Euroleague Top 16 Grubumuz

Evimizde Maccabi ya da Panayı yenmek zorundayız Alba maçlarında kaza yaşamazsak 7 galibiyet ile çıkma durumumuz yüksek
--------------------------------

FbÜlker ile Efesin artık 3.lük yarışında olacağını söyleyebiliriz evlerinde rakiplerine karşı 0/3 yapmak ilk 2 konusundaki planları çöpe atar.

Barça böyle giderse 2.liğe Maccabi yerleşebilir bu da 3.olacak takım için F4'e katılma konusunda daha avantaj demek.Maccabi sahasında maç vermesi zor ama Barça ile oynamak var Maccabi ile oynamak var.

Efeste Heurtelin uyum süreci ne kadar uzarsa kırılganlıkları o kadar uzar çok ritmi değişken takım olmaya başladı Efes savunma direncinde de Heurtel ve Kratic gelince düşüş oldu.

FbÜlkerde maç sonlarında çok kırılgan evindeki iki maçı da son anlarda kaybedip son dakikalarda saçmaladılar bunda kadro yapısının etkisi çok son dakikalarda oyunu kontrol edecek liderleri yok buna en yakın isim Bjelica ama onun ruh hali maç içinde çok dalgalı bir Spa Arroyo filan değil neticede.

Efesin stil olarak FbÜlkere ters geldiğini düşünürsek Efes 3. FbÜlker 4 olacak muhtemelen iki takım seviye olarak Real Cska Barça Oly seviyesinde olmadığını gösterse de kendisine denk ya da düşük seviyedeki takımları geçiyorlar geçtiler şimdiye kadar.

Koç başlangıçta Maccabiyi gözüne kestirdiğini söylemişti ama çok zor artık. Üstelik Maccabi oyun stili ile bize çok ters gelebilecek bir takım.
Her şeyden önce evimizdeki Alba maçını alıp yolumuza bakmamız lazım. Sonrasında ise yine içeride Pana ve Maccabi galibiyetleri. Bunları herkes biliyor artık. Avrupadaki seyircisiz oynama cezalarının taraftarı biraz olsun etkileyeceğini ve yeniden satışa çıkan kombineler ile birlikte kalan iç saha maçlarımızda dolu tribünlere oynarız diye düşünüyorum.
Tabi dolu tribün kadar bilinçli topluluk da önemli inşallah bunun farkında olarak gider insanlar.
Grupta ise Barça'nın bu hali karıştırdı her şeyi. Biz onlarla en son hafta içeride oynayacağız, Ben o zamana kadar Barça garantiler ve iddiasız gelir diye bekliyordum (Gruplardaki Oly maçı gibi) ama tersi olacak sanırım.
Onlara karşı avantajımız koçları Xavi olabilir.
İşimiz zor olmakla beraber inşallah istediğimizi alacağız bu gruptan.

Benim tahminim diğer grupta Malaga'nın 0/3 ına aldanılmaması. Deplasmanda ve özellikle evlerinde çok iyi basketbol oynuyorlar, kaliteli isimlere sahipler ve tam takım olgusu içindeler, mutlaka birilerine çelme takacaklar.
Bizim grupta da özellikle Ergin hocanın demeçlerini bekliyorum çünkü o neyi yapacağını söylese yapıyor 2 sezondur. Kızılyıldız'ın sonuncu olacağını, Alba Berlin'in sandığımız kadar problem yaşatmayacağını düşünüyorum bize.

Bence sadece Galatasaray ismine ve mazisine yakışır başarılar/olaylar için hatıra ürünleri basılmalıdır. Tamam, takım Sırbistan deplasmanında çok iyi bir iş başardı; ama neticede Kızılyıldız hem bütçe hem seviye olarak bizden aşağıda bir takım. İlk tur gruplarında maddi sorunlar yaşamasaydık, grubu Kızılyıldız'ın yerine biz 2. sırada tamamlardık.

GSstore ekibi ürün hazırlamaya bu kadar hevesliyse, EL şampiyonu kadın takımımız ve oyucuları için yeni ürünler çıkartsın. İki tane tişört haricinde bir şey göremedik?

Barcelona'nın bu kadar kayıp vermesi bizim için iyi olmadı. Barça ve Real bizim dışımızdaki maçlardan tulum çıkarsa bizim için daha iyi olurdu. Top 8 için ise içerde en fazla 1 fire vermeliyiz (ki o hakkımızı Barça yada Real'e kullanmamız gerek). Kızılyıldız dışında bir deplasman galibiyeti daha lazım bize.

Yeri gelmişken FB Ülker için söylenecek tek şey 'Ülker'in malı deniz yemeyen keriz'. Obra'nın memnun olmadığı her demecinden belli. Bu sene Top 8 yapamazlarsa kesin ayrılır. Her sene 30 milyon Euro çöpe gidiyor. Geçen sene Kleiza'ya 3,3 milyon Euro verdi enayiler. Takımda sıradan oyuncular bile 1,5-2 milyon Euro ya oynuyor. Müstehak Ülker'e. Belki burası yeri değil ama sözüm ona futbolda olumsuz ortam var sevgi kardeşlik yok oldu deyip destek çekeceksin. Aynı Ülker'in yöneticilerinin 3 sene önceki finalde nasıl hakem fırçaladıklarını finalde nasıl şike yaptıklarını tapelerinden unutmadık. Bu sebeple Ülker beter olsun her sene değil 30 milyon Euro, umarım 100 milyon Euro harcar ve hepsi boşa gider.

Barcelona'nın bu kadar kayıp vermesi bizim için iyi olmadı. Barça ve Real bizim dışımızdaki maçlardan tulum çıkarsa bizim için daha iyi olurdu. Top 8 için ise içerde en fazla 1 fire vermeliyiz (ki o hakkımızı Barça yada Real'e kullanmamız gerek). Kızılyıldız dışında bir deplasman galibiyeti daha lazım bize.

Yeri gelmişken FB Ülker için söylenecek tek şey 'Ülker'in malı deniz yemeyen keriz'. Obra'nın memnun olmadığı her demecinden belli. Bu sene Top 8 yapamazlarsa kesin ayrılır. Her sene 30 milyon Euro çöpe gidiyor. Geçen sene Kleiza'ya 3,3 milyon Euro verdi enayiler. Takımda sıradan oyuncular bile 1,5-2 milyon Euro ya oynuyor. Müstehak Ülker'e. Belki burası yeri değil ama sözüm ona futbolda olumsuz ortam var sevgi kardeşlik yok oldu deyip destek çekeceksin. Aynı Ülker'in yöneticilerinin 3 sene önceki finalde nasıl hakem fırçaladıklarını finalde nasıl şike yaptıklarını tapelerinden unutmadık. Bu sebeple Ülker beter olsun her sene değil 30 milyon Euro, umarım 100 milyon Euro harcar ve hepsi boşa gider.
Aynen katılıyorum Barça ekstra mağlubiyetler aldı bize yaramayacağı kesin.Ama Kızılyıldız galibiyetiyle ilk 5 içerisine girdik bence (Alba'yı da yenersek) üstelik rakibimiz olarak görülen Sırpları grubun dışına ittik sayılır..
Ülkerle alakalı olarak Kleiza 2 yılda 3.3 aldı diye biliyorum.Sıradan oyuncular 1.5 2 milyon euroda almıyor,benim bildiğim bogdan bile 700 bine oynuyor şuan.Onlara batan Zoriç'e verilen yıllık 1.100 m euro :D

Bence düsüncelerin hic dogru degil keske, Türkiyede ki bütün kulübler daha fazla yatirim yapsa keske bütün sponsorlar ülker gibi fedakar olsa, böyle fanatik düsünceler türk basketboliuna hic bir sey katmaz,keske daha fazla kaliteli basketbolcu izleyebilsek ayrica Ülker in Türk basketboluna yaptigi katkilar cok büyüktür.

Bence düsüncelerin hic dogru degil keske, Türkiyede ki bütün kulübler daha fazla yatirim yapsa keske bütün sponsorlar ülker gibi fedakar olsa, böyle fanatik düsünceler türk basketboliuna hic bir sey katmaz,keske daha fazla kaliteli basketbolcu izleyebilsek ayrica Ülker in Türk basketboluna yaptigi katkilar cok büyüktür.

Sizin görüşünüze saygı duymak ile beraber katılmıyorum. Bir GS li olarak ne kendim nede çevreme Ülker ürünleri aldırtmıyorum. Sözüm ona amacı basketbola hizmet etmek olan sadece FB ye değil diğer klüplerede yardım eder (daha önce olduğu gibi aslan payını FB ye verip GS ve BJK'ye ucundan koklatmaz). 3 sene önce şike ile hakem bağlayıp şampiyon olduklarında da futbolda olduğu gibi tepki gösterseydi. Konu dışına çok çıkmak istemiyorum tabi, gönlümden geçen umarım bu sene de Top 16 dan çıkamazlar. Harcadıkları parada boşa gider.

Sezon sonu Ülker'in FB ile olan sponsorluğunun biteceği ve yenilenmeyeceği söyleniyordu. Ne kadar doğru, bilemiyorum. Salon ve A lisansı kulüpte kalacak ama isim ve forma sponsorluğu sona erecekmiş.

Ben FB için bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Yine ne yapıp edip 15-20 M euro civarı bir bütçe ile yola devam ederler. Obra'nın da ayrılacağını sanmıyorum. Bulmuş FB gibi yağlı kapı, bırakı mı? :) Avrupa basketbolunda Obra'ya Fb'nin sunduğu maddi imkanları sunacak kaç tane kulüp var ki? Olsa zaten Obra da Ivko da ülkemize gelmezdi.

Ulker bi efes degil olamazdida.Fanatik yonetici ve turkiyenin en sahtekar takimini desteklemeleri ile birlikte hem yatirimlari bosa gidiyor (deyimi yerindeyse paralari enayi gibi harcaniyor) ulkerin fbye harcadigi paraya zaten super bir ulkerspor olurdu.Suanki efes butcesi zaten ulkerin fbye yaptigi takviye kadar.

Sizin görüşünüze saygı duymak ile beraber katılmıyorum. Bir GS li olarak ne kendim nede çevreme Ülker ürünleri aldırtmıyorum. Sözüm ona amacı basketbola hizmet etmek olan sadece FB ye değil diğer klüplerede yardım eder (daha önce olduğu gibi aslan payını FB ye verip GS ve BJK'ye ucundan koklatmaz). 3 sene önce şike ile hakem bağlayıp şampiyon olduklarında da futbolda olduğu gibi tepki gösterseydi. Konu dışına çok çıkmak istemiyorum tabi, gönlümden geçen umarım bu sene de Top 16 dan çıkamazlar. Harcadıkları parada boşa gider.

Bu kadar sig düsünmeyin, ben futbol taraftari olmadigimdan bu kadar fanatik düsünemiyorum heralde, bugün Fb olsun, Bjk olsun bunlar ülkenin en köklü camialaridir, bunlardan birinin asiri gücsüz olursa lig anlamani yitirir, sike varmi yokmu onu bilmiyorum ama artik bence bu sike konusu sikici olmaya basladi ve bu konusulmamasi gerkiyor artik kisir döngü sürüp gitmesin, ben alisveris yaparken özellikle bir basketbol sevdalisi olarak ülker ürünlerini aliyorum neden, ülker basketbola yatirim yapmak zorunda hayir ama yapiyor istese o parayi cebinde tutar, bira alirken efes, et alirken banvit aliyorum

Ülker neden fb ile birlesti taraftar destegi icin bir aralar Alpella diye bir takim vardu. taraftar destegi olmadi icin yok olup gitti oda ülkerin di,yani kisacasi futbol taratari kafasiyla düsünmemek lazim,

Keşke biz de enayi bulsak.Adamlar onca imaj kaybına onca lekeye rağmen kapı gibi sponsor buluyor hülle ya da kıyakla salon yaptırıyor ve kulübünden doğru düzgün para çıkartmadan bunu kıskanmıyorum desem yalan olur Fener seviciliğine kaydı iş yanlış anlaşılmak istemem öyle niyetim yok ama yani bugün de gördük her gün yüreğimiz ağzımızda iki kadro muhabbeti yapıyoruz heves geliyor havaya giriyoruz hop para haberi insanı üzüyor valla.Şöyle dertsiz tasasız ortam olsa maddi açıdan da rahat rahat basketbolun teknik detaylarına taraftarlarca odaklanabilsek.Beşiktaş bile basketteki vasat haline rağmen yıllık 2.5 milyon eurodan anlaştı şu kadarını bile yapamıyoruz.

İki Alba,dışarda Zalgiris,içerde Kızılyıldız etti 6 galibiyet.(kesin almamız gerek çıkmak için) Barca,Pana,Madrid,Maccabi 7 maçtan 2-3 galibiyet çıkarabilir miyiz ? Umarım çıkabiliriz ama işimiz zor bu kadar zor günlerden geçerken.

Pana berbat bir deplasman maçı oynadı, bizim kadar bile oynayamadılar Madrid'de. Evimizde taraftarla yenmemek için hiçbir sebep yok. Savunmamız son maçlarda arttı ama şu basit top kayıplarını biraz daha düşürüp hücumu biraz daha iyileştirirsek tam ritme gireriz.

Benim anlamadığım bir nokta var.Grupta ilk 4 yapma şansımız kalmadı yazılıyor.Madrid ve barca maçlarına 4 mağlubiyet tahmini yapılarak bu yorumlar yazılıyor.

Ben ise taraftar önünde ikisinide yeneriz diyorum yada yenmeliyiz.1 ine bile içerde kaybetmek olmaz.

Biz grup aşamasında bile Madrid ve barca ya içerde mağlubiyet yazıyorsak,final 8 te ne işimiz var.öbür gruptan gelecek Csk ya farklı sonuçlarla yenilip elenicez bu yoruma göre.Eee ne anlamı kaldı gruptan çıkmanın o halde,içerde,taraftar önünde bile büyük takımlara karşı yenilgi yazıyorsak.

Geçen sene çıktık son 8 e.Barcelona serisi tam bir rezalete dönüştü.Yine inanmadan çıkıp,rezil gibi içerde 20 dışarda 30-40 fark yiyeceksek çıkmamak daha iyi.

En başta hocada inanç yok büyük ve deplasman maçları için.