Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

benim şu ana kadar erken kopan maçlarda da oynayan iki oyuncuya şahit olmuşluğum var: biri langford, diğeri shved. artırmaya çalışırsak nizhny'deki rocheiste.

Yok zaten Tolga bey kopan maç yerine başa baş maç olsaydı eğer Printezis'ten ümidim vardı. Yoksa kopan maçta Printezis'in birşey yapabileceğini ben de düşünmüyordum.

İş yoğunluğu nedeniyle bu hafta sadece sonuçlara bakıp oyuncu değişikliklerini yaptim.

Bugun de oyuncu değer matematiği ile ilgili bir olay kalmayınca h2h ligi matematiğini inceledim :)

salı-çarsamba seansında fena olmayan 141 puan almama rağmen rakibim yusuf senli'de mccollum kaptan olunca 'pınar karşıyaka' haftanin takımı olmus. doğal olarak kaybetmisim.

Perşembe-cuma seansında bu oyunun profesörlerinden uğur ortaç'i 181-162 ile geçmişim.
Haftaya da bir diger profesör Oğuzhan'a konuk oluyorum. Epey zorlu bir fikstür dönemi..

Ayrıca rakipleri toplamda 1.3 en fazla puan toplayan takım olmuşum. Bu da işin şanssızlığı.
Gerçekten üst düzey bir lig oldu. Her haftasi ayrı keyif. Herkese ilerleyen haftalarda başarılar dilerim. Bana rakip oldukları haftalar hariç tabii :)

Arkadaslar 1. ile aramda 400 puan var, ama umudum da var, bu arayi kalan 22 macta sabirla kapatmam gerekiyor, Hayatta hicbirsey imkansiz degil, Her mac 10 puan 1. olan arkadasdan fazla alsam 220 puan yapar, o arkadasinda her mac sadece 8 puan kaybetmesi durumunda genel toplamda birincilik koltuguna oturmus oluyorum.

Bu azimle 1. olabilecegimi umut ediyorum. insallah peri masali gerceklesirde, bu hayal dunyasi genis arkadasiniz 1. olur :)

Bu vesile ile en iyi takimimi Nando de Colo - Alexey Shevd - K. Hines - Stimac - Eric mccollum - Will Clyburn - D. Wright - J. Gist ile devam edecegim, Yaklasik 14 milyon euro harcadim su takimi olusturmak icin,

1. ci olan arkadasin takimin da benim elimde olmayan Doncic var, 2.80 milyon Euro, degerin de, zaten 17 milyon takim degerini asan 3-5 arkadas var, o da herkeste ki Doncic farki, Doncici acilen durdurmam lazim :)

Doncice mail atmayi dusunuyorum,

Dear Mr. Doncic

I need your compassion about on my Euroleague Fantasy primary. Therefore, if you dont play 3-4 weeks I will be very happy. Already Your family may have missed you so much, please go and stay there just 1 month, Have a good journey :)

Evet arkadaslar hicbir birincilik sadece saha da kazanilmiyor, umarim Doncic insafa gelirde birincilik yolum acilir =D

Arkadaslar 1. ile aramda 400 puan var, ama umudum da var, bu arayi kalan 22 macta sabirla kapatmam gerekiyor, Hayatta hicbirsey imkansiz degil, Her mac 10 puan 1. olan arkadasdan fazla alsam 220 puan yapar, o arkadasinda her mac sadece 8 puan kaybetmesi durumunda genel toplamda birincilik koltuguna oturmus oluyorum.

Bu azimle 1. olabilecegimi umut ediyorum. insallah peri masali gerceklesirde, bu hayal dunyasi genis arkadasiniz 1. olur :)

Bu vesile ile en iyi takimimi Nando de Colo - Alexey Shevd - K. Hines - Stimac - Eric mccollum - Will Clyburn - D. Wright - J. Gist ile devam edecegim, Yaklasik 14 milyon euro harcadim su takimi olusturmak icin,

1. ci olan arkadasin takimin da benim elimde olmayan Doncic var, 2.80 milyon Euro, degerin de, zaten 17 milyon takim degerini asan 3-5 arkadas var, o da herkeste ki Doncic farki, Doncici acilen durdurmam lazim :)

Dear Mr. Doncic

I need your compassion about on my Euroleague Fantasy primary. Therefore, if you dont play 3-4 weeks I will be very happy. Already Your family may have missed you so much, please go and stay there just 1 month, Have a good journey :)

Evet arkadaslar hicbir birincilik sadece saha da kazanilmiyor, umarim Doncic insafa gelirde birincilik yolum acilir =D

matematiğin yanlış sevgili mehmet:) 1. ile aranda 400 puan varsa, kalan 22 haftada bu 400 puanı eritmiş olsan bile bu sana 1.lik şansı vermeyecektir.
bu sene birinciliği hali hazırda ilk 100'de olan kişilerden birinin alacağını varsayarsak, kalan 22 haftada bu ilk 100'deki kişilerden her hafta istikrarlı bir şekilde 15 puan daha fazla alman gerekecek:) yani 1 kişiyi değil 100 kişiyi en iyi ihtimalle geçmen gerekecek. bu iyi ihtimali, çünkü birincinin ilk 500'den çıkma ihtimalini de düşünürsek, kalan 22 haftada 500 kişiden her hafta 10-15 puan fazla puan alman gerekecek:)

Dear Mr. Doncic

Sizde baştan Doncic'i satmayacaktınız. O bu oyunun ve bu senenin yıldızı. Altın çocuğu. Umarım nazar değdirmezsiniz Mehmet Bey*big hug* Doncic kötü olmasını beklemek yerine süprizleri yakalamaya bakın. Ya da bir hafta kredisi yüksek 2-3 oyuncunuzu satıp Doncic almaya bakın. Onlar yerine de düşük kredili süpriz yapabilecek oyuncular alın. Doncic olmadan bir yere gelmeniz çok zor.Ama umarım her hafta süprizleri yakalarsınız. İStediğiniz yerlere gelirsiniz. Aman ha Doncic'e mail filan atmayın biz memnunuz ondan =)

Dear Mr. Doncic

Mehmet hocam, yukarıda Bayça kardeşimin dediklerine katılıyorum. Doncic, De Colo gibi isimleri sakatlanmadıkça çıkarmak makul bir karar değil. Bence siz, fiyat artışı/kaybına odaklanmışsınız ama unutmayınki takımların değeri değil, toplam puanları önemli.

Sent from my iPad using Tapatalk

Arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim;

Şimdi ben örneğin takımımda haftayı point guard pozisyonunda bitirmiş bir oyuncumu yine takımımdaki utility pozisyonundaki başka bir oyuncu ile yerini değiştirdim varsayalım..Şu an Utility pozisyonundaki yeni oyuncumu satmaya kalksam bile sadece point guard pozisyonundaki biri ile değiştirebiliyordum önceki haftalarda ama bugün bi denedim oyuncuyu istediğim herhangi bir pozisyondaki bir oyuncu ile değiştirebiliyorum. Bu sadece bu haftanın bi bugu mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Son düzenleme:

Şimdi ben örneğin takımımda haftayı point guard pozisyonunda bitirmiş bir oyuncumu yine takımımdaki utility pozisyonundaki başka bir oyuncu ile yerini değiştirdim varsayalım..Şu an Utility pozisyonundaki yeni oyuncumu satmaya kalksam bile önceki haftalarda sadece point guard pozisyonundaki biri ile değiştirebiliyordum ama bugün bi denedim oyuncuyu istediğim herhangi bir pozisyondaki bir oyuncu ile değiştirebiliyorum. Bu sadece bu haftanın bi bugu mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Utility tüm oyuncuları kapsıyor. her pozisyondan oyuncuyu koyabilirsiniz oraya.

Şimdi ben örneğin takımımda haftayı point guard pozisyonunda bitirmiş bir oyuncumu yine takımımdaki utility pozisyonundaki başka bir oyuncu ile yerini değiştirdim varsayalım..Şu an Utility pozisyonundaki yeni oyuncumu satmaya kalksam bile önceki haftalarda sadece point guard pozisyonundaki biri ile değiştirebiliyordum ama bugün bi denedim oyuncuyu istediğim herhangi bir pozisyondaki bir oyuncu ile değiştirebiliyorum. Bu sadece bu haftanın bi bugu mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Utility pozisyonu için herkesi alabilirsin ama onları sadece pozisyonlarına göre değiştirebilirsin. Eğer utility de pivot varsa sadece pivotla değiştirebilirsin mesela.

Uzun bir aranın ardından panorama ile tekrar karşınızdayız.

2 haftalık bir haftayı geride bıraktık. Toko, Robinson, Dorell'in tek maçlık; Rochestie ve Calathes'in ise 2 maçlık iyi oyunu bazı kullanıcıları öne attı. Bu oyunculardan tamamen mahrum olanlar için sıkıntılı bir dönem oldu. Randolph'un 0 yapıp sakatlanışı ve kadrolardan çıkma zorunluluğu, Singleton'ın bir türlü katkı veremeyeşi, Toko ve Robinson'ın dalgalı oyunu derken uzun forvet konusu da kısa forvet gibi karmaşıklaştı. Kısa forvette Clyburn etkisi bitti ve birçokları için artık daha ucuz fiyatlardan yeni arayışlar başladı.

GSBasket Classic Ligi'nde zirvede işler karışık. Puan farkları hemen hemen hiç yok. Fazla takımla oralarda olmak gün geçtikçe daha da önem arzediyor zirve yarışı verenler için. Uğur Ortaç ilk 2 sırayı alırken, son hafta Calathes alan Efe Cun ve önce Dorell, sonra da Robinson sayesinde gerilerden gelen Zeynep Emir ligin zirvesinde, yarışın tam da içinde vaziyetteler.

GSBasket Classic ilk 10:

1- Uğur Ortaç (1404)
2- Uğur Ortaç (1400)
3- Oğuzhan Günebakan (1399)
4- Efe Cun (1396)
5- Oğuzhan Günebakan (1384)
6- Niyazi Uğur Sesverir (1377)
7- Zeynep Emir (1377)
8- Zeynep Emir (1373)
9- Oğuzhan Günebakan (1371)
10- Oğuzhan Günebakan (1366)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GSBasket Head to Head Ligi'nde Hakan Türk fırtınası esmeye devam ediyor. 8'de 8 yapan Hakan Türk'ün hemen arkasında 7/8 yapan Samet Tütüncü bulunuyor. Ben ve Mustafa Kayan da 6/8 ile 3.sırada ilerliyoruz. Takımlar arasında çok fazla farklılık bulunmuyor sezon başına göre, dolayısıyla 1-2 oyuncunun yarattığı etkiye bağlı hale gelmeye başladı head to head ligi. 2 haftanın enlerini paylaşmayı bu hafta pas geçiyorum arkadaşlar. Haftaya tekrar enleri paylaşmaya devam edeceğim. Mehmet Yılmaz ve Cihan Yerlikaya arasındaki beraberlik, Hakan Sağlam - Uğur Ortaç maçı, Round 7'deki Samet Tütüncü ile olan karşılaşmamız, Round 7'deki 139.7'ye 139.6 biten Mustafa Kayan - Ali Sercan Keskiner maçı geride bıraktığımız 2 haftada dikkat çeken maçlardı.

GSBasket H2H Ligi'nde 4'te 4 yapan Zeynep Emir ligin zirvesinde. Erdi Kutlu ile beraber 3'er galibiyetteyiz geride bıraktığımız 4 haftada. Önümüzdeki hafta için herkese bol şans.

Buralar çok sessiz.
Dorell Wrigt tan kurtulmak için çırpındım, bu haftada almak için uğraşıyorum.
Poirier kadromda Pivot olarak kalmaya devam edecek gibi. Melli yi gönderip Jankunas ı alayım diyorum. Bu durumda Kısa forvette 1,10 bütçem kalıyor ve alacak adam konusunda kararsız kaldım. Higgins olacak gibi duruyor ama Simon yada başka biri ile de değiştirebilirim.

Buralar çok sessiz.
Dorell Wrigt tan kurtulmak için çırpındım, bu haftada almak için uğraşıyorum.
Poirier kadromda Pivot olarak kalmaya devam edecek gibi. Melli yi gönderip Jankunas ı alayım diyorum. Bu durumda Kısa forvette 1,10 bütçem kalıyor ve alacak adam konusunda kararsız kaldım. Higgins olacak gibi duruyor ama Simon yada başka biri ile de değiştirebilirim.

Dorrell Wrihgt ı pf olarak kullanıyorsan yakın fiyata Singleton var, ama ben çıkmadım kendisinden. Jankunas ı 1-2 takıma aldım ama çok da güvenemedim. Efes e karşı hep vasat oynamış, hatta daha bile kötü. Ama bu sefer karşısında Brown olmayacak.

Bu hafta en çok alınan oyuncular Calathes ve Singleton olmuş. Sİngleton bir kaç haftadır çok vasat performans sergilese de sanırım haftasonundaki insanüstü performansı onu çoğu kadroda bulunmaya zorluyor. Calathes te Efes maçında rekor kırmıştı. Ama bu maçta biraz daha zorlanabilirler çünkü Madrid'e karşı oynayacaklar.Dorell Wright'tan ben de kurtulmaya çalışmıştım şimdi de Clyburn'den kurtulmaya çalıştım umarım bu hafta insafa gelir de iyi skorlar yapmaz.

Pana arka arkaya kolay maçlar oynayacak ve Singleton da oldukça uygun fiyata düştü.
Calathes i Shved in yerine alacaktım ama pozisyonları ayarlayamayınca çok da zorlamadım.

Dorrell Wrihgt ı pf olarak kullanıyorsan yakın fiyata Singleton var, ama ben çıkmadım kendisinden. Jankunas ı 1-2 takıma aldım ama çok da güvenemedim. Efes e karşı hep vasat oynamış, hatta daha bile kötü. Ama bu sefer karşısında Brown olmayacak.

Jankunası almaktan vazgeçince kadro yapısı tamamen değişti. Melli yi tuttum. Poirir den çıkıp Matt Jannings sürprizini denedim. Jannigs alınca Poirir den çıkabildim.

Genelde herkes Sheved ten çıkmış. Bu hafta fark oluşturan oyuncu olabilir. H2H liginde ben dahil 4 takımda var. Paul Dawkins-Extrem 41 de karşılıklı var. Çıkanlar oradan bütçe açmışlardır muhtemelen.
Jankunas ı ben almadım kadroya ama iyi gidiyor şuanda. Ulanovas 25 RKG de şuan...

Son düzenleme:
Head to Head liginde yer alan takımımda bu hafta T.Robinson, E.Mccollum OUT - W.Tavares, T.Shengelia IN değişikliklerini yaptım ve üçüncü değişiklik hakkımı kullanmadım.
Pivot pozisyonu için Tavares ve Milutinov arasında kaldım ve R.Madrid'in pota altındaki önemli eksikliklerinden ötürü yüksek süre almasının muhtemel olması ve Pana'nın da pota altı savunmasının kötü olması gibi sebeplerle Tavares'i tercih ettim. Utility pozisyonunda da Mccollum yerine Shengelia/Wanamaker/Rochesitie arasında kalıp son haftalardaki formu nedeniyle Shengelia'yı tercih ettim. Özellikle Wanamaker'den iyi performans bekliyorum, umarım onu almadığım için üzülmem. Ayrıca Baskonia'da geçen seneki formuna döndüğünün sinyallerini veren Voigtmann'ı fiyatının düşük olması sebebiyle bir iki takıma aldım ama şimdilik bu takıma almaya cesaret edemedim. Kaptan mevzusunda bu hafta Doncic ve De Colo arasında dengeli bir dağılım bekliyorum, CSKA maçının erken kopma ihtimali nedeniyle yine Doncic'i kaptan yaptım. Kadromun son hali şudur:

N.De Colo, L.Doncic (C), A.Shved, D.Wright, C.Singleton, P.Jankunas, W.Tavares, T.Shengelia

Hafta başı 3 takımımdan 2'sine Ulanovas almıştım.Son dakikada H2H liginde de olan 1.takımımda Ulanovas-Melli'den çıkıp Dorrell Wright-Seraphin aldım. Ulanovas ilk yarı 25 yaptı ama 2.takımımda olmasına rağmen sevinemiyorum:( Ulan Ulanovas!

Son düzenleme:
Ulanovas 27 RKG de kariyer maçı oynuyor Ben de 2 takımıma almıştım ama iddiasız takımlar. Umarım ikinci yarı durulur da Efes maçı alır. Efes Stimacı içerden hiç kullanmıyor. Umarım ikinci yarı kullanırlar sadece 3 rkg de.Stimac ve Mccollum'un devreye girmesi lazım.

Bu Dorell Wright'ın kesin bana garezi var ne zaman alsam batırıyor, ne zaman çıksam şov yapıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.Şimdi de -4 rkg de.