EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

Önümüz açık gibi gözüküyor.Tek çekincem 3.turda büyük ihtimal Rytas ın gelecek olması.Oktay Hoca ya çok güveniyorum gruplarda yerimizi alacağız kesinlikle.

Paok rahat gecebilecegimiz bir takim. O konuda hemfikiriz.

Asvel-Gravelines galibiyle oynuyoruz 2.turda. Turun favorisi Asvel gibi gozukuyor ama Gravelines Fransa Ligi'nde normal sezonda yenmeyi basarmisti Asvel'i. 3 galibiyet fazlalari var ayrica Asvel'e gore. Burada bir surpriz cikabilir gibi duruyor ama iki takimi da gececek gucteyiz.

Karsidan gelecek takim buyuk olasilikla Erman Kunter'in takimi Cholet olur, ilk iki turu gecebilirsek. Sammy Mejia gibi bir isim kaybedildi ama organize ve oturmus bir takim Cholet, cok zayiflayacaklarini dusunmuyorum. Ayrica cok atlet oyunculari var ve bize ters gelebilecek bir yapidalar. Bu ozelliklerini Fransa'daki macta fazlasiyla ortaya koymuslardi Fenerbahce Ulker'e karsi. Cogunlugun aksine Rytas'i tercih ederim.

Eger bu elemeleri gecip Euroleague'e kalabilirsek, klise olacak ama olum grubundayiz. Real Madrid ve Maccabi'nin gucleri malum. Belgrad deplasmani ligin en zor deplasmanlarindan biri. Fotsis vb. transferlerle guclenen bir Milano var. Butceleri cok yuksek ve Fotsis ayarinda en az 1-2 transfer daha yapacaklardir. Bourousis'in adi geciyordu zaten en son. Savanovic, Barac gibi oyuncularla Efes Pilsen'de eski kimligine geri donuyor. Isimiz fazlasiyla zor kisaca, Grup C'de..

47514239942235776270.png

Ben çok iyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum.Heleki khimki ve albadan çekincelerim vardı sonuçta tek maç ve hatası mümkün değil.
Paoktan başlıyalım malum yunanistanı ekonomik kriz deldi geçti.Bu yüzden Selanik hariç her yerde Paok'u kolay geçeriz düşüncesindeyim
Asvel Gravelines maçında ise iki takımda birbirlerini yenebilir burdan gelecek takım bizden daha çok yorgun gelcegini düşünüyorum.İki takımında bizimle yarışacak ne tecrübesi ne kadro kalitesi var bunuda geçeriz.
Gelelim final maçına birincisi final maçında bizim karşımızda kim olursa olsun çok ama çok yorgun bir takım gelicek.Rytas geldi diyelim bir ekol olan Buducnost ardından gene sistemli olan Cholet veya ekol olmus bir takım olan Cibona ise karsılasacak.Cholet geldi diyelim Cibona gibi ekol bir takımdan sonra kadrosunu çok iyi takviye eden Rytası geçmeleri kolay olmucaktır.
Ayrıca hatırlatalım bu 3 maç 4 günde oynanacagında pek dinlenme fırsatıda yok takımların.Geniş kadromuz burda bize yardımcı olacaktır.
Tek Korkum maçların Litvanya veya Yunanistanda oynanmasıdır.Bunuda tarafsız veya İstanbula aldırırsak hem gurbette hem içerde taraflarımızın desteğiyle Euroleague çıkacagımızdan eminim.
Euroleague'de %90 ihtimalle C grubundan D grubuna transfer olacağız ordada ilk 3'ü zorlarız gibi geliyor bana...

Sabah ilk öğrendiğimde şoka uğradım.Bu grup olsaydı her maçı final serisindeki gibi oynamadığımız sürece çıkmamız zor gözüküyordu.Umarm gruplar değişir.Elemelerde finale kadar sorun yok bence.Elemeler İstanbul'da olacaksa zaten gruplara gireriz.Grup değişikliği olacak gibi bence olursa bir şekilde üst turu zorlar ve çıkarız.Hayırlı olsun güzel kura.

güzel kura oldu.paok ve asvel'i eleyemiyorsak zaten katılmayalım euroleague.khimki yerine rytas'ın grubuna düşmüş olmamız ve son maça kadar fazla yıpranmadan çıkabileceğimiz bir yol gerçekten çok güzel oldu.rytas da zaten çoğu transferini yapmış durumda.
kadrosuna kattıkları :

C Aleksandar Dzikic (2013+1)
Renaldas Seibutis (2014)
Predrag Samardziski (2012+1)
Vilmantas Dilys (2013+1)
Tyrese Rice (2012+1)

sözleşme yaniledikleri:
Jonas Valanciunas (2012)
Arturas Jomantas (2012+1

sözleşme yenilemek istedikleri ise
Martynas Gecevicius ve Simas Jasaitis

göründüğü gibi abartılacak bir kadroları yok.umarım yönetim ve teknik ekip üzerleirne düşenleri yapar ve bu sezonu eurolegue'de geçiririz.

Eleme maçlarımız nerede oynanacak daha belli olmadı sanırım?
İyi bir kura çektigimizi düşünüyorum,Oktay Hoca stratejiyi belirlemiştir.

Çok iyi bir kura çektik ve muhtemel L.Rytas maçına kadar zorlansakta sorunsuz geçeceğimizi düşünüyorum. L.Rytas maçı için ise;

Eksiler:
İyi bir kadroları var
Bir basketbol ekolüne sahipler
Maçın Litvanya da oynanabilecek olması

Artılar:
Geçen seneki takımın üstüne kaliteyi arttıran ve skor yükü sorununu biraz olsun azaltan transferler (5 numara transferi dahil)
Maçın İstanbul da oynanabilecek olması
İstanbul da olursa müthiş taraftar desteğini alan takımımızın içerde gerçek bir YENİLMEZ ARMADA ya dönüşmesi
Rakibimizin kısa süreli organizasyonda daha zorlu bir takımlar arasında olması

SONUÇ: Ev sahibi faktörü kimden yana olursa o takım büyük ihtimalle kazanır tarafsız saha olursa taraftarın sonuca etkisinin az olacağını düşünüyorum. Artı ve eksilere de bakınca görünen asıl şeyde şu; Maç kafa kafaya gözüküyor ve bu maç GALATASARAY Erkek Basketbol Takımının gerçekten eşik atlama ve tekrar gerçek YENİLMEZ ARMADA ya dönüşmesini başlatıcak tarihi bir maç olacak.

Haydi artık şu eşiği atlayalım ve gerçek YENİLMEZ ARMADA ya dönüşmeye başlayalım !!!

bu arada khimki'nin coachu rimas kurtinaitis pge turow ile eşlemeleri ile ilgili iyi kura galatasaray gibi güçlü bir takımlada eşleşebilirdik tarzında bir açıklama yapmış.onlar bizden bizde onlardan çekiniyormuşuz.

BC Khimki Moscow Region head coach Rimas Kurtinaitis:
"I think there are no weak teams in the Turkish Airlines Euroleague Qualifying Round. It is a new season with new coaches and players and right now it is difficult to say which teams will be good or bad. It is not the worst situation to play against PGE Turow - it would be much worse to play against a team like, for instance, Galatasaray. It is difficult to analyze Turow so early, but I think we are a good chance to get to the Euroleague. Things may be easier for us if the played two-game rounds, because of the home court advantage and know what to do in Game 2 to qualify, but the system is the same for everyone."

Belgacom Spirou Basket sports director Jacques Stas:
"The Turkish Airlines Euroleaguiq Qualifying Round is never easy for anyone - even when he managed to go through last season. We will try to do it again but of course, it is going to be tough and Donetsk is a very good team. Still, I must admit I am happy not to play Galatasaray Cafe Crown in the first round. I am happy with the draw outcome. Lats year, right after the Qualifying Round, I proposed the Euroleague to use the Final Eight format in one spot instead of travelling everywhere for three weeks. It was our idea to do that and I am happy it went through. It is less expensive and both qualifying rounds will be great basketball events.

Khimki gibi bir takım tarafından zorlu bir takım olarak gözükmemiz ve saygı görmemiz,
Spirou takımından Galatasaray la eşleşmediğimiz için mutluyuz kelimelerini duymak kat ettiğimiz gelişimi yaptığımız tranferlerle takımımızın çok tehlikeli bir takım olduğunu ve takımımızın kesinlikle küçümsenecek bir takım olmadığını gösteriyor.

Mutluluk verici sözler gerçekten.

Belgacom Spirou Basket sports director Jacques Stas: I must admit I am happy not to play Galatasaray in the first round. I am happy with the draw outcome

BC Khimki Moscow Region head coach Rimas Kurtinaitis: It is not the worst situation to play against PGE Turow - it would be much worse to play against a team like, for instance, Galatasaray

Bayağı bir korkutmuşuz adamların gözünü

Spirou sportif direktörünün açıklaması neyse de Khimki gibi kağıt üzerinde belkide elemelerin en güçlü takımının koçunun talihsiz kura örneği örnek olarak ancak son maçta karşılaŞabilecekleri takımı- yani bizi- vermesi çok çok manidar olmuş .

Ben ev sahibi olarak Asvel'i seçeceklerindne ciddi şekilde endişeliyim zaten ULEB'in sürekli kayırdığı bir takım tepeden inme seribaşıda yaptılar.Birde bizim grupta iki Fransız takımının varlığı da sebep olarak gösterilebilir .

Litvanya evsahibi olmazsa elemelerde, ben Euroleague'e kalacağımızı düşünüyorum açıkçası. Fena kura çekmedik, önümüz açık. Eğer elemeler İstanbul'da olursa çok daha güzel olur tabiki. Umarım bu konuda şans bize güler de İstanbul'da oynarız maçları

Euroleague Resmi sitesinden alıntı

"If after the Qualifying Rounds a team qualified is from a country where there is already a representative in the same group, it will trade places with the other team as long as this does not produce the same scenario. "

ELemeyi geçebilirsek C grubunda yer almayacağız yani.

"If after the Qualifying Rounds a team qualified is from a country where there is already a representative in the same group, it will trade places with the other team as long as this does not produce the same scenario. "

Ben bunu kacirmisim. Nispeten daha kolay gozuken Grup D'ye gidecegiz o halde.
Gerci yalniz Barcelona ve Siena degil, gecen sene grup maclarinda icerde hic kaybetmemis bir Union Olimpija ve Rusya deplasmani var. Boyle bir ortamda disarda galibiyet cikarmamiz zor, icerde inanilmaz bir performans sergilememiz gerekiyor.

Neyse, elemeleri gecersek daha detayli bahsederiz bunlardan.

Ben de yolumuzu güzel buldum. Tahminime göre Paok-Asvel yolundan geçip Rytas-Cholet ikilisinden biriyle finalde karşılaşırız. Paok'u eğer maçlar Selanik'te oynansa bile geçeriz diye düşünüyorum, iyi bir atmosfer var orada ama aradaki kalite farkını kapatacak kadar değil. Yunanistan'daki kriz büyük takımları bile vurmuşken Paok'u da mutlaka etkilemiştir. Ben sanmıyorum bizi zorlayabileceklerini. Ayrıca elemeler Selanik'te olursa, ilk turu geçmemiz halinde bizim de taraftarımız olacaktır muhtemelen orada. O yüzden İstanbul olmuyorsa, Litvanya yerine Selanik olsun.

Asvel-Gravelines eşleşmesi ilginç olacak. Asvel NBA'den Hilton Armstrong'u kadrosuna kattı. Fena bir uzun değil, Avrupa seviyesinde iş yapacaktır. Ayrıca Asvel hücumda daha dengeli bir takım olarak gözüküyor. Matt Walsh gibi iyi bir skorerleri, Mensah-Bonsu gibi hem iyi ribaundçu, hem de vasat üstü bir pota altı skorerine sahipler. Walsh-Bonsu-Armstrong arka alanı kağıt üzerinde gayet düzgün duruyor. Arkalarında da Clifford Hammonds gibi kombo bir guard var. Gelabale gibi atletik bir isme de sahipler ancak ben onun takımda kalacağını sanmıyorum, Olimpiakos'un istediği haberleri çıkmıştı, son 2 senede iyi piyasa yaptı muhtemelen bir Euroleague takımına gider.

Gravelines ise klasik Fransız takımının özelliklerini barındırıyor. Çok atlet bir takımlar, özellikle guardlarıyla fark yaratabilerler. Ancak onlarda milli takım seviyesinde de çekilen organizasyonluk sorununu çekeceklerdir. Bokolo ve Albicy gibi Fransız milli takımının guardlarına sahipler. Guarddan başlayacak baskılı bir savunmayla fazla zorlanmadan yenebiliriz gibi geliyor bana Gravelines'i, eğer gelirlerse tabii. Burada yazın oynanan Türkiye-Fransa maçı oynanması gereken oyun hakkında bize fikirler verebilir. Çünkü Gravelines kalite düşük olsa da Fransa milli takımından izler taşıyor. Sözün özü; Asvel turun favorisi ancak Gravelines de ne yapacağı belli olmayan ilginç bir takım.

Olası bir final eşleşmesi için de muhtemelen Cholet-Rytas eşleşmesinin galibiyle oynarız. Cholet iyi bir takım ama bizi tarafsız bir sahada yenebileceklerini zannetmiyorum. Onlar da bizim gibi savunmayı ön planda tutan ancak yarı saha basketbolunda sorun yaşayacaklarını zannediyorum. Savunmada ise onlar da atletik oyuncularının da avantajıyla önemli bir savunma takımı ancak Rytas'a göre daha sınırlı bir takım. Benim tercihim Cholet olur ama Erman hocanın takımının savunma sertliği de Rytas'a ters gelebilir. Rytas önemli oyuncular kadrosuna kattı ancak onların da diğer takımların aksine savunmada daha fazla zorlanacaklarını ön görebiliriz. Yine de hücum kapasitesi olarak elemelerin en güçlü takımlarından biriler. Ayrıca Bajramovic (Telekom), Brad Newley (Beşiktaş) , Samardzinski-Seibutis (Olin) , Jasaitis (Galatasaray) , Rasic (Trabzon) gibi tanıdık simalara sahipler. Özellikle 2-3 numarada Seibutis-Newley-Jasaitis-Rasic-Gecevicius gibi geniş ve önemli skor opsiyonlarını barındıran bir rotasyona sahipler.

Toparlarsam, Rytas ve biz final için favoriyiz bence. Ancak elemeler tek maç üzerinden oynandığı için günlük performansların da etkili olacağını unutmamak gerekiyor. Her turda öncekinden biraz daha zor rakiplerle karşılaşmamız da önemli bir nokta olacaktır, performansı adım adım yükseltme adına. Rytas'ın ise daha sert maçlardan geçeceğini ve daha fazla yıpranmış olarak finale geleceğini -önceki turlarda bir kaza yaşanmassa- ön görebiliriz.

Euroleague için saldır Galatasaray!

Banvit de elemeleri geçerse C grubunda yer alacağız!