Euroleague 2016/2017 Sezonu

Ya arkadaş her şeyi geçtim de bu nasıl bir maç anlatımıdır :S Bağırmalar, böğürmeler içinde geçiyor anlatım bide Murat Kosova'yı beğenirdim..Hayır bir ben mi şaşırmıyorum F.Ülker'in şampiyonluğuna anlamadım..Sanki adamlar buraya 5M bütçe ile gelmişler gibi bir durum var :) Kimse de demiyor bu bütçe ile Avrupanın en iyi koçunu alıp ve en iyi kadroyu kurdukları halde daha bugün bu kadar yaklaşabildiler kupaya..

Son düzenleme:
Ya arkadaş her şeyi geçtim de bu nasıl bir maç anlatımıdır :S Bağırmalar, böğürmeler içinde geçiyor anlatım bide Murat Kosova'yı beğenirdim..Hayır bir ben mi şaşırmıyorum F.Ülker'in şampiyonluğuna anladım..Sanki adamlar buraya 5M bütçe ile gelmişler gibi bir durum var :) Kimse de demiyor bu bütçe ile Avrupanın en iyi koçunu alıp ve en iyi kadroyu kurdukları halde daha bugün bu kadar yaklaşabildiler kupaya..

Fenerbahçe bekleneni yaptı, favorisi olduğu Euroleague 3 senede 100 milyon un üzerinde bütçe harcayarak kazandı en sonunda.Tebrik ederiz.Umarım diğer Türk takımlarına emsal olurlar. Murat Kosova ve Bayülken' e gelince. Burak' a hak veriyorum. Maç anlatımının dışında herşeyi yaptılar. 40 dk böğürerek maç anlatılmaz.Tabiki Türk takımı, sesleri yükselecek bağıracaklar ama basketbol kültüründen uzak, basketboldan bihaber bir anlatım sergilemeleri yakışmadı. Fenerbahçe taraftarının sesini bastırıp, ön plana çıkmak için bu kadar yırtınmalarına gerek yoktu.

Ya arkadaş her şeyi geçtim de bu nasıl bir maç anlatımıdır :S Bağırmalar, böğürmeler içinde geçiyor anlatım bide Murat Kosova'yı beğenirdim..Hayır bir ben mi şaşırmıyorum F.Ülker'in şampiyonluğuna anladım..Sanki adamlar buraya 5M bütçe ile gelmişler gibi bir durum var :) Kimse de demiyor bu bütçe ile Avrupanın en iyi koçunu alıp ve en iyi kadroyu kurdukları halde daha bugün bu kadar yaklaşabildiler kupaya..

Ne alaka abi, şu an biz futbol liginin en değerli 2 takımından biriyiz, en iyi 2 takımdan biri gibi mi oynuyoruz? Veya basketbol liginde yarı bütçemizdeki Beşiktaş'tan, Banvit'ten daha iyi gibi mi görünüyoruz? İmkan yaratılmışsa, kaynak sağlanmışsa o paranın hakkını vermek de bir meziyettir. Tek maçlı eleminasyonun cilvesi bu. Bence geçen seneki Fener hele seri maçlarda çok daha yenilmez takımdı ama tek maçta, öyle böyle yenilip kaybettiler CSKA'ya. Bu sene saha avantajını da kullanıp yıllardır yaptıkları iyi yatırımın karşılığını aldılar. 0 yerli oyuncuyla bu kupanın uzun vadede Türk basketboluna katkısını hala kendi içimde tartışsam da en nihayetinde erkek basketbolda gelen en büyük kupayı ülkeye getirdiler adamlar. Ne diyelim, her şey Galatasaray'ım hayrına olsun. İnşallah Fenerbahçe'nin bu zaferinden asıl dersi biz çıkarırız da şimdilerde kedi gibi yalandığımız şu atmosferlerde biz de doğru adamlarla, onurlu bir şekilde topumuzu oynarız.

Murat Kosova'nın samimiyetine inanıyorum ben. Biz Eurocup'ı kazanırken de 2010'da milli takım Dünya Şampiyonası'nda oynarken de tavrı değişmedi bu adamın. Yalnız spordaki cinsiyetçilik ne yazık ki bu tip platformlarda sürekli karşımıza çıkıyor. Geçen yıl Galatasaray'ın kazandığı Eurocup gibi. Bu ülkede kıta arenasında şu güne kadar kazanılan en büyük kupayı ülkeye getiren takım Galatasaray kadın ve tekerlekli sandalye basketbol takımıdır. Uluslararası arenadaki en büyük kupa hala Engelsiz Aslanlar'ın kazandığı Kıtalararası kupadır. Böyle adrenalinin yüksek olduğu anlarda sokaktan geçen adamlar böyle potlar kırabilir ama Türkiye'nin en önde 2-3 spor yorumcusundan biri yer yıl aynı potu kıramaz. Bunu unutturmak da kimsenin haddine değildir.

Bütçeye felan takılmıyorum. İlk kez bir ilki kaptırdık. Fenerbahçe camiası bizden çok mu daha potansiyelli bir camia ? Hayır. Başarı bütçeyle, sponsor da başarıya gelir. Senelerdir projeyi desteklediler ve sonunda başardılar. Aziz Yıldırım denen yaratığın bir final kazanabilmiş olması berbat birşey. Şimdi Euroleague şampiyonunu tebrik edecek yüzsüzlere kaldı meydan.

Murat Kosova ve İhsan Bayülken biz finale çıkalım bugün aynı şekilde yine böğürürler.Böğürme ile spikerlik yapılmasını doğru bulmasam da bu kişilerin art niyetli olduğunu düşünmüyorum daha önce birçok Türk takımının maçında aynı heyecanı ekran başında yaşayan kişiler.

Ezeli rakibimizi tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.Yok 100 200 300 milyon euro harcamış falan filan.O paraları eskiden de harcıyorlardı Simone Pianigiani ile evlerinde 40 50 yiyip dönüyorlardı,şimdi 3 kere üst üste F4 oynayıp kupayı aldılar.

Bizim zenginlerin eli armut mu topluyor.Onlar da destek olsun onlar da 20 25 değil 15 milyon euroluk sağlam temelleri olan bir şube yaratıp bizi iddialı yapsınlar.Koca ülkede 3 büyük takımdan başka tutan yok zaten doğru düzgün zengin Galatasaraylı iş adamı da elbet vardır.Bunları şubeye para harcamaya ikna etmek lazım.

Çok rahat alır demiştim, öyle de oldu. Oly nin bu kadar motive bir feneri finalde yenmesi için mucize seviyesinde işlerin olması gerekirdi. Olmadı nitekim. Aslında fener normal sezonun son maçında aldı bu şampiyonluğu. Barca ile son maçta son anda uzatmaya kaldı ve uzatmada aldı maçı. Eğer yenilseydi Cska ile eşleşseydi belki elenirdi.
Neyse olan oldu artık. Bizim için hiç iyi olmadı ve elbette tebrik etmeyeceğim. Bizle eurocup konusunda dalga geçenlerle işim olmaz, olan galatasaraylıyı da anlamam kendi adıma.

Yalnız şu Olympiakos'un Fenerbahçe gibi bir takıma, 15.000 kişi önünde direnmesi hakikaten hiç küsümsenecek iş değil. Zaten iyi yönetilen Yunan takımları da olmasa Euroleague'in tutunacak hiçbir şeyi kalmayacak heralde. Adamlar bize gelse burun kıvıracağımız adamlarla CSKA'yı eledi, 1 milyon Euro vererek aldığı oyuncuyu sadece Play-off ve Finallerde etkin şekilde kullanma lüksüne sahip Fenerbahçe'yi, hem de taraftarı önünde zorluyorlar. Pana, Obradovic'ten sonra ciddi yere çakıldı ama Oly, Ivkovic'in ardını Bartzokas ve Sfairopoulos'la hiç sırıtmadı yalan yok. Bizim bu yönetimle, tüzükle Fener, Real olma gibi imkanımız yok, keşke hiç yoktan doğru insanların elinde orta vadede iyi kötü bir basketbol kültürü oturtabilsek. Şu Olympiakos'un ne oynadığı, ne oynayacağı 5 yıldır belli. Biz sudoku gibi 1 yıl savunma, 1 yıl hücum karesi dolduruyoruz. Para ne kadarsa kıyma ona göre kullanılıyor. Bazen kadınbudu, bazen içli köfte. Sistem mistem hak getire, bam bam bam.

Şu ana kadar bu forumda gördüğüm en net tespit. Mükemmel özetlemişsiniz elinize sağlık. Yunan ekolu diye bir şey var. Hep Yunanlara özenmişimdir her zaman her branşta düşük bütçe iyi başarı. Hemen yanımızadaki komşu ülke bunu nasıl gerçekleştiriyor anlamıyorum. Yunanlar olmasa hakikaten euroleague'yi izlemem bile açık ve net söylüyorum. Zaten kimse takip etmez bu saçma orhanizasyonu hep onlar götürüyor. Biz inanıyorum ki ortalama 7-8 yıl sonra başımıza geçecek basketten anlayan bir başkan sayesinde buralara oynayacağız. Ülkerle değil Doğuşla degil kendi geleneğimizle. Onların parası bitecek lakin bizim düzenimiz hep devam edecek. Buna samimiyetle inanıyorum.

Benim hiçbir şekilde umudum yok 30-40 değil 100 yılda geçse senelilk 30-40 m euro verecek bir babayiğit çıkmaz bu branşa hatta bu branş özelinde değil futbol branşı hariç hiçbir branşa vermez kimse bu paraları.
Bence bütçelerin daha mütevazi olduğu branşlarda avrupa şampiyonlukları kovalamak daha mantıklı geliyor bana.

Ne alaka abi, şu an biz futbol liginin en değerli 2 takımından biriyiz, en iyi 2 takımdan biri gibi mi oynuyoruz? Veya basketbol liginde yarı bütçemizdeki Beşiktaş'tan, Banvit'ten daha iyi gibi mi görünüyoruz? İmkan yaratılmışsa, kaynak sağlanmışsa o paranın hakkını vermek de bir meziyettir. Tek maçlı eleminasyonun cilvesi bu. Bence geçen seneki Fener hele seri maçlarda çok daha yenilmez takımdı ama tek maçta, öyle böyle yenilip kaybettiler CSKA'ya. Bu sene saha avantajını da kullanıp yıllardır yaptıkları iyi yatırımın karşılığını aldılar. 0 yerli oyuncuyla bu kupanın uzun vadede Türk basketboluna katkısını hala kendi içimde tartışsam da en nihayetinde erkek basketbolda gelen en büyük kupayı ülkeye getirdiler adamlar. Ne diyelim, her şey Galatasaray'ım hayrına olsun. İnşallah Fenerbahçe'nin bu zaferinden asıl dersi biz çıkarırız da şimdilerde kedi gibi yalandığımız şu atmosferlerde biz de doğru adamlarla, onurlu bir şekilde topumuzu oynarız.

Murat Kosova'nın samimiyetine inanıyorum ben. Biz Eurocup'ı kazanırken de 2010'da milli takım Dünya Şampiyonası'nda oynarken de tavrı değişmedi bu adamın. Yalnız spordaki cinsiyetçilik ne yazık ki bu tip platformlarda sürekli karşımıza çıkıyor. Geçen yıl Galatasaray'ın kazandığı Eurocup gibi. Bu ülkede kıta arenasında şu güne kadar kazanılan en büyük kupayı ülkeye getiren takım Galatasaray kadın ve tekerlekli sandalye basketbol takımıdır. Uluslararası arenadaki en büyük kupa hala Engelsiz Aslanlar'ın kazandığı Kıtalararası kupadır. Böyle adrenalinin yüksek olduğu anlarda sokaktan geçen adamlar böyle potlar kırabilir ama Türkiye'nin en önde 2-3 spor yorumcusundan biri yer yıl aynı potu kıramaz. Bunu unutturmak da kimsenin haddine değildir.

Gökhancım bende zaten Ülker hak etmedi tarzı bir şey demedim..Verdiğin futbol örneğinde ki gibi en pahallı kadroyu kurmakla kalmadılar, iyi oyun sergilediler her maç..Sadece buralara oynayan takımdı Ülker ve 3 sene sonunda hak ettikleri aldılar tebrik ederiz..Buna şaşırmıyorum çok beklenen bir durumdu sadece çok abartıldı bunu demek istedim..

Bence de geçen seneki kadro daha formdaydı bu sıralar ama dediğin gibi hem eleme sistemi hemde diğer rakiplerin formsuzluğu sebep olabilir..Özellikle spikerler sana göre nasıldı bilmiyorum ben çok rahatsız oldum..Rahatsız olduğum konu Ülkerin yenip kupa alması değil, sadece bir basketbol sever olarak oturduğum TV karşısında güzel bir maç izlemekti ama bu bağırmalar, böğürmeler sebebi ile 3.periyodun ortasında kapadım!!

Dediğin gibi umarım bu Ülkerin yapılanmasından bizimkiler ders çıkarır sana katılıyorum ama Dursun gibi biri varken çok zor, yakınından bile geçemeyiz..Bu tarz başarılar için bütçenin yanı sıra iyi bir yapılanma gerekir..Biliyorsun bu başarının asıl mimarlarından biri de Maurizio Gherardini..Doğru yapı ve bütçe ile yola çıkarsan zaten başarı devamında gelir..

Son düzenleme:
Zeki, çevik, ahlaklı sporcu Ekpe Udoh, saha dışında olduğu kadar saha içinde de hak etmişti MVP ödülünü. Aldı da sonunda.
Tebrikler...

Benim hiçbir şekilde umudum yok 30-40 değil 100 yılda geçse senelilk 30-40 m euro verecek bir babayiğit çıkmaz bu branşa hatta bu branş özelinde değil futbol branşı hariç hiçbir branşa vermez kimse bu paraları.
Bence bütçelerin daha mütevazi olduğu branşlarda avrupa şampiyonlukları kovalamak daha mantıklı geliyor bana.
Vermesin zaten... :) Geliri olmayan bir organizasyonda bütçe açığı vererek yatırım yapmak kulübü iflasa sürüklemekten başka bir işe yaramıyor. Bizim yapmamız gereken, bir an önce salonu tamamlayıp, doğru bir idari ve teknik yapılanma ile, zarar etmeden, her sene 10-15 milyon euro arası bir bütçe ile istikrarlı başarı kovalamak olmalıdır. Laboral, vb kulüpler gibi...

Fenerbahçe'ye tebrikler... Hak ederek kazandılar.

Vermesin zaten... :) Geliri olmayan bir organizasyonda bütçe açığı vererek yatırım yapmak kulübü iflasa sürüklemekten başka bir işe yaramıyor. Bizim yapmamız gereken, bir an önce salonu tamamlayıp, doğru bir idari ve teknik yapılanma ile, zarar etmeden, her sene 10-15 milyon euro arası bir bütçe ile istikrarlı başarı kovalamak olmalıdır. Laboral, vb kulüpler gibi...

Fenerbahçe'ye tebrikler... Hak ederek kazandılar.

Ben bu konuda çok pozitif değilim hepimiz 20lerinde,30larında insanlarız hiçbir zaman doğru bir idari ve teknik yapılanma göremedim ben .Hep bir kaos,kaotik ortamlar gördük bundan sonrası ne getirir bilinmez ama ben ileriki günlere pek umutlu bakmıyorum.Keşke her yıl 10-15 milyon değilde 5 milyon sabit bir bütçemiz olsa ona bile razıyım ben.Zarar etmemenin temeli tüm ekonomik gideri sponsora yüklemek olmalı zaten rakibimiz batmadıysa bunu yaptığı içindir.

Ben bu konuda çok pozitif değilim hepimiz 20lerinde,30larında insanlarız hiçbir zaman doğru bir idari ve teknik yapılanma göremedim ben .Hep bir kaos,kaotik ortamlar gördük bundan sonrası ne getirir bilinmez ama ben ileriki günlere pek umutlu bakmıyorum.Keşke her yıl 10-15 milyon değilde 5 milyon sabit bir bütçemiz olsa ona bile razıyım ben.Zarar etmemenin temeli tüm ekonomik gideri sponsora yüklemek olmalı zaten rakibimiz batmadıysa bunu yaptığı içindir.
Doğru bir yapılanma derken üst düzey bir yapılanmayı kast etmedim zaten. Ekrem Memnun dönemi kadın takımız gibi... Doğru koç, doğru oyuncular ve en az 3 sene sürecek bir yapılanma kafidir. Ki biz bu dönemde bile kaoslar yaşadık. Bütçe sürekli düştü, arada Whalen'ı kaçırdık. Buna rağmen başarı geldi.