Euroleague 2012-2013

Son tablo şöyle; Possibilities before Regular Season Game 10 - Latest - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Şu durumda, Beşiktaş'a hiç şans vermiyorum. TOP 8 yapmaları hakikatten büyük sürpriz olur. FB Ülker ise en iyi ihtimalle 3-4ü yakalayabilir.

Efes Pana ile 4.lük için çekişecek gibi.

Tabi basketbol bu, kağıt üzerindeki hesaplar tutmayabilir.

top16-groupstv.jpg
 
Efes'in taraftardan dolayı büyük bir handikap vardı normalde. Buna bir de bazı oyuncuların aşırı mallıkları (sezon başından beri Barac, Savanovic, Tunçeri, Semih vs.) eklendi. İnanamıyorum cidden. Asıl inanamadığım ise Mahmuti'nin buna nasıl izin verdiği. Efes'te teknik sorunlar yok bence. Tek sorun motivasyon.
 
Savanovic bu sene muazzam derecede çok kötü. Oktay Mahmuti ile arasında bir sorun mu var acaba ? Tek Savanovic değil. Doğuş,Kerem Tunçeri, Barac ve Semihte bu sene kendilerini nedense oyuna vermiyorlar. Koçla ilgili sorunları var sanırım. Yazık oluyor Oktay Hoca'ya cidden...
 
Bir iki sayfa önce yazdığım şeyler olacak muhtemelen. Seneye tekrar Obradovic için uğraşacaklar. Bu sene geçen seneye göre fazla da para harcamadılar, Farmar istisna. Ona da harcanır para.

Geçen sene yabancı oyuncuların bir kısmı ile 3 senelik sözleşme yapmışlardı Barac, Savanovic Batiste. Bu oyuncular seneye sözleşmelerinin son senesine girecekler muhtemelen yollar ayrılacak. Bu sene bir gelelden beri bir meded bulamadıkları Vujacicin de sözleşmesi bitiyor. Büyük bir mali külfetten kurtulacaklar.

Ntvspordaki Yensende Yenilsende programında bir abi söylemişti seneye çok bütçe ayıracakmış Efes. 35 milyon civarı falan. O değil de en çok Oktay hocaya üzülüyorum.
 
Daha konuşmak için erken olabilir ama çok açık ve net söylüyorum ; Efes bize rakip falan olamaz. Kötü oyunlarını her maç istikrarlı bi şekilde sürdürüyorlar. İşin ne hücum yönünde varlar ne de savunmasında. Hele savunmaları felaket ötesi. Kafalar nerde acaba. Bireysel oyunlada bi yere kadar..
 
Gruplar zaten belliydi ama yine de maçların sona ermesini bekledik. Sürpriz de olmadı.

Real Madrid
Zalgiris
Unicaja
CSKA
Panathinaikos
Anadolu Efes
Alba Berlin
Brose Basket

Maccabi
Barcelona
Khimki
Olympiacos
Montepaschi
Beşiktaş
Fenerbahçe Ülker
Caja Laboral

İlk gruplarda Real Madrid, Zalgiris ve belki de Maccabi dışında dikkat çekici basketbol oynayan takım yoktu bence. Ben üç takımın da dominasyonunu kaybedeceğini düşünüyorum. Real Madrid yine lider olabilir, CSKA olur bence, ama diğerleri için işler ilk gruplar kadar kolay olmayacak. Barcelona ve CSKA galibiyet sayılarına rağmen iyi basketbol oynamadılar. Barcelona'nın belki de bu sezon kendi ligi de dahil tek iyi oynadığı maç CSKA deplasmanıydı. İki takımın da potansiyeli çok ciddi yalnız. Olympiacos oyun olarak geçen seneye yaklaştı biraz. Sezon başı çok berbat durumdaydılar. Panathinaikos ise aldığı galibiyet sayısına göre pek iyi basketbol oynamadı, takım olamadılar daha doğrusu. Çok yeniler onlar da. Ben onların da performansını ciddi şekilde arttıracağını düşünüyorum. Daha iyi performans beklediğim diğer takımlar ise Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker. Kısacası iyi görüntü çiziyor gibi görünen CSKA, Barcelona, Panathinakos ve iyi durumda görünmeyen Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker 8'li gruplarda vites arttırırlar. İlk grupları iyi tamamlayan Zalgiris, Unicaja, Khimki gibi takımlar ise düşüş yaşar. Siena, Caja Laboral, Alba, Beşiktaş, Brose takımlarına ise şans vermiyorum.

Gruplardaki sıralama beklentim şöyle;

1. CSKA
2. Real Madrid
3. Panathinaikos
4. Anadolu Efes
5. Zalgiris
6. Unicaja
7. Alba Berlin
8. Brose

1. Barcelona
2. Maccabi
3. Olympiacos
4. Fenerbahçe Ülker
5. Caja Laboral
6. Khimki
7. Montepaschi
8. Beşiktaş

CSKA - Fenerbahçe Ülker
Real Madrid - Olympiacos
Panathinaikos - Maccabi
Anadolu Efes - Barcelona

Devler yine Final Four yapar bence. CSKA, Real Madrid, Panathinaikos, Barcelona...
 
Efes'in bu kadar berbat gideceğini hiç ummazdım. TOP 8 adayımdı bu sezon ama Barac ve Batista'dan kurtulacaklarını düşünüyordum. Ve hatta Vujacic'ten de. Şimdi bir de Savanovic'in fiyasko oyunuyla karşı karşıyalar.

Grup sıralamaları tahminim şöyle, bakalım isabet oranım nasıl olacak :) (Efes'in biraz daha toparlanacağını varsayıyorum)

1. Real Madrid
2. CSKA Moskova
3. Zalgiris Kaunas
4. Efes Pilsen
5. Panathinaikos
6. Unicaja Malaga
7. Alba Berlin
8. Brose Baskets

-----------------------

1. Barcelona
2. Maccabi
3. Olympiacos
4. Siena
5. FB Ülker
6. Khimki
7. Caja Laboral
8. Beşiktaş
 
Benim tahminim

1. Real Madrid
2. CSKA Moskova
3. Unicaja Malaga
4. Panathinaikos
5. Efes
6. Zalgiris Kaunas
7. Alba Berlin
8. Brose Baskets



Diğer Gurup

1. Barcelona
2. Maccabi
3. Olympiacos
4. Caja Laboral
5. Beşiktaş
6. Khimki
7. FBÜ
8. Siena


Buna göre bence tüm takımlarımız son 8'e kalamaz. İçlerinde kısıtlı kadrosuyla en başarılı BJK olur.
 
Anadolu Efes grubundan çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Real Madrid ve CSKA grupta birincilik için mücadele ederler. Malaga'nın çok fazla aktif rol alabileceğini sanmıyorum. Efes için küçük takımları yenmek kadar asıl rakipleri olan Pana ve Malaga'yı özellikle içerde kesin olarak yenmesi gerekiyor. Zalgiris öyle ya da böyle dışarı itilecektir. Efes'in gruptan çıkmaktan çok 3.lük için yarışması lazım. Bu yatırıma karşılık gruptan çıkmak marifet değil kapasitenin en iyisini başarmak mesele.

Fülker ise gözünü şimdiden 4.lüğe dikmiş durumda ve başarma ihtimali var. Onların da Siena'dan çok Laboral'ı hesaba katmaları lazım. Siena saçma sapan mağlubiyetler almaya elverişli an itibari ile. Hani Siena'ya 2 maç verirse Fülker zaten dükkanı kapatıp gitsin. En önemli maçları içerdeki Laboral maçı. İlk turdaki Cantu maçı gibi düşünebiliriz.

Beşiktaş'a hiç şans vermiyorum. İlk tur onların şansıydı. Grubunda arkasında bıraktıkları takımlar gerçekten faciaydı.

Tahminen;

1. Real Madrid
2. CSKA Moskova
3. Panathinaikos
4. Efes
5. Zalgiris Kaunas
6. Unicaja Malaga
7. Brose Baskets
8. Alba Berlin


1. Olympiacos
2. Barcelona
3. Maccabi
4. FBÜ
5. Caja Laboral
6. Siena
7. Khimki
8. Beşiktaş
 
Yaptıkları son takviyelerle birlikte karşıyakanın son 8e kalacağını düşünüyorum. Eğer Cska ve Real Madrid ile eşleşmezlerse final four yapacaklarını kanaatindeyim. Capraz eşlesmede diğer bütün takımları çeyrek finalde rahatlıkla geçeceklerdir. Pana,Zalgiris,Malaga ve Efes,Ülkere dayanamazlar. İnşaAllah Real ya da Cska ile eşleşirler. Final fourdan da öteye gidemezler zaten...
 
Beşiktaş-Khimki maçını seyredeyim dedim,Türk takımını destekleyeyim dedim ama sağolsun Beşiktaş'ın loser seyircisinin basketbol maçında bile yine Schalke bayrağı açması ve yine üstüne basarak söylüyorum bir basketbol maçında Vahap Beyaz,Ahmet Çakar'lı tezahüratı yapmasından dolayı kendimi Khimki'nin attığı basketlere çılgınca sevinirken bulmuş durumdayım,sanırım 2.yarıyı izlemeyeceğim.
 
kimse kusura bakmasın ama geçen seneki super fınalde 2-0 kazandıgımız inönüdeki olaylı maçtan sonra beşiktaşa düşmanım, israil takımıyla bile maç yapsalar onlara karşı olacagım. ülkerspora zaten ezelden beri düşmanım.. bize her maç ana avrat küfür edenler beter olsunlar.. KHİMKİ !
 
Beşiktaş'ın Top16'da en fazla 3-4 maç kazanacağını düşünüyordum. Kazanma ihtimalleri olan Khimki maçını içerde kaybettiler. 2-12 1-13 şaşırtmaz bu saatten sonra. Top16 eziyet olacak Beşiktaş için.
 
Şikeci kardeşleri desteklemeyi bırakın, onlarla ilgili tek bir olumlu hissiyatım bile yok, beter olsunlar, her maç kaybetsinler.
 
Bence bu yıl Euroleague sanıldığı gibi daha heyecanlı değil daha çok angaryalı olacak gibi duruyor.çoğu takım daha ilk 6-7 maç sonunda çıkmayı garantileyip.Hatta son 3-4 hafta formaliteye bile dönebilir.
 
kırılma anlarında o kadar basit hatalar yaptı ki beşiktaş. erman hocayı severim fakat ufak tefek hatalar yapıyor rotasyon konusunda;

vidmar daha uzun süre parkede kalmalı bazen kenarda unutuyor vidmar'ı..

jerrels iki ucu keskin bıçak fakat artık hangi anlarda saçmalayabilecegini ben bile kestirebiliyorken erman hocanın bunu kestirip kenara alması zor olmasa gerek..koç bunu yapabilirse jerrels'tan maksimum verim alır..

benchten gelen 4 numara cevher performans olarak iyice düşmüş artık, barış hersek'e şans vermeli.

muratcan'ın oyunda oldugu her dakika anasının ak sütü gibi helal, oyunda oldugu sürelerde takımı o yönlendirmeli jerrels degil..
 

Üst