Euroleague 2012-2013

k5xul.jpg


Resim biraz karışık ve tarafımdan amatörce hazırlandı ama yine de bir bakışta maçları göz öne seriyor.

E Grubu'nda lider bulunan Real Madrid 5 deplasmana çıkmış ve Pana ve Unicaja'yı yenmeyi başarmış. İkinci yarıda 5 maçı sahasında oynayacak. Efes'in deplasmanda Real Madrid'i yenmesi dışında bir sonuç Real Madrid'i 2. yapmaz. Diğer grubun dördüncüsünü bekliyorlar artık. Tabi maçları bırakmazlarsa. Bu grupta ikincilik mücadelesi CSKA ve Efes arasında geçecek. Efes Unicaja'yı, CSKA da Zalgiris'i deplasmanda yendi. İki takım da sürpriz deplasman galibiyeti almazsa, CSKA sahasında yenilmezse ikincilik maçı bu haftaki maç olur. İlk maç 19 farkla bitti. CSKA çok yönden avantajlı, Real'e ve Efes'e yenilirlerse Efes'in ikincilik şansı olur ancak. Tahminim CSKA 2. olur, Efes de 3. olur. Pana ve Zalgiris dördüncülük için çekişecek. İlk maç 67-66 bitti. Bunun avantajıyla Zalgiris daha avantajlı diyebiliriz. Bu arada Efes maçına kadar Zalgiris'in zor maçları var. Sahasında Pana'ya da kaybederlerse Efes orada galibiyet alabilir ve 2. olur. Zalgiris'in performansı Efes'i etkileyecek.

Diğer grupta Barcelona ve Siena liderlik mücadelesi veriyor. Hem takım kadrosu, hem de ilk maçtaki 19 sayılık avantajla Barcelona daha şanslı durumda. Barcelona 1., Siena 2. olur muhtemelen. Khimki, Caja Laboral, Olympiacos arasında da 3-4 yarışı olacak. İki Türk takımı deplasmanına gidecek Olympiacos daha avantajlı bence. 3. olurlar diye düşünüyorum. Caja Laboral-Khimki arasında da Rusya'da oynanacak maç büyük önem taşıyor. Kazanan 4. olur. Khimki önde tabi. Maccabi, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın grupta pek şansı bulunmuyor.

Real-Khimki
CSKA-Olympiacos
Efes-Siena
Zalgiris/Pana-Barcelona

sonucu çıkar buradan. Efes için 3 olmak bence 2 olmaktan daha iyi olur böyle bir durumda.

Önümüzdeki haftanın maçları da şöyle;

Brose - Unicaja
Zalgiris - Panathinaikos
Efes - CSKA
Real Madrid - Alba

Fenerbahçe - Barcelona
Maccabi - Siena
Khimki - Beşiktaş
Olympiacos - Caja Laboral
 
Her zamanki gibi tahminlerimizi yapalım.

Fenerbahçe-Barcelona (2)
Maccabi-Siena (1)
Brose-Unicaja (2)
Zalgiris-Panathinaikos (1)
Khimki-Beşiktaş (1)
Efes-CSKA (1)
Olympiacos-Caja Laboral (1)
Real Madrid-Alba (1)
 
LithuaniaBasket ‏@LithuaniaBasket
"Well, at least we don't have a horribly ugly jersey," Pianigiani after getting blown out by Barca. #Fenerbahce #Demotion

uluslararası kafa yapıyorlar fenerle.
 
Hazır maçlar başlamamışken tahmini yapalım. Barca'nın kazanacağını düşünüyordum. Bir yerde koparırlardı ve çok erken kopardılar.


Fenerbahçe-Barcelona 2
Maccabi-Siena 1
Brose-Unicaja 2
Zalgiris-Panathinaikos 1
Khimki-Beşiktaş 1
Efes-CSKA 2
Olympiacos-Caja Laboral 1
Real Madrid-Alba 1
 
Fenerbahçe Ülker 60 - 99 Barcelona Regal

ispanyollar resmen dalga geçti. ikinci yarı genç oyuncuları oynattılar. son çeyrek de yürüyerek oynadılar. biraz asılsalar EL tarihine geçecek bir fark olabilirdi.

Fenerbahçeli idareciler para saçarak başarı gelmeyeceğini ne zaman anlayabilecekler, merak ediyorum.

maçın sonunda taraftar grupları karşılıklı tezahüratlaştı. bir tarafta "yönetim istifa" diyenler, diğer tarafta onları susturmaya çalışanlar... arada küfürleşmeler de yaşandı.
 
Tahmine 1 dedim gruptan çıkabilmeleri için ama büyük takım işte. Pana deplasmanda kazanmış. Zalgiris dışarıda kalacak büyük ihtimalle.
 
Beter olsun şikeci hırsızlar.

İşte Türkiye'de her maç iki hakem tarafından desteklenen 20 milyon euroluk FB Ülker. Gelen geçen yatırıp... Neyse.
 
101-58'lik Siena deplasmanları yeni yeni soğuyordu halbuki.Barcelona'nın bıraktığı maçta 40 yemek mağlubiyet değil,çok başka bir şey.
 
Bu arada antuya bir bakayım dedim, sanırım Pianigiani'nin takımın başında kalması bizim için çok iyi olacak. Yerli oyuncular Nedim Karakaş'la görüşüp "bu adamı gönderin" diye sitem etmişler. Pianigiani "tazminatımı verirseniz" giderim demiş ama FB yönetimi bunu reddetmiş. Batiste ile de antrenmanda tartışmış konuşmuyorlarmış.

Turgay'ın uşakları destek çıkmazsa şampiyonluk şansımız hala mevcut. Hem de ciddi biçimde.
 
Harcanan paralara yazık. Türkiye'de kalça çıkarmaya faul verilmeyince orada da verilmez diye düşünenlere iyi oldu. İbo ağladı maç boyu. Arada literatüre yeni bir söz ekledi "bu da mı giriyor ya".
 
Anadolu Efes grupta seviyesini belli edecek bir maça çıkacak birazdan. Kazanırlarsa Real Madrid ve CSKA ile ikincilik hatta liderlik mücadelesi verecekler, kaybederlerse de Zalgiris ve Pana ile üçüncülük, dördüncülük mücadelesi verecekler. Önlerinde çok zorlu iki maç var aslında. Bugünkü CSKA ve haftaya oynayacakları ve kaybetmeleri muhtemel olan Pana maçları. 2 maçta 2 galibiyet demek grupta ilk 2'nin kesin olması demek ama özellikle haftaya işleri çok zor. Bugün galibiyete daha yakınlar CSKA benim sene başındaki favorim olmasına rağmen.

Bakalım başarılar Mahmuti'ye.
 
CSKA belki de bu seneki en iyi maçını oynuyor. Üstelik Khryapa da yok kadroda. Efes bu maçı alırsa gerçekten iyi iş yapmış olacak. Maçın gidişatına göre ibre CSKA'dan yana ama.
 

Üst