Euroleague Top 16 Grubumuz

Çok yazık oldu. Beceriksizlik, şanssızlık hepsi bir araya geldi ve müthiş bir fırsatı teptik. Kahroldum.

3-1 yapsak önümüz çok daha açık olabilirdi. Hoca 8 kişinin parkede gebermesini izledi resmen. Yönetim ayrıca sorumsuz. Yazıklar olsun.

Önce hoca inansa ve takıma inandırsa Pana'yı deplasmanda yenmemek için hiçbir sebep yok.Türk liginde olsalar,normal sezonu ilk 4 içinde bitiremezler şu kadrolarıyla.

Tanıdığımızi,bize sezon başı teklif edilse almayacağımız Batista ve Gist pota altları,yardımcılarıda bitik Fotsis.

Nelson ve Fener'e bi dünya 3'lük sokan diğer Abd'li (adı gelmedi aklıma) kısa rotasyonlarının Diamantidis'le birlikte temeli.

Ana iskeletleri bu 6 oyuncu.İçerde dışarda yenmemiz lazım,lazım da nerde bizim takımda o inanç.

Hocam bir inançtır almış yürümüş, yönetim üzerine düşeni yapsın oyuncular zaten elinden geleni yapiyor son topa kadar mücadele ederler ki ediyorlar bugün micov, carter, erceg kac dk oynadi. Bence panayi alta alabiliriz. Sadece isler artik biraz rayina otursun...

Bu arada bugün Real Madrid-Panathinaikos maçını izledim. Pana'da Giankovitz ve Mavrokefalidis yoktu ama yine de baya kötüydüler. Madrid uzunlardan Ayon ve Bourousis'ten hiç katkı alamadı ama buna rağmen 83 sayı attı, son periyot tamamen hazırlık maçı gibi geçti.

Panathinaikos'un kadro kalitesi hakikatten diğer senelere nazaran daha aşağıda. Üstelik Diamantidis de artık iyice ağırlaşmış durumda, bugün ilk defa bu kadar sinirli gördüm onu. İstediklerini yapamamanın öfkesi vardı adamda resmen.

Biz yönetim-takım ve taraftar olarak tek yumruk olmayı başarabilsek bu gruptan 4. çıkarız. Ama işte en başta yönetim arıza çıkarıp atmosferi mahvediyor.

Yine de zorlayabiliriz, her şey bitmiş değil. Yönetim KÖSTEK OLMASIN yeter.

Varmısınız dediler yokuz dedik. Zaten olmamız anormal olurdu bu şartlarda. Haftabaşından beri rezillikler diz boyu , kimsenin maçı düşündüğü yoktuki, herkes kafasına göre takıldı, belkide bu hastalanmalar, rahatsızlıklarda bundan kaynaklandı. Şu yönetim beni bu hafta basketboldan soğuttu, bütün hevesim kaçtı dün akşamdan sonra, yazık yaa çok yazık, böyle yönetim olmaz olsun.

İçeride oynayacağımız, Pana, Maccabi, Kızılyıldız ve Barcelona maçlarını kazanmamız lazım. Dışarıda Alba yı da yener isek eğer şansımız olacaktır çıkmak için.

Bu arada bugün Real Madrid-Panathinaikos maçını izledim. Pana'da Giankovitz ve Mavrokefalidis yoktu ama yine de baya kötüydüler. Madrid uzunlardan Ayon ve Bourousis'ten hiç katkı alamadı ama buna rağmen 83 sayı attı, son periyot tamamen hazırlık maçı gibi geçti.

Panathinaikos'un kadro kalitesi hakikatten diğer senelere nazaran daha aşağıda. Üstelik Diamantidis de artık iyice ağırlaşmış durumda, bugün ilk defa bu kadar sinirli gördüm onu. İstediklerini yapamamanın öfkesi vardı adamda resmen.

Campazzo'nun , Diamantidis'i fırlatması olacak iş değil yani sinirlenmesi çok doğal. Hatta Dia yere düştükten sonra dikkatimi çeken nokta Slaughter'in hemen Dia'yı tutması oldu.Tutmasaydı kavga çıkabilirdi bu da bizim işimize gelirdi.

İcerde rakiplerden macabi ve panayi yenmemiz lazim. Deplasmanda da pana yenilmeyecek takim degil ama bizim takimda isler hicbir zaman yolunda gitmiyor. Ya sakatliklar ya para sikintisi...

Dışarıda Zalgiris ve Alba; içeride Pana, Kızılyıldız ve Maccabi'yi yensek 7 galibiyet ediyor. İkili averaj durumlarına göre 7 galibiyet bile bizi top 8'e atabilir. Pana maçları çok kritik.

Grup baya karışık. Şu an çok kötü gözüken kızılyıldız bile bana göre ilerde süpriz galibiyetler alacak. Dünkü mağlubiyet kötü oldu ama telafisi var. 7 galibiyet alıp ikili averajlari alan takım gruptan çıkar. Muhtemelen pana-gs arasında bu hesap olacak. O yüzden haftaya olan maç çok önemli. Pana bu sezon kötü. Belgraddaki gibi akıllı bir oyun GS galibiyete ulaştırabilir. Tabi takım içi dengeler de önemli. Huzurlu bir GS takımı panayı yener.

Gidip OAKA'da kazanabilirsek gruptan çıkmasak da içim pek burkulmaz.Bir sezonluk tatmin doğar benim için.Avrupa'nın en büyük deplasmanından söz ediyoruz.
PAO'nun OAKA performansının düştüğünü,bize karşı sallanabileceklerini hiç sanmıyorum.Görüntümüz iyi olur umarım,hesap kitap bölümünde değilim.

Efes gibi iyi savunma yapıyor denilen takım şu anda rezalet.
Cidden ilginç.
Pana da kazanmak çok zor.
Kaybetmek kolay kazanmak olay meselesi tam da bu maç için denilmiş işte.
Şu durumda kazanmak çok zor.

Bugün Maccabi yenilir mi sizce deplasmanda Zalgris'e? Bizim için iyi olabilir aslında. Ama sanmıyorum ben bırakmazlar maçı.

Efes'e gelirsek işlerini zora soktular, içeride dışarıda f.ülkeri yenmek zorundalar yoksa 4. olurlar gibi duruyor.

Nizhny kötü takım değil, çok iyi mücadele ediyorlar, yetenekli oyuncuları var. Fener maçında kalite-tecrübe farkından kaybettiler ama bu mücadeleleriyle birilerine problem çıkaracakları belliydi. Milano'yu da deplasmanda bozguna uğratmışlardı. Ayrıca Parakhouski'yi seneye muhtemelen Barça'da falan izleriz, yine süslemiş istatistik kağıdını.

Dün Navarro ve Oleson'suz Barca karşısında varlık gösteremedi Kızılyıldız ve bence büyük ihtimalle havlu attılar. TOP 16 biraz ağır geldi sanırım onlara.

Maccabi Zalgiris'i zor da olsa yendi ki bence iyi oldu. Zalgiris de Kızılyıldız da kopabildiği kadar kopsun yarıştan ki biz de sadece Pana ile mücadele edelim. Geçen sezon Kuban'la kapıştığımız gibi.

Gelecek hafta Pana ile oynuyoruz deplasmanda. İlla kazanmamız şart diye bir kaide yok ama diş göstermemiz, maçı başabaş götürmemiz çok önemli. Aynı Kızılyıldız maçında olduğu gibi tempoyu düşük tutmak ve ikili averajı tehlikeye atmamak gerekiyor. AJ Slaughter ve Diamantidis'i bezdirmek konusunda Carter, Sinan ve Pocius'a çok iş düşecek. Ataman'ın bu maçı gözüne kestirdiğine adım gibi eminim.

Pana kesinlikle kötü bir takım kimya olarak.Herkes atması gerektiği kadar attığı taktirde 70 sayıyı zor görürler. Slaughter filan tutulması kolay oyuncular. Diamantidis ise artık Yunan tanrısı kalibresinde değil yaşı itibariyle. Eğer OAKA'dan bir zafer çıkacaksa o sene bu sene yani. Bi daha böyle yakalayamayız. Tamam biz de ahım şahım değiliz ama hem onlar hem de biz iyiyken orada kazanma şansımız çok düşük. Fakat 2 takım da kötüyken orada kazanma şansımız biraz daha yüksek.

10 kişilik iyi bir rotasyonumuz var.
Yeter ki yönetim üzerine düşeni yapsın ve daha da sakatlıklar olmasın.
Eminim ki işte o zaman Ergin Hoca ve oyuncular üzerine düşeni yapacaklar ve bizi geçen sene ki gibi mutlu edecekler.