Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Benim de Oğuzhan Günebakan ile kadrom 2 isim dışında aynı. Bende DAtome-Brown var, onda Guduric-Melli. Ve birde kaptanlarımız farklı. Ben risk alıp Shengelia yı seçtim, Oğuzhan da is De Colo kaptan.

Haftanın ilk maçı benim açımdan mükemmel başladı.Rochestie'yi kadroma almakla kalmayıp kaptan da yapmıştım :) Temizinden 76 tek oyuncudan geldi.Genel sıralamada da bir anda 36 ya fırladım.Tabi bu diğer takımların kaptanları oynayınca düşecektir.Şu ana kadar tek kötü giden şey Jankunas'ın ilk yarıyı -1 ile kapatması oldu.Onunda 2.yarı toparlamasını umuyorum.

Mehmet Yılmaz kardeşimi tebrik ediyorum.Çünkü son haftalarda takımı bayağı formda ve yükselişte..Risk almayı seven bir kardeşimiz ve takımında bildiğimiz kadroların dışında oyuncuları alabiliyor.Bu haftada mesela Rochostie yi kaptan yaparak Doncic-De Colo klasiğinin dışına çıkmış..Herkesin Vesely pivot yaptığı pozisyonda dunston ı almıştı geçen haftalarda yine.

Bu arada forumdamı bilmiyorum ama Zeynep emir ide tebrik ederim haftalardır liderliği bırakmadı..Kadrom De Colo, Shved, Doncic, Dunston, Shengelia, Calathes, Jankunas ve clyburn den oluşuyor.De Colo da kaptanım..

Bu hafta aldığım Bjelica, Honeycutt, Tomic sırasıyla 1, 1, 0 yaptı. Benim için oynun özeti.. Gerçi Team Value için oynuyorum oynu ama en az bi 10 pır verseler de 100 k 120 k artsa fiyatları. Neyse haftaya da Rochestie 3 pır yapacak şimdiden uyarayım..

Benim hesap şimdi açıldı. Her an gidebilir. H2H liginde Mehmet Yılmaz, Rochestie yi kaptan yaparak bizim eşleşmeyi kazanmış. (Jankunas tan -1 almasına rağmen) Kendisini tebrik ediyorum.

Vesely sakatlığından sonra, Thompson un çok ekmeğini yedim. Fiyatı hala 0,64 olduğu için mecburen kadroda kalmaya devam edecek. Higgins ten bu hafta çıkıyorum. 1 haftalık almıştım. Calathes e bütçe yetmiyor o yüzden Rochestie yi alıyorum. Simon dan da çıkma vakti geldi. Yerine Datome yada Honeycut olacak. Datome den 2-3 senedir hiç verim alamadım. o yüzden Honeycutt la devam ederim gibi.

Iyi iyi buralar yine senlenmis. Ben de Oguzhan Celenkle olan eslesmeyi kazandim. Bugun de lider Zeynep Emirle karsilasiyorum. Sadece 1 oyuncumuz farkli. O da ben de Dubljevic onda Dunston. Kaptan olarak ta Ben Shvedi yaparken o da Calathesi secmis. Geriye kalan oyuncular; Doncic, De Colo, Shengelia, Clyburn, Gist ayni. Dubljevic hamlemle kaybettim simdiden -2 de kaldi. Yarin Dunston bunu gecer kesin. Tebrikler simdiden.

Panathinaikos-Zalgiris maçı inanılmaz geçiyor. Uzatmada durum eşit. Bir uzatma daha olabilir. Calathes en kötü maçını oynuyor 12/2 isabetle ama ona rağmen 15 PIR'da. 8 ribaund 9 asisti var.

Panathinaikos-Zalgiris maçı inanılmaz geçiyor. Uzatmada durum eşit. Bir uzatma daha olabilir. Calathes en kötü maçını oynuyor 12/2 isabetle ama ona rağmen 15 PIR'da. 8 ribaund 9 asisti var.

2/10 ile 2 sayılık şut çekmiş. kaçırdıklarının çok değil 2 tanesini atsa benim takımım 13,2 puan daha fazla alırdı :)
Bu aralar as oyunculardan 70 pir lık performans yakalamak biraz zorlaştı ilk haftalara göre..

H2H liginde Hakan Türk ile eşleştim. Kaptanlarımız Doncic. Farklı olan oyuncular;
Calathes
Singleton
E.Green e
karşı benim kadro;

Aaron White
J.Thompson
A.Sheved var.

DÜnkü maçta son saniye basketini Calathes atmasa kazanma bonuslarıyla +7 benim haneme yazacaktı. Kazanırsam benim açımdan h2h liginde ki en iyi galibiyetim olmuş olur.
Geçen hafta Shengelia kaptandı, bu hafta Doncic. Kaptanları değiştirmeye ve o riski almaya başladım. Geç oldu belki de ama en azından fark kapanacaksa bu tip riskleri de almak gerekiyor.

Ayhan Bey'le benden başka yazan yok sanırım bu başlığa, başlığı değiştirelim Fantasyden sıkılmayanlar grubu diye =) Eee, takımlar birbirine benzeyince kimsenin keyfi kalmadı sanırım. Seneye buna kesinlikle bir çare bulmak gerekiyor. Takımlar kesin 8 yerine 10 kişi olmalı. Böylelikle çeşitlilik sağlanacaktır. Oyuncular benzeyince yukardaki takımları geçmek te çok zor oluyor. Kaptanlardan da son haftalarda yüksek puanlar kazanamıyoruz. Seneye kesin yenilikler gelmesi lazım bu oyuna.

Edit:Hakan Bey'in yazdıklarını görmemişim.

Son düzenleme:
Amanin Dostlar, Bir takimim 21. sirada yoksa o hafta bu hafta mi ? :)

Heyacan Editi : Ilk defa kendimi 9. goruyorum. Ama butun oyuncularim Csk ve Fener maclarinda, Diger 2 macta hic oyuncum yok :(

Son düzenleme:
İlk haftalarda çok gereksiz adamları almışım kadroma. Vorontsevic 2 -3 hafta kaldı. Agravanis aynı şekilde. Sonra Doncic, De Colo, Sheved li kadroyu kurmak için Timma ve Jannings ile devam ettim. Onların 1-2 hafta ekmeğini yedim ama 4 hafta civarı kaldılar kadroda. Poirier ve Voightman ı yine bütçe açmak için almak zorunda kaldım. 1 hafta iyi 2. hafta kötü puanlar aldılar. Sonuçta bu risklerle ciddi gerilerde kaldım. Shengelia 2-3 hafta kadromdaydı. Ondan çıktım, hoca değişikliğinden sonra en değerli oyuncuya kadar yükseldi. Oda aradaki farkın açılmasına sebep olan oyunculardan oldu.

Yine kadroda öyle her oyuncuyu alacak bütçe yok. Yine 1-2 oyuncuyu riske alarak seçiyorum ama fazla takılmıyorum hemen değiştiriyorum. bu hafta Aaron White aldım am abilerek seçtim. Printezis yerine aldım. J.Thompson ise Vesely sakatlığında aldım. Bu hafta çıkmam gerekliydi ama bütçeyle alınacak daha iyi birisi çıkmadı. H2H liginde galibiyet onun performansına kaldı. Biraz daha fiyatı artarsa çıkarken bütçe sorunu daha yaz yaşarım umarım.

Birde bu hafta Clyburn den çıkmak istemiştim. Ama oyuncu değişikliği hakkı ve yerine güvenecek adam olmadığından kaldı. Performansı beklediğim gibi gayet kötü bu hafta.(Derken toparlamış biraz. )

Ben de uzun zamandır değiştirmiyorum nerdeyse kadroyu. Yani en azından 5-6 kişi sabit. De Colo, Doncic, Shved, Shengelia,Calathes,Vesely bazen Vesely Dunston'la değişiyor. 3 numara seçmek sorun oluyor. Bugün de gidip Clyburn'u aldım ama memnun etmedi. H2H'de rakibim Kerem Seçer Wright'ı almış, o maça bakıyordum. Wright iyi şut isabeti sayesinde epey iyi yaptı bugün. Başabaş gidiyoruz zaten Kerem'le. Wright şimdi çıktı. Clyburn'le aralarında 11-12 rkg vardı. Bizim de maçımız bu iki oyuncuya bağlı bugun. 5 oyuncumuz aynıydı her zamanki gibi. Diğer farklı oyuncular Bende Calathes,Gist onda Simon,Mccollum. Ucu ucuna zevkli bir maç oldu.

Thompson 2. yarı oyuna girmemiş. 7 rkg ile tamamlamış. Obra'nın öyle 10-12 oyuncu kullanayım takıntısı yok. Oyuna girdiğinde fena da oynamamıştı ama 2. yarı hiç süre vermemiş. Sinan'a bencte havlu sallamada yardımcı olmuş.

33 e 31.7 ile gidiyor şuanda puanlama. Kalan oyuncular bende Sheved- Hakan Türk'te Green. 3 mağlubiyetini aldırabilecek miyiz bakalım :)
Genel ligte üst sıralara çıkmaya çalışırken, Thompson ve Clyburn ün vasat performansları kötü etkiledi yine.
Haftaya Thompson dan çıkarım ama bütçe oluşturmak için sağlam bir adamdan da çıkmak gerekir. Shengelia olabilir o isim.

Bu arada ben yine fantasy challenge sayfasına giremiyorum. Giriyorum ama takımları göstermiyor.

Son düzenleme:
Galibiyet geldi. E.Green in 14,3 puanına karşı Sheved in 20 rkg si ile galibiyet geldi. Sheved 21 sayı attı ama bence yapamadığı savunma , kaçırdığı atışlarla takıma zararı daha fazla gibi. Böyle kafa kafaya giden maçlarda daha bariz belli oluyor.

Gereksiz riske girdiğim bir hafta oldu açıkcası.Doncic'i tam hazır olmadığı için maçında erken kopacağını düşündüğümden çıkarmıştım belki fazla oynatmaz diye ama yine de kendi standartlarında oynayıp 24.2 aldı.Onun yerine Higgins almıştım yüksek skorlu maç olur ve Higgins iç sahada yine iyi oynar diye ama pek istediğim gibi olmadı maçta Cska standartlarına göre düşük sayıda bitti.Kaptanım Calathes'ti 25 ten aşağı yapmaz diye düşünüyordum ilk çeyreğe de iyi başlamıştı ama devamında çok düşük bir yüzdeyle oynadı.Yine aynı şekilde Gist'te hayal kırıklığı oldu.Genel olarak kötü bir haftaydı ama yine de Gsbasket liginde liderliğe yükseldim bu yönden güzel oldu.

Son düzenleme:
Will Clyburn den çıkıyorum yerine Ulanovas ı alıyorum..Clyburn iyi, Ulanovas kötü yapıyor..Ulanovas dan çıkıp Clyburn ü alıyorum yine aynı durum>=) ..Bu hafta Kuzminskas ın iyi yapacağını düşünürken Jankunas-Kuzminskas değişikliği yapmıştım ama büyük hayal kırıklığı oldu..Halbuki önce Singleton ı almıştım ama Zalgiris maçının zor geçeceğini ve Milano-Maccabi maçının yüksek skorlu olacağını tahmin ettim ama maalesef Kuzmi patates çıktı..Yerimde saydığım ve liderle puan farkını azda olsa kapattığım bir hafta oldu..Yinede son haftalara girilirken risk almam gerekiyor..Bakalım nasıl riskler alacağım..

Galibiyet geldi. E.Green in 14,3 puanına karşı Sheved in 20 rkg si ile galibiyet geldi. Sheved 21 sayı attı ama bence yapamadığı savunma , kaçırdığı atışlarla takıma zararı daha fazla gibi. Böyle kafa kafaya giden maçlarda daha bariz belli oluyor.
Bu aralar yoğunluktan foruma pek giremiyorum ama gecikmeli de olsa H2H ligindeki galibiyet için tebrik ederim adaş :) Geçen hafta Shved yerine Green'i tercih etmem yenilgiyi getirdi, aslında Wanamaker ile Green arasında kararsız kalmıştım ama neticede Green'i seçtim ve tercihim kaybettirdi, Gerçi Green'in süresi epey azalmış durumda, sezon başındaki kadar sahada kalmıyor, son maçta da oyunda kaldığı süre içinde fazla atış yapmamasına rağmen ve hatta attığı zor şutları sayıya çevirmesine rağmen koçu oyunda fazla tutmadı kendisini, bu arada almadığım Wanamaker da coştu mübarek. Arada bir böyle riskler almak gerekiyor artık, yoksa sıralamada sıçrama yapmak pek mümkün olmayacak.