Euroleague Top 16 Grubumuz

Gruptan çıkmamız çok zor bence ama yarın gelebilecek bi galibiyet bizi potaya sokar direk. Ben Barca-Real'i geçebileceğimizi düşünmüyorum onlar bi şekilde toparlayacaktır, o yüzden Maccabi'nin galibiyeti de baya kötü oldu. 4.lük için Kızılyıldız ile Pana en ciddi rakiplerimiz

Maccabi kadrosuna göre bence en güzel oyunu sergileyen takım. İçeride de kolay kaybetmiyorlar. O yüzden Panathinaikos ve Kızılyıldız'ı geride bırakmak daha gerçekçi gibi duruyor. Tabi bizim de artık deplasmanlar da daha belirgin olmamız lazım.

Yarın Kızılyıldız'a yenilsek dahi hiç bir şey kaybetmiş olmayacağız. İkili averajı alabileceğimiz bir mağlubiyet bile işimize gelir hatta. Hatırlayın içeride Micov ve Pocius olmadan yenmiştik onları,üstüne bir de Furkan erken 4'lemişti. Sakatlık olmayacağını ve Abdi İpekçi'nin full çekeceğini düşünürsek ezer geçeriz.

Yani yarın kaybetmek TOP 8 umudumuzdan bir şey götürmez ama kazanmak çok şey katar.

Kızılyıldız'a hiç şans vermiyorum grupta, ilk turda şımartılıp top16 da tokatlanan takım olacaklar bence ki en etkili silahları Boban bile eskisi kadar etkili olamıyor. Biz biraz çeki düzen verirsek kendimize kader maçlarında alacağımız galibiyetle Pana'yı geride bırakırız çünkü her ne kadar vitesi arttırsalar da oyuncu bazında 4 lünün içinde en zayıfı Pana.

Dün Efes maçında stattaydım. Üzüldüm açıkçası hakemin son dakikadaki feci kararıyla yenilmelerine. Cska çok iyi takım ama 2 seferdir hakem desteğiyle kazanıyorlar. Euroleague'in ana sponsoru Türk, 3 takımla katılıyoruz, üstüne fiba başkanı Türk ama kendi sahalarımıza hakemler tarafından doğranmamıza kimse ses çıkartmıyor. Yarın öbür gün aynısı bizim de başımıza gelebilir.

Bizim grubumuza gelince; ben gruptan çıkma ihtimalimizi çok düşük görüyorum hatta nerdeyse ihtimal vermiyorum. Bu deplasman performansıyla daha doğrusu deplasman karakteriyle şansımız hiç yok. Bu kafayla (koç dahil) alba ve kızılyıldız deplasmanları bile kabus olur bizim için.

Yalnız barca'da navarro ve oleson yetişecek. O yüzden bizim içerdeki barca maçını garanti görmemek lazımki bir ihtimal grup'daki son maç olduğundan belki çapraz'dan gelen takımlardan kaçmak için bize kaybedebilirler.

Berlin iceri,berlin disari,kizilyildiz iceri,pana iceri,maccabi iceri,barca iceri,zalgris disari maclarini kazanirsak insallah.yuksek ihtimalle gruptan cikariz.Ama berlin zalgris deplasmanlari cok onemli ve kizilyildiz disari galibiyetide cok ekstra olur.

Ben Maccabi ve Pana'nın özellikle içeride çok rahat mağlup edilecek takımlar olduğunu düşünüyorum. Ama biz böyle gitmeye devam ederse tek rakibimiz Zalgiris olur..

Artık bugün ayağa kalkalım.

Gruptan çıkmamız çok düşük olasılık. Real Madrid kesin çıkacaktır. Maccabi'de 4'e atar kendini. Barcelona kötü başlasa da onlar da ilk 4'e atacaktır kendini.

Son bilet için Pana ve Kızılyıldız var rakiplerimiz. Pana'nın Maccabi'yi yenmesi avantaj sağladı onlara. Eğer grupta söz sahibi olmak istiyorsak ilk adım Belgrad'ta alacağımız sürpriz galibiyet. Anca böyle var olabiliriz bu savaşta.

Bu arada diğer grupta Spa yine yaptı yapacağını, Efes'i katletmeseler fener şimdiden topun ağzında diyebilirdik. Yeni bir fiyasko sezonu geliyor gibi. Maçta Vesely ve Bogdanovic'in ÇOK NET faullerine ''şunun neresi faul, alakası yok, katlediyolar bizi'' diye efes maçı üzerinden ağlayan lig tv spiker ve yorumcularıda ayrı güldürdü :)

Grupta işler kolaylaştı bugünden sonra bizim için, almamız yüksek ihtimal olan dört galibiyet daha var ve bunlarla birlikte üç takımla daha içeride oynayacağız, bileklerine kuvvet aslanların.

Bu arada gruplar ilk oluştuğunda da söyleyecektim fakat unuttum zaman içerisinde. Bence bizim grup evet ilk dört için kuvvetli dört aday olması açısından zor ama diğer grup genel olarak daha zor diye düşünüyorum, herkes herkesi yenebiliyor o grupta iç dış fark etmeden ve bir iki maç arka arkaya formsuzluk falan kaldırmayacak bir grup, kesin içeride dışarda iki galibiyet alırız diyebileceğimiz bir takım bile yok ki bizim grupta böyle üç takım var. Umarım içerideki üç önemli maçtan en azndan birini ve diğer hedef dört maçı alabiliriz.

Kızılyıldız 65 - 74 Galatasaray
Maccabi 70 - 68 Barcelona
Alba Berlin 61 - 79 R.Madrid
Panathinaikos 77 - 58 Zalgiris

R.Madrid 3/0
Panathinaikos 2/1
Galatasaray 2/1
Maccabi 2/1
Zalgiris 1/2
A.Berlin 1/2
Barcelona 1/2
Kızılyıldız 0/3

Bu grupta macabi evinde barcayi yenerek cok önemli adim atti panayi da yenmislerdi direkt rakiplerini yendi. Biz kizilyildiz deplasmanini kazanarak hamle yaptik. Umarim alba ve kizilyildiz deplasmanlari pana ve macabi icin zor olur ki pana kötü takim net. Macabi de kos kos oynayarak rakipleri zorluyo akilli oynamak lazim. Aslinda önemli olan rakipleri evde yenmek önemli ama altta kalacak takimlarin deplasmanlari cok kiymetli bir de barca ya da reali evimizde bir galibiyet alirsak ekmekli kadayif olur. Macabi maclari zor olacak.

Maccabi Pana'ya mağlup oldu diye hatırlıyorum. Bir hesaplama yapacak olursak Real, Barça, Maccabi, Pana'dan birini yenip en azından 2 li averajla F8'e kalma yoluna gidebiliriz.

Pana Maccabiyi yenmişti.

Galibiyet güzel oldu hatta Kızılyıldız-Alba-Zalgiris hattından 6/6 dönme yolunda büyük adım attık ama çıkmamız için tepedekilerden 1 maç çalmak lazım.En makulu Top 16'da sertliklerini arttırsalar da Pana diyorum.Evimizde yenebiliriz onları deplasmanlarda iyi durmuyorlar.7 galibiyet 4.lük yolunda yeter diye düşünüyorum tabii Barcelonanın toparlandığını ve bundan sonra pek süpriz mağlubiyet vermeyeceğini hesaba katıyorum.

D8YWGO.jpg

Bence Kızılyıldız taraftarı gayet medeni davrandı; hatta normal sezon maçlarından daha sakindiler. Aynı durum bizim salonda olsaydı bu kadar sakin olabilir miydik emin değilim. Cem Bey'e katılıyorum; bu tarz yorumları öne çıkartmamamız lazım. Sporu savaşla (espri dahilinde olsa bile) bir tutmayalım lütfen; yenmek de var ucunda, yenilmek de.

Abi onlar bizim takımlarımızı yenince hertürlü çizim yapıyor sorun yok biz yenince mi sorun var.

Sen şimdi başka dinden oyuncular var niye onlara yazmadın diyerek olayı galeyane getirmeye çalışıyorsun. Provoke hareketi.

O yazdığım da amaç bizi destekleyen herkese hediye olsun. Türk yazısını yazarken Türk olupta hristiyan veya başka dinden olanları bilmiyor musun? Tarih dersi mi okumadın abi? Maçı zaten oyuncular kazanıp hediye etti, ilk teşekkür onlara.

Kaybedilen bir hayata rağmen adamlar görece sakin maç izledi ee üzerine birde kazandık öfkelenmemiz için ortada bir sebeb yok ki şu saatten sonra ortamı germek bizim yararımza değil tam tersi zararımıza olur