Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

bu hafta aldığım, alamadığım ve kararsız kaldığım oyuncular;
Vesely, Reyes, D.Wriht,K.Pangos,Jankunas, Timma, Clyburn, Hines, Pleiss ve Dunston.( bütün oyuncuları yazsaydın bari diyebilirsiniz ama bana da çok gelmesine rağmen bu oyuncular arasında varyasyonlar oluştu. )Kimine bütçe yetmedi,kimi içime sinmedi vs. Vesely alabilmek için uğraştım ama Singleton (Pleiss) ve Reyes(Erick Green) olacaktı. Singleton içime sinmedi. Daha garanti adamlar vardı. Reyes aslında bu haftanın sürpriz adamlarından benim için. Bu hafta için hedefi Jankunas ı almak olarak belirlediğimden bu değişiklikleri yapmadım.
Erick Green yerine Jankunas, Pleiss yerine çok kararsız kalmama rağmen Dunston ı aldım.(Hines almıştım ama son anda tekrar Dunston a döndüm.Vesely e bütçe yetmiyordu) 1 değişiklik hakkımı da yedeklere harcadım. 100 K para harcayıp Antetokounmpo yu aldım.​

Tam haftaya iyi başladık derken yine bir çürük elma cikti..Bu haftanın çürük elması Doncic ti ve kaptandi..Umarım yarın Pire de De Colo faul problemine girer ve tek haneli bir ranking yapar..Doncic olacak is değil..

Hafta sonu bir kaç değişiklik yaptım, bugün son rütuşları yapıcaktım aklımdaydı ama unuttum. rudy fernandez kalmış kadromda. fakat de colo’yu da kaptan olarak unutmuşum. rudy’nin yokluğunu belki o şekilde kapatırım herkesin doncic’i kapatan yaptığını hesap edersek.

Bu arada Doncic 2 sportmenlik dışı faulle ihraç olmuş. Bende kaptandı.De Colo cular arayı açar bu hafta...

Bu hafta De Colo'yu kaptan yapan çok azdır.Doncic yapmayanlar Shved yaptı genellikle onlar da çok nadir.Çok fazla zarar ettireceğini düşünmem ama yarın Printezis'in oynaması beklenmiyormuş o durum baya etkileyecek çoğu kişiyi neyse ki ben Jankunas-Shengelia yapmıştım.

Doncice nazar degdirdim galiba, suclu benim arkadaslar itiraf ediyorum :) bu hafta dunya siralamasinda lider olabilme firsati ayagima geldi :) gelismeleri an be an yazmaya devam edecegim.

En iyi takimimdan birinde Singleton - Vessely - Wanamaker 70 puan getirmisler - kalanlar - Nando - Shevd (C) - Stimac - Higgins - Shengelia -
2. takimim da ise - Singleton - Wanamaker (C) - Jankunas - Nunnally - 105 puan getirmisler - kalanlar - Nando - Stimac - S. Rodriugez - Printezis -

Bu hafta o liderlik buraya gelecek :)

Doncic-De Colo-Shved-Stimac-Vesely-Shengelia, üst sıralardaki takımların en az %80 ininde ortaktır zaten (3 guard pozisyonu, 1 pivot, 1 power forvet 1 de utility ye ikinci pivot olarak), sakatlanmamış olsa Calathes de bu isimlerin arasına girebilirdi (bu durumda guardlardan birisi utility deki Vesely/Stimac dan birisinin yerine) ki bu biraz daha çeşitlilik getirirdi oyuna.
Farkı, kaptan ve forvet pozisyonlarındaki doğru/şanslı tercihler belirliyor. Forvet ve kısa forvet olarak, Jankunas, Dorell Wright, Printezis, Singleton, Clyburn, Nunnally, Datome, Ulanovas, Higgins, Timma maçlara göre çoğunluğun tercihi durumunda.

Oyun sanki sıkışıp kaldı gibi. Şimdiye kadar ki en büyük heyecan kaynağı h2h maçlar benim için.

Ayhan Hocam bugun parti var :) Ilk defa Sitemizden Round 1. si cikaricaz insallah. Cok buyuk ihtimal bugun 1. olacagim insallah :) Dunya birincisi olmak beni heyacanlandirdi :) Destek istiyorum, destekleyin beni :)

Hafta sonu değişiklikleri yapıp hastalık/sakatlık olmadigi durumda o kadroyla devam eden biri olarak bu hafta iş yoğunluğu vs. komple unuttum değişiklik yapmayı da salı maçlarını da. Haftanın en garanti oyuncusu olarak gördüğüm vesely'i her takıma almak hatta bazılarında kaptan yapmak gibi çılgın fikirlerim vardı güya. Malum thompson ortalama 33 saniyede bir faul yapıyor vesely o bölgedeki tek oyuncu. Kizilyildiz da pota altı savunamiyor. beklediğimden az bile aldı. Doncic'in haksız yere atıldığı haftada iyi olurmus. Neyse is isten geçtikten sonra konuşmak kolay tabii:)

Genel olarak heyecan kaybı var oyuna karşı. 5.haftadan beri paranın nerdeyse istenen her oyuncuya yetmesi kısır döngüye soktu sanırım kullanıcıları. En azından benim için öyle oldu. Seneye bütçe düşüklüğü vs. yapsınlar ki daha çok cabalayalim. Elde ettiklerimiz de daha değerli ve belirleyicisi olsun.

Ayhan Hocam bugun parti var :) Ilk defa Sitemizden Round 1. si cikaricaz insallah. Cok buyuk ihtimal bugun 1. olacagim insallah :) Dunya birincisi olmak beni heyacanlandirdi :) Destek istiyorum, destekleyin beni :)
Mehmet hocam, kalbimiz seninle. Ama geçen sene 3-4 kez haftanın birincisi çıktı buradan, sen bu senenin ilki olacaksın :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ataman'ın gelişiyle, Stimac etkisi azalacak gibi. Süresi Dunston'a kıyasla daha az olacak sanırım. İkinci yarıyı da seyretmek lazım tabi ama bu maçta çok fazla rkng getirmeyebilir. Önümüzdeki maçlar için de bir gösterge. Mccollum da bu gelişten olumlu etkilenenlerden. Simon ve Dunston'da öyle. Brown da daha fazla vakit alacaktır.

Hakemler tekrar izledikleri pozisyonda son saniye basketi veya çizgiye basma gibi durumlar dışında yanlışta olsa yalandan izleyip tekrar hakem arkadaşını haklı çıkarıyor. Dusnton teknik faul pozisyonu ,teknik faul değil ve pota altında Malcolm Thomas net Stimac'ın eline vuruyor ve görmezden geliyor.
Ergin hoca dan sonra Efes maçları benim için takip edilecek maçlar arasına girdi. Maç kafa kafaya iken açılan farkı görünce hocanın büyük takımı biz zaten kazanamayız psikolojisine girdiği bizim maçlar geldi.
Ergin hoca sonrası Stimac ın işi zor ama son dakikalarda da gösterdi ki ekmeğini aştan çıkarıp sürelerini yine sabit bırakacak gibi...

@ Bayça Oral ın postunu görmeden yazmıştım. Oda Stimac konusuna değinmiş.Son dakikalarda ki faydalı oyunuyla süre alacak gibi. Ama Ergin hoca ilk etapta rotasyon oyuncusu olarak görmüş onu. Belkide zamanında bize de önermişlerdir ama burun kıvırmıştır. Lan bildiğimiz Stimac işte diye :)

Son düzenleme:
stimac hücumda etkili hucum ribauntlarında etkili fakat savunmada çok kötü olduğundan rakipler orayı çok iyi değerlendriyo.bir de şöyle handikap var stimac ile mc collum u oynatınca savunması zayıf oyuncu 5 de 2 olunca rakipler hücumu rahatlıkla organize ediyo. stimaç dunston birlekte oynarken dunston 4 e kaydığı ve savunduğu 4 numaralrın (ki günümüzdeki hemen hemen tüm 4 ler) şut tehditi olduğundn pota altından uzaklaştıkca rakipler potaya çok daha rahat gidebildiğinden stimaçın 20 sayı atmasının hiçbir kıymeti kalmıyo.bence de ergin hoca dunston-stimaç ikilisni birlkde pek kullanmaz. zaten brown maç temposunu yakalasa 4-5 belli.

Geçen hafta kadromdaki Printezis'i oynaması şüpheli diye son anda çıkarıp yerine Clyburn'u almıştım ve geçen hafta takımımın tek kötü hatta rezil oyuncusu oldu, bu hafta da şüpheli bir durumu herhalde kalmamıştır artık diyerek Shengelia'nın yerine Printezis'i dahil ettim, herif kadroda yok şimdi de, vay arkadaş şaka gibi

stimac hücumda etkili hucum ribauntlarında etkili fakat savunmada çok kötü olduğundan rakipler orayı çok iyi değerlendriyo.bir de şöyle handikap var stimac ile mc collum u oynatınca savunması zayıf oyuncu 5 de 2 olunca rakipler hücumu rahatlıkla organize ediyo. stimaç dunston birlekte oynarken dunston 4 e kaydığı ve savunduğu 4 numaralrın (ki günümüzdeki hemen hemen tüm 4 ler) şut tehditi olduğundn pota altından uzaklaştıkca rakipler potaya çok daha rahat gidebildiğinden stimaçın 20 sayı atmasının hiçbir kıymeti kalmıyo.bence de ergin hoca dunston-stimaç ikilisni birlkde pek kullanmaz. zaten brown maç temposunu yakalasa 4-5 belli.

Ergin Hoca Strech 4 leri seviyor normalde. Hiçbir takımında 2 pivotu yanyana oynatmadı hatırladığım kadarıyla. O yüzden ilk 5 te Dunston-Brown, ikinci beşte de Stimac-Motum olarak kullanacaktır. Dunston bugun iyi iş çıkardı. O yüzden Ergin hocanın kafasında da 25 dakika oynayacaktır. Stimac'a da geriye kalan 15 dakka kalıyor ki bu da onu kalan haftalarda takımlarımıza almak adına risk oluyor. Maçın sonunu izlemedim ama sonunda sanırım ekstra rkg getirmiş Stimac, kendi dakikasını kendi yaratacaktır yine. Ama Ergin hocanın önceliği Dunston gibi. Stimac yerine bundan sonra rkg garanti gibi olan her ne kadar karakterini sevmesem de =) Vesely'ye yönelebilirim.

213.1 puanla 82. olmusum, Bizim Bayca Oral Beyin Nirvanasina (80.) bile gecilmisim :) Bayca Bey ogrendim ki en azili rakibim artik sensin :)