Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Bu hesaplama şu andaki en büyük soru işareti oyun ile ilgili. Benim bildğim ve anladığım kadarıyla, son oynadıkları 5 maça göre değerlendiriliyor son maçlar daha ağırlıklı olarak. Daha önceki maçlarda elde ettikleri pir ler sebebiyle fazla düşemiş olabilirler ama bence yukarıdaki isimlerden yola çıkarsak Melli kesinlikle daha da düşecek 20 civarında bir pir getirmezse. Benzer durum Hanga için de geçerli.
Mccollum için yorum yapamıyorum ama sonuncu önermenin doğru olma ihtimali yok :)

3 maddenin de arkasındayım Ayhan abi:)
Daha önceki maçlarda elde ettikleri pir ler sebebiyle fazla düşmemiş olabilirler demişsin ama geçen seneki veriler dahil değil. iki şekilde iddiamı temellendireyim:)
ilki yine sizden alıntı ile : since the start of the season are taken into account
ikincisi ise ilk euroleague maçını -2 ile bitirip sadece %10 düşen chasson randle

bu hesaptaki tek eksik nokta son 5 maçın ağırlıklı olarak etkiliyor olması. Yani aşağıdaki gibi toplamda aynı pir ları farklı kombinasyonlarla yapan oyuncuların değerleri aynı olmayacak;

Oyuncu 1 : 15 - 15 - 15 - 15 -15
Oyuncu 1 : 25 - 20 - 15 - 10 -05
Oyuncu 1 : 05 - 10 - 15 - 20 -25

ve oyuncuların değerleri çok daha fazla dalgalanacak. Geçen sene 20 maç sonunda ortalaması 20 olan oyuncu (değerei 80), 21. maçta 15 yaptığında değeri 79 a düşüyordu ama bu sefer 75-76 lara düşecek.

Haklısınız. 5 haftalık yüzdeler 30-25-20-15-10 şeklinde miydi? Eğer öyleyse haftalara dağılımı nasıl olacak, biliyor musunuz?

mesela: ilk hafta 30
2. hafta 25
3. hafta 20....

şeklinde sabit mi yoksa

son oynanan hafta 30, ondan bir önceki 25, ondan da önceki 20.. gibi değişkenlik gösteren bir hesaplama mı var?

3 maddenin de arkasındayım Ayhan abi:)
Daha önceki maçlarda elde ettikleri pir ler sebebiyle fazla düşmemiş olabilirler demişsin ama geçen seneki veriler dahil değil. iki şekilde iddiamı temellendireyim:)
ilki yine sizden alıntı ile : since the start of the season are taken into account
ikincisi ise ilk euroleague maçını -2 ile bitirip sadece %10 düşen chasson randle

Bu kısımlar hala muallakta. Oyunda istatistiklere bakınca son 3 maç ve son 5 maç için gösterilen değerler geçen sene oynadıkları maçlar varsa birbiriyle uyuşuyor, o yüzden geçen seneki son 4 maçlarını da değerlendirildiğini düşünüyorum.
15 yapan herkesin değerinin artması ise hiç hesaplamaya gerek olmadan reddebildiğim bir önerme :) Kumarda hep masa kazanır ilkesine ters bir kere :)

Haklısınız. 5 haftalık yüzdeler 30-25-20-15-10 şeklinde miydi? Eğer öyleyse haftalara dağılımı nasıl olacak, biliyor musunuz?

mesela: ilk hafta 30
2. hafta 25
3. hafta 20....

şeklinde sabit mi yoksa

son oynanan hafta 30, ondan bir önceki 25, ondan da önceki 20.. gibi değişkenlik gösteren bir hesaplama mı var?

o oranları hiç bilmiyorum. 5. maçlardan sonra 3-5 oyuncu seçip onlar üzerinden sağlamasını yaparak bulmaya çalışacağım hala açıklanmamış olursa

Yine karşıma ilk çıkanı takıma katarak kadro oluşturdum ve alelade şekilde devam edeceğim. Pek umutlu değilim ama ilk hafta bazı takımlar fena da değildi. Bakalım bu hafta ne olacak.

Bu arada hala lige katılmayan varsa katılabilir, herhangi bir sınır yok.

Geçen hafta en iyi puan toplayan takımımın ilk 8'i bu hafta şöyle;

E.Green, L.Doncic(C), J.Anderson, J.Thompson(V), M.Lessort, E.McCollum, T.Robinson, T.Rochestie

Ben de Head to Head Ligindeki takımımı şuraya iliştireyim

Kevin Seraphin, Pierre Jackson, Alexey Shved (C) , Hollis Thompson, Anthony Randolph, Erick Green, Taylor Rochestie, Malcolm Thomas

Geçen haftaki takımdan sadece tek değişiklik yaptım, Heurtel yerine Pierre Jackson'u dahil ettim. Şimdilik pek iyi bir değişiklik gibi durmuyor gerçi. Barca'nın geniş pota altı rotasyonunda Seraphin'in süresi azalabilir, onun yerine Milutinov'u almayı düşündüm ama vazgeçtim bakalım inşallah iyi yapmışızdır.

Pierre jackson’ı almıştım bu hafta kadroma -3 rkg ile oynamış. ve ayrıca kaptan yaptığım için -6 olmuş ahahah ağlanıcak halime gülüyorum.

De colo da 6 rkg yapmış sadece. Rezalet bi hafta geçireceğim kesinleşti.

2-3 takımımda kaptanı değiştiremedim o günlerdeki sıkıntı yüzünden. Bir tanesinde Vesely kaptan kaldı... Gerizekalılar yüzünden.....

Sent from my iPad using Tapatalk

Doncic'i kaptan olarak bırakanlar karlı çıkacak büyük ihtimalle. Kaptanı değiştirenler ve de P.Jackson'ı kaptan yapanları zor bir hafta bekliyor.

Piere Jackson ı hiç almadım, güvenmediğim oyunculardan birisi. + sene önce bizde tutunamayan birisinin Keith Langford seviyesine çıkacağına inanamıyorum nedense.

Anderson iki uclukle geri geldi. Ayni takimda T.Robinson çok iyi basladi. Rochestie ve Lessort da fena durumda degil.

Barca koçu da Seraphin'i 3 dakika oynatıp 10 dakika kenarda bekletiyor, adam oyuna girince de hücumda yağ gibi akıyor maşallah, bırak oynasın işte kardeşim :)

Robinson, Thomas, Seraphin, Lessort, Rochestie, Green, Pleiss, Agravanis, Jankunas ve Dublijevic takımlarımdaki maçları tamamlanmamış oyuncular. Şimdilik Shved ve Lessort dışındakiler fena değil oynanan maçlarda.
Birde Markovic varmış.

Sent from my iPad using Tapatalk

Head to head ligindeki takımımda tek değişiklik yapıp Heurtel yerine P.Jackson aldım ve halt ettim, kendi bacağına sıkmak bu olsa gerek :)

Seraphin ile de ilgili süre konusunda çekincelerim vardı, tahmin ettiğim gibi az süre aldı ama neyse ki kısa sürede iyi ranking yaptı yine de, Tomic'in bu sezon eski günlerine dönme sinyalleri verdiğini de hesaba katarsak, gelecek haftalarda Seraphin'i kadroda tutmak riskli olabilir

PC'den diger takimlarin oyunculari gorunmuyor diye hatirliyordum. Simdi tablet ve telefondan bakinca herkesin takimini girebiliyorum. Geçen hafta da böyle miydi?

Bu Shved'i de iki haftadır kaptan yapıyorum ama iyisi mi zararın neresinden dönsek kardır misali onun yerine Doncic'i alıp bir daha da kadrodan çıkarmamak

Ayrıca yine 2 haftadır kadrolarımda olan Malcolm Thomas da oyunda kaldığı kısa sürede çok iyi işler yapıyor ama o da tıpkı Seraphin gibi kenara gitti mi uzun süre oyuna girmiyor nedense

PC'den diger takimlarin oyunculari gorunmuyor diye hatirliyordum. Simdi tablet ve telefondan bakinca herkesin takimini girebiliyorum. Geçen hafta da böyle miydi?

Geçen hafta Head to head ligindeki takımların kadrolarını görebiliyorduk ama Gs basket classic liginde görebiliyor muyduk bilmiyorum, ama şimdi baktım orada da görünüyor kadrolar.