Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Benim adıma bu haftanın lapacısı milutinov oldu. 5 faul ve 1 top kaybı ile -5 rkg... İşin komiği geçen hafta tavares’i alıp onu satmıştım, 20 civarı puan yaptı, bu hafta pişman olup geri aldım, durum ortada.

Bu sene verilebilecek tüm yanlış kararları verdim sanırım oyunda :( çok kötü bir yıl oluyor gerçekten.

Benim adıma gecenin hayal kırıklığı Taylor Rochestie oldu. Geçen hafta onun yüzünden h2h maçını kaybetmiştim, ne olursa olsun takıma alacaktım. Erick Green yerine daha fazla bütçe ayırarak kadroya aldım. Green 14, Rochestie 2 yaptı. Şu zamana kadar ki en kötü performansını yaptı. Ortalama puanlar alsa bu hafta h2h ligini aldım diyebilirdim.( Kaptanlar farklı, bende Doncic,Yusuf ta Singleton burası belirleyecek gibi)
Bunun yanında Voigtman ve Janning tercihleri çok işe yaradı. Janning imdadıma yetişti. Onun sayesinde Voigtman ı alıp,Poirier den çıktım.
Yalnız Baskonia şuanda ligin en formda takımı.Hoca değişikliğinden sonra acayip oynuyorlar. Geçen sene de evlerinde Pana ya kaybetmeseler FB ile eşleşeceklerdi ki ev sahibi avantajıyla sezon içi de 2-0 yapmışlardı. İnce nüans farklarıyla sonuna kadar gidebilirler yine. Bu arada haftaya da Baskonia-FB maçı varmış. Enfes maç olur...

Son düzenleme:
Yok valla bu sene ne yapsam olmuyor.Hangi birini sayayım ki.Dunston yerine Rochestie aldım bu hafta 23 puan sadece ordan zarar ettim.Kaç haftadır almadığım Wright'ı aldım -4 aldı.2.haftadan beri kadromda tuttuğum ve 1 hafta haricinde iyi almayan Shengelia ben çıktıktan sonra 2 haftada toplam 55 aldı.Printezis desen sadece 4'te kaldı.Rezalet bir hafta aynı zamanda rezalet bir sezon oluyor benim adıma.İyice zora girdi işler artık.Önümüzdeki haftalardan itibaren artık nolursa olsun diyip riskler almam lazım yoksa bu fark kapanmaz.

Yok valla bu sene ne yapsam olmuyor.Hangi birini sayayım ki.Dunston yerine Rochestie aldım bu hafta 23 puan sadece ordan zarar ettim.Kaç haftadır almadığım Wright'ı aldım -4 aldı.2.haftadan beri kadromda tuttuğum ve 1 hafta haricinde iyi almayan Shengelia ben çıktıktan sonra 2 haftada toplam 55 aldı.Printezis desen sadece 4'te kaldı.Rezalet bir hafta aynı zamanda rezalet bir sezon oluyor benim adıma.İyice zora girdi işler artık.Önümüzdeki haftalardan itibaren artık nolursa olsun diyip riskler almam lazım yoksa bu fark kapanmaz.

toko ile aynı kaderdeyiz. 2 hafta önceydi forvet ve uzun forvette singleton, toko ve melli vardı. toko 15 adetti. bütün tokoları çıktım. neye göre çıktım? toko şu ana kadar kariyerinde hayatında sadece brose'a 22 yapmış deplasmanda +20 olarak. hep 12-13. bu istatistikten yararlandım. hoca değişikliğiyle de ilk 5 başlamayıp sonra oyuna giriyordu ve toko üzerinden oynanmıyordu maç. ama olan oldu işte. toko'nun son iki hafta aldığı reytingler tüm kariyeri boyunca deplasmanda aldığı en iyi reytingler. tam anlamıyla şanssızlık.

puan farkı kapanır. çok açılmış bir şey yok. 3 numara oyunun en can alıcı bölgesi olacak. nitekim geçen hafta en iyi ikinci takımımda ulanovas vardı, bu hafta geçen haftaki salak performansına aldanıp çıkardım. bu hafta 35 yaptı. yerine aldığım wright -4. bir oyuncudan 40 puan eksi yazabiliyor.

150-200 puanlık farkın, oyuncu havuzu dar olsa ve herkes aynı oyuncuları alsa bile bir şekilde tabii şanslı da olmak kaydıyla kapanacağına inanıyorum.

Pazartesi aklımdaki iki isim Jankunas-Ulanovas dı Efese karşı oynayacakları için. Zaman sıkıntısı yaşamamak için iddiasız takımları pazartesiden tamamlıyorum, 1 takımıma ikisini beraber bile aldım. Sonra interbaskette Ulanovas ın sakatlık haberlerini okudum, Jankunas ın da Efes istatistiklerine baktım ve en iddialı 2 takıma almadım. Sonuç, il günkü maçların puanlarına göre Kerem in takımına karşı 24,1 sayıyla gerideyim, onun puanı 16, benim -8,1...

Bu hafta çoğu kişi Shved'den çıkmış sanırım deplasmanda Fenerle oynayacaklar diye. Ama çıkanları yanılttı Green gibi olmadığını gösterdi.

1. lik yolunda emin adimlarla ilerliyorum arkadaslar en iyi ve en pahali takimim Nando de Colo - Alexey Shevd - K. Hines - Stimac - Eric mccollum - Will Clyburn - D. Wright - J. Gist - 71 puandalar Allah razi olsun hepsinden :)

1. lik yolunda emin adimlarla ilerliyorum arkadaslar en iyi ve en pahali takimim Nando de Colo - Alexey Shevd - K. Hines - Stimac - Eric mccollum - Will Clyburn - D. Wright - J. Gist - 71 puandalar Allah razi olsun hepsinden :)

Mehmet bey, Doncic'e bu hafta Pana savunması ile beraber nazar değdirmeyi başardınız. 8 top kaybı ve 9/3 üçlükle 14 rkg de kaldı. Ama Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olacaktınız. De Colo da dayanamayıp 8 top kaybı yaptı ve 10 rkg de kaldı =)

Ayhan bey 171.1 den sonraki her 1 puanlik artis benim tahminimde ki gibi 180 puani ilk 20 nin icine alir bence! Tebrikler bu arada, masallah yokluk gormemis gibi puan almissiniz :)

Esasında o birazda puanın hangi oyuncudan geleceği ile ilgili, Mesela de colo daha düşük yapsa sıralamada daha yukarı çıkabilirdi. Eminim üstteki takımların yarısında kaptan De Colo dur. Bende 1 puan düşerken onlardan 2 puan düşecekti.

Sent from my iPad using Tapatalk

Esasında o birazda puanın hangi oyuncudan geleceği ile ilgili, Mesela de colo daha düşük yapsa sıralamada daha yukarı çıkabilirdi. Eminim üstteki takımların yarısında kaptan De Colo dur. Bende 1 puan düşerken onlardan 2 puan düşecekti.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ayhan bey iddaa ediyorum Gsbasket Ailesinde seni gecen olmamistir. 171.1 puan ne demek biliyormusun, baba evlada vermez o puani :) tebrikler simdiden bu haftanin en yuksek puan toplayani oldugundan suphem yok.

Beni de 2 ye katlamissiniz en pahali takimim 86 puanda yamulmuslar :)

Son düzenleme:
Baya kötü bir haftaydı.Ayda yılda bir bu kadar kötü olur kolay kolay denk gelmez.20'yi geçen adam yok takımda :)Ciddi anlamda geriye attı bu hafta beni.Artık önümüzdeki haftalara bakıcaz.Geçen sene euroleague'in 16 takıma düşmesiyle zaten kadrolar çok fazla birbirine benzemeye başlamıştı ve oyun zorlaşmıştı.Bu sene buna ek olarak herkesin ilk haftadan Doncic-De Colo'ları alabilmesi ve takımın 8 oyuncuya düşmesi daha da zor hale getirdi oyunu.1-2 oyuncu fark yaratıyor.Bu yüzden farkı kapatmak geçen senelere göre daha zor artık.Şans da bir tık daha fazla etken bence geçen senelere göre