Euroleague 2012-2013

Yazık oldu gerçekten. İlk maçta ki avantajlarını da kaybetmişler. Oktay Hoca'nın da dediği gibi,Efes'de kimlik tam oturmadı. Vujacic,Batista ve Barac ile de pek oturacak gibi gözûkmüyor. Semih de bir türlü olgunlaşamadı gitti yahu. Hiç takmıyor. Oktay Hoca nasıl izin veriyor bu duruma anlamış değilim...
 
Doğrusu maçlarını izleyemiyorum ama aldıkları sonuçlara bakınca Mahmuti´nin Efes´i şaşırtıyor beni. Gerçi Oktay Hoca´nın çok eleştirilme hakkı yok, özellikle yabancı oyuncular konusunda elini kolunu bağlayan sözleşmeler eşliğinde görev başına geldi.

Avrupa´da takımın silkinip başarılı olmasını isterim.
 
Beşiktaş ilk yarıyı geride bitirmesine rağmen ikinci yarıda ki müthiş oyunuyla Brose basketi yenip son 16ya kaldi. Büyük başarı gerçekten. Tebrik etmek gerekir. İnşaAllah guzel,kolay bir gruba düşerler de top 8 de yaparlar.
 
Fenerbahçe ilk yarıda Real Madrid'e karşı koymaya çalıştı, hep önde gitti ama Real Madrid vurdu geçti sonra. Nazar değecek diye korkuyorum ama Real Madrid gerçekten Avrupa'nın en iyisi şu anda.
 
Real'in üçlükleri girmediği halde kafa kafaya gidiyordu, ama son periyod şutları girdi ve muazzam savunmalarıyla farkı 20 sayıya kadar çıkarttılar. Maçlarını NBA temposunda oynuyorlar. Ve onlar adına bu sezon en büyük avantajları, şutlarının girmediği maçlarda bile yaptıkları savunmayla bir şekilde sürekli maçın içinde kalmaları. Gerçekten çok tehlikeli bir takım konumundalar. Benim daha önce dediğim gibi, bu sene o sene olabilir onlar için.
 
Real Madrid sadece son çeyrek performansı ile Fener Ülkeri sahadan sildi hiç kasmadan fark attılar. Batiste ve Sato çok gerilemiş durumdalar özellikle Batiste felaket bitirmiş resmen basketbolu. Keşke şu Jayce Carrol bizde olsaydı adam müthiş.
 
Aslında grup aşamasının çok da bir esprisi yok. 1. olup zor bir gruba da düşebilirsiniz, 4. olup dişinize göre gruba da düşebilirsiniz. Yalnız kesin olan bir şey varsa 8'li gruplarda müthiş bir mücadeleye sahne olacağız. Barcelona ve CSKA biraz daha toparlanmış girecekler muhtemelen. Real Madrid yine aynı şekilde devam edecektir. Bence Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker de biraz daha iyi olacak. Fenerbahçe özellikle Bremer yerine iyi bir oyuncu ile anlaşabilirse düzelebilir. Panathinaikos da Diamantidis kadroda olduğu sürece zorlayacaktır. Gruplardaki durumlara baktığımızda;

Real Madrid 6-2 (Cantu, @Olimpija) (8-2 ile 1. bitirir.)
Panathinakos 5-3 (FB, @Khimki) (6-4 ile 3. bitirir.)
Khimki 5-3 (@Olimpija, Pana) (7.3 ile 2. bitirir.)
Fenerbahçe 4-4 (@Pana, Cantu) (5-5 ile 4. bitirir.)

Maccabi 6-2 (@Prokom, Alba) (8-2 ile 1. bitirir.)
Malaga 6-2 (@Alba, Chalon) (8-2 ile bitirirse 2., 7-3 ile bitirirse 3. olur. Hem Maccabi'ye, hem Siena'ya gerideler. Bence 2. olurlar.)
Siena 5-3 (7-3 ile 2. veya 3. bitirir.)
Alba 4-4 (Alba, @Maccabi) (4-6 ile 4. bitirir.)

Zalgiris 6-2 (@Milano, Efes) (7-3 ile 2. veya 6-4 ile 3. bitirir. Bence Efes'i yenip 2. olurlar.)
Oly 6-2 (@Cedevita, Milano) (8-2 ile 1.bitirir.)
Efes 5-3 (Caja Laboral, @Zalgiris) (6-4 ile 3. bitirir. Zalgiris'i yenerlerse 2. bitirir.)
Milano 3-5 (Zalgiris, @Oly) (4-6 ile 4. bitirir.)

Barcelona 8-0 (@Partizan, CSKA) (10-0 veya 9-1 ile 1. bitirir.)
CSKA (7-1) (BJK, @Barcelona) (9-1 veya 8-2 ile 2. bitirir.)
BJK (4-4) (@CSKA, Lietuvos) (5-5 ile 3. bitirir.)
Partizan, Brose veya Lietuvos (Bence Brose sahasında Partizan'ı yenip 4. olur)

Benim tahminim;

A1 Real Madrid
C1 Olympiacos
B2 Unicaja
D2 CSKA
A3 Panathinaikos
C3 Anadolu Efes
B4 Alba Berlin
D4 Brose Basket

B1 Maccabi
D1 Barcelona
A2 Khimki
C2 Zalgiris
B3 Montepaschi Siena
D3 Beşiktaş
A4 Fenerbahçe Ülker
C4 EA Milano

Daha sonra da 1-4, 2-3 şeklinde eşleşmeler olacak.

1. gruptaki 6 takım arasında ciddi çekişme yaşanır ama Anadolu Efes'in Zalgiris'i yenmesi gerek bence. Diğer grup daha rahat. Ama bir de ilk gruptan 2 veya 3. çıkabilirlerse de F4 daha kolay olur. Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'a pek şans vermiyorum şu anda. Fener'in transfer yapması şart.
 
Real Madrid ilk yarı gerçekten berbattı. Hele Rudy Fernandez o kadar zorlama attı ki, çembere zor yetişti şutları. Ve Fenerbahçe balıyla açıklayabildiğim bir olay, ilk yarıda 24 saniye dolarken üç tane el üstünden üçlük buldular. Olacak iş değildi.

Son periyotta Rodriguez, Mirotic ve Slaughter enfes oynadı ve 10 dakikalık performansları FB Ülker'i süpürmeye yetti.
 
EL'in yeni formatında TOP 16'da 3 takımımız aynı gruba düşebilir. Beşiktaş kesin F Grubu'nda; Efes 2, FB 4. olursa ilke tanık olabiliriz..
 
Batiste vergi borcundan dolayı Yunanistan'da tutuklanmış.

Cantu 42-35 önde tamamladı Real karşısında. Madrid Fener maçı gibi maça kötü başladı. İlk yarı Caroll ile ayakta kaldılar. Bir ara üst üste 8 sayı attı. Rudy sakat galiba oynamıyor.

İhşallah Cantu kazanırda Fener kendi evinde ecel terleri dökmek zorunda kalır.
 
Dün gece Braga, Galatasaray'a yattı diyen zihniyetten beklediğim çıkışlar elbet gelecektir bu gece de..
Madrid, Cantu'ya yattı değil mi ?

Yarın kaybedin de son maç Cantu sizi bir yatırsın, göreyim sezon başı F4 hayalleriniz hangi derin okyanuslarda kaybolacak. :D
 
Partizan'ın kaybettiği maçlar çok koyuyor bana.Daha önümüzde uçsuz bucaksız sezon var ama Belgrad'daki Beşiktaş maçlarından aldığım keyfi bir daha bulabilir miyim,sanmıyorum.
 
Beşiktaş ilk yarıda şutları girince 51 sayı atti. İkinci yarida yine şuta dayalı oynayınca 21 sayı atabildiler sadece. Şükürler olsun ki tercihimizi Ergin Hoca'dan yana kullandık. Ya Erman Hoca olsaydı ? Düşüncese,şakası hatta yazması bile kötü !!
 

Üst