EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

Arkadaşlar mesajımı attım herşeyi yaptım ama bize düşen görevler bitmiyor ... ŞAMPİYONLUK yolunda takımımıza sahip çıkmalıyız euroleague gidelim ama önce lige bakalım elimizden geleni yapalım euroleague içinde ama biz ilk önce euroleague de oynayabileceğimizi kanıtlamak amacıyla ŞAMPİYON olalım!

Bende güzel bir yazı yazıp postaladım euroleague . Umarım euroleague gerçekleşir ama gelecek sezon Eurocup'ı kazanacak bir takım kurup ardından kupayı aldırdıktan sonra euroleague'ye gitmenin daha anlamlı olacağını düşünüyorum.

ismail senolda kaan kuralda ikiside bi yerlerden para alıyorlar sanırım boyle konusmak icin bu ne yalakalıktır sozde fenerasyonun baskanı eski kaptanımız ama aziz yıldırıma yalakalık yapmak icin ne diyecegini bekliyor biz aramamızada formamıza da sahip cıkıyoruz kimseye de ayvallahımız yok bu 3-5 kişi bize destek verse ne olur vermese ne olur biz bilegimizin gücüyle gerekenleri alırız zaten sadece sussunlar bizim takımımızla ilgili konusmasınlar.Kimse kusura bakmasın bu sene ŞAMPİYON GALATASARAY nokta.

Ali Türsan, Ntvspor'da çok güzel konuştu.
Eurolig'e gitmek için başvurduk, taraftarlarımızda attıkları mailler ile bize destek oldular onlara teşekkür ederiz dedi.
Eurolig'e katılmak için her şeyimiz fazlasıyla mevcut, gelecek sezonlarda hedefimiz hep şampiyonluk olacak diyerek sözlerini bitirdi.

bana göre euroleage sitesine ne kadar yüklendiysek daha fazlasını TÜRK HAVA YOLLARINA yüklenelim çünkü thy nın onlar ustunde buyuk hakimiyeti var resmi sponsorları f4 ü bile istanbula aldı sırf o yüzden bence biz THY ye baskı yapalım siz ne dersiniz

Alisansı alınır alınmaz orası ayrı bir konu. Bazı yorumları okurken dehşete kapılmamak elde değil vay efendim ne hakla başvuru yapılmış, başvuru gereksiz zaten verilmez gibi abuk yorumlar komik ve düşündürücü. Kulüp hedef büyütmüş önüne euroleague hedefi koymuşsa bu olsa olsa takdir ve teşvik edilir. Bunu yapmak bir yana eleştirmek neye ve kime hizmet ettiği belli olanların işidir. Ayrıca Galatasaray lisans için başvuracaksa bunun tasası kimseye düşmez .

Kaan seni çok seviyorum..buraları okuduğunu da biliyorum ama yanlış yoldasın..Senin başkanlık seçimlerinden haberin yok sanırım..Ünal dede senin patronu da satın alabilir uyarayım..O bahsettiğin 3 sene sonunda bizim final-four maçlarını yorumlamaya gelirsin artık..nohohohohohohohoh!

Basketbol yazan,yorumlayan,blog yazanlarının Ömer Aşık mevzusunda tek satır eleştiri yapamamışken çıkıp hala fikir beyanında bulunmaları yüzsüzlüktür.

eyildiz75 EYÜP YILDIZ
An itibari ile Beşiktaş CT'a Eurolig A lisansı için Uleb'e başvuruda bulundu. twitterdan eyup abi yazdı bende cevap olarak bunu yazdim
serhatdmr Serhat Demir
@eyildiz75 oyuncuların paraları ödenmediği gerekçesiyle antremana çıkmadığı Beşiktaş CT bile başvuruyor hayalperestlik bu olsa gerek!!!

Aslında şuan düşününce Beşiktaş'ın başvurusu bize fayda sağlayabilir.

O lisansı Türkiye'den 2 takımın istemesi Türkiye'ye verilmesi ihtimalini arttıracaktır ki, o lisans Türkiye'ye verilecekse de tek takım var, o da biziz :)

Beşiktaş'a 0 katkı sağlayan AI transferi hariç her anlamda Beşiktaş'ın önündeyiz. Bütçe, salon, sistem ve düzen, taraftar, Avrupa'da başarı, hatta koç :)

Bilgisayarımdaki sorunlar nedeniyle bu konu hakkında yorum yapamadım, şimdi bir şeyler karalamak istiyorum.

Öncelikle, GSBasket'in neferi olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Abilerimin, kulübün bu konu ile ilgili bir girişimi yok iken, yaptığı baskılar sonucunda olay bu raddeye kadar geldi, düşünen kişilere teşekkürler. ( isim vermeye gerek yok ) Bu olay ile, GSBasket sitesinin gücü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Başlattığımız mail ve sosyal medyalarda baskı organizasyonunun gördüğü ilgiyi hepimiz 2 gün boyunca gördük, görmeye de devam ediyoruz. Artık bu noktadan sonra düşünmemiz gereken şey, bu gücün basketbol takımlarımıza daha etkili bir şekilde nasıl entegre edeceğimizdir.

Euroleague, benim basketbol hafızam açık olduğu sürece, izlerken en zevk aldığım organizasyondur. Oynanılan basketbol seviyesi, organizasyon gücü, ilginin muazzam olması vs. bütün bu etmenler, bizim takımımızın da orada olması gerektiğini bana defalarca gösteriyordu, istememe sebep oluyordu, doğal olarak. Oktay Mahmuti ile başladığımız bu yılki süreç, Euroleague'nin bizlere hayal olmadığını gösterdi, çok kısa süre içerisinde. Oynadığımız doğru basketbol, kimlik yaratma çabamız, salonlara gösterilen ilgi, şube başında işini gerçekten layıkıyla yapan isimler.. Bütün şartlar bizim Avrupa'nın zirvesi olan Euroleague'de oynamamızın ne kadar yerinde olacağını gösteriyor. Ancak bu yolun başında olduğumuz gerçeğini de es geçmeyelim. Nitekim, müthiş enerji ile baş koyduğumuz Euroleague yolunda adımlarımızı acele ile değil, sakin atmamız en doğru yol olacaktır.

Kulübümüzün yaptığı başvuru, bizlerin sanal alemde yaptığı baskı ve sonrasında Euroleague yetkilerinin bu ilgiden memnun kalması.. Sürecin gerçekten çok iyi işlediğini düşünüyorum. A lisansı - B lisansı alıp/almamak şu noktada pek fazla önemli değil, bizim hem şube hem de taraftar olarak bu vizyonu göstermemiz en önemli olanı. İlerleyen zamanlarda da bu bakış açısının üstüne koyarak devam edersek, ki kulübün başına gelen Ünal Aysal isminin ne kadar vizyonu geniş biri olduğunu gördük kısa süre içerisinde, çok değil 3 yıl içerisinde Euroleague'in iyi takımlarından biri olmayı başarabiliriz.

Bu baş koyduğumuz yolda daha güçlü yürümemizi sağlayacak tek yol var, Playoffta final oynamak. Bu kapasiteye sahip olduğumuzu sonuna kadar biliyoruz, eğer o adımı da atarsak, bu hayalimize gelecek sene kavuşmuş olacağız. Umuyorum ki bu başarıyı de hem takımımız, hem bizler göstereceğiz.

Son olarak, bu organizasyonun başlamasının ardından laf söyleyenleri gördük, kulüp içinden bile. Bunlara sakın aldırmayın arkadaşlar, biz kendi yolumuza ve doğru işleri peşi sıra sıralayan şubemize gerekli desteği çıkalım. He bu demek olmuyor ki bu lafları sineye çekelim, aksine cevaplarını her zaman verdik, vereceğiz de. Ancak bizim için artık önemli olan, ortaya koyduğumuz bu vizyonu geliştirmemiz.

Teşekkürler GSBasket, teşekkürler destek veren diğer platformlar..

Şen ola Cimbom, şen ola..

Yeni yönetimimiz geldi amatör sporların üzerindeki ölü toprağı atıldı gibi geliyor bana.

Eurolig e eninde sonunda bu sene olmazsa seneye gireceğiz.

Kimin ne yaklaşım da bulunacağını artık biliyoruz.

F.Ülker sanki kendi çabasıyla girmiş gibi konusuyorlar daha geçen sene 500 kişiye oynuyorlardı.

Bundan sonra yapacağımız kendi salonumuzda 5000 se 5000; 8000 se 8000 artık kapasitesi kaçsa yapalım şık güzel kullanışlı bir salon.

Alt yapımıza önem verelim.Zaten herkes de 5 yabancı oyuncu var.Parayı bastırdık mı herkes gelir zaten.

Sene başlarında turnuva yapalım gelenekselleşecek.

eyildiz75 EYÜP YILDIZ
An itibari ile Beşiktaş CT'a Eurolig A lisansı için Uleb'e başvuruda bulundu. twitterdan eyup abi yazdı bende cevap olarak bunu yazdim
serhatdmr Serhat Demir
@eyildiz75 oyuncuların paraları ödenmediği gerekçesiyle antremana çıkmadığı Beşiktaş CT bile başvuruyor hayalperestlik bu olsa gerek!!!

İyi ama başvuru süresi bizim başvurumuzun açıklanmasının planlandığı gün (netten birilerinin açıklamaması gerektiği halde açıkladığı günün ertesi günü yani ) itibari ile bitmemiş mi idi (bitmiyor mu idi )?

Bu arada Türkiye dışından bir kullanıcının İnterbasket'de yazdığı moral veren bir yorum

if galatasaray really invest in their their team like u say + their crazy fans, and they do reach the Turkish final, i'd take them to the Euroleague before at least 10 teams who played there this season. if they are any serious like their football club... i'd take this passionate club any time. their passion makes you enjoy watching a game.

last year's level of games, in many occasions, was a disgrace.
there were many teams who should not be there.
teams with funny low budgets or arenas with no fans, or no basketball atmosphere, which makes u feel like watching a preparation games.. BORING.
i'd rather start the season in January with the TOP-16, than having to see all these low-level games, or teams being basically raped week after week..

teams like this year's Prokom, Charleroi, Brose, Roma, Cholet, Cibona are no Euroleague material as far as i can see it. really, watching Roma or Cibona this year really made me think... are they kidding me?! are the professionals?! who built these teams?!
lets face the truth- if such average, unexpirienced teams like this year's Ljublijana and Partizan could reach the TOP-16 the way they did it.. it means only one thing... and you all knows what..

as i said before, Euroleague shouldnt be a competition to run young players, or be nice to smaller teams who never got a chance to play there before! its not the Adriatic league in here!!
i dont care about that! i want to have teams with ambitions. and that means they have the passionate fans (for example, the Russian teams dont have the fans..), the right budget, the will to invest money and research for players (i think that only a few teams amont the elite teams of EL invest on scouting.. teams like Montepaschi, Caja Laboral, Maccabi).
if there are such teams around - i want them in the league!

all these smaller teams who dont have enough money surely deserve a chance- thats what the qualification rounds are all about!

Özet olarak ve mealen ,Futbol'a verdikleri önemi verirlerse bu tutku dolu klübü ve çılgın taraftarlarını Avrupa liginde görmek isterim onların tutkusu-hırsı her zaman oyundan zevk almanızı sağlıyor.Şu an Avrupa liginde yer alan en az 10 takıma tercih ederim demiş Galatasarayı.

Galatasaraya akil vermeye kalkan Euroleague uzmani yorumcular Sinan Erdemde bos salona oynanan Efes-Fenerbahce serisini kimbilir nasil yorumlayacaklar.Kimin Euroleague i hakettigi acikca belli olmustur bugun.

biz bayan baskette o kadar dolduruyoruz,2 e.l. ekibi arasındaki maçta 5bin kişi ya var ya yok...ama medyaya sorsan 7500 fenerli canla başla destekledi...
e.l. gidemediğimizden getiremediğimiz oyuncu gücünü kapatacağımızı düşünürsek sanırım namağlup,yenilmez armada bilimum her türlü sıfatımız geri dönecek inş:)

http://www.in-the-game.org/?page_id=13012

Eğer bu sitedeki liste doğru ise (ki geçen sezon bu sitedeki listeler doğru idi) ve ben bir hesap hatası yapmadı isem

1-İspanyada Bilbao Real'i eleyip finale kalmaz ise ki muhtemelen kalmaz.
2-Sinena İtalya'da yarı finalde elenmez ise ki bu imkansız gibi birşey

3- Asıl önemli olan ve kesin olmayan nokta da bu Rusya'da finali CSKA-Kazan oynarsa .

Finalde elensek'de DİREK Euroleague kalabiliriz (CSKA'nın zaten A lisansı var KAZAN'ında eurocup şampiyonu olduğu için C lisansı var bu durumda RUS'ya birincisi ve ikincisine gidecek 2 B lisansı boşa gitmiş oluyor böylece B lisansında 8. takım TBL finalisti oluyor tabi KAZAN'a B lisansı verip Eurocup finalistini C lisansı ile almazlar ise altaki yorumlardan aladığım kadarı ile bu konuda kesin bir kural yokmuş).

Diğer bir noktada B lisansı listesinde ligimiz İspanya-İtalya-Yunanistan-Rusya ve Fransadan sonra 6. sırada neye göre yapılmış bu sıralama merak ettim en azından Fransa liginden yukarda yer almamız gerekmez mi ? Eğer böyle olsa idi muhtemelen finalist olmamız yeterli oluyordu direk Euroleague kalmak için.

eyupyildiz75 EYÜP YILDIZ

Banvit kulübü, Uleb'e, EL'e katılacak takım sadece ligde ki sıralamaya göre olsun başvurusu yapmış ve Uleb bu konuda keyfi karar verebilirmş

Yani, Uleb TBL statüsü bizi ilgilendirmez, biz ligdeki sıralamaya göre alacağızda diyebilir, yada play off larıda katacağız diyebilirmiş!

Son olarak, GS kulübüde bu konuda girişimlerini yapmış, bakalım Uleb Eurolig'e ön elemesine katılacak takımı nasıl seçecek.

iş federasyona kalırsa yandık :roll:

19. Takımların Avrupa Kupalarında Temsil Hakkı
19.1. Takımların uluslararası kupalarda temsil hakları Normal Lig, Play-Off ve
Türkiye Kupası maçları sonuçları dikkate alınarak belirlenir.
19.2. Uluslararası organizasyonlarda Türk takımlarına temsil hakkı verilmesi
TBF‘nun yetkisinde oldugundan takımların Avrupa Kupalarındaki temsil
hakkı Ligler Direktörlügü tarafından tespit edilir ve TBF Yönetim Kurulu’nun
onayını müteakip kesinlesir.
19.3. Lig Sıralaması su kriterlere göre olusur:
1. Play-Off Sampiyonu
2. Play-Off Finalisti
3. Normal Lig Sezonu 1. si
4. Yarı Finalde Elenen Takımlardan Normal Sezonu Daha Üst Sırada Bitiren
5. Yarı Finalde ElenenTakımlardan Normal Sezonu Daha Alt Sırada Bitiren
6. Türkiye Kupası Sampiyonu
7. Normal Lig 2.si
8. Normal Lig 3.sü
9. Normal Lig 4.sü
10.Normal Lig 5.si
11.Normal Lig 6.sı
12.Normal Lig 7.si
13.Normal Lig 8.si
14.Normal Lig 9.su
15.Normal Lig 10.su
16.Normal Lig 11.si
17.Normal Lig 12.si
18.Normal Lig 13.sü
19.Normal Lig 14.sü
20.Normal Lig 15.si
21.Normal Lig 16.Sı
19.4. Lig bu kriterler üzerinden TBF Yönetim Kurulu tarafından tescil edildikten
sonra, Avrupa Kupalarına katılmak üzere Ligler Direktörlügü tarafından bir
numaralı Kupadan son sıradaki Kupaya kadar bos olan kontenjanlara, tescil
edilen sıraya göre takımlara teklif yapılır.
19.5. Bu teklifler yapılırken FIBA tarafından verilen Kupa kontenjanları dikkate
alınır. Bos kontenjanlı en yüksek Kupaya katılım teklifi sampiyon takıma
yapılır. Daha sonra teklifler, tescilli lig sıralamasında yukarıdan asagıya
dogru inilerek, kontenjanı bos en itibarlı Kupadan baslayarak Ligler

TBL birincisi şampiyon ikincisi finalistir ULEB'de takımları bu sıralamaya göre çağırmakta ve B lisansı veririken (direk katılım veya öneleme için) her zaman play-off sonucu esas alınmakta(zaten hiç bir yerde normal sezon birincisi yada ikincisi gibi bir ifade de yok) .Aynı mantıkla biz şampiyon olacak olursak direk euroleague katılabileceğiz bu durumda da normal sezonu mu esas alacaklar ?

Doğrudur ULEB sonuçta özel bir yapıya sahip ve B lisansını mevcut uygulamasına hak etmiş bir takıma vermeyebilir ama bunun için bu takımın euroleague uygun olmadığını (yada herhangi bir açıdan engel bir durum olduğunu yada başka bir takımın daha uygun olacağını düşünmesi) gerek.

Sonuç olarak şu noktayı anlamakta güçlük şekiyorum biz (bence pek olası olmasa da) A lisansı alabilecek bir klüpmüyüz yoksa (yine bence bu senaryo da olası değil) B lisansı (direk katılım yada öneleme için) hak ettiği halde bu hakkı verilmeyecek bir klüpmüyüz.İki nokta arasında büyük bir fark var (ki bana kalırsa ikisinin ortasında bir yerdeyiz henüz)