Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Sıralamalara bakıyorum da puanlar baya havada uçuşmuş bu yeni sistemle iyi oyunculara çok kolay ulaşılabilmesi baya kötü olacak gibi.Bu arada oyuncu değerleri neden değişmedi hiç.

Kaç zamandır bunu anlatıyorum Mehmet. Yıllardır strateji yaparak yıldızları hakediyorduk. Şimdi ilk haftadan yıldızlar karmasına erişebiliyoruz. Bu benim işime gelmez, çünkü 3-4 senedir bir başarım söz konusu benzer stratejilerle, doğru zamanda doğru kararı almak öncelikti. Şimdi EuroLeague'i takip eden herkesin bir seviyeye gelebileceği bir fantasy challenge karşımızda. Oyun kolay, fark yaratmak zor. Maalesef eskisi kadar iddialı hissetmiyorum kendimi. Hem eskinin hatrına hem de buradaki muhabbetin sürmesi adına yine girdim oyuna. Önümüze bakacağız.

Head to head'teki rakibim Sercan Keskiner'miş bu hafta. Eşleşmelere baktım, en sağlam 2 eşleşmeden birisi olmuş. 10 + Shved bende, Green + Davies Sercan'da, Rochestiler ortak. Durum 131-121, 1 oyuncum fazla tabi şimdilik. Çok kritik olmuş, diğer takımlara bakınca en iyi 3 takımdan 2'si olmuşuz sanırım.

Niyazi Uğur Sesverir, Erkan Demirağ. Forumda yoklar sanırımi sayfada aktif olduklarını görmedim. Rastgele birisini çıkarıyorum yine, bu sayfanın müdavimlerine öncelik var arkadaşlar.

Düzenleme: İkisini de çıkardım. Kerem Seçer ve Eyüp Özkaya için yerler rezerve.

Yahu ben de ligi arıyorum meğer çıkarılmışız. Çıkarmanız sorun değil de devrecilik mi var forumda onu anlamadım. Ya da davetiye ile yapsaydınız keşke.

Yahu ben de ligi arıyorum meğer çıkarılmışız. Çıkarmanız sorun değil de devrecilik mi var forumda onu anlamadım. Ya da davetiye ile yapsaydınız keşke.

Niyazi Bey tamamen benim hatam, gerçekten kusuruma bakmayın, mahçup hissettim. Devrecilik yok asla, Ayhan abi, Eyüp abi, Kerem abi yıllardır bu sayfanın müdavimi. Onlara tolerans sağlamakta yanlış yok diye düşünüyorum fakat bunu yaparken diğer bir forum üyemizi gözden kaçırmak benim açımdan talihsiz oldu çok. Tekrar kusura bakmayın.

Niyazi Bey tamamen benim hatam, gerçekten kusuruma bakmayın, mahçup hissettim. Devrecilik yok asla, Ayhan abi, Eyüp abi, Kerem abi yıllardır bu sayfanın müdavimi. Onlara tolerans sağlamakta yanlış yok diye düşünüyorum fakat bunu yaparken diğer bir forum üyemizi gözden kaçırmak benim açımdan talihsiz oldu çok. Tekrar kusura bakmayın.

Ben forum içinde böyle bir öncelik yapıyorsunuz sandım forum dışı sandıysanız zaten hiç sorun yok. Cevabınız için teşekkür ederim.
Çok yazmam ama bu sayfayı dikkatli takip ederim, klasik ligde yarışmaya devam :)

yeni sistemde yedeklere fazla mı bütçe ayırdım diye düşünüyorum. 1.95 m euro ayırdım 4 oyuncuya. yani ileriki haftalar için ekstra oyuncu değişikliği hakkı sağlayacak sonuçta bana diye düşündüm fakat böyle yapınca da yıldızları takıma bi arada katma şansını elde edemedim. de colo shved doncic hepsini birlikte alabiliyosun aslında takıma yedeklere çöp adamları atıp. yanlış mı yaptım acaba?

bu arada lige de katılamadım bugün hiç bakamadım dün kurmuştum ve geç kaldım. yapacak bişey yok dışardan devam en azından forumdayız :)

Kaç zamandır bunu anlatıyorum Mehmet. Yıllardır strateji yaparak yıldızları hakediyorduk. Şimdi ilk haftadan yıldızlar karmasına erişebiliyoruz. Bu benim işime gelmez, çünkü 3-4 senedir bir başarım söz konusu benzer stratejilerle, doğru zamanda doğru kararı almak öncelikti. Şimdi EuroLeague'i takip eden herkesin bir seviyeye gelebileceği bir fantasy challenge karşımızda. Oyun kolay, fark yaratmak zor. Maalesef eskisi kadar iddialı hissetmiyorum kendimi. Hem eskinin hatrına hem de buradaki muhabbetin sürmesi adına yine girdim oyuna. Önümüze bakacağız.

Kesinlikle katılıyorum kaptanı 2 kişi sayarsak, 9 kişilik takıma 5 yıldız oyuncu alınabildi. geçen senelerde bunun imkanı yoktu. acemi oyuncular 5 yıldız+ 5 berbat oyuncu alırlardı; stratejisini iyi yapan oyuncular ise olası puanlarından da feragat edip 5. haftada 4 -5 yıldıza ancak erişirlerdi. ondan sonra ise süreç hep stratejisini iyi kuran lehine gelişirdi. şimdi ise böyle bir durum yok. koy takımına yıldızları, otur izle. yanlış anlaşılmasın ben de öyle yaptım ama kolayla zor olanın farkı kalmamış oldu.

kaptan olayı da cabası. geçen sene bir oyuncu %10 etkilerken şimdi %22 etkiliyor. bu da oyunu çok fazla şansa bağlı yapıyor.

Ben forum içinde böyle bir öncelik yapıyorsunuz sandım forum dışı sandıysanız zaten hiç sorun yok. Cevabınız için teşekkür ederim.
Çok yazmam ama bu sayfayı dikkatli takip ederim, klasik ligde yarışmaya devam :)

Arkadaşlar benim için sizi çıkarmışlar ama inanın iş yoğunluğundan ben de dahil olamadım. Ben de sadece klasik ligde oyuna devam edeceğim.

Tamamdır, Ayhan abi maalesef treni kaçırdı. Head to head tamamlandı arkadaşlar, yeni üyemiz sunbreeze ligimizde.

Canınız sağolsun. Düşünülmüş olmak bile yeter.
sunbreeze adlı arkadaşı 92 deki Danimarka gibi hissettim biran, Yugoslavya katılamayınca onlar gidip şampiyon olmuştu, bu seferde benim bu ligdeki şampiyonluk adayım kendisi :)

Dün akşamki maçlarla ve parlayan/hayal kırıklığı yaratan oyuncularla ilgili olarak da 1-2 şey yazayım.

Fenerbahçenin yenilmesine çok takılmadım, önce koça ve sonrasında da takıma çok güveniyorum, her şekilde ilk 8 de oluruz bence. İlk 4 de bitirebilirsek çok iyi olur, 5-6 da sorun olmaz, 7-8 erken final olur. F4 zaten günlük performans, kimsenin şansı %20 den az, %30 dan çok değil bence.

Mccollum, Clyburn ve Rodriguez beklediğim gibi başladılar.
Doncic beni şaşırttı, avrupa şampiyonasından sonra kendine gelmesi 3-4 maçı bulur ve bu arada fiyatı da düşer diye bekliyordum.
Ayon önceki seneye dönmüş gibiydi ama Reyes in bile iyi görünmesi, Ayondaki bu parlamayı Efes in zayıf pota altına bağlayabilir.
Pierre Jakson ı bizde oynadığı seneden hatırladığım için güvenememiştim ama adam haftanın yıldızı oldu.
Simon a da hiç bir zaman ısınamamıştım, benim için uzak durulacak oyuncular arasında en üstlerde Honeycutt ve Deshaun Thomas ile birlikte. Haftanın patlağı ödülünü Melliden aldı.
Melli nin de bu kadar kötü devam etmeyeceğini düiünüyorum ama geçen seneki değerlerle 20 ortalamlarda da oynayacağını sanmıyorum bizim sistemde.

Canınız sağolsun. Düşünülmüş olmak bile yeter.
sunbreeze adlı arkadaşı 92 deki Danimarka gibi hissettim biran, Yugoslavya katılamayınca onlar gidip şampiyon olmuştu, bu seferde benim bu ligdeki şampiyonluk adayım kendisi :)

Evet katilim Danimarka'nin hikayesine benzedi ama bakalım sonu benzeyecek mi :) İyi dilekleriniz için ise teşekkürler Ayhan bey :)

Son düzenleme:
Oyuncuların maçta topladığı EFF puanlarını oyun sayfasında göremiyoruz, sadece toplam puan yazılı ama detaylı analiz edememek kötü.
Ben de Oğuzhan gibi biraz tufaya düşmüş durumdayım. Tabi ki kendi hatamın da bunda epeyce etkisi var. Geçmiş stratejilerden feyz alıp da yıldız isimleri kadroya almamıştım; o bakımdan hemen herkesin bahsettiği Shved, Doncic, De Colo gibi yıldızlardan hiçbirini kadroya almayı düşünmemiştim. Pek tabi ki hata yapmışız ....

Kaptanlığı son dakikalarda Eurohoops effectiyle Doncic'ten alıp Milutinov'a verdim. Üzerine McRea'yi gözden kaçırmışım, Maccabi'nin bireysel performansından DeAndre Kane seçtim o tam manasıyla yerinde sayarken Pierre Jackson çıldırdı, insanın hevesi ilk haftadan da kırılmaz ki kardeşim.. :)

Head to head'teki rakibim Sercan Keskiner'miş bu hafta. Eşleşmelere baktım, en sağlam 2 eşleşmeden birisi olmuş. 10 + Shved bende, Green + Davies Sercan'da, Rochestiler ortak. Durum 131-121, 1 oyuncum fazla tabi şimdilik. Çok kritik olmuş, diğer takımlara bakınca en iyi 3 takımdan 2'si olmuşuz sanırım.

heyecanlandıran güzel eşleşme oldu sonucunu heyecanla bekliyorum :)

Anlık puan durumları çok iyi olmuş yalnız. Hem takımı hem ligi anlık olarak takip edebiliyoruz. Anlık takibi biraz daha heyecanlı kıldı bu.

Arkadaşlar bu arada diğer takımlarınızı da lige ilerleyen haftalarda da dahil edebilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yok.

Dün yaşadığım bir sorunu da anlatmak istiyorum. Son saniyede oluşturduğum takımı sistem kabul etti sandım, çünkü seçimlerimde sıkıntı çıkmadı ama bugün 0 puan olarak görüyorum. O takımda Doncic kaptandı üstelik. Lanet olsun.

Bu hafta takımlarımın dördünde Shved kaptandı, en az yirmi üzeri ranking bekliyordum kendisinden ama sağolsun çok şut kaçırdı yine.
Head to head ligindeki rakibim Hakan Sağlam kaptan olarak De Colo'yu seçmiş, bu açıdan avantaj elde etti ama neyse ki uzun forvet pozisyonunda takımımdaki Randolph faktörüyle bu dezavantaj ortadan kalktı, ayrıca gördüğüm kadarıyla rakibimin maçları tamamlandı, bende daha Seraphin ve Heurtel var, onlar da fena başlamadı şimdilik.

Bu hafta takımlarımın dördünde Shved kaptandı, en az yirmi üzeri ranking bekliyordum kendisinden ama sağolsun çok şut kaçırdı yine.
Head to head ligindeki rakibim Hakan Sağlam kaptan olarak De Colo'yu seçmiş, bu açıdan avantaj elde etti ama neyse ki uzun forvet pozisyonunda takımımdaki Randolph faktörüyle bu dezavantaj ortadan kalktı, ayrıca gördüğüm kadarıyla rakibimin maçları tamamlandı, bende daha Seraphin ve Heurtel var, onlar da fena başlamadı şimdilik.

Şimdiden geçtiniz abi beni tebrikler. kendi seyircimin önünde kaybetmek kötü oldu:) gill 10 dakikada 4 faul yapıp 0 puanla yaktı beni. 15+ bekliyordum kendisinden. bu yılın en güzel yeniliği bu head to head ligi olmuş gibi görünüyor şimdilik. takıma bir günlük izin verdikten sonra CYINHO maçı hazırlıklarına başlayacağız bakalım.

Şimdiden geçtiniz abi beni tebrikler. kendi seyircimin önünde kaybetmek kötü oldu:) gill 10 dakikada 4 faul yapıp 0 puanla yaktı beni. 15+ bekliyordum kendisinden. bu yılın en güzel yeniliği bu head to head ligi olmuş gibi görünüyor şimdilik. takıma bir günlük izin verdikten sonra CYINHO maçı hazırlıklarına başlayacağız bakalım.
Teşekkürler (y) Dediğin gibi bu Head to head ligi gayet güzel olmuş, yalnız bu kaptan mevzusu çok büyük sürprizlere sebep olacaktır, haliyle bu sezon oyundaki şans faktörü geçmiş yıllara nazaran daha fazla etkili olacak gibi