Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

bu arada ek olarak şunu da söyleyeyim. oyuncu değeri-puan ortalaması hesabı için sadece son 5 maçın baz alınıyor oluşu oyunu sürekli diri tutuyor. aman takımımın değeri düşmesin diye sürekli tetiktesin. eski oyunda bir noktadan sonra çok büyük değişikler olmuyordu fiyatlarda. ama şimdi mesela calathes istikrarını 1-2 hafta daha sürdürürse oyunun en pahalı oyuncusu olacak. bunları yakalayarak takımın değerini sürekli arttırabiliyorsun. veya bir oyuncunun düşüşünü gözden kaçırırsan takımın kredi olarak ciddi zarar görebiliyor. bu açıdan sevdim yeni formatı.

Ya oyun artık sıkmaya başladı zaten buranın sessizliği de buna bir işaret olarak gösterilebilir..Keşke 12 oyuncu da puanlamaya dahil olsa zaten her takımın 4-5 oyuncusu aynı ve sabit, bu hafta alıcanacak oyuncular da bariz(Printezis - Shengelia, Shved - Rochestie vb.)..Evet sadece son 5 haftanın puanlamada etkili olması oyunun canlılığını olumlu etkiliyor olabilir ama önceki maçlar bence bi tarafa kesilip atılmamalı, etki dereceleri son maçların tabii daha fazla olsun ama bi denge yakalansın.. Kaptan işi de bi başka pozitif yanı ancak artık her takımda aynı adamları görmekten sıkılmaya başladım maalesef..Bence yedekler de puanlamaya daha az bir katsayı ile dahil edilmeliydi..

Son düzenleme:
Bu hafta h2h da Lyrica Oğuzhan ın takımı ile eşleştim. Favori Oğuzhan tabi ki. Kadromda Doncic, Sheved,De Colo standart var. Geçen hafta Rochistie den çıkıp Dunston a girmiştim, sonuçta bu değişiklik haftayı kaybetmeme neden oldu. Printzeis, Dunston ı da sayınca kadroda 3 oyuncu farklı oluyor.(Jannigs, Voightman,Gill )bu 3 lüye karşı, James Anderson, Singleton ve Roudrigez var. Muhtemelen kaybedebilirim.

Kaptanı değiştireyim dedim, De Colo olsun. Ama oda çok içime sinmedi. Dunston dan çıkıp bütçede oluşturup,Voihgtmandan çıkacak bir rotasyon yapacağım.
- yapan bir oyuncu olmasın kadromda. İlk temennim bu :)

Tyus vs Gudaitis arasında kaldım. Gudaitisi kadroya aldığımda Zalgiris karşısında -2 performansı vardı. Çok kararsız kaldım. Khimkinin pota altı sıkıntılı ama bu seferde tamamen kısalar üzerinden dönerse oyun vs. Valenciaya karşı Tyus ın performansı kötü de olmaz aslında...

San Emeterio ve Timmadan beklediğimi aldım dersem yalan olur, bu kadarını beklemiyordum :)

Malesef H2H ligindeki takımımda Singleton yerine Gist i almak gibi bir hata yapmışım.

DE Colo yu kaptan yapmak hakikaten riskli, maç kopunca oynatmıyor Itoudis, adam 40-50 yapacakken 25 lerde kalıyor.

Ben kadroyu yaparken, Voigtmandan çıkmıştım. Green i kadroya almıştım. Printezis de kadroya girmişti. Son rütuşlarla Voigtman yine çıkmış oldu ama Green kadroda yer almadı. ikisi de iyi puanlar aldılar. Hatta Green abarttı
Kaptanı De Colo yapmıştım ama son anda yine karar değiştirip, Doncic in kaptanlığını almadım. Doncic in 20 lerde bir puan alması ve Rochestie nin abartmaması durumunda (15 civarı alsa),H2H liginde galibiyet geliyor. Oğuzhanla eşleşmemizde Dunston ,Printezis ve Doncic ortak ama Doncic bende kaptan.

2 haftadır trajik mağlubiyetler alıyorum. olimpiakos maçında printezis son hucumda 2 de 0 faul atıp maç uzuyo ve uzatmada 24 ranking lik sekans oluşuyo kabus gibi

Gill haricinde iyi bir hafta geçirdim. Erken faul problemine girmesi birkaç takımımda sıkıntı yarattı. Onun haricinde Rochestie ve Stimac hariç hemen hemen tüm oyuncularımın değerleri arttı. Ligimizin yeni lideri Zeynep Emir oldu. Head to Head Ligi ise benim için iyi gitmiyor zira en iyi 5-6 takımımdan birisi değil lyrica. Yine de toparlamaya çalışacağız orayı da.vBu hafta beni mağlup eden Hakan Lafcı'yı tebrik ederim. Head to Head liginde Hakan Türk liderliğini sürdürüyor.

H2H de rakibimle aramda 30 puan fark vardı. Ta ki Olympiakos-Real Madrid maçı uzatmalara gidene kadar. Rakibim ben de olmayan Printezisi almış. Printezis uzatmada 9 sayı ve 1 asistle oynadı. DOncic'i de kaptan yapmadım. De Colo'yu yapmıştım. Ama nerden bilirdim ki maçın uzatmaya gideceğini. O da uzatmada sanırım 8 sayı attı.Rakibim Oğuzhan Çelenk sanırım uzatmadan dolayı epey umutlanmıştır.Dün 40 larda olan puan farkı bugun Doncic ve Printezisin özellikle uzatmadaki oyunuyla 4 indi. Uzatmada galibiyet Oğuzhan Çelenke gidiyordu az kalsın.

Son düzenleme:
H2H de rakibimle aramda 30 puan fark vardı. Ta ki Olympiakos-Real Madrid maçı uzatmalara gidene kadar. Rakibim ben de olmayan Printezisi almış. Printezis uzatmada 9 sayı ve 1 asistle oynadı. DOncic'i de kaptan yapmadım. De Colo'yu yapmıştım. Ama nerden bilirdim ki maçın uzatmaya gideceğini. O da uzatmada sanırım 8 sayı attı.Rakibim Oğuzhan Çelenk sanırım uzatmadan dolayı epey umutlanmıştır.Dün 40 larda olan puan farkı bugun Doncic ve Printezisin özellikle uzatmadaki oyunuyla 4 indi. Uzatmada galibiyet Oğuzhan Çelenke gidiyordu az kalsın.

Öncelikle tebrik ederim. Oly-Real maçını izlerken keşke bir kez daha uzatmaya gitse diye içimden geçirdim ama olmadı :) Shved sizde fark yaratan oyuncuydu. Bu hafta ben de almayı düşündüm onu ama calathes’ten çıkmaya razı olmadım, diğer oyuncuların da kredisi yeterli değildi.

Öncelikle tebrik ederim. Oly-Real maçını izlerken keşke bir kez daha uzatmaya gitse diye içimden geçirdim ama olmadı :) Shved sizde fark yaratan oyuncuydu. Bu hafta ben de almayı düşündüm onu ama calathes’ten çıkmaya razı olmadım, diğer oyuncuların da kredisi yeterli değildi.

Oguzhan bey cok tesekkur ederim. Maci son anina kadar getirdiniz eminim cok heyecan yapmissinizdir. Ben de olsam ayni durumda heyecanlanirdim. Bir uzatma daha olsa kesin siz kazanirdiniz. Sans artik. Bundan sonraki karsilasmalarinizda basarilar dilerim

Kaptan faktörü hakikaten çok etkili ve biraz da şans gerçekten. Hep Doncic ile De Colo ve Shved i değiştirmeyi düşünüyordum, değiştirmemişim, şansa fayda sağladı unutmak.
Ama en iyi takımımda Doncic kaptan değildi. 214,5 puanla 2113. olmuşum. Doncic 26-28 deyken sıralamada 400 lerdeydim, 36 ya çıkınca onu kaptan yapan 1300 kişi önüme geçmiş oldu.
Rudy ve Gist bir ara -11 getiriyordu... ve ikisi de aynı takımdaydı. Timma-Singleton da kalsaydım, pivot olarak da Gudaitis yerine Vesely için param yetiyordu.. 30-40 puan farketti sanırım bu tercih.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ayhan Bey tskler, Bir gun sonrasinda biten round ekleniyormus o yuzden hep sasiriyordum. dun 10. round gormeyince sormak zorunda kaldim. Demek ki neymis acele etmemek lazimmis :) Saol ayrica, Tavares 12 takimimda toplam 24 puan aldi :)

Luca Doncicten cikip Taylor Rochestieyi aldim, Hem de kaptan yaptim Nando ve Shevd'in bulundugu takima, deli cesareti ile 1. lige dogru emin adimlarla ilerliyorum :) 3 round oncesinde 1. ile aramda 515 puan varken simdi 441 puana dustu, hesaplamalarima gore 26. round bittiginde 1. olan arkadasla 24 puan fark kalmasi gerekiyor.

Bu kafayla fazla yasamam buyuk ihtimal :)

Bu hamle sonrası bir daha ortalıkta gözükmeyen arkadaşımızın bir tanıdığı bir bileni var mı forumda? Endişelenmeye başladım :)

Bu hafta Printezis ve Ulanovas ın sakatlık haberleri geldi..Rochiestie ve Green arasında kaldım. Fenerbahçenin sert savunmasına karşı Jankunas tan çıkıp çıkmamaya da karar veremedim..

Milutinov kesin yok Printezis supheli. Bu ikisi kadronuzda varsa yerlerine Seraphini oneririm. Real pota altinda onla eslesecek bir adam yok. Etkili olabilir