Euroleague 6.Hafta | Galatasaray 89-87 Olympiacos

Bi taraflarımızı yırttık yinede 2 sayı farkla kazanabildik ama bu da sevindirici en azından kazandık.Bugün beni mutlu eden şey savunmadaki öz veri oldu.
 
Savunmadaki özveri gelecek için umutlu bakmamiza sağlıyor. Demekki biraz agresiflik maci kazandiriyormus..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu gün yaşadığım tüm heyecanlar, en azından biri iyi gitti. Savunma oturup, Sinan son dakikalarda saçmalama hakkını, Micov faul kaçırma hakkını kullandı. Bunların hepsi Tyus'un öldürücü bloğu sayesinde. Diebler inanılmaz şut attı. Yavaş yavaş forma girecektir. Galatasaray'ımızın artık bir oyuna kavuşmasını bekliyorum. İyi takımlar geç form tutar, umarım, biz de ivme yakalarız.
 
Diebler ve Dentmon'un kazanılması en az macın kazanılması kadar degerliydi . Geldigi günden beri hic umudumu kaybetmedigim bir oyuncuydu diebler . Burada ön plana cıkan faktör oyuncudan ne bekledigimiz . Diebler öncelikle all around bir oyuncu degil . Belli şeyleri yapabilen ve bunu elit seviyede yapabilen bir oyuncu . Skora ihtiyacın oldugu anlarda pozisyon hazırlarsan seni mahcup etmez.
Micov'un sakatlanıp kenara geldigi , dentmon 'un 4 faul alıp belli bir süre oynamadigi süre zarfinda attıgı kritik üclükler ile takımı oyunun icinde tuttu . Takım icin x faktör Diebler oldu aksam .. Hem özgüven acısından hemde rolünü benimseme açısından daha iyi bir mac olmazdı . Artık bu şutları daha sık görecegiz o kesin :)

Son olarak tıpkı mac sonu ergin ataman gibi bir cogumuzun derin bir oh cektigi , cok kritik bir mac kazandik .

Ve bir kez daha gördük ki bu takımda DENTMON ilk yazılacak isim .

Bundan sonra olması gereken rotasyon

Dentmon - sinan - Micov - daye - tyus
göksenin - diebler - emir - dentmon

Pleiss duruma göre taktik amaclı süre bulabilir.
Shlibb ve Russ hakkında yorum yapmaya gerek yok.
 
Maçın geneline bakarsak savunmada toparlandığımızı söylemek mümkün ayrıca OLY'nin uzaydan attığı şutlar girmese maç erken biterdi.

Kıyım kıyım doğradığınız ve her zaman set veya pozisyon hazırlandığı anda avrupa'nın en iyi 2. pure shooting'i olduğunu iddaa ettiğim DİEBLER BEY.... Eller titredi Diebler titremedi.


Schilb sana söylüyorum. Git sahil kasabasına yerleş.


Bu maçın diğerlerinden tek farkı rotasyonun net olarak daralmasıdır.

İçeri penetre eden topu bir an dışarı diebler'a verirse ve rakip yarım metre uzakta ise oraya bi 3 puan yazmanızı rica ediciğim..

Bunu çok yaptık.





Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Allah'a şükür, ilk defa ciddi anlamda emek koyduğumuz bir maçı kazanmayı başardık. Bugün iyi mücadele eden bir takım vardı. İkinci yarı çok sayı yedik ama Daye'in atladığı topta, karambolde boş kalıp cezayı kesen Mantzaris, Avrupa'nın gözümde en iyi ceza şutörü Lojeski ve karakter koymaya çalışan bir Olympiacos gerçeğini de atlamamak lazım. Hücum anlamında maç sonunu bu kadar kısır oynayıp maçı geçen yıl Eurocup'ta çok kez olduğu gibi savunmayla kazanmak bence bizim için daha hayırlı oldu. Micov'un kaçırdığı fauller biraz kalp krizine itse de Tyus ve Göksenin başta olmak üzere tüm takımın son toptaki çabasını görmek beni daha memnun etti. Hala savunmayı bilen bir takım değiliz ama hiç yoktan sette boğuşarak rakibe oyununu oynatmamaya çalışmak akıllıca bir seçim. İkinci yarıda yediğimiz sayıyı biraz buna da bağlıyorum ben. Yorgunluk daha da baş gösterince 2. çeyrekte yaptığımız yoğun topa baskıdan pek eser kalmadı. Yine de eldeki imkanlara göre çok azimli ve pragmatik bir savunma vardı. Bugün itibariyle Russ Smith'in Galatasaray kariyerinin bittiğini düşünüyorum. Adam yeterli yetersizi geçtim, iyi bir gözlemci bile değil. Euroleague'de azıyla çokuyla 6 maç oynayıp hala onun 2 dk'de yaptıklarını yapmak kabul edilebilir bir şey değil. Belki 1-2 yıl Mccollum gibi Avrupa yerse kendine gelebilir ama Galatasaray onun için iyi bir tecrübe değil. Öyle bir zamanımız da yok zaten. Sene başından beri ilk defa topa atlayan, bir şeyleri yapamadığı için üzülen bir Galatasaray gördüm, sevindirdi. Takımın böylesine mücadele pickini aştığı bir günde kaybetsek büyük psikolojik yıkım olurdu. Hem son topu savunarak maç kazanmak, hem de ölüm kalım maçında ekol bir takımı devirmek moral açısından iyi gelecektir. Önemli olan bugünkü performansın takımın alışıldık karakteri haline gelmesi. Bu takım Pazar Fenerbahçe'ye karşı da böyle oynamalı, Salı Zalgiris'e de, yarın öbür gün İstanbul Belediye'de de. Bizim başarılı olmak için başka formulümüz yok. Çözüm belli, panzehir belli. İnşallah bugünkü maç bizim için bir galibiyetten çok daha fazlasını ifade eder. Gurur duydum bugün takımla, böyle savaşsınlar, başımızın üstünde yerleri vardır.
 
Dentmon 22 sayı
Diebler 17 sayı (%100 üçlük - 5/5)
Daye 16 sayı
Tyus 10 sayı
Sinan Güler 7 sayı
Deon 6
Micov 5
Göksenin 2
Pleiss 2
Russ 2
Schilb 0


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Allah'a şükür sonunda kazandım. Bi ara kalpten gidecektim. Güya takıma kızgındım sakin izleyecektim.

Allah'ına kurban Tyus, o son blokta çığlık attım.
 
Şükürler olsun önceki sezonu hesaba katacak olursak sanırsam 15-0 da bitirmiş olduk... Artık koç un yapması gereken tek şey Schilb sevdasından vazgeçip Smith in yerine saf pg almak. Dentmon savunma yapabiliyormuş onuda gördük, bende yanıldım.
 
Eller titrer, Diebler titremez

59a3d4f42eb74dd0814f1dcead38f3a4.jpg



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Üst