri kurulur. Tamam seviyoruz iyi hoş ama kadromuzda gordon ve shipp gibi görev adamlarının dışında şu anda Avrupa'nın ilk sekizini kovalayacak o takımlarda rotasyona girecek oyuncu yok...

Şu bir gerçek ki taraftarın uğraştığı kadar yönetimimiz uğraşmadı takımımızla. Nihad Djedovic, Shipp sakatlanmadan önce alınamaz mıydı ? Size olarak ne kadar eksik olduğumuzu ben televizyondan görüyorum niye takviye yapmadık ? Biz bu kadroyla 2.10 üstü adamların mekanı olan CSKA'yı yendik o ayrı konu ama ordaki takım olgusunu her maç sahaya yansıtamayız. Bakınız Beşiktaş Milangaz maçları.

Hiç bir sene de Eurocup da oynarız diyip de kendimizi avutmayalım. Sevda arma sevdası o ayrı konu. Ama bir sene Euroleague'de iz bırakıp sonraki sezon oraya gitmek için başkasından meded ummak hiç hoş değil. Ben bunu bir Galatasaraylı olarak kabullenemiyorum.

Efes'in finale çıkmasıyla seneye elemeyle de olsa girme olasılığımız doğdu..Garanti değil belki,ancak elemelerde olacağımız düşünüyorum.Tabi şu Efes'in alacağı sonuca göre bunun belirlenmiş olması üzücü ama bunu geride bırakıp,hatalardan ders alıp doğru yapılanma için adımları atmaya başlayabiliriz..

Beşiktaş şampiyon olamazsa gidememe ihtimali var mı ? Malum her branşta ekonomik olarak falan küçülmeye gideceklerini söylüyor beşiktaş başkanı

Bence Beşiktaş şampiyon olamazsa bizim gitme olasılığımız daha fazla olabilir. Ama şampiyon olurlarsa 4. bir Türk takımını, üstelik wild card vererek almazlar.

Bu sene euroleague e gidemesek bile a lisansı için puan toplamamız lazım, o yüzden eurocup ta başa oynanmamız gerekecek. Nerde oynarsakta oynayalım kadromuzu güçlendirip iyi puanlar aldık mı ve 2013-2014 sezonunda euroleague e gittiğimiz zaman sezon sonunda a lisansını alırız. Tabii Beşiktaşa elenmemiz işi yokuşa sürdü baya. Ekonomik olarak da işimiz zorlaştı. Ancak eurocup olsa bile takımın arkasında olursak 2 sene içinde a lisansını %100 alırız. Umarım bu sezon euroleague den uzak kalmayız. Ve gelecek sene a lisansını vermelerini kutlarız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...