Euroleague 2017/2018 Sezonu

2006-2007 senesinden beri son 16da sonuncu olsak ligde playofa kalamasak bile yurolige gitmemizi garantileyen bu sayede siponsor oyuncu koclara cazip gelmemizi saglayan bir a lisansimiz eksik. Buyuzden 12 sene ustune koya koya ilerlememizi saglayacak temel bir dayanagimiz yok. Temel eksigimiz bu.
Onlar A lisansını nasıl aldılarsa, Galatasaraysan, ben büyüğüm, en az onlar kadar büyüğüm diyorsan sen de alacaksın bir şekilde.. Yeterince güçlü değiliz, yeterli vizyonu ortaya koyamıyoruz ve eksik olan da yalnızca A lisansı değil maalesef. Yatırım yaparsan, vizyon koyarsan bir şeylerin sürekli olacağını gösterirsen A lisansını da alırsın. Bizim kulüpte basketbol anlamında çok daha büyük eksikler var ve biz erkek basketbolu anlamında fenerle kıyaslanabilecek durumda maalesef ki değiliz.

Ayrıca açık konuşalım mı..? Son 12 senede bu kulübü yönetenlerin çoğu A lisansımızın olmasını bence istemezdi :) Çünkü onlara göre Euroleague demek, masraf demek:)

Vallahi bu FB Doğuşun tarih yazdık geyiklerinden gına geldi artık!! İlk kez yaptığında dersin eyvallah da artık çekilmiyor bu medyanın yalakalıkları..Sen kalk 30m euroya takım kur başına Obra'yı getir sonra tarih yazdılar olsun :)

Pardon da bu paraları zaten buraları oynasınlar diye harcıyorlar ve karşılığını alıyorlar..Tekelini FB Doğuş, CSKA ve Real'in döndürdüğü bir turnuvada tarih yazdı demek biraz komik kaçıyor açıkçası..Bu Fatih Terimin, Real Madrid başına geçip CL kupasını kazanması gibi bir şey fazlası değil..

3 yıldır üst üste finale kalıyorlar cidden dicek bişey bulamıyorum ayakta alkışlamaktan başka bizde anca evde yenilmelerini bekleyelim :)

Bugun 2 fenerli dostumla konustum. Barselonadan 40 yedigimiz donemlerden buraya ulkerspor haklarininin devamliligi olmasa gelemezdik dediler. Fenerliler herseyin farkindada tutunacak tek dallarina siki siki sariliyolar iste.

Onlar A lisansını nasıl aldılarsa
Onlara fenerli murat ulker miras birakti. Bize kim birakacak? Bjknin kackere birleselim teklifini gericeviren bjkli ozilhanmi? Iste bundan diyorum haksiz rekabet diye.

3 yıldır üst üste finale kalıyorlar cidden dicek bişey bulamıyorum ayakta alkışlamaktan başka bizde anca evde yenilmelerini bekleyelim :)
Bertug bunu yazmak icin kaydolmussun anlasilan hosgeldin.

Son düzenleme:
Vallahi bu FB Doğuşun tarih yazdık geyiklerinden gına geldi artık!! İlk kez yaptığında dersin eyvallah da artık çekilmiyor bu medyanın yalakalıkları..Sen kalk 30m euroya takım kur başına Obra'yı getir sonra tarih yazdılar olsun :)

Pardon da bu paraları zaten buraları oynasınlar diye harcıyorlar ve karşılığını alıyorlar..Tekelini FB Doğuş, CSKA ve Real'in döndürdüğü bir turnuvada tarih yazdı demek biraz komik kaçıyor açıkçası..Bu Fatih Terimin, Real Madrid başına geçip CL kupasını kazanması gibi bir şey fazlası değil..

Tarih yazmak Galatasaray'ın sadece 4 yabancısıyla, Overmars'lı, Bergkamp'lı, Henry'li, Vieira'lı kadroyu yenerek kupa almaktır. O sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Figo'lu Carlos'lu Raul'lu Real Madrid'i geçerek kupa almaktır. 30 milyona takım kurup, Avrupa'nın en iyi hocasını getirip, Türk oyuncuların 1 dakika bile oynamadığı, sponsorların Türk olduğu, büyük takımların açık bir şekilde kollandığı bir organizasyonda finale kalmak kupa almak değildir. Hala tarih yazdı falan deniliyor onu da geçtim basketboldaki bu olayı bizim 2000'deki tarih yazmamızla denk tutuyorlar :D

Fb ne zaman bir Türk hocayla, kadrosundaki takımın yarısının altyapı olduğu takımla şampiyon olur o zaman sevinir ve kutlarım. Ama adamlarda 12 oyuncunun 9'u yabancı Bobby Dixon'u da say 10 tane yabancı. Hocası yabancı, yardımcı antrenörleri yabancı, takım menajeri yabancı. Yani buna Türkiye'de tarih yazmak deniliyorsa pes.

Urdunlu ahmet ile 11 yabancilari var. Kalan 1 turk melihte 5 dk falan ortalamasi var oda basit maclarda aldigi sureler sayesinde okadar cok!

Basketbolla alakam olmasa, takımların adını bilmesem şu Fb'yi görünce takımın adını Real Madrid falan sanarım. 10 tane yabancı oyuncuları var bir de Ürdün kökenli Ahmet ve Boşnak kökenli Melih var. 12 oyuncunun içinde tam Türk dediğimiz bir oyuncu yok. En azından Sinan'ı falan koysalardı.

Ne kadar yabancı oyuncu oynarsa oynasın bir Türk takımı yurtdışında mücadele edip başarılı oluyorsa bu bana gurur verir. Hem lafa gelince Ali Sami Yen bu kulübü yabancıları yenmek için kurdu de, bununla gurur duy, ondan sonra bir başka Türk takımı başarılı olunca mutsuz ol. Bazılarımız genç yaşta, dolayısıyla bilmeyebilirler ama biz UEFA kupası finali oynadığımızda stadda yüzlerce FB, BJK ve TS formalı yurttaşımız vardır. Türkiye'den maça gidenler dahi vardır. Aksini düşünenler sporsever değildir benim gözümde ve mümkünse bu düşüncelerini kendilerine saklasınlar.

Basketbolla alakam olmasa, takımların adını bilmesem şu Fb'yi görünce takımın adını Real Madrid falan sanarım. 10 tane yabancı oyuncuları var bir de Ürdün kökenli Ahmet ve Boşnak kökenli Melih var. 12 oyuncunun içinde tem Türk dediğimiz bir oyuncu yok. En azından Sinan'ı falan koysalardı.
Melihin bosnak kokenli olmasi farkli bisey. Melih basketbola pertevde basladi. Ahmetin urdunlu olmasi bambaska bisey. Ahmet 3-5 sezon urdunde oynadiktan sonra ahmad al dwairi olan ismi ahmet duverlioglu yapilarak sonradan turk yapildi. Yani onunda dicksondan farkı yok. Direk 11 yabancisi var yani ulkerspor mirascisi fbdogusun.

Son düzenleme:
Ne kadar yabancı oyuncu oynarsa oynasın bir Türk takımı yurtdışında mücadele edip başarılı oluyorsa bu bana gurur verir. Hem lafa gelince Ali Sami Yen bu kulübü yabancıları yenmek için kurdu de, bununla gurur duy, ondan sonra bir başka Türk takımı başarılı olunca mutsuz ol. Bazılarımız genç yaşta, dolayısıyla bilmeyebilirler ama biz UEFA kupası finali oynadığımızda stadda yüzlerce FB, BJK ve TS formalı yurttaşımız vardır. Türkiye'den maça gidenler dahi vardır. Aksini düşünenler sporsever değildir benim gözümde ve mümkünse bu düşüncelerini kendilerine saklasınlar.
Laf banaysa ben mutsuz olmuyorum aksine bi basketbolsever olarak seviniyorum ulkede basketbol dahacok biliniyo diye. Ibo fenerliymis demet ile beraber dimi o? Bizde demir (damir degil) mrsic var iyi ucluk atiyo o seviyesinden yurolig diye biseyin oldugunu bilecek seviyeye geldi binlerce fenerli. Bunlar mutlu olmamiz gereken seyler.

Benim uzerinde durdugum ikinci nokta bu basarilarin 20-30 milyonlarla yabancilari doldurarak degilde korac kupasini alan efesin yaptigi gibi ulke basketboluna 2 tane gumus madalya getiren bir jenerasyon kazandirarak yada uefa kupasini alan GS gibi 2002 dunya kupasinda ucuncu olan milli takimin temelini hazirlayarak yapilabilecek olmasi.

Uzerinde durdugum birinci ve en onemli noktaysa fener yapiyor biz niye yapamiyoruz diyenlerin bilincli yada bilincsiz goremedigi haksiz rekabet. Ulkerspor a lisansi olmaa fener birakin 10 sene ustune koya koya kupayi almayi efes ulkerspor ligde devam ettigi surece yurolig goremezdi. O yuzden bazi seyleri birbirine karistirmayin.

Laf banaysa ben mutsuz olmuyorum aksine bi basketbolsever olarak seviniyorum ulkede basketbol dahacok biliniyo diye. Ibo fenerliymis demet ile beraber dimi o? Bizde demir (damir degil) mrsic var iyi ucluk atiyo o seviyesinden yurolig diye biseyin oldugunu bilecek seviyeye geldi binlerce fenerli. Bunlar mutlu olmamiz gereken seyler.

Benim uzerinde durdugum ikinci nokta bu basarilarin 20-30 milyonlarla yabancilari doldurarak degilde korac kupasini alan efesin yaptigi gibi ulke basketboluna 2 tane gumus madalya getiren bir jenerasyon kazandirarak yada uefa kupasini alan GS gibi 2002 dunya kupasinda ucuncu olan milli takimin temelini hazirlayarak yapilabilecek olmasi.

Uzerinde durdugum birinci ve en onemli noktaysa fener yapiyor biz niye yapamiyoruz diyenlerin bilincli yada bilincsiz goremedigi haksiz rekabet. Ulkerspor a lisansi olmaa fener birakin 10 sene ustune koya koya kupayi almayi efes ulkerspor ligde devam ettigi surece yurolig goremezdi. O yuzden bazi seyleri birbirine karistirmayin.

Sözüm genele dair, kişiye özel olsa alıntı yaparım. Hiçbirşeyi birbirine karıştırmam, Aydin Örs'ün hem EFES hem de FB ile Türk basketboluna kattığı değeri de bilirim. Bunu katarken Naumoski, Williams gibi yabancılar hatta Mirsad ve Hidayet gibi Boşnak Göçmeni birileri takımda ne işe yarıyordu onu da bilirim. Yarın akşam bir Türk takımı şampiyon olunca gurur duyacağım ve bunun havasını çevremdeki tüm yabancı dostlarıma atacağım.

Bunu katarken Naumoski, Williams gibi yabancılar hatta Mirsad ve Hidayet gibi Boşnak Göçmeni birileri takımda ne işe yarıyordu onu da bilirim.
Korac kupasindaki takimdaki diger yabancilarida sayarmisin? Namoski ve macre haricinde hangi yabanci vardi? Kac kisi nba yapti kac kisi milli takim koclugu yapti kac kisi 2001de ilk madalyasini alan milli takimdaydi?

Korac kupasindaki takimdaki diger yabancilarida sayarmisin? Namoski ve macre haricinde hangi yabanci vardi? Kac kisi nba yapti kac kisi milli takim koclugu yapti kac kisi 2001de ilk madalyasini alan milli takimdaydi?

Koraç Kupası o tarihte 3 numaralı kupadır. O tarihteki rakiplerde de yerli oyuncular ağırlıktadır yani sadece bize özel bir durum değildir. Devir değişmiştir, yarın futbol takımımız sahaya çıktığında bir Türk oyuncunun ilk 11'de olmayacağı bir gerçektir üstelik başında tarihin en başarılı Türk hocası olduğu halde.

Koraç Kupası o tarihte 3 numaralı kupadır.
Size 3 soru soruyorum lutfen sadece bu sorulara cevap verin.

1 Bionceki mesajda dedigim gibi o kadronun 2001-2010 arasi milli takima katkisi nedir?

2 Uefa sampiyonu futbol takimimizin yerli iskeletinin 2002 dunya ucunculugune katkisi nedir?

3 fenerin gecenseneki yurolig sampiyonlugunun turk milli takimina katkisi nedir ve nolacaktir?

Size 3 soru soruyorum lutfen sadece bu sorulara cevap verin.

1 Bionceki mesajda dedigim gibi o kadronun 2001-2010 arasi milli takima katkisi nedir?

2 Uefa sampiyonu futbol takimimizin yerli iskeletinin 2002 dunya ucunculugune katkisi nedir?

3 fenerin gecenseneki yurolig sampiyonlugunun turk milli takimina katkisi nedir ve nolacaktir?

Madem istiyorsunuz cevaplayayım. Malum bilmemek degil öğrenmemek ayıp.
1. O kadroda Efes ile birlikte Eczacıbaşı, Paşabahçe önce Nasaş sonra Ülker, Tofaş ve Çukurova gibi takımlarında katkısı büyüktür. Ayrıca Ergin Ataman ve Oktay Mahmudi Eczacı kökenlidir.
2. Uefa kupasındaki yerli iskeletteki en büyük pay Fatih Terim'de olsa da, Şenes Erzik ve Sepp Piontek'in başlattığı kalkınma hamlesi çok büyük rol oynamıştır. Bizim takımın temel iskeleti Souness döneminde kurulmuştur.
3. Bugün milli takım açıklandı malum açın bakın kaç GS'lı seçilmiş. 0. Not yarın şampiyonuz ama ne hikmetse hiç milli oyuncumuz yok Allah Allah neden acaba.

Son düzenleme:
Madem istiyorsunuz cevaplayayım. Malum bilmemek degil öğrenmemek ayıp.
1. O kadroda Efes ile birlikte Eczacıbaşı, Paşabahçe önce Nasaş sonra Ülker ve Çukurova gibi takımlarında katkısı büyüktür. Ayrıca Ergin Ataman ve Oktay Mahmudi eczacı kökenlidir.
2. Uefa kupasındaki yerli iskeletteki en büyük pay Fatih Terim'de olsa da, Şenes Erzik ve Sepp Piontek'in başlattığı kalkınma hamlesi çok büyük rol oynamıştır. Bizim takımın temel iskeleti Souness döneminde kurulmuştur.
3. Bugün milli takım açıklandı malum açın bakın kaç GS'lı seçilmiş. 0. Not yarın şampiyonuz ama ne hikmetse hiç milli oyuncumuz yok Allah Allah neden acaba.
Bilmemek degil ogrenmemek ayip gibi suslu sozleri bir kenara birakalim.
1 kokenini sormuyorum birarada oynayarak avrupada basari elde eden kadronun turk basketboluna katkisini soruyorum. Halen cevabinizi bekliyorum.
2 sadece hoca acisindan degerlendirmissiniz ama ben uefa sampiyonu kadronun iskeletinin 2002 dunya kupasinda milli takima katkisini soruyorum ama cevap kalkinmada emegi olanlar!
3 diger 2 soruda ayni konunun baska dallarina ziplayip isinize geldigi gibi cevap versenizde bu soruma hic cevap ver-e-memissiniz konuyu degistirmissiniz. Soru basit fenerin gecenseneki yurolig sampiyonlugunun turk milli takimina katkisi nedir ve nolacaktir?

Hadi bunlarin cevabini veremiyosunuz diye gectim sadece sunun cevabini verin. Ulkerspor kapanip a lisansi dahil haklarini bicok oyuncusunu ve devasa butcelerini fenere miras birakmasaydi yani efes pilsen ulkerspor rekabeti devam etseydi fener gecen 12 senede kac sezon yurolig gorebilirdi? Benim tahminim sanslari yaver giderse 2 yada 3. Cunku mirastan onceki sezon yine devasa butce ve kadroyla hemde aydin orsle sezonu 7. bitirip playof ilk turda sezonu kapamislardi. Fenerin tek basinayken yani mirasyedi olmayan branslarinin nekadar luzir oldugunu onlarca kere gorduk.
Iygeceler

Son düzenleme:
Bilmemek degil ogrenmemek ayip gibi suslu sozleri bir kenara birakalim.
1 kokenini sormuyorum birarada oynayarak avrupada basari elde eden kadronun turk basketboluna katkisini soruyorum. Halen cevabinizi bekliyorum.
2 sadece hoca acisindan degerlendirmissiniz ama ben uefa sampiyonu kadronun iskeletinin 2002 dunya kupasinda milli takima katkisini soruyorum ama cevap kalkinmada emegi olanlar!
3 diger 2 soruda ayni konunun baska dallarina ziplayip isinize geldigi gibi cevap versenizde bu soruma hic cevap ver-e-memissiniz konuyu degistirmissiniz. Soru basit fenerin gecenseneki yurolig sampiyonlugunun turk milli takimina katkisi nedir ve nolacaktir?

Iygeceler

Üzerinize niye alınıyorsunuz, biliyor olsanız zaten sormazsınız. Sordunuz ve cevapları aldınız. Anlamadıysanız tekrar tekrar okuyun. Sorular yuvarlak olsa da cevaplar gayet açık. Size de iyi geceler.

Üzerinize niye alınıyorsunuz, biliyor olsanız zaten sormazsınız. Sordunuz ve cevapları aldınız. Anlamadıysanız tekrar tekrar okuyun. Sorular yuvarlak olsa da cevaplar gayet açık. Size de iyi geceler.
Bi onceki mesajda mesaj size olsa alintiyla cevaplardim diyip simdide alintiyla cevaplayinca uzerinize niye aliniyorsunuz diyosunuz. Ilginc. Sorularima cevap vermek yerine konulari degistirdiginiz yani cevap veremediginiz icin mesajimi duzenleyip bi soru daha ekledim. Elma sorusuna armut cevaplar verdiginiz icin tek bir soru sorarak bitirdim. O soruyu burayada kopyaliyim

Hadi bunlarin cevabini veremiyosunuz diye gectim sadece sunun cevabini verin. Ulkerspor kapanip a lisansi dahil haklarini bicok oyuncusunu ve devasa butcelerini fenere miras birakmasaydi yani efes pilsen ulkerspor rekabeti devam etseydi fener gecen 12 senede kac sezon yurolig gorebilirdi? Benim tahminim sanslari yaver giderse 2 yada 3. Cunku mirastan onceki sezon yine devasa butce ve kadroyla hemde aydin orsle sezonu 7. bitirip playof ilk turda sezonu kapamislardi. Fenerin tek basinayken yani mirasyedi olmayan branslarinin nekadar luzir oldugunu onlarca kere gorduk.

Cevabi cok basit. Sadece 1 rakam yazacaksiniz. Sizce miras olmayip efes pilsen ulkerspor kendileri yatirima devam etse fener yurolige kac kere katilirdi?