Euroleague 2012-2013

Onlarda Barac diye bir adam var. 4 milyon avro'mu ne vermişlerdi almak için. Shawn Paul Bradley'in Avrupa'da oynayan versiyonu fasulye sırığı.
 
Herhalde bir adamın arkasına sığınıp mağlubiyeti buna bağlamayacaklardır..

Yoksa bizim sezon başından beri olan mücadelemize direniş mi dersiniz, dayanma mı dersiniz, karşı koyma mı dersiniz ne derseniz deyin ama büyük işler yaptığımız kesin.
 
Herhalde bir adamın arkasına sığınıp mağlubiyeti buna bağlamayacaklardır..

Yoksa bizim sezon başından beri olan mücadelemize direniş mi dersiniz, dayanma mı dersiniz, karşı koyma mı dersiniz ne derseniz deyin ama büyük işler yaptığımız kesin.

Sezon sonunda lig şampiyonu olursak inşaAllah Tugay Ağabey,ben "Destan"olarak adlandıracağım sezon başındaki onca şansızlıklara rağmen yapılan bu mücadeleyi...
 
Daha kolay kazanır sanmıstım ama biraz zorlandı Efes. Zorda olsa Farmar'ın etkili performansıyla Efes deplasmanda Alba Berlin'i 86-91 yendi. İnşaAllah Barça ve Oly ile eşleşmezsek yarı final garanti inşaAllah. Oktay Hoca'ya güvenim sonsuz...
 
A.Efes 10 maçta 8 galibiyet 2 yenilgi aldı.
çok büyük iş bence.
kaybettikleri maçlarda en zor deplasman maçlarından 2 siydi.
maalesef en büyük sıkıntıları burda.
bize karşı, karşıyaka'ya karşı, pana'ya karşı sert ortalardan bir türlü istedikleri sonuçları alamıyorlar.
bence bunun en önemli sebebi pota altında çok zayıf olmaları.
bu tarz ortamlarda savunmalar sertleştiğinde Semih ve Barac gibi uzunlar çok eziliyor rakipleri karşısında.
Batiste sezon başından beri takımın içersine monte edilseydi deplasman fobiside yaşamazlardı bence.

ha yaşasınlar, özellikle ligde bize karşı yaşamaya devam etsinler orası ayrı. :)
 
Yine F.ülker ve 90 küsür sayı..

Maccabi'nin kazanmasının ardından Khimki-Siena maçının önemi arttı. Keza Caja Laboral bir aksilik yaşamazsa Beşiktaş'ı mağlup eder. Siena'nın durumu iyi gibi gözükse de zor maçlar oynayacaklar. Bu grupta Barcelona ve bizim asalaklar haricinde kimsenin yeri belli değil.
 
Diğer grup için de yazmadan geçmeyelim. Real Madrid uzayan maçta Zalgiris'i mağlup etti ve çoğu kişinin beklediği üzere Zalgiris'e buraya kadar dedi. Yarın Malaga-Pana maçı çok önemli grup için. Pana kazandığı takdirde ilk 4 belli olacak sadece gelecek maçlarda sıralamalar şekillenecek. Şayet Malaga kazanırsa şansını sürdürüp ben de varım diyebilecek. Malaga'nın çok zor fikstürü var bunu da belirtmek gerek tabii.
 
Bojan Emir ve Bo'dan başka katkı aldıklari oyuncu yok. Bazen Oğuz bazen Andersen bazen de dün olduğu gibi KAya. Bu takıma nasil 2 maçta boyun eğdik anlamiyorum. Hatta 2 maçta da 70 sayıyı geçemedik. Ama inşaAllah bundan sonra şansları yok. Canlarıni yakacağız artik insaAllah. Ligte sampiyon olacaklarini duşünmüyorum. İnsaAllah ya biz olacağiz. Ya da Efes ve Banvit'ten biri. Ûlker'e hic şans tanımıyorum açikcasi... Rezil olsunlar...
 
efes 2 veya 3 bitirecektir grubu. bu durumda barca dışında bir takımla eşlecek. siena, khimki, maccabi yi kesin eler, oly gelirsede zor da olsa saha acantajıyla kazanır düşüncesindeyim.
bu sene f 4 büyük sürpriz olmazsa gelir.
biz ise daha iyi takımız ama hakemler konusunda endişem olduğu için Fb ile gelecekse finalde karşılaşmalıyız. banvitle yarı final oynayıp efesi finalde beklemeliyiz..(efesin fb yi eleyeceğini düşünüyorum)
 
Ben BJK'ye bir şey diyemiyorum. Geçen sene ultra bir sezon yaşadılar. Erman Kunter sistem adamıdır eğer sabredilirse en geç 2 sezona sağlam bir takım ortaya çıkartır. Sezon başında bizim için de adı geçtiğinde hayır demiştim çünkü Galatasaray ve Erman Kunter'in yapısı uyuşmazdı. Ergin Hoca zorluklardan çıkmayı seven biri. Erman Kunter ise atlatalım daha iyi günler olacak tarzı bir adam.
 
Bo McCalebb mental olarak tamamen çökmüş durumda, oyuna kafasını veremiyor, kendisine de tribünlerden tepkiler artıyor.. Özellikle Maccabi maçında fark 6 sayıyken topu elinden kaçırınca, tribün baya bir küfretmiştir diye tahmin ediyorum, el kol hareketlerinden anladığım kadarıyla..
 
Eee ne denilir ki , fenerin her branşta aldığı yıldızların kariyerini bitirmesi geleneğine McCalebb gibi bir yıldız da eklendi. Yazık ettiler adama.
 
McCalebb hiçbir zaman FBÜ'den aldığı paraya değecek bir oyuncu olmadı.
şutu olmayan guarda o paraların verilmesi çok saçma.
tabi paranın karşılığı gelmeyip beklentinin altında kalınca moral olarak çökmesi doğal.
McCalebb'e verilen paralar Saras'ın gençliği, Diamantidis, Rudy Fernandes, Navarro, Spanoulis seviyesinde oyuncular içindir.
Gerçi beter olsunlar.
 
Bo Avrupa'da en özel oyunculardan biri. Para var aldı adamlar tutmadı orası ayrı. Getirmek bile başarı. He tutmama ihtimali vardı ve tutmadı. PG lere bakarsak Bo, Teodosic, Bobby bunlar çok özel oyuncular tek başına maç alabilirler ama tutmama ihtimalini minimuma indirmek için daha çok aklıyla oynayan PG tercih edilmeli. Spanoulis, Planinic gibi. Belki Teo 10 üzerinden 10-10-9-10-9 oynar ama 3-5 ile oynayadabilir ara sıra. Ama Spanoulis 8-8-8-10-9-8-8 diye gider her maç über oynamaz ama 7nin altına düşmez. Bir yerde Spanoulis, Bobby, Planinic gibi isimlerin sezon sonu serbest kaldığını okumuştum. Bütçeyi falan bilmiyorum ama iyi bir bütçemiz olursa kesinlikle denemeliyiz şansımızı.
 
Spanoulis'e,Planinic'e falan ihtiyac yok bence. Arroyo gibi müthiş bir oyuncumuz var. En az 1 sene daha bizde oynamayı hakediyor. Bize gelecek sene için Caroll gibi bir skorer lazım 2 numaraya Gordon'un yerine.. Bo mes'elesine gelince de inşaAllah seneye Tûrkiye'de kalmaz yoksa kariyerine yazık olacak. Aynı şekilde Emir ve Bojan da kariyerlerini düşünüyorlarsa bence Ülker'den gitmeliler. Bojan bize de iyi giderdi hani :) Bu yılın en iyi skoreri şu anda Avrupa'da. Çokta yüzdeli atıyor. Ûlker'de takımımda isteyeceğim tek yabancı. Yerlilerden de Ender'in yerine Barış Ermiş sanki iyi gider bize. Emi iyi oyuncu ama karakteri bozuk. Gelmesin istemem. Oğuz da Ergin Hoca ile müthiş işler yapabilir sanki :) Neyse hele inşaAllah şampiyon olalımda bu sene. Seneye Euroleague için en iyi kadroyu kurar Ergin Hoca adım gibi eminim. Sanırım bu konuda herkes benle hemfikir. Saygılarımla...
 
Dün %100 baskette İbrahim Kutluay ağlıyordu. fülker 30 milyon avro harcadı diyordu ne oldu diye. Ardından Galatasaray'ın da 20 milyon avro harcadığını iddia etti. İşte Türkiye'de sistem de onlardan yana diye her iki kulübe laf dedi. Banvit'le yarı finalde hakem hatalarını söyledi de finaldekileri nedense söylemedi.
 

Üst