Gruplara tekrar bakmakta fayda var.
Pana-Khimki maçı çok önemli. Pana kazanırsa ve Fener de kazanırsa Pana 1 olacak, Fener de 3 olacak. Fener Khimki'ye karşı avantajlı durumda. Real ve Fener kazanır haftaya.
Pana kazanırsa;
Panathinaikos, Real Madrid, Fenerbahçe, Khimki diye sıralanırlar.
Khimki kazanırsa;
Real Madrid, Khimki, Panathinaikos, Fenerbahçe diye sıralanırlar.
Her iki durumda da Panathinaikos ve Khimki'nin durumları değişmeyeceği için o maçın ne olacağı belli olmaz ama bence Panathinaikos kazandığı ivmeyi devam ettirmek adına alır o maçı.
Diğer grupta sıralama değişmez.
Maccabi, Unicaja, Siena, Alba
C grubunda da sıralamanın değişmeyeceğini düşünüyorum. Ancak Zalgiris ikinci olmak isterse sıralama değişir ama Milano deplasmanında kazanan Zalgiris'in ikinci olmak istediğini sanmıyorum.
Zalgiris, Olympiacos, Efes, Caja Laboral
Son grupta da ilk 3 sıra belli durumda. Son vize için Brose, Rytas ve Partizan karşı karşıya gelecek. Rytas Partizan'a üstün, Brose'ye ise geri durumda. Son sıra için her şey olabilir yani.
A1 Panathinakos - Real Madrid
C1 Zalgiris
B2 Unicaja
D2 CSKA
A3 Fenerbahçe - Panathinaikos
C3 Anadolu Efes
B4 Alba Berlin
D4 Brose - Partizan - Lietuvos
B1 Maccabi
D1 Barcelona
A2 Real Madrid - Khimki
C2 Olympiacos
B3 Siena
D3 Beşiktaş
A4 Khimki - Fenerbahçe
C4 Caja Laboral
A grubunda 1. durum Panathinaikos kazanırsa, 2. durumda Khimki kazanırsa.
Türk takımları için önemli maç Khimki-Panathinaikos maçı olacak. Pana kazanırsa Efes ve Fenerbahçe ayrnı gruba düşecek. Efes'in Real Madrid yerine Fenerbahçe'yi isteyeceği kesin. Khimki kazanırsa da Fenerbahçe de Beşiktaş ile aynı gruba düşecek.
Ben potansiyeli olan Anadolu Efes'in geleceği adına (sadece Oktay Mahmuti, Emir Alkaş, Shipp ve Gordon adına aslında) Panathinakos'un kazanmasını istiyorum. Yalnız tek bildiğim bir şey varsa o da muhteşem maçlar izleyeceğimiz TOP 16'da. 8'li gruplar beni acayip heyecanlandırıyor.