Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

GSBasket takımı için önerilerinizi almak istiyorum. Madem bu forumun resmi takımı, oyunculara da siz katkı yapabilirsiniz.

Heurtel, Pappas, Timma, J.Thompson, Randolph, Goudelock, Clyburn, Doncic

Pappas ve Randolph kesin çıkacak. J.Thompson'ı çıkarabilirdik ama Goudelock da çıkabilir. Pappas, Randolph ve Goudelock yerine kimi önerirsiniz? Elimizde ekstradan bütçe yok.

GSBasket takımı için önerilerinizi almak istiyorum. Madem bu forumun resmi takımı, oyunculara da siz katkı yapabilirsiniz.

Heurtel, Pappas, Timma, J.Thompson, Randolph, Goudelock, Clyburn, Doncic

Pappas ve Randolph kesin çıkacak. J.Thompson'ı çıkarabilirdik ama Goudelock da çıkabilir. Pappas, Randolph ve Goudelock yerine kimi önerirsiniz? Elimizde ekstradan bütçe yok.

C.Singleton, E.Green ve R.Ledo (M.Roll) olabilir

Bunların dışında çok yüksek fiyatlı olmayan oyunculardan pivot pozisyonunda J.Augustine ve Radosevic karşılıklı iyi puanlar getirebilir. Real Madrid'in pota altındaki eksiklerini de göz önünde bulundurup bazı takımlarda Gudaitis denenebilir.

Sizin önerinizi dikkate alalım Hakan Bey.

Goudelock >> Shved
Randolph >> T.Robinson
Pappas >> Beaubois

diye düşünmüştüm ben de.

3 takımımın 2'sinde DE COLO vardı. İkisinde de kaptandı ama kaptan performansı gösteremedi. Zaten Fransa Milli takımında da PARKER'ın yokluğunda takıma performans olarak liderlik yapamamıştı. Bu sene TEODOSIC'te yokken, S.RODRIGUEZ takıma uyum sağlayamamışken geçen seneden daha iyi performans bekliyorsunuz ama takımı CLYBURN sürüklüyor. Bende iki takımımda da çıkışını verdim ve DONCIC'leri sırtladım. O paralara DE COLO riskine girmeyeceğim artık.

Sizce bu sene dağın zirvesinde takımlara eklenmeyi bekleyen hep DONCIC'mi olur? DE COLO'dan değerinin katkısını vermesini bekliyor musunuz?

Normalde Doncic en çok kaptan seçilen oyuncu olur. Yalnız bazı oyuncuların bazı maçlarda yüksek RKG yapması ihtimal dahilinde iken bu oyunculara yönelme de olacaktır.

De Colo da iyi skorlar üretmeye başlar. Değeri yüksek ama bu sene yıldız sayısı biraz daha az. Devamlı olarak +25 rkg yapan oyuncular görmeyeceğiz bence. Bu yüzden satsanız da yerine alınacak oyuncunun getirisi garanti olmayacak ama her hafta kaptan yapmak büyük risk. Takımda kalması ama haftasına göre kaptan yapılması daha mantıklı olur.

Sizin önerinizi dikkate alalım Hakan Bey.

Goudelock >> Shved
Randolph >> T.Robinson
Pappas >> Beaubois

diye düşünmüştüm ben de.

Pana'da bu sezon Singleton ve Calathes dışında gözü kapalı alınacak bir oyuncu yok bence, son maçta da Singleton toparlandığını gösterdi ve iki sezondur Cska'nın özellikle uzun forvet ve pivot savunmasında zorlandığını da düşünecek olursak mantıklı bir tercih olabilir.

Eric Green ise fiyatı daha fazla yükselmeden çoğu kadroya alınmalı, yakında fiyat olarak Shved'i de geride bırakabilir diye düşünüyorum. Bana göre euroleague deki en temiz şutörlerin başında geliyor, geçen sezon Oly'de Spanoulis'in yokluğunda süresinin arttığı maçlarda da sürekli göstermişti bunu.

Ricky Ledo ise babasının ölümü nedeniyle moral bozukluğunu çabuk atlatır mı bilemediğimden alternatif olarak M.Roll ismini verdim, o da iki haftadır aldığı süreler ve verdiği katkı ile alınabilir gibi duruyor, ama toparlanmış bir Ricky Ledo bence bu hafta olmasa bile gelecek haftalarda bu fiyatın rahatlıkla üstüne çıkacaktır diye düşünüyorum.

Ama içeride Kızılyıldız'a karşı senin önerdiğin T.Robinson'da iyi bir tercih olabilir, Beaubois ise saatli bombalardan biri bence, çok iyi de oynayabilir çok kötü de, bu yüzden hiç güvenemiyorım kendisine

Merhabalar,
yine "hay hakan senin matematiğine de, istatistiğine de" diyeceğiniz bir yazıyla karşınızdayım:) ilk 3-4 hafta böyle oluyor kusura bakmayın. Bu son yani:) Ayrıca belirsizlik durumunu da hiç sevmiyorum. oyunun mantığına aykırı. önümüzde satranç tahtası var ama 3-4 hamle sonrasını hesaplayamadan, hangi taş nasıl hareket eder bilmeden hamleler yapıyoruz.

Daha önceki tahminleri nispeten tutturmuş olarak birkaç ekleme daha yapayım.
+ oyuncular sudan ucuz başlamış. başlangıçta en pahalı oyuncu de colo 66.6 iken, şu an en pahalı oyuncu doncic ve eski sisteme göre değeri 70.4. Görünen değerler gözünüze çok gelmesin. 43.2 kredili bir erick green var elimizde.

+ yeni değerlerden belli oldu ki geçen sezon oynadıkları maçlar hesaplamaya dahil değil.

- yanıldığım nokta ise şu oldu. hanga'ya 14 değil 18 civarı gerekiyormuş. bunun nedeni de most recent game receiving the highest weighting demesine rağmen ilk haftanın ikinci haftadan daha yüksek katsayısının olması. Bu tamamen kural dışında bir hesaplayış.

* son olarak kafalarına göre her hafta değişiklik yaptıklarını ekleyerek her türlü değişimin beni şaşırtmayacağını ekleyeyim.
geçen hafta chasson randle -2 yaptı negatif galibiyet bonusu ile -2.2 aldı.
bu hafta pierre jackson -3 yaptı pozitif galibiyet bonusu ile -2.7 aldı. iki farklı hafta iki farklı uygulama.

Son düzenleme:
Merhabalar,
yine "hay hakan senin matematiğine de, istatistiğine de" diyeceğiniz bir yazıyla karşınızdayım:) ilk 3-4 hafta böyle oluyor kusura bakmayın. Bu son yani:) Ayrıca belirsizlik durumunu da hiç sevmiyorum. oyunun mantığına aykırı. önümüzde satranç tahtası var ama 3-4 hamle sonrasını hesaplayamadan, hangi taş nasıl hareket eder bilmeden hamleler yapıyoruz.

Daha önceki tahminleri nispeten tutturmuş olarak birkaç ekleme daha yapayım.
+ oyuncular sudan ucuz başlamış. başlangıçta en pahalı oyuncu de colo 66.6 iken, şu an en pahalı oyuncu doncic ve eski sisteme göre değeri 70.4. Görünen değerler gözünüze çok gelmesin. 43.2 kredili bir erick green var elimizde.

+ yeni değerlerden belli oldu ki geçen sezon oynadıkları maçlar hesaplamaya dahil değil.

- yanıldığım nokta ise şu oldu. hanga'ya 14 değil 18 civarı gerekiyormuş. bunun nedeni de most recent game receiving the highest weighting demesine rağmen ilk haftanın ikinci haftadan daha yüksek katsayısının olması. Bu tamamen kural dışında bir hesaplayış.

* son olarak kafalarına göre her hafta değişiklik yaptıklarını ekleyerek her türlü değişimin beni şaşırtmayacağını ekleyeyim.
geçen hafta chasson randle -2 yaptı negatif galibiyet bonusu ile -2.2 aldı.
bu hafta pierre jackson -3 yaptı pozitif galibiyet bonusu ile -2.7 aldı. iki farklı hafta iki farklı uygulama.

Bence oyunu seven herkes hesaplamalar, ihtimaller bunları da seviyordur.O yüzden bununla ilgili fikirlere kimse karşı değildir.Bu tarz oyunlarda benim de ilgimi çeken bu oluyor ama dediğin gibi şimdilik her şey belirsiz gibi.Geçen yıllardaki gibi vakit harcayıp bütün oyunculara, detaylara bakamıyorum.Belli başlı oyuncuları alıyorum sadece.Hatta geçen hafta sadece 2 takımı değiştirdim. Head to head ligi olmasa heralde bırakırdım oyunu. Burada değerler nasıl değişiyor inceleyen, çıkarım yapan arkadaşlar yazarsa herkes faydalanır.Ayrıca bu yıl değerler dinamik olacak biliyorsunuz, 5 haftada bir oyuncu tepetaklak olabilir.Yani her hafta bu değişimlerin nasıl olacağını bilmeliyiz.
Bu arada geçen seneki puanların oyuna katılması saçma olurdu zaten.O puanlar oyuncuları daha iyi değerlendirmek için referans olarak konulmuştur.

Üzülerek söylüyorum; 10 seneyi aşkın zamandır severek takip ettiğim oyundan soğudum. Oyunun son formatının hiçbir detayını anlayabilmiş değilim. Heyecanım alt seviyelerde.

Yalandan oyuncu değişiklikleri yapıyorum ama bakalım nereye kadar gidebileceğiz ....

Beklediğim gibi değerler uçmuş. 15+ yapan herkes yükselmiş. Ayhan abiye selamlar:)
Head to head liginde CYINHO kaptanı ile bana 60 puan fark atınca (72-12) diğer oyuncular ile farkı 15'in altına indirebilmişim ancak. Tebrikler burdan Cihan'a :) Bu yıl oyunun komple kaptanlar savaşı haline gelmiş olduğunun bir göstergesi daha oldu bana. 60 puanı rakipten farklı 3-5 oyuncu ile kapatmak şu an çok çok zor. ilerleyen haftalarda ise imkansıza yakın olacak.

bu burada dursun, vakit bulursam cevap yazacağım :)

Hesaplamayı gerçekten çözemedim, ama bu +15 kuralının sadece ilk haftalarda geçerli olduğunu düşünüyorum ve birde puanların son maçlar ağırlıklı olacak şekilde hesaplanmasından. Yani, ortalaması yüksek olduğu halde 14-15 ile puanı artan birisi olduysada bu sadece ilk maçlar olduğu için ve tekrarında beklenenden fazla puanı düşebilir.

Son kadrolarım aşağıdaki gibi, yeşil ile kaptanları, sarı ile yardımcı kaptanları işartetledim. Yeni transferleri de çerçeve içine aldım.
Sakatlık vs olmazsa sadece değerlensin diye takıma aldıklarımda oynama yaparım diye düşünüyorum bu hafta.
Bir takımımın toplam değeri 11,31 e çıkmış.
Bazı takımlarda Fenerbahçeden, bazılarında da Khimkiden 3 er oyuncu oldu ama değiştiremedim. 3 tane Doncic almayı becerdim, umarım pişman olmam. De Coloya bu hafta da şans vermeyi düşünüyorum. Shved leri azalttım, ama kalanı da kaptan olarak tuttum. Radosevic, Thompson (ki bir çok takımımda ilk haftadan vardı), Aaron White yeni eklediğim fiyatları uygun isimler. Puan getiremeseler bile değerlerinin artacağını düşünüyorum. Aynı şekilde Barcelonadan Marc Garcia da oynarsa değer kazanacak, oyuncu değiştirme hakkınız varsa yedeklere alabilirsiniz, en azından biraz değeri artar.

aaa.jpg

Son düzenleme:
Head to Head'te bu haftaki rakibim, bu oyunda TR'nin en iyi 3 isminden biri olan (bence) Uğur Ortaç. Baya çetin bir mücadele olacağı kesin, bol şans diliyorum kendisine. Haftanın maçına en büyük aday.

GSBasket takımı için Pappas yerine Hakan Türk'ün önerisi üzerine Roll, Randolph yerine Oğuzhan Günebakan'ın önerisi üzerine Ayon, Goudelock yerine de kendi adıma Beaubois değişikliklerini yaptım. Kaptanı da Ayon olarak seçtim. Bir sonraki hafta yine öneri alacağım.

GSBasket Official takımı: Heurtel, Roll, Timma, J.Thompson, Ayon, Beaubois, Clyburn, Doncic

Doncic ve Heurtel yerine kaptan Ayon riskine girdim bakalım.

Ligde 3. sırada bulunan takımıma korka korka Datome'yi aldım. İnşallah ters köşe yapmaz. Bu hafta riske girdiğim isimlerden biri de Oriola oldu ama bu takıma almadım.

En iyi takımım; E.Green, Doncic(C), Datome, J.Thompson, Seraphin, McCollum, T.Robinson, Rochestie

Biraz dengesiz bir takım oldu ama riske girmek lazım. J.Thompson-Datome ikilisi tutarsa biraz daha yukarı çıkarım.

Head to Head ligindeki takımımda bu hafta değişiklikleri K.Seraphin, P.Jackson, A.Randolph OUT L.Radosevic, L.Doncic, C.Singleton IN şeklinde yaparak şu şekilde oluşturdum.

L.Radosevic, L.Doncic (C) , C.Singleton, A.Shved, M.Thomas, H.Thompson, E.Green, T.Rochestie