Euroleague 2016/2017 Sezonu

Biraz önce İst-Şirinevler'de iki Oly taraftarına onlarca fenerlinin saldırıp linç etmeye çalıştığı videoyu izledim.Adamlar ısrarla, biz Csk ile oynuyoruz,sizle oynamıyoruz neden bize saldırıyorsunuz diye dertlerini anlatmaya çalışıyorlar, etraftarında ingilizce bilen olmadığı için boş boş bakıyor insanlar. Hadi karşılıklı iki taraftar grubunun çatışmasını tasvip etmesemde anlarımda, iki Oly taraftarı Sinan Erdem' i bulmaya çalışıyor ve onlarca fenerli adamların üzerine çullanıyor. Vermesinler abi organizasyon filan bize cidden,haketmiyoruz.
Basketfaul haberinde Yunanlıların Constantinopolis diye bağırdığını aktarıyor. Son dönemde Euroleague YouTube kanalındaki videoların altındaki yorumlarda Yunanlılar ile bizim Türkler arasında sürekli karşılıklı küfürler var. Yunanistan'da olsaydı tam tersi yine olabilirdi, son siyasi durumlardan sonra milletçe sevildiğimiz söylenemez.

Basketfaul haberinde Yunanlıların Constantinopolis diye bağırdığını aktarıyor. Son dönemde Euroleague YouTube kanalındaki videoların altındaki yorumlarda Yunanlılar ile bizim Türkler arasında sürekli karşılıklı küfürler var. Yunanistan'da olsaydı tam tersi yine olabilirdi, son siyasi durumlardan sonra milletçe sevildiğimiz söylenemez.

Evet,Taksim'de çıkan olaylarda Yunan taraftarların o şekilde bağırdığı iddia ediliyor ancak Şirinevler'deki olay tam bir rezalet.Sinan Erdem' in tarifini soran ve üzerlerinde Oly' e ait hiçbir atkı,forma vs bulunmayan iki taraftara üst geçidin hemen yanında linç girişiminde bulunuyor. Son siyasi durumlardan sonra herkes kendini yeniçeri,kazasker filan zannediyor zaten.Trajikomik bir durum.

Başka bir video da arkadaşların üstteki yorumlarda belirttikleri yerlerden farklı olsa gerek Oly'li taraftarlar ile birlikte ülker spor lu taraftarlar karma şeklinde beraber bağırıp Galatasaray'a küfretmişler,bunlar cidden hiç bir zaman hiç bir yerde desteklenmeyi hak etmiyorlar,İNŞAALLAH ağır hezimetle elenirlerde boylarının ölçüsünü alırlar haysiyetsizler.

Arkadaşlar, şu yapay spikerlerden sadece ben mi bıktım?

''O neler oluyor neler, Maçta herşey var, Müthiş bir maç...'' gibi abartı güzelleştirmeleri duyuyorum acaba ben başka bir maç mı izliyorum diyorum?

Bir gün biz de buralarda olur muyuz acaba? Şunu kazananı kaybedeni kıskanmam da şu atmosferi yaşayan taraftara imrenirim yalan yok.

Arkadaşlar, şu yapay spikerlerden sadece ben mi bıktım?
''O neler oluyor neler, Maçta herşey var, Müthiş bir maç...'' gibi abartı güzelleştirmeleri duyuyorum acaba ben başka bir maç mı izliyorum diyorum?

Yok bu hakikaten kalitesiz maç. Maçın sinir stresi bir yana da çok boş şutlar kaçıyor, çok statik hücumlar yapılıyor. Ama bilhassa Olympikos'un genel oyuncu havuzuna ve kalibresine bakınca şaşırmamak lazım. Olympiakos inanılmaz işler yine yaptı ama gerçekten çok kısıtlı şartlarda oynuyorlar şu anda. Şu ana kadar kaymaları ve sertliği fena yapmadıkları için maç kopmadı ama uçurum var iki tarafın imkanlarının arasında. Itoudis'i geçen yıl çok beğeniyordum ama bu yılın genelinde, yeni formatta pek iyi sınav vermedi. Şu kadarını söyleyeyim, şu an CSKA'nın 3. guardı Aaron Jackson gibi adam Olympiakos'ta olsa maçın kaderi değişirdi. Real-Fener'den gelen takım bu yıl Euroleague'i kazanamazsa hakikaten büyük hayal kırıklığı olur onlar adına.

Son düzenleme:
Loser falan diyorsunuz da CSKA'da elendiğine göre fener şampiyon gibi. CSKA ve fener ben loser olmaya mahkumum diyor ama yinede aralarında çok fark var. CSKA Oly'ye karşı kötü anıları hatırlayıp kaybetmiş olabilir ama fb evsahibi olduğu organizasyonu ne yapar eder alır maalesef

Loser falan diyorsunuz da CSKA'da elendiğine göre fener şampiyon gibi. CSKA ve fener ben loser olmaya mahkumum diyor ama yinede aralarında çok fark var. CSKA Oly'ye karşı kötü anıları hatırlayıp kaybetmiş olabilir ama fb evsahibi olduğu organizasyonu ne yapar eder alır maalesef

Bu kadar emin konuşmaya hiç gerek yok, CSKA bu maçtan çoğu kişiye göre galip ayrılıp finale çıkacaktı ama özellikle maçın ilk yarısı,sonrasında 3.cü çeyrekte maçı koparamayınca her zaman olduğu gibi Oly cesaretlendi,maçın kalitesi evet düşüktü ama adamların,mücadeleleri,kazanma alışkanlığı hayran bıraktırıcı.

Gelelim fb takımına,cska'ya oly karşısında nasıl kadro kalitesinin yanına yeteri kadar mücadeleyi eklemedikleri için oyunları finale çıkmaya yetmemişse,madrid karşısındada fb takımı mevcut oyunlarının üstüne çıkmayıp maçıda koparamazlarsa aynı hezimeti yaşarlar çünkü sahadaki galibi koç faktörü,takım kalitesinden ziyade mücadele ve inanç belirliyor,fb bazı yönden önde ama dediğim gibi maçı zamanında koparamazlarsa ve madrid'e inanç kazandırırlarsa,oly vs madrid finali,sonrasında ise oly bu İstanbul organizasyonundan şampiyon olarak çıkarsa şaşırmam olacağına bakın.

Csk' nnı rakibi hafife alma huyu ve Itoudis' in son çeyrek Augistine' i 7 dk oyunda tutup, Hines ve Kurbanov' u kenarda unutması pota altı üstünlüğünü de Oly' a verdi. EL grup maçlarında olduğu gibi 4 .çeyrek rotasyon yapma lüksü yoktu bence. Bu da pahalıya patladı Csk' ya.

Obra oyuncularını iyi kullandığı için skor farkını koruyabiliyor,Laso ise tam tersi takım özelinde uzunlarını iyi kullanamıyor,son çeyrekte bunu değiştiremezse elenecekler.

Fenerbahçe' nin bir şekilde bu maçı kazanacağını bekliyordum ancak bu kadar rahat bir galibiyet alacaklarını düşünmüyordum. Laso ve ekibi kafa olarak maça hazır değillerdi.Llul dışında öyle aman aman hırslı bir oyuncu göremedim Real'de. Bu galibiyette fenerin savunmasıda etkiliydi ancak Real çabuk pes etti. Fenerbahçe'de, İstanbul'da taraftarın önünde Oly' u nasıl olsa yeneriz havası olursa, Oly bunlara kupa göstermez.

Oly'de koç Spanoulis'i maç sonuna çok iyi sakladı. Spa toplamda 28 dk oynadı ve takımını finale taşıdı. Laso ise Sergio Llull'u 36 dk oyunda tuttu ve son periyot adamın pili bitti. Madrid'de Llull ve Caroll haricinde istenen skor katkısını veren oyuncu çıkmaması da ilginç bir nokta... Doncic ve Fernandez 0 sayı...

Valla Fener alırsa belki bizimkiler ''bizim Eurocup'ımız var, onların Avrupa Kupası mı var'' tribinden kurtulup bir atılım yaparlar. Zira bizim yönetime de taraftara da anca Fenerliler bir şeyler yapınca tak ediyor. Milletin 1 işinin ehli adamla yarattığı atmosfere, oynadığı salona, kurduğu kadroya bak biz hala taraftara küfür eden hoca, hocaya küfür eden taraftarla uğraşıyoruz. Herkes böyle yumurtadan çıkar gibi yükselemiyor ama hiç yoktan bir yapılanmamız olsaydı keşke. Katarlıların tarafından kurtarılmayı bekleyen Premier Lig kulüplerine döndük iyice. Ne zaman Fener şu kupayı alır, öyle bizimkiler bir şey yapmaya uğraşır belki. Fenerbahçe kadın voleybolda Şampiyon Ligi'ni aldıktan sonra Daikin'i sponsor yapıp Barbolini'yi getirdiğimiz gibi. Adamlar o kadar loser ki o şansı başka branşta yaratamadık. Erkek baskette kırsınlar o kilidi de bizim de kurtuluşumuz olurlar belki.

Zaten göz var izan var. Bu kadar statik hücum eden Olympiakos'un Fener'i yenmesi için de basketbol tanrılarının 40 dakika yanlarında olması lazım. Oly savunur eder de hadi tuttun 75'te, sen kaç atacaksın ki şu Fener'e? Tek sıkıntı Fenerbahçelilerin şu maçı aldıktan sonra tamam kupayı aldık havalarına girmesi olur. Olympiakos öyle şeyleri affedecek son kulüp olabilir Avrupa'da. Onun dışında %70-30 görüyorum ben. İnşallah bizim Leeds maçı gibi ölüm kalım olmaz maç günü, adam akıllı bir şekilde çok güzel bir final olacağını düşünüyorum Pazar günü.

Daha önce yılın oyuncusu Bogdanovic demiştim. Bu akşam Udoh'un performansından sonra lafımı geri alıyorum. Udoh buraya fazla, NBA'de o kadar kazma uzun varken hemen her şeyi yapan bu adamı nasıl buralarda bırakıyorlar ilginç.

Oly karşısında da çok rahat bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum. Oly'nin hiç bir yönden bir üstünlüğü yok fener'e karşı.