Euroleague Fantasy Challenge (2017-18)

Bu hafta pivot bölgesine en çok aldığım oyuncu Seraphin yanıltmadı, çok iyi maç çıkardı. Zaten Barcelona'dan bu sezon çok ümitliyim, çok yerinde transferler yaptı, geçtiğimiz iki üç sezonun çöp kadrosu yok artık,

Bu sezonun sürprizini de Pana yapar, tabi olumsuz anlamda sürpriz yapar, her yıl playoff un gediklisi olan takım uzun zaman sonra playoff dışında kalabilir bu kadroyla :)

Puanlar baya yuksek. 185.2 yle başlayıp görece iyi seçimler bulunmasına rağmen 821. sıra oldukça aşağı. Sistem değişikliğinin ilk sesleri bunlar. Bakalım istikrar mı yoksa anlık kurtarmalar mı kazanacak zamanla göreceğiz. Ama şu kesin oyunda üst sıralara gelmek oldukça zorlaştı. Hata kaldırma payı geçen senelerden çok daha düşük, yoksa atı alan Üsküdar'ı geçecek.

Hafta genel olarak istediğim gibi geçmedi ama 2-3 takımım ortalama üstünde skorlar aldı.Head to head de ilk haftaya maalesef mağlubiyetle başladım.Rakibim Hakan Lafcı'yı tebrik ederim.Head to Head e kötü başlasam da classic Gs Basket liginde 201.6 puanla ilk hafta 1.olmuşum.Bu takımım genel sıralamada 190.sırada.Bu sene çok ilginç bir sene olacak.Hiç kimse rahat olamayacak doğru kaptan seçimleri çok fark yaratacak.Sürprizlerle dolu bir sezon bizi bekliyor.

Son düzenleme:
Head to Head ligine kazanarak başlayan Mustafa Kayan, Hakan Lafcı, Hüseyin Kaya, Samet Tütüncü, Hakan Türk, Uğur Ortaç, Sercan Keskiner, Kaan Şencan ve Eyüp Özkaya'yı tebrik ediyoruz.

Haftanın maçı: 177-162 skorla biten Sercan Keskiner (w) - Oğuzhan Günebakan maçı
Haftanın en net galibiyeti: 157 - 84 ile biten Mustafa Kayan (w) - Yasin Coşkun maçı

GSBasket Classic Ligi'nde haftanın galibi Mehmet Yılmaz'ı tebrik ediyoruz. 201 puanla ilk haftayı lider geçiyor ligimizde.

ilk 5 şu şekilde oluştu:

1- Mehmet Yılmaz - 201
2- Fatih Bucak - 199
3- Erkan Demirağ - 194
4- Bayça Oral - 189
5- Kaan Şencan - 187

Benim kadro da Kim Tille ve Vorontsevich vardı. Onlardan toplamda -1,1 puan aldım. Bu hafta daha düzenli bir takım kurarım. Mehmet Yılmaz ı ilk hafta geçmişim ama şansa oldu. H2H ligi ilerleyen haftalarda daha zevkli olur, genel de takımları toparlarız ve üstlere doğru çıkarız gibi.
Bu hafta Kevin Seraphin i alan Hakan Türk ü tebrik ederim. Kimsenin almadığı bir isim ve gayet iyi puanlar aldı. Ben kısa süre içerisinde ezber bir takım kurdum. Benim artım sadece Agravanis'i almamdı.
Bu senenin güzelliği Arda Ezer'in kadrosunu görmekte diyebiliriz :) Vorontsevich i alan 2 kişiyiz...
Bu hafta kadrolar üzerinde çalışalım bakalım...

Benim kadro da Kim Tille ve Vorontsevich vardı. Onlardan toplamda -1,1 puan aldım. Bu hafta daha düzenli bir takım kurarım. Mehmet Yılmaz ı ilk hafta geçmişim ama şansa oldu. H2H ligi ilerleyen haftalarda daha zevkli olur, genel de takımları toparlarız ve üstlere doğru çıkarız gibi.
Bu hafta Kevin Seraphin i alan Hakan Türk ü tebrik ederim. Kimsenin almadığı bir isim ve gayet iyi puanlar aldı. Ben kısa süre içerisinde ezber bir takım kurdum. Benim artım sadece Agravanis'i almamdı.
Bu senenin güzelliği Arda Ezer'in kadrosunu görmekte diyebiliriz :) Vorontsevich i alan 2 kişiyiz...
Bu hafta kadrolar üzerinde çalışalım bakalım...

Görmüşsün de ne olmuş :)
Patlama yaşamışız işte ....

Head to head konusunda kendime güvenemediğimden girmedim o işe =) Pataklanmak istemedim. Gsbasket Classic güzel, sağlam 4. olmuşum bu hafta, doğru stratejilerle gidersek momentumu sürdürebilirim belki. Bu sene şans işi biraz daha ön plana çıkabilir. Mesela Pierre Jackson hiçbir takımım da yoktu. Elim bir kere gitti sonra çektim. Ne de olsa Maccabi'de skor yapabilecek çok fazla guard var.Pierre Jackson'un bu haftaki kadar yüksek PIR getireceği kaç maç olur bundan sonra tartışılır. Doncic ve Ayon sağlam başladı. Doncic bence istikrarlı götürür,bu sene imza senesi ve de son senesi olabilir. Erick Green yanıltmadı. Shved çok şut kaçırdı ve saçma şutlar kaçırdı. Seraphin de hiç düşünmedim. Avrupa şampiyonasında çok umut vermemişti. Bir de savunması yumuşak gibi duruyordu. Hiç te öyle değilmiş. Jackson ve Seraphin seçenleri tebrik ediyorum. Pappas ve Pappanikalou almakta aklıma gelmedi. Sanırım haftanın süprizleri de onlar.GS Basket Classic liginde birinci olan Mehmet Yılmaz'ı da tebrik ederim. Geçen sene bıraktığı yerden devam ediyor. *big hug*

Haftanın en çok seçilen 5 oyuncusu:
1) milutinov 19442
2) green 19212
3) doncic 18336
4) shved 17741
5) de colo 16463

ek1: maçlar biteli 1 gün oldu, hala ne oyuncu değerleri değişti ne de 2. hafta için oyuncu değişikliği kısmı açıldı.
ek2: daha barcelona oyuncularının bonusları bile eklenmemiş.

Son düzenleme:
Haftaya çok şanssız başladım...Çook güvendiğim ve çok formda başlayan guardlarım Rochiestie, Pangos ve Green üçlüsünden sadece Green yüzümü güldürdü. Genel olarak dengeli takım kurmuştum ama hayal kırıklığına uğradım..Luka Mitrovic yeni takımı brose ve yeni rolüyle sezona iyi başlamıştı ama Euroleague e başlangıcı hayal kırıklığı..Tek takım kurdum ve bu tek takımla sezonu geçireceğim..

Haftanın en çok seçilen 5 oyuncusu:
1) milutinov 19442
2) green 19212
3) doncic 18336
4) shved 17741
5) de colo 16463

ek1: maçlar biteli 1 gün oldu, hala ne oyuncu değerleri değişti ne de 2. hafta için oyuncu değişikliği kısmı açıldı.
ek2: daha barcelona oyuncularının bonusları bile eklenmemiş.

Bu benim de dikkatimi çekti. cumartesi günleri oyuncuların güncel fiyatlarına bakıp alınabilecek-satılacak oyuncuları listelemek gibi bir keyfim vardı. Umarım ileriki haftalarda bu sorunu düzeltip daha çabuk güncelleme getirirler.

Bir de daha ilk haftadan de colo-doncic-shved gibi oyuncuların alınabiliyor olması bence de güzel olmamış. Oyunun derinliğini-inçe işçiliği öldürüyor.

Bu seneki değişikliklerden sadece kaptanlık ilgi çekici. Ekstradan Draft modu da olsaydı şahane olurdu. Umarın seneye o da gelir.

Gerizekalılar hala barcelona maçının bonusunu vermemişler, yetmemiş oyuncu değiştiremiyoruz hala, yetmedi oyuncuların kredileri de hala güncellenmedi. Madem böyle baştan savma iş yapacaksınız, ne akla hizmet oyunun telifini alıyorsunuz, ne akla hizmet oyunun şeklini değiştiriyorsunuz? Oyunun telifini alan draftkings mi her neyse, Avrupa basketbolundan gram anladıklarını sanmıyorum, hani ondan anlasalar da bu oyunun kendi içinde neden popülerlik kazandığının mantığını/mentalitesini çözememişler? Bence çözmeye çaba bile sarf etmemişler? 8+4 nedir allahasen? Bu oyun senelerdir oynanıyor ve belli bir takipçisi, fanatiği var? Belki abartı olacak ama Euroleague maçlarının izlenilirliğini bile etkilediğini düşünüyorum! Yani 10 bin kullanıcı istisnasız her oyuncuyu her hafta takip ediyor, sadece kendi takımının değil, her takımın maçlarını takip etmek istiyor! Bu takipçilerinin bu oyunda alıştıkları bir düzen var, strateji var teamül haline gelmiş. Emek verenin kazandığı bir oyundu bu oyun! Oyunu kıymetli yapan da buydu. Oyunun belli bir geçmişi olmasa, oyun ilk kez gün yüzüne çıksa, insanların onunla ilgili bir fikri olmasa, istediğin kuralı koy, istediğin şekilde arz et oyunu. Ama sen oyunun neden bu kadar çok sevildiğinin nedenlerini araştırmadan, ben yaptım oldu mantığıyla, insanların bu oyunu takip etmelerinin ve bu denli sevmelerinin kriterlerini gözetmeden sil baştan bir oyun kurarsan, kusura bakma derim sana. Var olan takipçileri de oyunun bu haliyle oynanması durumunda yavaş yavaş azalma yoluna gidecektir. Hiç mi bunları gözetmediler bilmiyorum. Draftkings, amerika menşeili mi? herhalde öyle. avrupalıları da kendileri gibi gerizekalı mı sandılar? bu oyun bu şekliyle seneden seneye bitme noktasına gelir. Nba'in normal sezonuna benzetmişler. Ama euroleague nasıl ki her hafta nba finalleri havasında oynanıyorsa, bu oyun da takipçileri tarafından her hafta böyle oynuyordu.

Yani bu oyun yeniden tasarlanırken Avrupalı danışmanları kim oldu acaba? Yani biraz akıllı olsalar, bu oyunu son senelerde kazanan kullanıcılara en azından oyunun ne şekilde yenilenmesi, güncellenmesine dair bir şeyler sorma zahmetinde bulunulurdu. Sanıyorum oyunun acemileri hariç, oyunun mevcut şeklinden çok da memnun olan yok. Ne diyeyim, keşke oyunuma dokunmasalardı.

Baştaki rezaletleri yazmaya dilim varmıyor. Oyunun geç açılması... Kimsenin nasıl kredi hesabı yapılacağını doğru dürüst bilmemesi(hala kimse bilmiyor bu arada). Çoğu oyuncunun eksik olması... Haa, haftanın kazananına saat vermekten vazgeçmeleri, işte en büyük fiyaskolardan biri de bu. Kim ne yapsın Euroleague 2018-2019 bilmem neyini. Bilirsiniz işçinin teri soğumadan hak ettiği ücret verilir. Eskiden hafta birincisi olmak için millet ne heyecan duyardı. Bunu da bitirdiler. Kazanmanın da anlamı yok. Diz boyu rezillik.

Herkese merhabalar tekrardan. İşlerin yoğunluğundan ilk haftayı kaçırdık ama geç olsun güç olmasın ligimize dahil oldum. Keşke H2h liginede yetişebilseydim eminim en zevkli o olucak bu sene. Hepinize başarılar dilerim. Bu arada unutmadan geçen sene 29 krediden aldığımız sarı kafaya saygılarımı sunuyorum :D

Fatih Bey,

Eski şifrenizle girmeyi deniyor olabilir misiniz? Siz normalde takım kurmuşsunuz çünkü. Böyle bir hata vermemesi lazım.

Bu arada hala bir sonraki haftaya geçemedi sistem. Şu anda tam anlamıyla rezalet bir şekilde ilerliyor. Halbuki sıkıntılar olmasa ben canlı puan durumundan dolayı baya ısınmaya başlamıştım. Şu anda oyuncu araştırması yapamıyorum ama.

Kerem bey hesabı yeni açtım ve takım kurdum,oyun başlandığı güne kadar giriyordum maçlar başlayınca gireyim dedim şifremi girdiğimde bu uyarı çıkıyor birşey anlamadım.Bu arada ilgine teşekkür ederim.Problemi nasıl çözeceğim bilmiyorum.