Euroleague 2017/2018 Sezonu

Eyvallah usta bak ilkokul çocuğa anlatır gibi tekrar anlatalım bizde o zaman. Ülker, Fenerbahçe birleşti senin yönetimin ne yaptı? Fenerbahçe kendisiyle birleşecek ve ona her sene 20 Milyon Dolar verecek sponsor bulmuş sen ne yaptın? Hayır serbest piyasada adamlar birleşecek, kendilerine para verecek sponsor bulmuşlar bunun neresinde haksız rekabet? Takmışsın bir A lisans A lisans gidiyorsun sen her sene 20 Milyon Dolar harcama yap, salon yap, o salonu doldur bırak sana Euroleague'in A Lisans vermesini sen Eurolaegue'e A Lisans verirsin.

Tamam mıdır fikirlerimizi söyledik bu konuda bence artık, anlaştık veya anlaşamadık ama artık bitsin mi bu konu. Her Fenerbahçe Doğuş başarısında burası artık aynı sıkıcı muhabbetlerle dolmasın.

Bi ornek daha veriyim bunuda anlamayan olursa daha fazla zorlamiycam. Bugun 19 mayis ataturkun samsuna cikisi kutlaniyo. Hergun bin kisi gemiyle samsuna cikiyo ama niye onlar kutlanmiyo? Bi gemi samsuna yanasip karaya cikinca 100 yil kutlanacak noluyo? Hepimiz biliyozki aslinda kutlanan milli mucadele surecinin baslamasidir. Hersey bi ilk adimla baslar ve o ilk adim olmadan daha sonraki surecler gerceklesmez.

Ben bizim yonetimlerimizin eksikliklerini tartismiyorum. Onlari yazmaya sayfalar yetmez. Benim iddaa ettigim teksey buraya gelip fener guzellemesi yapan sizma kuslarin ve icimizdeki irlandalilarin soylediginin aksine bugun fbnin geldigi noktanin sebebinin ulkerin a lisansi oldugunu soyluyorum. Bunun icinde cok basit bi soru sordum. Herkes kendikendine o soruyu cevaplasa hersey ortaya cikar. Soru su. Cevabida sadece 1 rakam. Cok kolay bi soru ama sayfalarca yazanlar bu soruya cevap ver-e-miyor cunku biliyolar cevabin kendi argimanlarini curuttugunu.

Ulkerin a lisansi mirasi olmasa yani efes-ulker rekabeti devametse 2006dan bugune gecen 12 senede fb kackez yurolige katilabilirdi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar öyle sayfalarca yazmaya hiç gerek yok her şey apaçık ortada!! Eğer biz bu noktalara gelseydik sponsor vs ile inanın buraya gelen FB'liler veya buradaki FB sempatizanları bu güzellemeleri yapmayacaklardı..Buna adım gibi eminim..Çünkü bu topraklarda her branşta başarısı kıskanılan tek takım Galatasaray oldu..Yukarıdaki bahsedilmiş Ülker'in A lisansı olmasaydı FB buralara gelemezdi diye çok doğru zaten FB resmen Ülkere çöktü ve adamların haklarını kullandılar. FB Doğuşun bu noktalara gelmesi hatta kupayı alması başarı mıdır evet başarıdır, ülkemizin adının geçmesi başarı mıdır evet başarıdır. Bu noktada zaten sorun yok ama buradaki sempatizanlar olsun, medya olsun bunu bir tarihi başarı olarak göstermesi yanlıştır!! FB Doğuş takımı zaten bu paraları bu yerlere gelebilmek için harcadı bu kadar basit..Daha öncede belirttim futbolda Pep, Klopp gibi bir hocayla Real Madrid, Barcelona gibi kulüplerin başında alınan bir CL kupasından farksızdır..
Başarıdır evet ama tarihi, inanılmaz bir zafer vs değildir..Adamlar zaten buralarda oynuyor kaç yıldır..Artık bizlerin kendi basketbolumuzu nasıl ileri taşırız bunu konuşmamız gerekiyor..Hangi yönetim Basketbol adına daha faydalı olur bunu tartışmamız lazım..

Son düzenleme:
Şimdi Real Madrid ve Liverpool Şampiyonlar Ligi'nde final oynuyorlar. Sizce hangisinin yaptığı daha büyük iş ve daha büyük başarı? Herkes L'pool diyecektir şüphesiz. Real Madrid dünyanın en zengin takımı, kadrolarındaki bir futbolcunun değeri Süper Lig şampiyonunun takım halinin toplamından daha fazladır. Hayvan gibi yatırım yapıyorlar. Yani büyük başarı değildir bu çünkü beklenen bir şeydir o kadar yatırım yapıp şampiyon olamıyorsan sorundur. Ama Liverpool, Dortmund gibi takımların yaptığı bence daha büyük başarıdır. Mütevazı bütçelerle kendisinden kat kat pahalı kadroları yeniyorlar. Fb'nin kadrosu Avrupa'nın en pahalı 2 kadrosundan biri. Belki de en pahalısı. Senelerdir korkunç yatırım yapıyorlar. Belki de basketbola yaptığı yatırımları futbola yapsalar her sene şampiyon olacaklar futbolda. Futbolda yine Süper Lig'de 4-5 takımın piyasada değeri hemen hemen aynı. Ama basketbolda artık çok büyük kutuplar var. Fb'nin 30 milyon bütçesi var. Ona en yakın Efes'in bütçesi 10 milyon falan anca. Yani ortada böyle büyük bir başarı göremiyorum ben. Beklenen bir şeyi yaptılar sonuçta. Tabi bu kadroları kurup gruplarda sonuncu oldukları, averaj takımı oldukları sezonlar var ona göre mi başarılı buluyorlar anlamış değiliz.

Zalgiris'in şu kadroyla F4'e çıkması, Fb'nin finale çıkması ya da kupayı almasından daha büyük başarıdır nazarımda.

Şimdi Real Madrid ve Liverpool Şampiyonlar Ligi'nde final oynuyorlar. Sizce hangisinin yaptığı daha büyük iş ve daha büyük başarı? Herkes L'pool diyecektir şüphesiz. Real Madrid dünyanın en zengin takımı, kadrolarındaki bir futbolcunun değeri Süper Lig şampiyonunun takım halinin toplamından daha fazladır. Hayvan gibi yatırım yapıyorlar. Yani büyük başarı değildir bu çünkü beklenen bir şeydir o kadar yatırım yapıp şampiyon olamıyorsan sorundur. Ama Liverpool, Dortmund gibi takımların yaptığı bence daha büyük başarıdır. Mütevazı bütçelerle kendisinden kat kat pahalı kadroları yeniyorlar. Fb'nin kadrosu Avrupa'nın en pahalı 2 kadrosundan biri. Belki de en pahalısı. Senelerdir korkunç yatırım yapıyorlar. Belki de basketbola yaptığı yatırımları futbola yapsalar her sene şampiyon olacaklar futbolda. Futbolda yine Süper Lig'de 4-5 takımın piyasada değeri hemen hemen aynı. Ama basketbolda artık çok büyük kutuplar var. Fb'nin 30 milyon bütçesi var. Ona en yakın Efes'in bütçesi 10 milyon falan anca. Yani ortada böyle büyük bir başarı göremiyorum ben. Beklenen bir şeyi yaptılar sonuçta. Tabi bu kadroları kurup gruplarda sonuncu oldukları, averaj takımı oldukları sezonlar var ona göre mi başarılı buluyorlar anlamış değiliz.

Zalgiris'in şu kadroyla F4'e çıkması, Fb'nin finale çıkması ya da kupayı almasından daha büyük başarıdır nazarımda.

Liverpool'un bütçesi daha mı mütevazi? Sezon ortası Van Dijk'e 80 milyon euro verdiler. Sezon başı Salah'a 42 milyon avro verdiler. Real Madrid 3 sezondur doğru düzgün transfer yapmıyor hatta artı da al-sat dengesinde. Ronaldo'yu 2009'da aldılar 100 milyon avroya bir de en son Bale'de saçmaladılar o günden beri öyle büyük para harcamıyorlar.

fenerbahçe'yi tebrik etmeli bir şekilde zenginlerini bu işlere girmeye ikna ediyorlar ve kendimize bakmalıyız. Doğrudur A lisansını aldılar Ülker'in lakin çökme yok Efes'in Türkiye'deki lobisine karşı birlik oldular. Biz ne yaptık Ülker'in Cafe Crown ismiyle verdiği paraları futbola aktardık. 6 milyon dolar veriyordu bize adamlar berbat kullandık.

Neyse böyle küçük görün milletin başarılarını. Adamlar 3 kez üst üstte F4 finali oynuyor burada bu başarıyı küçümsemek isteyenler ise "içimizdeki irlandalılar"diye sayıklıyor. Başarı yok, çözüm yok ne yapalım birilerini kendimize düşman ilan edelim ki safları sıklaştıralım. Tanıdık geldi bir yerden!?8-/

Liverpool'un bütçesi daha mı mütevazi? Sezon ortası Van Dijk'e 80 milyon euro verdiler. Sezon başı Salah'a 42 milyon avro verdiler. Real Madrid 3 sezondur doğru düzgün transfer yapmıyor hatta artı da al-sat dengesinde. Ronaldo'yu 2009'da aldılar 100 milyon avroya bir de en son Bale'de saçmaladılar o günden beri öyle büyük para harcamıyorlar.

fenerbahçe'yi tebrik etmeli bir şekilde zenginlerini bu işlere girmeye ikna ediyorlar ve kendimize bakmalıyız. Doğrudur A lisansını aldılar Ülker'in lakin çökme yok Efes'in Türkiye'deki lobisine karşı birlik oldular. Biz ne yaptık Ülker'in Cafe Crown ismiyle verdiği paraları futbola aktardık. 6 milyon dolar veriyordu bize adamlar berbat kullandık.

Neyse böyle küçük görün milletin başarılarını. Adamlar 3 kez üst üstte F4 finali oynuyor burada bu başarıyı küçümsemek isteyenler ise "içimizdeki irlandalılar"diye sayıklıyor. Başarı yok, çözüm yok ne yapalım birilerini kendimize düşman ilan edelim ki safları sıklaştıralım. Tanıdık geldi bir yerden!?8-/

Manchester City, Paris Saint Germain, Manchester United, Chelsea gibi takımların yanında mütevazı kalıyor. Premier League takımları çok iyi gelir sağlıyor yayın haklarından dolayı. Championship League'de oynayan bir takım bile +10 milyon euroya çok rahat oyuncu transfer edebiliyor. Sadece bütçe değil takım kadrosu olarak da cafcaflı değiller. Bugün Liverpool'dan Salah hariç kimi alırsın Real Madrid'e veya diğer büyük takımlara?

fenerbahçe'nin tek tebrik ettiğim yanı bu zaten. Zenginleri kulübe çok iyi destek sağlıyor. Ama yoktan var edilmiş bir başarı yok, hazıra konmaktır bunun adı. Ülker'in A lisansını senelerdir kullandılar, Ülker'in oyuncularına çöktüler, Ülker bunlara hem isim hem forma sponsoru oldu bir de üstüne salon yaptırdı. Yani buralara kadar gelmesi Fb'nin başarısı değil Ülker'in sayesinde.

Küçümsemek değil yukarda da yazdığım gibi vaziyet bu.

Kupayi kim alsin diye dusundum de isin icinden cikamadim!

Ne Fbnin kupayi almasina ne de kaybetmesine soz geciremedim gonlume - ne de olsa avrupa da yabancilarla yapilan bir yaris ve biz bu milletin cocuklariyiz. bir de Galatasaray Arsenal finalinde yanimda benden cok sevinen ziplayan fenerlileri dusununce ortada kaldim.

Yani basimizda bir Fbli dost var, Ayhan Bey - adam kimseyi kizdirmiyor, medeni bir sekilde goruslerini yaziyor. bilemedim kafam mortingen oldu :)

Oyuncu kalitesine bakarsak Real alir gibi - takim oyunu ve Hoca faktorune bakarsak FB gibi.

Ne diyelim hak eden kazansin bari !

Kupayi kim alsin diye dusundum de isin icinden cikamadim!

Ne Fbnin kupayi almasina ne de kaybetmesine soz geciremedim gonlume - ne de olsa avrupa da yabancilarla yapilan bir yaris ve biz bu milletin cocuklariyiz. bir de Galatasaray Arsenal finalinde yanimda benden cok sevinen ziplayan fenerlileri dusununce ortada kaldim.

Yani basimizda bir Fbli dost var, Ayhan Bey - adam kimseyi kizdirmiyor, medeni bir sekilde goruslerini yaziyor. bilemedim kafam mortingen oldu :)

Oyuncu kalitesine bakarsak Real alir gibi - takim oyunu ve Hoca faktorune bakarsak FB gibi.

Ne diyelim hak eden kazansin bari !

O finalde sevinenlerden biri de 14-15 yaşlarında bir çocuk olan bendim. Ne de olsa yıllar yılı İngiltere 8-0 muhabbetlerini duymaktan hep Türkler beceremez algısı ile karşılaşmaktan sonra Galatasaray'ın kupayı almasına sevinen az Fenerli yoktu. Tafarel'in kolunun o pozisyonda Mortal Kombattaki Dhalsim gibi uzamasını gördükten sonra olacak bu iş demiştik. Yarın ki finale gelince daha CSKA ile karşılaşmadan önce dahi kupayı Real alır gibi düşünüyordum. Ama Obradovic'in de sürprizleri bitmez. %50 %50

Son düzenleme:
Saha içinde kadro kalitesi olarak Real önde bana kalırsa ve daha ritimli geliyorlar finale. Bu bakımdan Real'i bir adım önde göreceğim tam ama orada da Obradovic faktörü devreye giriyor. Kelimelerle anlatılamaz derece de büyük bir koç. Real'in zayıflarını öne çıkaracak her şeyi çoktan hazırlamıştır eminim ki. Ben büyük koç farkına rağmen maç sonuna kafa kafaya girilmesi halinde Real'in yıldızları maçı alır diyorum.

Sert bir maç olur mu acaba ? Mesela Doncic ile Fb'li oyuncular gerginlik yaşar mı ? Real hücumda iyi başlarsa kupayı alır,Fener ilk periyotta savunma gücünü ortaya koyarsa şampiyon olur.Sonuçta bizim ülkenin takımı olduğu için umarım kupayı alırlar ve artık sıra bize gelir

Doncic 2017'deki F4'de fena çuvallamıştı. Ama ondan beri gözle görülür bir gelişimi var 2017 EuroBasket'teki şampiyonlukta büyük payı var. Yine Real Madrid'in finale kadar yükselmesinde en büyük pay sahibi 2-3 oyuncudan biri. Zaten normal sezonun MVP'si seçildi. Ben maçtan çok Doncic'in performansını merak ediyorum.

Sizin takımınızın Liverpool mu olmasını istersiniz, yoksa Real Madrid mi?

Bu şekilde yorumlar ile aslında Fenerbahçe'ye futbolun Real Madrid'i gibi anlamlar yüklediğinizin farkında değilsiniz bence.
Zaten öyle olmuşlarsa geçmiş olsun

Sizin takımınızın Liverpool mu olmasını istersiniz, yoksa Real Madrid mi?

Bu şekilde yorumlar ile aslında Fenerbahçe'ye futbolun Real Madrid'i gibi anlamlar yüklediğinizin farkında değilsiniz bence.
Zaten öyle olmuşlarsa geçmiş olsun

fenerbahçe ile Real Madrid'in tek benzerliği hayvan gibi para harcamaları. Başarı olarak Real Madrid zaten bütün kulüplere fark atmış durumda. Ben takımımın Galatasaray olmasını isterim. Endüstriyel futbola karşı biri olarak bir oyuncuya 80 m, 200 m gibi transferler yapılmasını istemem.

Ülker'in garip Fener sevgisi bir yana, sponsorluk vermeden önce adamlar Galatasaray-BJK-FB'nin son on yılına baksalar burada hakkı yenen biz olmayız, olsa olsa BJK olur. Kaldı ki yanlış hatırlamıyorsam onlar da bu birleşmeden bir yıl önce Cola Turka'dan sponsorluk almışlardı.

Bence asıl bakılması gereken FBÜlker döneminde A lisansı ve paraların çarçur edilişidir. Tanjevic, Pianigiani filan derken sadece takımlar düzeyinde değil milli takımlar düzeyinde de ismini bile anmak istemediğim fenerasyon başkanı döneminde ulusal takım malum ekibe oyuncu pazarlama yeni haline gelmişti.

Özhan Canaydın da basketbolcuydu ama onun döneminde neler yaşadığımızı çok iyi hatırlıyorum. Fatih Terim, nam-ı diğer Deus Ex Parator'un da o dönem neler yaptığını unutmadık ama en azından son dönemde yabancı kuralı gibi haklı taleplerinden vazgeçmeyip Arda Turan olayında da geri yapmayarak takdirimi kazandı. FBÜlker de başkanı olan zata rağmen profesyoneller tarafından yönetilince ciddi anlamda değişti. Demek ki iyi yönetim olunca işler bir şekilde iyi gidiyor. FBDoğuş bugün en fazla para harcayan 2-3 takımdan biridir ve en iyi takım da onlar. Bana göre sezonun açık ara favorisiydiler ve bu akşam da kazanacaklarını düşünüyorum. Ha, diğer bir antipatik takım olan Real Madrid kazanırsa da benim için değişen bir şey yok. İyi olan kazansın. Gönül ister biz de oralarda olalım.

Son düzenleme:
Cska hakemler yardımıyla maçın içine sportmenlik dışı fouller ile geri döndü + zalgrisin 23 sayılardan maçı veriyordu tamamen tecrübe eksikliginden kaynaklı 2 farklada olsa maçı kazanmış oldular cidden euroligin en düşük 2.bütçesi tarafından ligi 3.bitirmek büyük alkışı hakediyor herşey bütce demek degildir bunu birkez daha anlamış bulunmaktayız sarasa büyük saygı duyuyorum tebrikler zalgris

Kendinden uzun ve sizelı oyuncuya karşı fake atarak oynamak ne zamandan beri olağanüstü bir durum oldu... Adam içeri kat yapıyor matematik profesörü diyorlar yorumlara bak anlatımda...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Lull denilen adamın saha görüşü ya da zekâsı yeterli seviyede olmadığını düşünüyorum. Kaç hücumda 2.22'lik uzunlarının arkasında Sluakas ya da diğer kısalar kaldı ancak bey efendi karşısındaki uzunla birebir oynayıp ya batırdı ya da gülle şutlarından attı. Doncic denilen çocuk ise, topu sağına soluna kurarken ısrarla bacaklarının arasından geçirip, ya bodoslama gidiyor ya da savunmacısı önüne geçiyor; aynısını Fenerde Kalinic de yapıyor. Benim anlamadığım, neden Madrid Ayon vasıfsızında ve CSKA da tek uzun/ya da 4 numara Hines da ısrarla devam ediyor. Paranız mı yok, yıllardır bu Ayon Fener uzunlarına madara oluyor ama hala aynı terane; ya CSKA, koy Hines'ın yanına bir tane uzun.

Kendinden uzun ve sizelı oyuncuya karşı fake atarak oynamak ne zamandan beri olağanüstü bir durum oldu... Adam içeri kat yapıyor matematik profesörü diyorlar yorumlara bak anlatımda...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kasem olsun ki ben de güldüm. Dedim, adam neyin rakamsal çalışmasını yaptı da Matematik profesörü oldu, Allah'tan çok düşünceli bir hareket deyip de, ''tam bir mutasavvıf'' demedi. :)

Real Madrid'in kısaları çok kötü oynuyor. Doncic geçen seneki Fb maçında nasıl rezilse bugün de aynı. Bu maçı kazanmak istiyorlarsa kısalarının vites artırıp Tavares'i sürekli topla buluşturmaları gerekiyor. Yoksa kazanamazlar.