Euroleague Top 16 Grubumuz

İyi oldu Barcanın bi şekilde kazanması. Bırakın Barca ve Real , rakiplerinmize karşı extra mağlubiyet filan almasın. Bedavadan +1 maç yazılmasın direk rakiplerimizin hanesine. Öncelikle Alba'yı içerde yenmemiz lazım bi şekilde. Sonra önümüzü daha rahat görürüz.

Elbette, Panathinaikos bugün kazansaydı çok kötü olurdu bizim için.

Abdi İpekçi'de 12-13 bin kişinin oluşturacağı atmosferle hem Pana'yı hem de Barca'yı yenebileceğimizi düşünüyorum ben. O atmosferde Kızılyıldız'ı zaten harcarız içeride. Real Madrid maçı ise iyi savunma yaparsak kafa kafaya gidebilir.

Biz istikrarsız gidiyoruz ama rakiplerin de durumu iç açıcı değil özetle.

Kızılyıldız için tam anlamıyla ölüm kalım maçı olacak çünkü ilk iki maçlarını zaten kaybettiler evlerinde bize de kaybederlerse bana göre gruptan çıkabilme şansları kesin olarak kalmaz.
Seyircili oynanırsa çok çok zor maç bizim açımızdan oyunu deli gibi sertleştireceklerdir umarım tarafsız sahada oynarız.

Bence grupta şu an her şey isteğimize yakın ilerliyor. ( Alba'nın , Barca'yı yenmesi harici ) Ben Kızıl yıldız maçının da üstünü çizmiştim ama bu deplasmandan galibiyet çıkartabilirsek gruptan 3. olarak da çıkabiliriz. Nasıl atmosfer olacağını tahmin edebiliyoruz ama merak ettiğim konu takımdaki Sırp oyuncularımıza ve Ergin hocaya karşı olan tavırları nasıl olacak hep birlikte göreceğiz. Şu an her şey onların elinde. Gerilimi devam ettirmek istiyorlarsa olay çıkartacaklardır. Ama bu olaylar da aynı şekil İpekçi'ye yansıyacaktır. Hayırlısı olsun. :)

Dün Barça-Pana maçını izledim ve Pana top16 da öyle bir seviyesini yükseltti ki bu maçtan sonra bence 3.lük için en kuvvetli aday Pana'dır.Barça pek iyi gözükmedi Navarro'yu arıyorlar,ama bir kendilerini atarlar ilk 2 ye..Ben bu grupta ilk 4e girebileceğimizi düşünmüyorum,koç lige ağırlık verse daha iyi olur..

Pana nın oynadığı basketin seviyesi gerçekten çok yükseldi. Gruplar arası çok dengesizlik var.Yalnız top 16 mart ayına kadar süreceği için takımların form durumları arasında farklılıklar olacaktır. Bizim içerdeki maçları kazanmamız lazım. Dışarda da maç kazanmak gerek. Bu kızılyıldız deplasmanı olursa anlamıda büyük güzel bir galibiyet olur.

Demin Gökmen Özdemir'i dinledim, "Euroleague, Kızılyıldız maçını Belgrad'da seyircili bir şekilde oynatırsa ve Galatasaray'ın can güvenliği konusundaki kaygıları giderilmezse maça gidilmeyecek." dedi. Sırplardan sürekli ölüm tehditleri alan Ergin Ataman'sız bir şekilde oraya gitmek gibi bir ihtimalimiz de yokmuş.

Olur da bu maça çıkmazsak ne gibi bir yaptırımı olur, bilen var mı?

Bu Ergin Ataman'ın Sırbistan'a giriş yasağı mevzusuna akıl sır erdirebilmiş değilim. Eğer koçun bir suçu varsa cezasını zaten Euroleague yönetimi verir. Adamlar kafasına göre nasıl bu adam bizim ülkemize gelemez der? O zaman biz de ikinci maçta Marjanovic ve Marcus Williams'a yasak koyalım ülkeye gelemesinler. Koçumuz olmadan orada maça çıkmayı kabul edersek büyük fiyasko olur.

16 Ocak Cuma günü oynanacak olan Kızılyıldız maçı yaklaşırken, Ergin Ataman'ın Sırbistan'a gidip gidemeyeceği tartışılmaya başlandı. Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Galatasaraylı teknik adamın ülkeye girmesine izin verilmesi aksi halde Eurolig yönetiminin maçı başka bir ülkeye alma olasılığının olduğunu söyledi.
Diğer yandan gelen haberlere göre Sırbistan parlementosunun Ergin Ataman konusunda geri adım atmayacağı söyleniyor.
Eurolig yönetimin ise bu konuda ne karar alacağı merak konusu oldu.
Zira Ergin Ataman'ın takımının başında olamaması rakip lehine haksız bir rekabet oluşturacağı ve bu duruma Eurolig yönetimin müdahale etmesi gerektiği aksi taktirde Galatasaray'ın olası bir yenilgide haklarını uluslararası mahkemelerde arayacağı düşünülüyor.

Sirbistan parlamentosu geri adim atmiyorsa,nacizane tavsiyem Rusyadan, olmayan Turkiye parlamentosunun yarim saatlik basiretsizliginden kurtulup Marjanovic-Kalinic ve Kizilyildiz coachunu Turkiye sinirlarina almamasidir.

Bu maçın tarafsız sahada oynanması lazım, Sırplar işi terörize etmeye çalışacak belli ki.

Bizim de maça çıkmama gibi salakça düşünceleri dile getirme saçmalıklarından uzak durmamız lazım. Oraya gidip gerekirse soyunma odasına girersin ama Sırbistan'a her halükarda gidilmeli (eğer orda oynanırsa)

Ama dediğim gibi doğru olan bu maçın tarafsız sahaya alınması lazım eğer Ergin Ataman'a yasak çıktığı doğruysa. Türk hava yolları da ağırlığını koysun bir zahmet, ya olağanüstü önlemlerin alınmasını sağlasın ya da maçı başka ülkeye aldırsın.

Aslinda maca gidilip,uyanik olunup, oyuncularin biz bu maci aliriz psikolojisi ile maca baslamalari ve olasi bir sahaya seyircilerin girmesinde soyunma odasina girip bir daha sahaya cikmamak ve Kizilyildizi Avrupadan Men ettirecek duruma getirmemiz lazim olayi...

Maça çıkmama ihtimalinin konuşulmaması diye bir şey yok. Ben adamların keyfi öyle istiyor diye Baş Antrenörüm olmadan maça çıkmak zorunda değilim. Galatasaray Basketbol Takımının can güvenliği sağlanır ve Ergin Ataman ülkeye alınırsa o maç Sırbistan'da oynanır. Aksi takdirde koçumuz olmadan maçı oynamak istemiyoruz dersek, Euroleague yönetiminin bize olumsuz bir cevap vereceğini düşünmüyorum.

Kulüp artık masaya yumruğunu vurmalı. Her türlü plartforma konuyu taşımalı (geç bile kaldık). Ne demek hocanın ülkeye girişi yasak. Hangi zamanda yaşıyoruz. Sen bunu bir yunan, bir İspanyol, bir İsrail takımına yapta gör bak bir daha Avrupa arenasında maça çıkabiliyormusun? Artık bu çifte standart olayları kabak tadı vermeye başladı. Zaten herhangi bir dayanağa dayanmadan 3 maç sahamız kapatıldı,üstüne bir de bu saçmalık....