EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

IsmaiL SenoL
Birazdan @RadyoBasket'te @kaankural ve @orkunco ile birlikteyiz. BBL ve NBA playoff'u yanı sıra Galatasaray'ın EL başvurusu da gündemimizde.

Bakalım ne konuşacaklar

Kaan Kural gerçekten fişi çekmiş, GS 3 yıl sonra başvursun diyor, resmen mücadele etmemizi istemiyor.

Kadromuzda milli oyuncu yokmuş, biz EL de mücadele edersek kadromuzu görürsün, offf ya, böyle yobaz insanlarla bir yere varılmaz.

Mahmuti, bizim için EL ancak 2-3 sene sonra olmalımı demiş? Bu zihniyetle GS nin ön eleme oynarsa bizim için daha erken diyerek çekilmesi gerekiyor :(

A lisansından birini Banko Partizan alır..Diğerini bakalım kim alacak..İnşallah alırız..B lisansı alırsak kesinlikle bunlara inat ön elemeyi geçmemiz lazım.

3 senesi var diyorlar bu zihniyet 3 sene sonrada daha bi 3 senesi var diyecek, Milli oyuncumuz olmadığında bahseden Kaan Kural hadi Ermal'i Evren'i yok saydın Göksenin Melih Muhammed Baygül İlkan gibi genç milli oyuncularımızı görmezden nasıl gelirsin, bir daha da genç oyuncuların öneminden bahsetmesin. Sinir bozuyor sadece yazık ya.

Fener'de kac tane milli oyuncu varmis Oguz ve Ömer disinda?? kaldi ki bana göre Tutku, Ermal ve Evren zaten milli takim düzeyinde oyuncular. Shumpert türk oluyor. Ilkan gibi Türk basketbolunun en büyük yeteneklerinden biri alinmis. sponsor destegi ile cok ciddi yabanci yildiz oyuncu getirme potansiyeli var. neyin yapilanmasindan bahseyidorsun be Kaan?? gecmis senelerde bu takimda zaten hep üst düzey yabancilar oynamis. Galatasaray bir markadir, her alanda basari hedefler. bizim yerimiz her zaman avrupa olmustur.

milli oyuncumuz olamalıymıs biz bi katılalım galatasaray en iyi kadroyu kurcak güce ve kudrete sahip bi kuluptur eger yatırım dan bahsetceksek ümit milli takımda suan fbülkerin 1 oyuncusu varken bizim 4 oyuncumuz var

bu arada siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama üye olmak simdi kısmet oldu merhaba herkese

GS de 6 yıldır ödemeler düzenli yapılıyor, GS 6 yıldır basketbol şubesine en az 5 milyon dolar yatırım yapıyor, GS taraftarı salonlara diğer takımların çok daha üzerinde bir kalabalık ile geliyor.

GS için erken diyen zihniyete cevabımızı bir gün vereceğiz.

Dün yazdığımdan farklı bir şey yazmayacağım.Adamlar kural kitabına göre yorumluyorlar durumu.Avrupalı zihniyete göre değerlendiriyorlar,ülke sporunun dinamiklerini hiçe sayıyorlar.Art niyetli olduklarını düşünmüyorum,bununla birlikte bizim için yol gösterici olduklarını da düşünmüyorum.
Bir sezon şampiyon kulübün oyuncularında doping çıkar,diğer kulüp ortalığı velveleye verir.Şampiyon kulüp diğer kulübün futbol takımın sponsorudur.Sözleşme uzatılır,doping olayı kapanır.Şampiyonluğu kaybeden kulübe en çok çektiren oyuncu final serisinden önce ayartılır.Oyuncu seri boyunca yüzde 20'yle serbest atış kullanır,sonraki sezon armayı öper vs vs.
A lisansına sahip olan 'gelenekli' kulüpler son 2 sezonda bunları yaptılar.Hal böyleyken biz 3 sezon sonra onu yapalım,bunu yapalım diyemeyiz.3 sezon sonra ligin bir numarası olduğumuzda ayağımızın bir şekilde kaydırılmayacağının garantisi yok.Haliyle bu sezon -hazır ortam da uygunken- tepeye çıkmaya çalışmamızdan daha doğal bir şey olamaz.
Rica ediyorum bu romantik adamlara salça olmadan çabamızı sürdürelim.Takımımızın arkasında olalım,en kötü Eylül başında Euroleague'in kapıları bize açılacak.Tercih takımın ve bizlerin olacak.

Kaan Kural ve türevlerine verilebilecek en iyi cevap parkede ve salonda olacak. Yarıfinalde fb-efes serisi dolmazken bizim banvit/olin maçları full'e yakın olacak. Final yolu ardımıza kadar açıkken, niye şampiyon olmayalım. Eğer fbü gelirse Sinan Erdemde seyirci baskısı diye birşey yok neden olmasın? Şampiyon olalım bunları susturalım. Euroleague a lisansı için inanılmaz bir kozumuz olur. Haketmiyormuşuz da milli oyuncumuz yokmuş. Milli olmasa da o takımı hakeden Keremle beraber ligin en iyi guardı Tutku, en iyi pivotu Ermal var ayrıca Euroleague bu oyuncuların gelmesinde önemli rol oynayacak. Fb ülkerle birleşmeden önce kadrosu nasıldı sanki? Resmen birileri konuşturuyor bunları. Galatasaray kapalısında olduğu söyleniyo Kural'ın gençliğinde. Şuan ise birilerinin maşalığını yapıyor. Ayıp ya resmen ayıp.

Şu takım Euroleague'e gitsin çok çok sağlam kadro kurulur. Reklam, sponsor vs herşey artacak. Adamların korkusu da bu ya! Çok sinirlendim gerçekten. İstanbula 3 takım fazlaymış yok ya 20 milyon insanlı şehre 3 takım fazla demek. Bu nasıl bir yaklaşımdır. İsterse 13 takım olsun İstanbuldan, biz Galatasarayız eksiklik ya da fazlalık bizim için farketmez. En yüksek neresiyse biz orada olmalıyız.

Neyse a lisansını bu gidişle en geç 3-5 senede alacağız zaten. Büyümeye devam Galatasaray, birilerini korku sardı daha şimdiden. Bu sene şampiyon olalım herkesi susturalım. Hiç de zor değil şampiyonluk yarıfinali geçecek gücümüz var, finalde de deplasmandaki tek maça bakar zaten seri ki Efes gelirse zaten saha avantajımız mevcut. Final yapsak bile elemeyle kalacağımızı düşünüyorum Euroleague'e. Bunlara verilcek en iyi kapak seneye Euroleagu'de kötü sonuçlar alsak bile salonun önemli miktarını doldurmak olmalı.

Bu sene yapılanmamızın ilk senesi ve daha ilk senede birileri acayip korktu. Mahmudi geldiğinde 3 senelik yapılanma demişti. Daha ilk senemizde lig ikinciliğini şanssızlıkla kaçırdık, tblde final yapacağız inşallah. İyi bir sponsorla bu takım hakettiği yerlere gelecek 3 sene sonra.

Galatasaray taraftarı olumlu yönde beni şaşırtarak bu yolda basketbol takımına sahip çıkmıştır ve bu yüzden iki gündür Galatasraylılığımla tekrar gurur duydum.

GsBasket oluşumu da bu kampanyayla ülke sınırlarını aşmıştır artık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Lig bitince benzer birşeyi Aslantepeye Salon İstiyoruz şeklinde yüksek sesle gündeme getirmeliyiz. Bir de şu olabilir finalde fb ile eşleştik diyelim evimizdeki ilk maça euroleague delegelerini davet edelim yine büyük bir organizasyonla, maillerle. Gelirlerse görürler seyirciyi ve akıllarına inanılmaz kazırız.

şöyle birşey var bu sene final oynarız seneye de en az final ve avrupa ya asılırız,3 sene içinde bu sene dahil şampiyon oluruz o zaman Euroleague ekibi bizi çağırır bence de önce biraz daha pişmemiz lazım şu an euroleague de oynarız ama daha tbl de yapacak işlerimiz görülecek hesaplarımız var ben 3 sene içinde euroleague de oynayacağımıza inanıyorum ama Euroleague de oynamak için oynamamalıyız oraya gittiğimizde Fb nin ilk seneleri gibi sudan çıkmış balığa dönmemek için temeli sağlam yapılanmamıza üstüne koyarak gitmeliyiz gerekirse Oly le Pao ile ciddi 4 lü turnuvalarla oraya hazırlanmalıyız
ve taraftar artık 5000 bizim alt sınırımız olmalı euroleague bir ticari ortaklık 10000 ortalamaya oynayan bir Galatasaray için kampanya yapmamıza gerek kalmayacak

Bazı Efes'li arkadaşlarda bu meselede, çok yanlış yorumlar yaptılar, GS nin ne başarısı vark, EL oynasın, GS 2 mail attı diye EL de mi oynayacak vs... yorumlar yapıyorlar.

GS taraftarı, Efes'e yıllardır destek olmuş, kapatılmasın diye omuz vermiş bir kitle, ama bugün bir şey açığa çıktı, EL oynamamızı istemiyorlar, çünkü FBÜ den dolayı 2. plana atılmış durumdalar, eğer GS de EL de mücadele ederse, dahada gözardı edilecekler.

Efes, parasının gücü ile, EL de yıllardır mücadele ediyor, ayrıca EL kriterlerine de paralarının gücü ile sahip oluyorlar.

Mesela, EL'in naklen yayın şartı var, FBÜ Ntvspor'dan 1 milyon dolar para alarak maçlarını yayınlatırken, EP SkyTürk'e para vererek maçlarını yayınlatıyor, sanırım EL'e katılıpta para vererek maç yayınlatan tek kulüp durumundalar. Bu durumdan utanan bir EP'li varmı?

2. Kriter taraftar kriteri, bunuda nasıl sağladıklarını biliyoruz, ana okullarına bile bedava bilet gönderiyorlar.

Dahada önemlisi, Beko basketbol liginde şampiyonluk mücadelesi veren Efes'in, bu sezon kaç maçı yayınlanmış biliyormusunuz? 7 maçı yayınlanmış arkadaşlar, o maçlarda 3 büyükler ile oynadıkları maçlar.

Efes, önce Fener'in gerisinde kaldı, şimdilerde biz geçiyoruz ve inanıyorumki Beşiktaş'ta geçecek, o zaman bu bir avuç arkadaş dahada kenara itilecekler.

Galatasaray, EL de oynamasın diyen, bir kısım yazar, Efes ve Fener'li ye, cevabımızı ilerde vereceğiz.

AMA ŞUNU GÖRELİM GALATASARAY'IN BÜYÜMESİNDEN KORKULUYOR.

Korumak gibi algılamayın ama Kaan Kural'a verilen tepki biraz abartıldı. Bugün kendisini bir daha dinledim. ''3-4 sene, adım adım,milli oyuncuları yok'' kısmı dışında genellikle söyledikleri mantıklı geldi. Benim asıl kızdığım nokta euroleague e katılmamız konusunda adım adım ilerlememiz gerektiğini söylemesi. Zaten biz de biliyoruz birden bire Euroleague'de başarılı olunmayacağını ama Galatasaray gibi bir takımdan bahsediyorsak tabiki en büyük hedefimiz en üst nokta olmalı. Bunada kimse dil uzatmamalı yoksa gelecek tepkiler her zaman sert olur. Ayrıca şu medyada en ağır tepkiyi hakeden koli koli adamlar varken suan sıra Kaan Kural'da olmamalı. Hakarete varmadan tepkimizi dozajında gösterirsek daha sağlıklı olur.

Milli Takımı kıstas gösteren yorumcular 2001-2010 arasında rezil olduğumuz her turnuvadan sonra pozisyonları elverdiği ölçüde Milli Takım'daki sıkıntıları dile getirdiler.İkili ilişkilerin belirleyici olduğundan,idari yapıdaki bozukluklara başkaldıranların Milli Takım'dan uzaklaştırıldığından dem vurdular.Milli Takım oyunculuğu Euroleague yönetimi için kıstastır kabul ederim.Yalnız her turnuvada sorun yaşayan,Türkiye'deki turnuvalarda sorunları hasır altı ederek başarıya ulaşan Milli Takım'ı kıstas gösterirken yorumcu arkadaşların içleri rahat ediyor mu merak ediyorum.
Emin Doğanca'yla paralel düşünüyorum başta Kaan Kural olmak üzere yorumcuların özelinde.