Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

De Colo'yu kaptan yaptık hiç yok bugun. Doncic sakat diye çıkardım ilk yarı 2 PIR'daydı 3. çeyrek tek başına 17 PIR yaptı.

Bu aralar yoğunluktan foruma pek giremiyorum ama gecikmeli de olsa H2H ligindeki galibiyet için tebrik ederim adaş :) Geçen hafta Shved yerine Green'i tercih etmem yenilgiyi getirdi, aslında Wanamaker ile Green arasında kararsız kalmıştım ama neticede Green'i seçtim ve tercihim kaybettirdi, Gerçi Green'in süresi epey azalmış durumda, sezon başındaki kadar sahada kalmıyor, son maçta da oyunda kaldığı süre içinde fazla atış yapmamasına rağmen ve hatta attığı zor şutları sayıya çevirmesine rağmen koçu oyunda fazla tutmadı kendisini, bu arada almadığım Wanamaker da coştu mübarek. Arada bir böyle riskler almak gerekiyor artık, yoksa sıralamada sıçrama yapmak pek mümkün olmayacak.

Bu hafta ki Pangos tercihin çok iyiydi. Ben bütçem olmasına rağmen Huerteli seçtim, dikkat ettiğim bir oyuncuydu ama son gün vakit darlığı mı artık göremedim. Oda genel sıralamada yukarılara çıkma fırsatını kaçırmama sebep oldu.Normal de Maccabi kısalarına karşı rakipler gayet iyi puanlar alıyorlar.

Bu hafta biraz bakabildim, sonra kadroları yaparım diye de çok fazla üstüne duramadım.Sonra vakit kalmadı zaten. Huertel kadroma girdi bu dikkatsizlik nedeniyle. Aslında H2H liginde ki rakibimin kadrosuna göre biraz da etkilendim ve Barcadan adam almama kuralımı bozmuş oldum.Mis gibi Pangos u kaçırdık. Normalde kadroma ara ara aldığım adamdı. Clyburn den çıkıp Honeycutt ı aldım. H2H rakibimde olmasına rağmen kazanmak için bunu yapmam gerekiyordu. Tuttuda. 2.yarı muazzam oynadı. Aaron White ile devam ettim. Jankunas iyileşmesine rağmen fena puan almadı. Zaten o bütçeye adam yoktu .Printezis denebilirdi ama oyuncu değişiklik hakkı dolmuştu.Jason Thompson dan çıktım bu hafta doğru tercih ama 10 dakika oynamasına rağmen 8rkg aldı. Huertel 6 rkg de kaldı.
De colo kaptan olmadığı için kötü alması beni çok etkilemiyor açıkcası. Herkeste var. Hatta kaptan seçenlerin önüne geçmek açısından iyi oluyor.

Sheved, De Colo ve Shengelia dan birisinden çıkmam gerekiyordu. Sheved ve Shengelia dan çıktım. Pier jackson ve Calathes i aldım kadroya. Risk olarak Jankunas ve Aaron White ikisi birden kadroda.
Clyburn de alınabilirdi ama tam emin olamadım.

Sheved, De Colo ve Shengelia dan birisinden çıkmam gerekiyordu. Sheved ve Shengelia dan çıktım. Pier jackson ve Calathes i aldım kadroya. Risk olarak Jankunas ve Aaron White ikisi birden kadroda.
Clyburn de alınabilirdi ama tam emin olamadım.
Ben iki haftadır bakamıyorum. Geçen hafta oğlum hastaydı, bu hafta da ben. Ama zaten bazen hiç değişiklik yapmamak bile iyi olabiliyor.
Doncic-De Colo-Shved e pek dokunacağımı düşünmüyorum. En zor tercih gene forvetlerde. Birde Ergin Ataman dan sonra pivot secimi de zorlaştı. Stimac süre almıyor, Dunston bir öyle bir böyle.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ben iki haftadır bakamıyorum. Geçen hafta oğlum hastaydı, bu hafta da ben. Ama zaten bazen hiç değişiklik yapmamak bile iyi olabiliyor.
Doncic-De Colo-Shved e pek dokunacağımı düşünmüyorum. En zor tercih gene forvetlerde. Birde Ergin Ataman dan sonra pivot secimi de zorlaştı. Stimac süre almıyor, Dunston bir öyle bir böyle.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Bu hafta değişklik yapmasam daha yüksek puan alacaktım. 213 aldım daha üstüne çıkıyordum.Çıktığım oyuncular Huertel, Sheved, Sehngelia. Calathes, P.Jackson,Clyburn aldıklarım. Kaptanı da Doncic ten Calathes'e çevirdim. Sırf o hareket bile +40 a mal oldu.

Uzun bir ara oldu.
Shengelia yı çıkartmayı düşünüyordum ama Hines ve Hunter sız Cska ya karşı ne kadar doğru karar olacağını bilemiyorum.
3 tane çürük yumurtam var, Datome, Kuzminskas ve Thompson. Elde de 630k para var. Datome yi tutup diğer ikisini değiştirebilirim. Aklımda Thompson yerine Augustine var.
Kaptan olarak da De Colo yada Shved.

Calathes için Shengelia dan 2-3 hafta önce çıkmıştım. Çokta pişman olmadım. ( Calathes te yoktu bu hafta kadromda.)Bu hafta 25 rkg almasına rağmen. H2H rakibim Kaan da da vardı. Kağıt üstünde onun kadrosu daha iyiyken ve Shengelia 25 rkg yapmışken, Rubit ile kazanabilirim noktasına gelmiştim, derken, Rubit daha oynamadan öne geçtim.
Bu hafta da De Colo yu kaptan yaptım. 2 haftadır kaptaları tutturamıyorum. H2H rakiplerle aynı kaptanları seçiyoruz allahtan.
H2H de 5-6 haftadır kazanıyorum. Aaron White ve Honeycutt ın çok ekmeğini yedim. Onlar sayesinde kazandım diyebilirim.
Bu arada Mike James Pana ya gelmiş. Boby Brown u okumuştum.Bu saatten sonra Calathes sağlam satılır artık.

Şimdi baktımda 7 hafta da 6 galibiyet olmuş. 1 Mağlubiyette Mehmet BC ye . Oda Rochestie nin 38 yaptığı haftaya denk gelmiş. Mehmet'te de kaptan Rochestie . 32 rkg yapsa yine kazanabilecekken, hayatının maçını oynadı adam. Mehmet te ayrı bir tebriği hak etmişti onu kaptan yaparak.

Şimdi baktımda 7 hafta da 6 galibiyet olmuş. 1 Mağlubiyette Mehmet BC ye . Oda Rochestie nin 38 yaptığı haftaya denk gelmiş. Mehmet'te de kaptan Rochestie . 32 rkg yapsa yine kazanabilecekken, hayatının maçını oynadı adam. Mehmet te ayrı bir tebriği hak etmişti onu kaptan yaparak.

MEhmet bu sefer de kaptan olarak Shengelia'yı seçmiş. Hem de CSKA deplasmanında. 50 rkg getirmiş. Doncicin, De Colo'nun, Calathes'in süründüğü haftada tam isabet vurmuş yine. Tebrikler.

Bayça Oral ve Hakan Lafcı'ya teşekkür ederim.Bu hafta benim için genel olarak iyiydi son anda Clyburn yerine Higgins almam eksi yazdı sadece onun dışında kaptanım Shengelia beni yine yanıltmadı.Kaptan seçerken genelde çoğu kişide kaptan olacak kişileri seçmeyi sevmiyorum ama tabi o hafta çok garanti bir kaptan adayı varsa riske girmeden onu yapıyorum.Bu hafta De Colo-Doncic'e çok güvenemedim ve yine risk alıp Shengelia'yı yaptım ve baya kazançlı çıkmış oldum.Genel sıralamada 150 den 95 e gelmiş oldum ve Gsbasket liginde de liderliği tekrardan geri aldım.Seneye çok kötü başlamasam şu an çok daha iyi bir yerde olabilirdim ama baya kötü başlamıştım toparlamak zor oldu ama neyseki toparladım.Bu arada genel olarak oyuna ilgi azalmış durumda oyunun bu seneki sistemini çoğu kişinin beğenmediği ortada umarım seneye oyuncu sayılarını arttırırlar ve sene başından herkesin yıldız isimleri alamayacağı bir sistem kurarlar tekrardan eski heyecanın gelmesi lazım

Bende Shengelia yı kaptan yapmıştım son anda yine De Colo ya döndüm. Hemen hemen eşit performansları oldu.Shengelia yıda bir daha çıkarmamak üzere kadroma aldım. Honeycut, Wanamaker ve Rubit ten çıktım. Shengelia, Mike james ve Cory Higgins i kadroma aldım.

Aslında Mc collum u almıştım ve kaptan yapıp yapmamak arasındaydım. Sony Weems in geldiğini bugün öğrendim. Anında çıktım Mc Collum'dan. Haftaya Sony Weems alınır ama.

H2H liginde 3. durumda ki Hüseyin Kaya extrem 41 ile eşleştim bu hafta. Vesely -Dunston, Aaron White-Clyburn ve M. James-Calathes eşleşmeleri galibi belirleyecek. Kaptanlar De Colo.

Bu arada h2h liginde 3-4 oyuncu dışında kimse kadrosuna bakmıyor gibi. Sene başında bu lig kurulurken, buraya giremeyen istekli arkadaşlar oldu. Ayhan abi bunların en başında. Seneye bu format devam edecektir muhtemelen. Buraya katılıp süreklilik sağlayacak arkadaşlar olmalı.Buna dikkat edilmesini rica ediyorum. Bu sene ki kötü formata rağmen, h2h ligi çok zevkli geçmeye gebe aslında. İstekli katılımcılar olursa bu oyunu rahatlıkla kotarır...

hiç huyum değildir ama bu sezon 3-4 hafta önce bıraktım oyunu. sadece h2h ligi için devam ediyordum ama orada da kadrolar birbirine çok benziyordu çoğu zaman. bu formatın tek kurtuluşu önümüzdeki sezon draft mode'un gelmesi olur bana kalırsa.

Bu hafta kadrom
Rochestie-De Colo-Shved-Dunston-Shengelia-Calathes-Clyburn-Weems.

Kaptanim De Colo. Shved, Dunston ve Weems cok iyi basladilar ilk yari. Doncic sakat olabilir diye ciktim. Umarim oynamaz gecen sefer de cikmistim oynamis ve iyi getirmisti. Rakibime basarilar diliyorum. Weems oturmus bu arada. Maccabiye iyi bilenmis.

Bu hafta tamamen risk aldım. De Colo'yu kadromdan çıkardım. Fener deplasmanı zor deplasman, çok iyi getiremez diye düşündüm. Bakalım tutacak mı?
Kadrom :
Rochestie-Nedovic-Spanoulis-Weems-Shved-Clyburn-Wright-Dunston

Epey riskli bir kadro oldu, ya batar ya çıkar, Shengelia'dan da çıktım. O da Zalgirisi'e karşı oynuyor. Ondan çıkmam da büyük risk oldu ama Wright Efes'e karşı iyi getirebilir diye düşünüyorum. Kaptanım da Spanoluis, içerde iyi oynuyor normalde. Barca'ya karşı oynayacaklar.De Colo ve Shengelia umarım bu hafta çok iyi getirmezler.