Euroleague 2012-2013

Gruptan çıkarlar da F4 çok zor şu oyunla hadi hücum performansları neyse de savunma pek düzeleceğe benzemiyor.
 
Fenerbahçe'nin durumu çok sürpriz değil aslında. Geniş kadroya rağmen takımın yarısı Bo. Bo sakatlık sonrası ritmini bulamadı ve sitelerde Avrupa'nın en iyi guardlarından gösterilen(!) Bremer da takımı yönetemiyor. Barış'a süre vermiyor koçları. Takımda ciddi bir oyun kurucu problemi var. Oyuncu kurucu diyip geçmemek lazım, organizasyon ve liderlik konularında sınıfta kalıyorlar. Emir 1 maç götürdü, 2 maç götürdü, sonrası yok. Bizim takımda da oyun kurucu eksikliği var belki ama Hawkins o liderlik eksiğini çok iyi kapattı bizde.
 
Zalgiris'i sene başındaki Beşiktaş maçında izlemiş olmanın da etkisiyle biraz küçük gördük ama maçlar biraz ilerleyince yanılmış olduğumuzun farkına vardık.

K.Lavrinovic, D.Lavrinovic, R.Kaukenas gibi tecrübeli yıldızların yanında henüz oynamamış R.Javtokas; takımın tecrübeli isimleri P.Jankunas, T.Klimavacius; genç sayılmasalar da diğer isimlere göre genç yetenekler Kuzminskas, Lipkevicius, Juskevicius, dün akşam muazzam oynayan Popovic, bu yaşlı kadroyu maç içinde hızlı oynayarak yenmeye çalışan takımlara karşı kendilerini beğenmesem de 3 Amerikalı kısa ve odundan devşirme J.Foote.

Aslında dominant bir takımın bulunmadığı Euroleague sezonu için muhteşem sayılabilecek bir kadroya sahipler. Ben takımın 3 kısa Amerikalısını beğenmiyorum ama onlar da fena gitmiyorlar. Merakla takip edeceğim kendilerini.
 
İlk 5 hafta bize gösterdi ki geçen seneki CSKA dominantlığında bir takım yok. CSKA ve Panathinakos inanılmaz güç kaybetmişler. Efes ve Fener'in oynadıkları oyun çok iyi olmasa da Final 4 yapabilmek için ideal bir sezon. Gidip de Zalgris oynarsa hakkaten özellikle Efes'e çok yazık olur. Final 4 için Barcelona ve Real Madrid geçiyor aklımdan sadece. Plase olarak da CSKA, Olympiakos Maccabi. Ama bunlardan sonra aklıma ilk gelen takım da Efes. Bir daha böyle bir lig bulamazlar. Siena bitmiş Pao kötü, diğerleri geçtiğimiz senelere göre zayıflamış. Bu sene de olmazsa daha olmaz.
 
Real Madrid kesinlikle ligdeki en iyi takım durumunda şu anda. Ligde Bilbao'yu da yenerek 7-0 yaptılar. Sene başında kupayı aldılar. Tek yenilgileri 1 sayı farkla Khimki karşısında.
 
Fenerliler sezon başı F4 garanti, Şampiyonluğun en büyük adayı biziz diyorlardı. Şimdi 8'li finallere kalsak bile başarılıyız diyorlar. Kıvırmaya başladılar. Harcanan paralara ve sezon öncesi beklentilere bakarsak F4'den aşağısı başarısızlıktır. Kıvırmaya gerek yok.
 
Kafa kafaya giden Union deplasmanında kaybetselerdi elenme şansları bile vardı. Ya da Cantu içerde Slovenlere kaybetmeseydi ilk turda çok terleyeceklerdi. McCaleb yerine başka biri tercih edilmiş olsaydı F4 için hiç şansları olmazdı. Kötü durumdalar çok net. Hee beter olsunlar orası ayrı.
 
Pozisyon basket. 0.0 oldu mu ışık yanmadı dikkat edersen. 0.1-0.0 oluyor ama o 0.09-0.08i var daha. O yüzden ışığa bakmak lazım.
 
Efes henüz takım olamadı ama tek tek bakıldığında ne kadar mükemmel kadroları olduğunu şu maçta da görüyoruz. Her maçta bazı oyuncuları feci derecede formsuz olduğu için ritm bulamadılar ama o ritm bulamayanlardan Vujacic yandığında da nasıl oynadığını görüyoruz. Takım sorunlu ama. Kerem Tunçeri sorun yaratıyor. Semih sorun yaratıyor. Savanovic feci formsuz. Barac sakat. Düzgün karaktere sahip oyunculara sahip değiller. Bizim de en büyük avantajımız bu onlara karşı.

Maçı çevirdiler Vujacic-Gönlüm sayesinde. Güzel maç oluyor ama kaybedebilirler.
 
Vujacic bakalım bir daha kac maç sonra bôyle oynayacak ? Cidden bu maçta fena dôktûrdû,ôzellikle 3.periyot 20ye yakın sayi attı ve maçi EFe lehine çevirdi. Keşke gecen maz Zalgiris'e kaybedilmemîş olsaydi. Grup birinciliği için búyûk bir avantaj sağlanmış olurdu. Oktay Hoca istediği kimliği oluşturabilirse Euroleague'in en bûyûk favorilerinden biri olur.
 
Efes'in maçı bugünmüş, vizeler yüzüdnen hayattan koptum iyice :S

Yenilmekle kalmamışlar, ikili averajı da vermişler. 75-53 nedir yav, yemin ediyorum rezalet. Böyle şutörleri olan bir takımın 53 sayıda kalması kabul edilebilir gibi değil.

Oktay hocanın elinde olsa yarın Vujacic'le Barac'ı ikiletir. Sistemine hiç uymuyor ikisi de.
 

Üst