Euroleague 2016/2017 Sezonu

Ekpe Udoh, Avrupa için resmen haksız rekabet..Finalin adı belli oldu F.Ülker vs Olympiacos..Ama şunu da belirtmek lazım Real çok çabuk pes etti :S

Oly'de koç Spanoulis'i maç sonuna çok iyi sakladı. Spa toplamda 28 dk oynadı ve takımını finale taşıdı. Laso ise Sergio Llull'u 36 dk oyunda tuttu ve son periyot adamın pili bitti. Madrid'de Llull ve Caroll haricinde istenen skor katkısını veren oyuncu çıkmaması da ilginç bir nokta... Doncic ve Fernandez 0 sayı...

Bence iş süreyle alakalı değil, Kalinic ve Udoh da 38,5 dakika oynadılar. Takım olarak herkes savaştı. Hiç geri düşmedik diye hatırlıyorum. Üst üste iki sene final oynamak geröekten büyük iş.

fb takımı biz istemesekte finale kaldı hak ettiler doğrusu bunu anladıkta çok abartmayın,fb oyuncuları finaldeki maçta erken fark açsa bile maçı tamamen koparamazsa,madrid daha zorlu takımdı onları geçtik kupayı zorlanmadan alırız havalarına girdikleri an Oly takımı diğerlerine yaptığı acı sürprizi fb takımına alasıyla tattırır,kilit oyuncularını cska maçında yaptıkları gibi final maçındada son çeyreğe kadar maçtan kopmadan saklayabilirlerse spa liderliğinde oly fb yi yasa boğarak kupayla döner ve filmde eğlenceli olarak biter.

fb takımı biz istemesekte finale kaldı hak ettiler doğrusu bunu anladıkta çok abartmayın,fb oyuncuları finaldeki maçta erken fark açsa bile maçı tamamen koparamazsa,madrid daha zorlu takımdı onları geçtik kupayı zorlanmadan alırız havalarına girdikleri an Oly takımı diğerlerine yaptığı acı sürprizi fb takımına alasıyla tattırır,kilit oyuncularını cska maçında yaptıkları gibi final maçındada son çeyreğe kadar maçtan kopmadan saklayabilirlerse spa liderliğinde oly fb yi yasa boğarak kupayla döner ve filmde eğlenceli olarak biter.

Dursun abi, son kısmı hariç dediklerine katılıyorum. Umarım o eğlence bizim için olur :).
Bence Obradovic takımın o duruma düşmesine izin vermez. F4 gibi bir seviyede herhangi bir takımın, Oly ye karşı maçı koparması pek kolay değil, o yüzden 10-12 ye çıkan fark 2-3 e inse bile moral bozmadan kendi oyununu oynamaya devam etmek lazım.

Bu memlekette f4 en büyük başaırıyken bir takım ikidir f2 yapıyor ve hala en büyük başarı eurocup şampiyonluğudur diyen insanlar var ve bunlar insan olmakla kalmayıp yönetici oluyor. şimdi fb euroleaguei alırsa napıcaksınız onu merak ediyorum. Ha bu son mesajım gören nadir arkadaşlara yazıyorum. Bırakın bunları açın Nba izleyin.

Bu Real Madrid nasıl normal sezonu lider tamamlamış acaba. Llull, Randolph dışında maçta olan oyuncusu yoktu. Doncic iyi yetenek ama henüz bu seviyelerin oyuncusu olmadığını gösterdi. Kaç tane top kaybı yaptı sayamadım. S-Rodriguez gittikten sonra takımın direksiyonu tek başına bir oyuncuya geçince onun da haliyle maçı bitirecek dermanı kalmadı. Rudy falan bitmiş okeye dönüyor.

Olympiakos daha çok zorlayacak. Cska ve Real Madrid gibi bireysel değil daha çok Fener gibi takım oyunu oynuyorlar ve bir şekilde maçta kalıp geri dönmesini biliyorlar. Kabasakal'ın son periyot öncesi saha içi isabeti yoktu ama son 2 dakikada maçı aldı. Fenerde böyle son anlarda "acil anlarda camı kırınız" görevi gören bir oyuncu yok. Maç başa baş giderse -ki bana göre iki takım da 10 sayı farkı yakalayamayacak- Fb daha dezavantajlı takım olacak.

Cska çıksaydı net Fb bu kupayı alır derdim. Çünkü Hines dışında kaliteli bir uzunları yok ve Fb'nin en iyi olduğu yer pota altı. Teo'nun da yine loserliği tutardı (geçen sene kendi elleriyle veriyordu maçı ama fener daha loserdi). Olympiakos'u az farkla daha şanslı görüyorum.

Son düzenleme:
Bu memlekette f4 en büyük başaırıyken bir takım ikidir f2 yapıyor ve hala en büyük başarı eurocup şampiyonluğudur diyen insanlar var ve bunlar insan olmakla kalmayıp yönetici oluyor. şimdi fb euroleaguei alırsa napıcaksınız onu merak ediyorum. Ha bu son mesajım gören nadir arkadaşlara yazıyorum. Bırakın bunları açın Nba izleyin.

Fenerbahçe veya başka bir takım Şampiyonlar Liginde finale çıkıp, kupayı alamasa dahi en büyük başarıyı mı elde etmiş olacak ? Marjinalliğe kaçayım derken abartmışssın biraz. Final oynayana değil, kazanana veriyorlar kupayı sonuçta. Tabiki halihazırda basketbolda en büyük başarı Galatasaray' a aittir sen ne kadar utansanda arkadaş. Fenerbahçe Euroleague' i kazanırsa tutupta kendimizi uçurumdan atacak halimiz yok, Türk basketbolunda en büyük başarı onlara ait olacak doğal olarak. Elimizde malaesef şimdilik Eurocup var, daha iyisi gelene kadar en iyisi bu. Yukarıda aklıselim Galatasaraylı arkadaşlar yazmış zaten, fenerbahçe kupayı alırsa çıtayı yükseltir ve bizede ders olur diye.Buna bende katılıyorum. Bak ne güzel zihin açmışlar.Biz Nba izlerken sende biraz zihnini aç bence.

Son düzenleme:
Eğlence yok

Dursun abi, son kısmı hariç dediklerine katılıyorum. Umarım o eğlence bizim için olur :).
Bence Obradovic takımın o duruma düşmesine izin vermez. F4 gibi bir seviyede herhangi bir takımın, Oly ye karşı maçı koparması pek kolay değil, o yüzden 10-12 ye çıkan fark 2-3 e inse bile moral bozmadan kendi oyununu oynamaya devam etmek lazım.

Fenerbahçe'nin başarısı üzülecek bir olay değil. sonuçta adamlar şampiyon olup hak ettiklerini alıyor. Olimpiacos taraftarı gibi olaya bakmaya da gerek yok. Euroleage şu an bizim üzerimizde bütçe ve takım yapılanmasında. Ve bunu FB gerçekleştirdi. Amacımız gelecek yolda toparlanmak ve benzer başarıya çalışmak

En iyi genel menajer ve en iyi koçu takımın başına getirdiler .Çok güzel bir salonları ve paraları var Ekpe Udoh diye inanılmaz bir adamları var .3 yıldır F4 2 yıldır finale çıktılar ve artık hakettiler o kupayi .
Final mücadele gücü yüksek ,düşük skorlu çekişmeli bir maç olacak .Eğer Fb maça bugünkü gibi girerse kupayı alır Cska gibi kendine yaklastırmaz .Ama maçı koparamazlar son dakikalara yakın girilirse sakallı devreye girer ve kupayı alır.

Obradovic gibi bir hocanın eline her sene 30M Euro'ya yakın bütçe verirsen eninde sonunda olacağı budur. Aziz Yıldırım bile bu işe çomak sokamadı ne yazık ki. Olması gereken normal birşey oluyor yani. Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde adamların bizi kıskandığı onca şey varken bizim hiç yoktu, ilk defa olacak böylece.

Bizim yalancı başkanda tarihin en büyük basketbol sponsorunu bulduk deyip kadın takımının sponsorunu erkek takımına kaydırsın!

Son düzenleme:
Rakip üzerinden tartışmaya hiç gerek yok..Adamların başarısını kutlayıp kendi işimize bakmamız lazım ki yukarıda da söylenmiş adamlarda hayvani bir bütçe var 25-30M Euro!!! Bir zahmet o kupayı alsınlar artık zaten şimdiye kadar alamamaları resmen fiyaskoydu..Takımının başında Obradoviç, kadronda Bogdanovic, Vesely ve Udoh gibi oyuncular varsa zaten bu kupanın direk favorisi oluyorsun fazla söze gerek yok..

Son düzenleme:
Spanoulis maç sonu birebirlerini oynarken, PnR için 5 numarayı değil 4 numarayı çağırdı. Rakip switch yaptığında karşısında Avrupa'nın en iyi 2 switch savunmacısından biri kalsın istemiyordu, Hines'ı değil Khryapa veya Vorontsevich'i tercih ediyordu. FB de bu switchleri yapacak fakat Ekpe olmazsa Vesely kalacak tepesinde. Playoff ağacı olduğu gün çizdiğim senaryo birebir gerçekleşti şu ana dek, Efes-Oly, FB-Pana serilerinden, yarı finallere kadar. FB'nin Oly'yi yenip şampiyon olacağını düşünüyorum. Uzunlar olarak eşleşebiliyorlar bu kısım doğru fakat tek parametre bu değil. Öncelikle Olympiakos da FB de düşük tempolarda, pozisyonları seçerek oynamaya çalışan takımlar. Ve ligin en iyi 2 savunma takımı. Detaylarında birçok farklılık olmakla beraber, genel planda bakınca bu tip benzerlikler söz konusu. Ve potansiyel olarak FB daha yukarıda bir takım, Oly için ekstra katkılar olmazsa zaten skorda ciddi tıkanmalar oluyor. Obradovic'in arka arkaya 3 F4 oynayıp, hiçbirini kazanamadığı bir senaryo da kafalarda bir garip duruyor, üstelik arka arkaya 2.finalinde ve final İstanbul'da.

Bazen düşünüyorumda neredeyse hiçbir getirisi olmayan sözde amatör bir branş için milyonlarca euroyu akıtmak çok akıl işi gelmiyor bana yıllardır 30-40 m euro bütçelerle buralarda olan kulüpler var yönetime hak veremeden edemiyorum bazen borç 2milyarı bulmuş ayırdığın bütçenin başarı bile gelse kendini amorti etme durumu bile yokken.Haa bu demek değil ki hatasızlar oraya geliyorsan bu takımlarla yarışıyorsan üzerine düşen görevi yapacak sponsor değil sponsorlar bulacak,ekstra gelirler elde etme yöntemlerine gideceksin yoksa insanlara hayal satmaya devam edersin. Galatasaray kulübü de nice milyarlık borçların içinde kendini bulmaya devam eder...

Sergio Llull sezonun Mvp'si seçildi.Hak ettiğini düşünüyorum.Real Madrid lider bitirdiyse normal sezonu bu Llull sayesinde oldu.2 senedir Nba'in kapısından dönen biri bakalım bu sene gidecek mi?De Colo,Teodosic,Bogdanovic,Llull.Bunların hepsinin gitme ihtimalleri var.Hatta Wanamaker'ın da var.Hepsi birden giderse Avrupadaki oyuncu yetenek havuzu ciddi bir kayıp yaşar.

Fenerbahçe veya başka bir takım Şampiyonlar Liginde finale çıkıp, kupayı alamasa dahi en büyük başarıyı mı elde etmiş olacak ? Marjinalliğe kaçayım derken abartmışssın biraz. Final oynayana değil, kazanana veriyorlar kupayı sonuçta. Tabiki halihazırda basketbolda en büyük başarı Galatasaray' a aittir sen ne kadar utansanda arkadaş. Fenerbahçe Euroleague' i kazanırsa tutupta kendimizi uçurumdan atacak halimiz yok, Türk basketbolunda en büyük başarı onlara ait olacak doğal olarak. Elimizde malaesef şimdilik Eurocup var, daha iyisi gelene kadar en iyisi bu. Yukarıda aklıselim Galatasaraylı arkadaşlar yazmış zaten, fenerbahçe kupayı alırsa çıtayı yükseltir ve bizede ders olur diye.Buna bende katılıyorum. Bak ne güzel zihin açmışlar.Biz Nba izlerken sende biraz zihnini aç bence.
Ya bakıyorum şimdi güzel Türkçe kullanımı vs ne diyeyim ki sana şimdi veya bu tarz düşünenlere. Sen Eurocup'ı alırken finalde oynadığın adam Euroleague'de tutunamayıp elenmiş adam oluyo yani yapmayalım artık bu tripleri yok en büyük başarı Galatasarayınmış diye. Fb Eurocup'ta oynasa şu takımla diğer takımlar bırakır oynamaz zaten.
Bu futbolda şampiyonlar liginde de aynı, Galatasaray'ın esas başarısı Uefa kupası değil şampiyonlar ligindeki çeyrek finaldir biz iki kez yaptık FB bir kez yaptı zaten futbol camiasına sorarsanız kimse FB tanımaz GS der ama basketbolda bu olay böyle değil. Şimdi soru şu olur neden GS FB kadar bir sponsor bulamaz mevzu bu.

Basketbolda, şu ana kadar alınmış en büyük kupa Kadın takımımız tarafından kazanılmıştır. Hem daha düşük bütçe ile alınması bu kupanın kıymetini artırır. İkinci kupa Erkek takımımızın.
Fenerbahçe ise büyük ihtimalle bu kupayı alacak ve Türkiye'deki en güçlü spor ekibi ünvanını taçlandıracaklar.

Bu kupa gelirse, Türk basketboluna fayda mı sağlar, yoksa bunu alıp rehavete mi kapılırlar bilmiyorum.
Diğer ekipler, Efes ve Galatasaray'ımız buna nasıl tepki verecek?
Bütçeler düşmeye başlarsa, Fenerbahçe'de düşürmek zorunda kalır Sonuçta rekabetsiz ortam seyirci çekmez ve TV gelirleri düşer.

Bütçe artarsa Fenerbahçe gelirlerini korumak zorunda kalacak, forma satışı ile bakalım şube zararının ne kadarını karşılayacaklar?

Fenerbahçe ciddi bütçeleri, büyük destekleri olan bir firma. Bunları kaybetmedikleri durumda, Obra, Ekpe ve Bogdanoviç'i kaybetmedikleri durumda yine büyük adaylar.

Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe basketbol takımına imrendiğimi, hatta kıskandığımı söylemeliyim. Fenerbahçe başkanının dengesizliklerine rağmen doğru GM, doğru koç, güzel bir salon, istikrarlı finansal yatırım ve doğru oyuncularla yakalanan kimyayı muhafaza ederek bugün Euroleague'de 2. kere final oynayacak ve şahsen bu sefer kazanacaklarını düşünüyorum. Evet ezeli rakibimizdir, evet birçok sevmediğimiz, haklı olarak şikayet ettiğimiz birçok yönleri olabilir. Ancak Avrupa basketbolunda ulaştıkları nokta - finali kazanıp kazanmamalarından bağımsız olarak- imrenilmeyecek gibi değil. Final maçı başlamadan yazmak istedim. Keşke kulübümüzü yönetenler de gerekli dersleri alsa.

Yalnız şu Olympiakos'un Fenerbahçe gibi bir takıma, 15.000 kişi önünde direnmesi hakikaten hiç küsümsenecek iş değil. Zaten iyi yönetilen Yunan takımları da olmasa Euroleague'in tutunacak hiçbir şeyi kalmayacak heralde. Adamlar bize gelse burun kıvıracağımız adamlarla CSKA'yı eledi, 1 milyon Euro vererek aldığı oyuncuyu sadece Play-off ve Finallerde etkin şekilde kullanma lüksüne sahip Fenerbahçe'yi, hem de taraftarı önünde zorluyorlar. Pana, Obradovic'ten sonra ciddi yere çakıldı ama Oly, Ivkovic'in ardını Bartzokas ve Sfairopoulos'la hiç sırıtmadı yalan yok. Bizim bu yönetimle, tüzükle Fener, Real olma gibi imkanımız yok, keşke hiç yoktan doğru insanların elinde orta vadede iyi kötü bir basketbol kültürü oturtabilsek. Şu Olympiakos'un ne oynadığı, ne oynayacağı 5 yıldır belli. Biz sudoku gibi 1 yıl savunma, 1 yıl hücum karesi dolduruyoruz. Para ne kadarsa kıyma ona göre kullanılıyor. Bazen kadınbudu, bazen içli köfte. Sistem mistem hak getire, bam bam bam.