Euroleague Top 16 3. Hafta | Kızılyıldız: 65 - Galatasaray: 74

En az atmosfer kadar takımın bu deplasmanda gosterecegi reaksiyonda onemli. , Takımımızda 3 tane sırp kökenli oyuncu mevcut . Micov , Erceg ve Maric'in gosterecegi profesyonellik macın gidisatını dogrudan etkileyecek ... Böyle bir durumda empati kuralım ; Kızılyıldız taraftarı bir Türk taraftarı öldürüyor ve Abdi ipekci deplasmanına geliyorlar. Kızılyıldız kadrosunda sinan güler , kerem gonlum ve ender arslan forma giyiyor ? Her anlamda psikolojisi cok zor mac .. .. Yarın sadece basketbol izlemeyecegiz bu kesin ..

Bu maçı alırsak çok avantaj yakalarız. Aslında kadro olarak maçı alabilecek kapasitedeyiz lakin zaten normalde muheteşem olan o atmosferde maç almak zor iken aramızdaki husumetten kaynaklı bu maç atmosfer daha yoğun olacaktır, rakipde genç oyuncular da var belki bu atmosfer ters de tepebilir. Kalanice dikkat etmek lazim bence micovun bu mac üzerindeki ruhsuzlugu atmasi dilegiyle...

Kalinic, Mitrovic problem çıkarabilir, Boban top16 ya iyi başlayamadı ilk tura oranla, acaba patlar mı bizim maçta diye düşünüyorum. Bir de Young'ın performansı çok önemli, nedense Maric de oynarsa etkili olacak diye düşünüyorum.

Faul problemine girmek pahasına da olsa sert ve caydırıcı oynamalıyız. Atmosfer dolayısıyla sinersek çok gereksiz bir mağlubiyet alırız. Belgrad'daki ilk maça kötü savunma yaparak başlamış, sonradan toparlasak da 8 sayıyla yenilmiştik. Maçın başında bu maçı kazanmak istediğimiz mesajını vermeliyiz.

Kızılyıldız her ne kadar sezonun en büyük sürprizine imza atıp ikinci olarak top 16'ya katılsa da bir anda parlayıp sönebiliyorlar. Mesela ilk üç periyodun büyük bir kısmında muazzam oynadıkları Real Madrid maçı, içeride oynadıkları Olympiakos maçı önemli örnekler. Düzen dışına çıktıkları anda geri düşüyorlar.

Erceg'i olabildiğince Young'la beraber kullanmamız lazım. Maric oyundayken top indirmeyi unutmamak gerek ayrıca.

İkili averajı alabileceğimiz bir mağlubiyet bile kabulüm benim. Ama atmosferden etkilenmezsek kazanabiliriz de.

Tempoyu düşürmeliyiz.Kızılyıldız, seyircinin gazıyla vurup geçmek isteyecektir.Farkın açılmadığı her dakika, onları hızlı ve yanlış tercihler yapmaya itecektir.Zaten raydan çıkmaya müsait bir guardları var.Son periyoda kafa kafaya girersek alırız

İlk 2 maçlarında galibiyet alamadılar. Maça iyi başlarsak daha da panik yapabilirler. Yeter ki oyun temposunu yükseltmeyelim ve rakibi havaya sokmayalım. İlk deplasman galibiyetini burada alacağımızı düşünüyorum. Yenilirsek bile telafisi olacak zaten. Şu 2 takım arasındaki kaos ortamı da bu maçla beraber umarım sona erer.

Maçı murat kosava anlatacak büyük olasılıkla ben lig tv spikerlerinden igreniyorum kosava beni heyecanlandiriyor yarin son sinav var ama ben mac havasina girdim bile :)

Cska'yı bu sezon sadece Turk takimlarindan Galatasaray yener Avrupada..Istanbulda oynasak cikamazlar.. Efesin seyircisi tiyatro Ulkerin seyircisi ise sirk seyircisi... Macin basindan hava atisindan 3 lu ile baslayan yogun tezahurat hangi takimda var?

Galatasaray ne kaybediyorsa basiretsiz yonetiminden basta Murat Ozyer olmak uzere isini bilmeyenlerden kaybediyor..

Anadolu Efes ise gencler boyle maclar icin cok zayif. Bu sene ne ligde ne de Avrupada Efesin is yapacagini zannetmiyorum. Cedi Furkan acemiler.

Sinan-Ender-KG... 12 Dev Adamin tecrube abideleri... Bir seri yakalasak inanilmaz zaferler gelecekte....Sadece o bir 4 5 maclik seri.

Cska 2 deplasmanda da hakemlerin katkısını almadı dersek yalan olur.Ana sponsorun ve Fiba başkanının Türk olduğu,3 Türk takımının olduğu ve basketbola yatırımın çok olduğu bu ülkede kendi evinde bile böyle düdükler yiyorsa bizim ülke takımları biraz aba altından sopayı göstermeli.Bize ne başkalarından dememek lazım,gün gelir devran döner bize aynıları olur hakemler benzer işleri bize karşı yapar.Yani Efes ve FbÜlkerin yenilgileri beni ilgilendirmiyor ama bu hakem olayları canımı sıktı.Dediğim gibi ileride aynısı bizim de başımıza gelebilir.Takımlar ve THY bir araya gelmeli gerekli çalışmaları yapmalı.

Not:Turgay Demirelin Fiba başkanı olduğunu ve bu organizasyonun Uleb olduğunu biliyorum.Demek istediğim yüksek mevkilerde isimler var.

Efes'e üzülsem mi, acısam mı; bilemedim. Sen EL'nin ana sponsorlarından birisin, takımın EL'nin en çok yatırım yapan takımlarından biri... Buna rağmen saygınlığın sıfırı altında... Üstelik yıllardır süren bu duruma yöneticilerin sesi çıkmıyor. Şu düdüklerden bir tanesi İspanya'da ev sahibi takıma çalınsa, İspanyollar orayı yıkarlar. :))

Gerçekten zor maç. Deplasmanlarda ortaya karakter koyamamamız, zaten ateşli olan rakip taraftarların gelişen olaylar sonucu iyice bilenmiş ve her türlü pisliğe hazır olması, koçu ne kadar sevsem de takımın seri yemesine rağmen ısrarla mola almaması ve bazı zamanlardaki yanlış oyuncu seçimleri, Erceg başta olmak üzere topluca savunma sorunumuz, Pocius-Micov-Maric'ten beklenen verimi alamamamız, iyi başlasak da özellikle 3. ve 4. periyotlarda düşen tempomuz...

Herşeye rağmen "Yenilmez Armada" ruhunun ortaya çıkması dileğiyle. Galatasaray gibi oynayalım yeter, skordan ziyade. Başarılar Aslanlar..

Yarın girmeyen 3lüklerimiz girerse Allah'ın izniyle bu maçı kazanıriz.
Pocius, Micov ve Maric kalitelerini belli ederler umarım.
Özellikle Maric'in Marjanovic'e yapacağı savunma bu maçın en kilit noktası.

Tarihimizin belki de en gergin ve en korkunç deplasmanına çıkacağız. Hatta hala bile konuşulan 1993 Saporta Kupası finali olan Aris-Efes Pilsen maçını bile geçebilir. 20000 sinirli Sırp'ın önünde bu atmosferde maç oynamak kolay değil. İki sene önce ki Kızılyıldız deplasmanı akıllara gelince insan umutlanmıyor da değil. Ergin Ataman ve bazı oyuncularımızın bu tip zorlu deplasman tecrübeleri de var. Sakinliğimizi korursak kafa kafaya oynama şansımız da yok değil. Burada ki en iyi senaryo takımımızın profesyonelce işi yapması ve Kızılyıldız taraftar ve oyuncularının motivasyonunu olabildiğince aşağı çekmesi gibi duruyor.

İlk yarı özellikle ilk periyodun başlarında vurup geçilmezsek yani sahaya karakter koyarsak kazanma ihtimalimiz yüksek bence. Tamam bizim oyuncular korkarak çıkacaklar maça, gerek atmosferden gerekse Türkiyede yaşananlar yüzünden sırp taraftarın öfkesinden ve can güvenliği kaygısından ama rakip takımın üzerinde de çok yüksek ve yıpratıcı derecede bir kazanma baskısı olacaktır. O sebeple maçtan erken kopmazsak, başabaş götürürebilirsek, seri yediğimizde koç mola alır (!) ve takımı sakinleştirirse şansımız var. Öbür türlü kazanma ihtimalimiz çok zayıf. Diğer ihtimaller de var tabi. Bakarsınız maçın başında biz vurup geçeriz, taraftar çıldırır belki stat boşaltılır veya maç ertelenir vs vs. İnşallah tüm ekibimiz sağlıklı bir şekilde döner gerisi çok önemli değil.

Şu şekilde oteline giden bir takımın nasıl bir ruh hali içerisinde olacağını kestirebilmek güç değil. Bu akşam için Allah hepimize sabır versin.

2ed6BVb.jpg

tiYynuU.jpg