Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

bence bu transferde yönetim ve evreninkarşılıklı hataları var. işin aslını bilmiyoruz ama sadece yönetimi suçlamak çok yanlış. yönetimde Evren'de hatalı.

Hakyemez'den Evren açıklaması Medical Park Trabzobzonspor Basketbol takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Galatasaray Cafe Crown'dan transfer edilen Evren Büker ile ilgili yapılan spekülasyonlara son noktayı koydu.

Oyuncunun alacağı ücret ve primlerle ilgili çıkan haberle ilgili hurriyet.com.tr'ye konuşan Hakyemez, "Evren'in transferinden sonra alacağı ücretle ilgili bir çok şey yazıldı çizildi ancak hiçbiri doğruyu yansıtmıyor. Oyuncnun alacağı yıllık paranın içerisinde primlerde vardır" dedi.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Hakyemez'den Evren açıklaması Medical Park Trabzobzonspor Basketbol takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Galatasaray Cafe Crown'dan transfer edilen Evren Büker ile ilgili yapılan spekülasyonlara son noktayı koydu.

Oyuncunun alacağı ücret ve primlerle ilgili çıkan haberle ilgili hurriyet.com.tr'ye konuşan Hakyemez, "Evren'in transferinden sonra alacağı ücretle ilgili bir çok şey yazıldı çizildi ancak hiçbiri doğruyu yansıtmıyor. Oyuncnun alacağı yıllık paranın içerisinde primlerde vardır" dedi.

Merak ediyorum, oynanmamış bir sezon, oynanmaış maçlar ve bilinmeyen bir performans için nasıl bir prim hesaplaması yapabilmişler :)

Yapılan açıklama pek mantıklı gelmedi bana

Bir süredir foruma yazmıyordum, bu mesajı yazıp bir süre daha ara vermek istiyorum açıkçası.

Öncelikle ne kadar üzüntülü olduğumu belirtmek istiyorum, Galatasaray taraftarı adına üzülüyorum ama Galatasaray taraftarının da bunu sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum. Gerçeklerin hala görülmemiş olmasına dayanamıyorum. Hala insanların yönlendirilip boşuna hayallere sürüklenmiş olmasına, tepkisizliğe, tüm yapılanlara rağmen hayalperestlikle göz göre göre taraftarın kandırılmasına yüreğim el vermiyor.

Yakın zamanda göreceğiz ki büyük bir yönlendirme politikası izlenecek. Evren aforoz edilecek, yönetim 1-2 transfer ile göz boyayacak, insanlara vaatlerde bulunulacak, alkışlamaya davet edileceğiz ve inanacağız yine her zamanki gibi.

Evren'in sözleşmesi bitmiş, bizi ligde tutmuş, sonuna kadar mücadele etmiş ama gitti diye yerden yere vurulacak kısa sürede. Evren'e önemli hedefleri olan bir organizasyon sunulmamış, iyi bir takım hedefi verilmemiş unutulacak. Para için gitti denilecek. Kimse zihniyete karşı birşey demeyecek, yapılanlar yapılmayanlar yine unutulacak. Tepkisizlik diz boyu olacak. Yine üzülen biz olacağız. Sene sonunu görmek zor olmayacak.

Lütfen artık insanları pembe yalanlarla kandırmaya çalışmayın. Şu parayla şampiyon oluruz, şu gelir süper oluruz, biz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz demeyin. Gerçekleri göremeyen daha doğrusu görmesi engellenen bu sporu az takip edenlere bu kötülüğü yapmayın.

Büyük bir popülist yaklaşım var. Buna alet olmayalım artık. Futbolda yapılacak 2 transferle, yapılması zor olmayan branşlarda yapılan yıldız transferlerle hayal dünyasında tekrar yaşamaya başlamayın. Medical Park ve Seimone, Fowles transferleriyle ZK'yı, büyük transfer politikalarıyla futboldaki başarısızlığı, ligde son anda kalmayı başaran ve büyük bir mücadele sergileyen erkek takımımızla potansiyelimizin çok altında bırakıldığımızı bize unutturmalarına izin vermeyin artık.

Bugün Aziz Yıldırım kendisinden ne kadar nefret etsem de başarısını özetledi. 9 branşın 6'sında şampiyon olduk, 2'sinde final oynadık dedi. Bu hiç mi canınızı yakmadı da hala birilerini savunarak başarısızlığın üzerini örtüyorsunuz. Tepki verenlere iyi Galatasaraylı değil diyip sonuna kadar destek vererek Galasaray taraftarına en büyük kötülüğü sizin yaptığınızı niye görmemezlikten geliyorsunuz?

Sözlerimi isme hitaben yazmıyorum ama artık bu insanlar kendilerini bilirler diyelim ne diyeceğiz ki.

Hala seneye şöyle iddialıyız, şunu aldık süper olduk, şu parayla şampiyon olacağız diyen varsa ya yaptıkları kötülük için kendilerini Allah'a havale ediyorum ya da iyi uykular diliyorum.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Bir süredir foruma yazmıyordum, bu mesajı yazıp bir süre daha ara vermek istiyorum açıkçası.

Öncelikle ne kadar üzüntülü olduğumu belirtmek istiyorum, Galatasaray taraftarı adına üzülüyorum ama Galatasaray taraftarının da bunu sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum. Gerçeklerin hala görülmemiş olmasına dayanamıyorum. Hala insanların yönlendirilip boşuna hayallere sürüklenmiş olmasına, tepkisizliğe, tüm yapılanlara rağmen hayalperestlikle göz göre göre taraftarın kandırılmasına yüreğim el vermiyor.

Yakın zamanda göreceğiz ki büyük bir yönlendirme politikası izlenecek. Evren aforoz edilecek, yönetim 1-2 transfer ile göz boyayacak, insanlara vaatlerde bulunulacak, alkışlamaya davet edileceğiz ve inanacağız yine her zamanki gibi.

Evren'in sözleşmesi bitmiş, bizi ligde tutmuş, sonuna kadar mücadele etmiş ama gitti diye yerden yere vurulacak kısa sürede. Evren'e önemli hedefleri olan bir organizasyon sunulmamış, iyi bir takım hedefi verilmemiş unutulacak. Para için gitti denilecek. Kimse zihniyete karşı birşey demeyecek, yapılanlar yapılmayanlar yine unutulacak. Tepkisizlik diz boyu olacak. Yine üzülen biz olacağız. Sene sonunu görmek zor olmayacak.

Lütfen artık insanları pembe yalanlarla kandırmaya çalışmayın. Şu parayla şampiyon oluruz, şu gelir süper oluruz, biz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz demeyin. Gerçekleri göremeyen daha doğrusu görmesi engellenen bu sporu az takip edenlere bu kötülüğü yapmayın.

Büyük bir popülist yaklaşım var. Buna alet olmayalım artık. Futbolda yapılacak 2 transferle, yapılması zor olmayan branşlarda yapılan yıldız transferlerle hayal dünyasında tekrar yaşamaya başlamayın. Medical Park ve Seimone, Fowles transferleriyle ZK'yı, büyük transfer politikalarıyla futboldaki başarısızlığı, ligde son anda kalmayı başaran ve büyük bir mücadele sergileyen erkek takımımızla potansiyelimizin çok altında bırakıldığımızı bize unutturmalarına izin vermeyin artık.

Bugün Aziz Yıldırım kendisinden ne kadar nefret etsem de başarısını özetledi. 9 branşın 6'sında şampiyon olduk, 2'sinde final oynadık dedi. Bu hiç mi canınızı yakmadı da hala birilerini savunarak başarısızlığın üzerini örtüyorsunuz. Tepki verenlere iyi Galatasaraylı değil diyip sonuna kadar destek vererek Galasaray taraftarına en büyük kötülüğü sizin yaptığınızı niye görmemezlikten geliyorsunuz?

Sözlerimi isme hitaben yazmıyorum ama artık bu insanlar kendilerini bilirler diyelim ne diyeceğiz ki.

Hala seneye şöyle iddialıyız, şunu aldık süper olduk, şu parayla şampiyon olacağız diyen varsa ya yaptıkları kötülük için kendilerini Allah'a havale ediyorum ya da iyi uykular diliyorum.
Kerem Abi'nin bu yazısına imza atıyorum. Biz her sene sil baştan kadrolarla başarı koşuştururken adamlar her dalda bizi geçiyorlar. Hatta geçtiler bile. Sorun şu oyuncuyu almak bu oyuncuyu kaptırmak değil sorun kafalarda. Hala yönetimin uyutmalarına kanıyoruz. Artık uzun vadeli ve gerçek işler görmek istiyorum.

Eline sağlık Kerem.

Şu kulübe büyük coach ve büyük guard gelirken bile sahip çıkalım dendi, kupa avcısı, asist kraliçesi zart zurt. Gördük sonra avcıyla kraliçeyi. Büyük guard bir pozisyonda bile Birsel'e ve Esmeral'e geçilmeden duramadı savunmada, büyük hoca da amigoluk yapıyordu son maçta haydi ıslık diyerek. Evren gibi adamsa iyi kontrat aldı gitti diye nankör ilan edildi. Böyle taraftara da böyle basketbol şubesi yönetimi oluyor. Yazık.

Bir de şunu anlayalım. Büyük kulübüz, geçmişten bir basketbol gleneği var; ama basketbol şubesi hala bazı hesaplarda piyon. Büyük basketbbol takımı da değiliz mevcut halimizle. Evren gibi bir adam daha alınmıyor işte.

Sevgili Kerem Seçer'in yönetim ile ilgili söyledikleri doğru, ama eksik!
Ayrıca, yazının diğer bölümünde bu forumda veya başka platformlarda, taraftarı dağılmamaya, dik tutmaya çalışanlara söylüyorsa sözlerini buda son derece yanlış.
Galatasaray, taraftarına umutsuzluk aşılamak, salondan soğutmak, köşesine çekilmesini söylemek, çok büyük bir hatadır.
Bizlerin atar damarı basketboldur, şartlar ve koşullar ne olursa olsun, bu armanın peşinden gitmeye kendimizi adamışızdır.
Her türlü eleştri ve tepki verilmelidir, ama salondan uzaklaşmak ve bu yönde yenilgi edebiyatı yapmak doğru değildir.
Birkere yönetim büyük bir hayal kırıklığı, ben bu kadar kötü yöneteceklerini tahmin etmiyordum.
Eğer şube düzgün ve planlı yönetilseydi, bugün daha başarılı olurduk, malesef bu basireti gösterecek bir yönetimimiz yok.

Fakat yıllardır, istikrarlı bir şekilde takımına destek olan bizler varız, belkide bu klübün en büyük zenginliğiyiz.

Evren'in gitmesinin iç yüzünü öğrendikçe, yönetim kadar Evren'nin de hatalı olduğunu görüyoruz, ne olursa olsun önümüze bakmalıyız.

Şimdi şuna karar vermeliyiz, yeni sezon da olacakmıyız? olmayacakmıyız?
Salonda olmazsak ne olur?
Salonda olursak ne olur?
Salonda olmazsak, birgün basketbol takımımız bile olmayabilir!
Ama inatla, dirençle salonda olursak, takımın yalnız olmadığını, şubenin sahipsiz olmadığını gösterirsek, işte o zaman birşeyleri değiştirebiliriz.
Bu sezonki onur mücadelesinde en büyük pay bence taraftarındı, bu sezon en iyi desteği verme şerefine ulaştık, bunların hiç bir önemi yokmu?

Yıllardır kandırılıyoruz, diyerek çekip gidersek, herşeyi kaybederiz, gitmemeliyiz, inatla kalmalıyız daha kalabalık olmalıyız!

Galatasaray, bu sene bütçe küçülttü, ama tribünlerde sayımız 4 e katlandı, belki yeni sezonda dahada kalabalık olacağız, hatta bence kesinlikle daha kalabalık olacağız!

GALATASARAY'IN SPOR KLÜBÜ OLDUĞUNU FARKEDEMEYEN BİR YÖNETİM VAR EVET!
AMA BİZİM DE GÖREVİMİZ BU OYUNU BOZMAK!

İNADINA SALONDAYIZ!

Kerem Abi şu Evren hariç dediklerinin hepsine katılıyorum da Evren olayında onu suçlu bulanların yönetimin şakşakçısı gözüyle bakılmasını anlayamıyorum.

Bayan basket maçından sonra bir senedir içimde biriktirdiğim şeyleri yazmıştım, hatta beğenilip ayrı konu açılmıştı "Sezon Değerlendirmesi" başlığı altında.

Bunları söyleyen ben Evren şu transferde hatalıdır, görüşmeler sürerken, daha bitmeden, haber vermeden başka bir takıma imza ettiği için hatalıdır diyince ben yönetimi savunmuş mu oluyorum onu anlamadım.

Onun dışında zaten söylenecekleri söylemişsin. Milli Takım düzeyinde 2-3 Türk transferi yapılmadıktan sonra kimi getirirlerse getirsinler bu sefer o takıma inanıp maçlara gitmesin artık Galatasaray taraftarı.

Biz desteğimizi çekersek bir basketbol şubemiz bile olmaz demiş Eyüp Abi de ama şu durumda olacağına olmasın zaten.

Gazanfer, tüylerimi diken diken ettin, asla hiç bir cümlede bu şekilde olacaksa olmasın deme, senin için bu kadar basit olabilir ama bazılarımız için ölümle eş anlamlı birşey.

Her koşulda GS basketbol takımı olmalı, bizlerde yanında olmalıyız!

E.Nisan YILDIZ' Alıntı:
Gazanfer, tüylerimi diken diken ettin, asla hiç bir cümlede bu şekilde olacaksa olmasın deme, senin için bu kadar basit olabilir ama bazılarımız için ölümle eş anlamlı birşey.

Her koşulda GS basketbol takımı olmalı, bizlerde yanında olmalıyız!

her koşulda basket takımı olmalı AMA ADAM GİBİ OLMALI...
adam gibi yönetilmeli ,şube başınada ADAM getirilmeli kukla değil.

daha önce söyledim şimdi de söylüyorum vede savunuyorum

Şubeye özerklik verilmişti bi aralar onun gibi bir atılım yapılmadıktan sonra yönetim baskete ilgi göstermeyecek bu anlaşıldı.her seçimde basketten sorumlu yönetici atanmamalı belli bir takım başta olmalı yönetimden ayrı
ancak böyle ulaşırız başarıya

ben bunu istiyorum.........

Önce salonda olacaksın, hep daha kalabalık olmayı hedefleyeceksin, en önemli hamle budur bana göre.

Burda herkes basketbol aşığı, bundan şüphem yok, ama kandırılacaksınız, salona gitmeyin, boşuna gidiyoruz vs.... yazmak büyük bir hatadır.

Bizler yıllardır salona önce ARMA için gidiyoruz, bu ARMA birgün parkede olmazsa benim için ölümdür....

Başka sözüm yok...

Potansiyel basketbol seyircisi olan klüplerdeniz
onun için salondan ayrılmak olmaz
ama protesto olabilir ufak çapta derdimizi anlatmak adına

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Potansiyel basketbol seyircisi olan klüplerdeniz
onun için salondan ayrılmak olmaz
ama protesto olabilir ufak çapta derdimizi anlatmak adına
Kerem uA forum yöneticisi, Emre Sarp gsbasket yöneticisi, ayrıca başka arkadaşlarda var bu görüşte, bir organizasyon yapsınlar, görüşsünler çabalasınlar bizde arkalarında dizilelim.

Keremin yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum..Benim düşüncelerimin aynısını ifade etmiş.

Devrimler alttan yapılır ben geçen seneden beri aynı şeyi söylüyorum.Tepkisiz kaldıkça,herşeye rağmen desteklemeye devam ettikçe,verilene razı olmaya devam ettikçe,onlara Galatasarayı kötü yöneten yöneticilere istediklerini verdikçe onlar daha da küçülmeye devam edecekler demiştim.

Geçen sene herşeye rağmen Galatasaray taraftarı belki de ligin en çok destek veren taraftar grubuydu.Peki karşılığı ne bunun?
bütçeyi biraz daha azaltmak,biraz daha küçülmek,Cafe crown ile hala devam etmek,Hala net olarak şampiyonluk deklare edememek,hedefleyememek.

E.Nisan YILDIZ' Alıntı:
Önce salonda olacaksın, hep daha kalabalık olmayı hedefleyeceksin, en önemli hamle budur bana göre.

Burda herkes basketbol aşığı, bundan şüphem yok, ama kandırılacaksınız, salona gitmeyin, boşuna gidiyoruz vs.... yazmak büyük bir hatadır.

Bizler yıllardır salona önce ARMA için gidiyoruz, bu ARMA birgün parkede olmazsa benim için ölümdür....

Başka sözüm yok...

ligin en çok seyirci ortalamalı takımıyız daha ne olsun...gittikte (gideceğizde) ne oldu..

200 kişiye oynayan fenerin başkanı seyene final-four oynayacağız diyor ama 3000-4000 kişiye oynayan takımın başkanı adnan polattan ses yok,hadi başkanı geçtik şube yöneticisi kaç kere çıkıp birşey hakkında konuşmuş medya-taraftar bilgilendirmiş.dedehayır 100 kat iyiydi.

çık başkan yeni sezonun planını anlat -evren olayını anlat veya hedeflerinden bahset yada de ki taraftarımdan özür diliyorum sponsor bulamadım bütçemizdede sıkıntı var ,önümüzde ki yıl yukarıyı zorlayaca takım kuracağız de onada razıyım..yeter ki hedefimizi bilelim.

Kerem'in yazısında daha öncede bu başlık altında belirttiğim,belirttiğimiz bir nokta var bazı beyinler oraya iyice odaklanmalı...

Asıl olan Galatasaray'dır bizim için,yapılan bariz hataları birşeylerle örten ve bunuda iyi Galatasaray'lı olmakla bağdaştıran isimlere tutsak olmuş beyinler yanlış yoldadır,tıpkı bizi yönetenlerin yanlış yolda olduğu gibi...

Ahmet Dedehayı ı bile özledim.Düşünün artık Galatasaray basketbol şubesi ne durumda :( Seçimlere gelince mangalda kül bırakmayan adamlar şimdi nerede ?