Euroleague 2012-2013

Oktay hocanın GS'den ayrılıp Efes'in başına geçtiğine pişman olup olmadığını çok merak ediyorum.

Bu arada Efes ve FB'nin bütçelerini tam olarak bilen var mı?

edit: Şimdi Oktay hocanın maç sonu demeçlerini izledim. Baya sinirliydi, özellikle yıldızlara geçirmiş bol bol. "Maç oynamaya değil panayıra gelmiş bazı yıldız oyuncular, ruhları burada değildi, sadece bedenleri buradaydı" gibisinden konuştu.

Oktay Mahmuti kendi isteğiyle mi ayrıldı Semih?
 
Adnan Polat başkanımız, Hakan Üstünberk'de basketbol yöneticimiz olarak kalsa Oktay Mahmuti hala bizim takımda olurdu Semih.Bende şen şakrak maçlara gitmeye devam ederdim.


Erdal ligde yenilgisiz,Avrupa'da malum tek yenilgisi olan takımı neden şen şakrak izleyemiyorsun anlamadım.Geçen sezonun en iyi koçu bu takımın başında.Bence yönetimi tebrik etmen lazım.Adnan Polat başkanımızı da geçen hafta televizyon başında gördük.
 
Oktay Hoca konusunda beni en üzen konu onun 2 yıldır istediği Basketbol'un Ceo'su denilen koltukta Murat Özyer'in oturmasıdır.Ki bence kendisinin gönderilme sebebi de budur.
 
Efes o kontratlardan kurtulamaz çok kaliteli koçlar reddetti Efes'i bu kontratlar yüzünden sadece Barac için 5 milyon dolar masrafı vardı geçen yıl maaş+bonservis hatırladığım kadarıyla

Ufuk Sarıca ileriyi düşünerek oyuncularla uzun vadeli sözleşme imzaladılar. Barac Savanovic Batista ile 3 yıllık imzalandı. Bunlara ragmen yanlış bir kadro yapılanması yüzünden cefasını hala çekiyorlar. Sezon başı Obradovic Efesten yabancı oyuncuların tamamın gitmesini istemişti. Yabancılarla yapılan sözleşmeler uzun vadeli olduğu için Efes bu mali külfetin altına girmek istemedi.

Yukarıda saydığım oyuncular seneye sözleşmelerinin son senesine girdiği için onlardan ayrılmak daha kolay olacak. Oktay hoca başarısız olursa görünen o ki takım başarısız onu gönderip tekrar Obradovic'e sulanacaklar. Bu sefer ikna edebilirler.
 
Gruplara tekrar bakmakta fayda var.

Pana-Khimki maçı çok önemli. Pana kazanırsa ve Fener de kazanırsa Pana 1 olacak, Fener de 3 olacak. Fener Khimki'ye karşı avantajlı durumda. Real ve Fener kazanır haftaya.

Pana kazanırsa;

Panathinaikos, Real Madrid, Fenerbahçe, Khimki diye sıralanırlar.

Khimki kazanırsa;

Real Madrid, Khimki, Panathinaikos, Fenerbahçe diye sıralanırlar.

Her iki durumda da Panathinaikos ve Khimki'nin durumları değişmeyeceği için o maçın ne olacağı belli olmaz ama bence Panathinaikos kazandığı ivmeyi devam ettirmek adına alır o maçı.

Diğer grupta sıralama değişmez.

Maccabi, Unicaja, Siena, Alba

C grubunda da sıralamanın değişmeyeceğini düşünüyorum. Ancak Zalgiris ikinci olmak isterse sıralama değişir ama Milano deplasmanında kazanan Zalgiris'in ikinci olmak istediğini sanmıyorum.

Zalgiris, Olympiacos, Efes, Caja Laboral

Son grupta da ilk 3 sıra belli durumda. Son vize için Brose, Rytas ve Partizan karşı karşıya gelecek. Rytas Partizan'a üstün, Brose'ye ise geri durumda. Son sıra için her şey olabilir yani.

A1 Panathinakos - Real Madrid
C1 Zalgiris
B2 Unicaja
D2 CSKA
A3 Fenerbahçe - Panathinaikos
C3 Anadolu Efes
B4 Alba Berlin
D4 Brose - Partizan - Lietuvos

B1 Maccabi
D1 Barcelona
A2 Real Madrid - Khimki
C2 Olympiacos
B3 Siena
D3 Beşiktaş
A4 Khimki - Fenerbahçe
C4 Caja Laboral

A grubunda 1. durum Panathinaikos kazanırsa, 2. durumda Khimki kazanırsa.

Türk takımları için önemli maç Khimki-Panathinaikos maçı olacak. Pana kazanırsa Efes ve Fenerbahçe ayrnı gruba düşecek. Efes'in Real Madrid yerine Fenerbahçe'yi isteyeceği kesin. Khimki kazanırsa da Fenerbahçe de Beşiktaş ile aynı gruba düşecek.

Ben potansiyeli olan Anadolu Efes'in geleceği adına (sadece Oktay Mahmuti, Emir Alkaş, Shipp ve Gordon adına aslında) Panathinakos'un kazanmasını istiyorum. Yalnız tek bildiğim bir şey varsa o da muhteşem maçlar izleyeceğimiz TOP 16'da. 8'li gruplar beni acayip heyecanlandırıyor.
 
fb nin gruptan çıkması mı yoksa elenmesi mi bizim için daha yararlı olur?gruptan çıkarlar ise 14 zorlu maç yapacaklar euroleague de eğer çıkamazlar ise geniş kadroyu haftada bir memnun edecek şekilde oynatmakta zor olur diye düşünüyorum.
 
Elenmesi taraftariyim. 14 zorlu maçi oynarlasa seviye olarak ister istemez yukariya çikacaklardir. TBL'de basketbollari körelsin biraz :)
 
Efes ve Fenerbahçe kalitelerinin çok altındalar. Mutlaka kadroları gereken seviyeye çıkacak. Ben de Efes ve Fener'in 8'li gruplarda iyi basketbol oynayacaklarını düşünüyorum. Eleneceklerini de pek düşünmüyorum. %10 ihtimal ancak var.
 
Fenerbahçe Ülker, elese mi iyi olur elense mi hala karar veremedim. Elerseler 8'li grup çok daha zor olacak ve baya hırpalanabilirler. Bu sırada ligde de ister istemez tökezleyeceklerdir. Elenirseler, yıllardır top 16'nın üstüne çıkamamalarının üstüne büyük bir skandal eklenmiş olur ve organizasyonun gözünden düşerler. Ayrıca büyük de bir kaos yaşayacaklardır.
 
Fenerbahçe-Cantu maçına Cantu çok daha iyi başladı Fener'de teknik sorunlar dışında daha büyük sorunlar var. Taraftar yok yahu salonda. Var olanlar da seyirci. Final 4 için artistlik yapanlar takım Final 4 maçına çıkınca gidecekler salona galiba? Yazık ama beter olsunlar.
 
Cantu'da sadece Kusin ve Markoishvili karakter koyabildi. İlk maçın iyilerinden Tyus ve Brooks kayıptı. Aradori de çok saçma top kayıpları yaptı. Buna rağmen maçı bir türlü koparamadılar. Ömer Onan'ın abartılı sevinçleri, anonsçunun böğürmesi falan. Lan 20 milyon euroluk takımsınız, top 16'ya çıktınız diye bayram ediyorsunuz :)

Top 16'da çiğ çiğ yerler bunları.
 
Khimki Pana maçından galip ayrılınca Fener dördüncü oldu ve Beşiktaş'ın grubuna gitti. Real de kazanır muhtemelen. Anadolu Efes'in grubuna Real Madrid ve Panathinakos gitti.
 
Allah aşkına bu grupta zor rakiplerle eşleşeceğini söyleyin bu arı kovanından fazla bala sahip takımın.Vallahi yeter.

Euroleague senin de yapacağın organizasyon batsın inşallah.Prokom'la,Union'la her maç 30'ar sayı fark yiyen takımlarla oynatmaya devam et ligini.
 
Cantu Olimpija'ya 2 kez yenilerek ipini çekti zaten.Yeni grup EL tarihine geçecek türden.Caja Laboral kıçı başı toparlayabilirse Beşiktaş için içerideki FBÜ maçı dışında gerçekçi hedef maç kalmıyor neredeyse.Tabi millet birbirini kırarken gafil avladıkları takımları yenerek beklenmedik işler de yapabilirler.Statü denenmediğinden yorumlamak güç. :)
Bu arada Blums boş turnikeye atsa İpekçi'de ibretlik bir maç sonu oluşacaktı.
 

Üst