Evren Büker

Yahu o yetersiz Evren iki sene önce nasıl oluyor da yetersiz olmuyordu? Eleştiri yapıyorsunuz da, argüman yanlış. Deseniz ki, Evren coachun sistemine uymaz, çalışmıyor, kafasında basketbol yok deyin konuşulur, tartışılır da. Bir yıl da nasıl yetersiz hale geldi adam anlamadım.

O 1 sene ile yaşayacak değiliz. Bu mantıkla Mustafa Sarp ve Barış da ilk geldiklerinde iyi oynuyordu herkes Barış'a savaşan adam daha genç süper, Mustafa Sarp'a hücuma da destek veriyor defansa da tam aradığımız adam diyordu. O zaman şimdi bunlara da yetersiz diyemeyiz. Evren bir sene daha kalırsa dalga konusu olacak Barış gibi Mustafa Sarp, Deniz Hakyemez gibi.

Ayrıca herkes sırayla nasıl iyi oynayan adama süper, harikaydın, yürekten oynuyorsun gibi iletiler atabiliyorsa sırayla da eleştirebilir. Birden çok eleştiri gelince insanların direkt kollamaya geçmesi anlamsız sonuçta benim Evren Bükerle alıp veremediğim yok kişisel anlamda.

Evren in bu kadar sıradan bir oyuncu olarak görülüp hemen gözden çıkarılmasını ben de kabullenemiyorum.Evren şu anda kendi pozisyonunda en iyi 4-5 Türk oyuncudan biridir.Top hakimiyetiyle, savunmasıyla, penetresiyle ve hatta bu sezon çok gerilemiş görünse de şutuyla komple bir oyuncudur.Evreni gönderirsek kendi elimizle kadromuzu zayıflatmış oluruz.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Evren in kasığında bir sakatlık vardı.Performansını değerlendirirken bunu da göz önünde tutun.Maçlarda her ne kadar sağlammış gibi oynuyor görünse de kasık sakatlıkları problemlidir.Belki oynamayı engelliycek kadar şiddetli ağrı olmaz ama bütün sezon boyunca idmanlarda maçlarda sürekli sıkıntı yaratır zihnen de yorar insanı.İstediği performansa ulaşmasını engeller.

Kusasım geliyor, bu nedir yahu. Ne yaptı Evren, seri katil mi oldu, hepimize ana avrat küfür mü etti, anlamıyorum bu kini. İnsanlar Shipp'i istemiyoruz diyince kıyametler koparılıyor, ironiler, dalgalar havada uçuşuyor. Konu Evren olunca benzer tavırlar bu sefer ters istikamette oluyor. Nedir ben anlamıyorum. Evren kalır ya da gider. Ama bu nedenler basketbol kaynaklı, mantıklı açıklamalar, izahlar ile belirtilir. İnsanların düşüncelerine sürekli ironiler, ne yaptılar ile cevap vererek değil. Evren'in Pana'ya 0/12 atmasından korkan adama sorarlar, bu Shipp ne ayak diye.

Evren'e bir şey olsa, trafik kazası geçirse, bayram edecek havada adamlar var sanki. Saha dışı olaylardan dolayı, saha içini göremeyecek derecede körleşmişler. Yerli kalitesinden bahsedip, bu ligin kalbur üstü yerlilerinden sayılan Evren'i peşine teneke takıp yollamaya çalışmak nedir yahu. Giderse gider, bir şey diyemeyiz, tercih meselesidir. Nasıl Ermal'de teşekkür ettiysek, Evren'e de aynısını yapar yollarız. Ama sıkıntı burada değil, takınılan tavırda. İnsanlara bıkkınlık veriyor, bu tavır.

Evren in bu kadar sıradan bir oyuncu olarak görülüp hemen gözden çıkarılmasını ben de kabullenemiyorum.Evren şu anda kendi pozisyonunda en iyi 4-5 Türk oyuncudan biridir.Top hakimiyetiyle, savunmasıyla, penetresiyle ve hatta bu sezon çok gerilemiş görünse de şutuyla komple bir oyuncudur.Evreni gönderirsek kendi elimizle kadromuzu zayıflatmış oluruz.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Evren in kasığında bir sakatlık vardı.Performansını değerlendirirken bunu da göz önünde tutun.Maçlarda her ne kadar sağlammış gibi oynuyor görünse de kasık sakatlıkları problemlidir.Belki oynamayı engelliycek kadar şiddetli ağrı olmaz ama bütün sezon boyunca idmanlarda maçlarda sürekli sıkıntı yaratır zihnen de yorar insanı.İstediği performansa ulaşmasını engeller.

Aynen bende katılıyorum...
Evren sakat sakat oynadı, bu girdiği turnikelerden belli...
1 sene öncesi smaçla bitirdiği pozisyonlarda final serisinde sıçrayamadı bile...
Evren bence Gordon kadar katkı sağlar, yeterki sağlığına kavuşsun...

Sanki Evren 1 yıl oynamış 3 yıldır yatıyor ha okadar saçma yorumlar okuyorum ki, komik gerçekten.

Adam bir yıl muhteşem oynadı bu yıl ise hem sistem değişimi hemde yersiz sakatlığından ötürü istediğimiz katkıyı veremedi. Aynı zamanda şutunu etkin kullanan biri olarak çizgi değişikliğinin Evren'i etkilediği inkar edilmez bir gerçek. Adam düzgün bir hazırlık dönemi geçiremediği için buna adapte olamadı.

Netice olarak hafizası ağ bağlamışlara hatırlatıyorum bu adam 1 yıl muhteşem oyndı bizi ligde tutan oyuncuların başında geldi bu yıl ise istediğimiz katkıyı veremedi çok geçerli sebeplerden ötürü. O yüzden eğri oturup doğru konuşmaya başlayın bir an önce.

Herkesin her düşünceyi benimseme hakkı var. Her oyuncunun gitmesini isteyebilir. Bunu da ajit-pro hakkı çerçevesinde belirtir ama bunu dayatmaya çalışması garip. Zaten bu saplantılı davranışları gösteren arkadaşlarında yaş ortalamasının 18 olması hayat deneyiminde öğrenme/sorgulama yetilerinin yanına farklı değerleri henüz katamamalarının göstergesi.

Evren'e gıcık kapmalarının temel nedeni TS'a gidişi. Tamam bunu biliyoruz. Bİzim de pek hoşumuza giden bir süreç değil. Ama bütün bu temel dayanaklarını güçlendirmek adına, "Evren kötü oyuncu" dedikleri an "saçmalamaya" başlıyorlar. Evren'i istememelerine dayanak bulmak için Evren'İn kötü oynamasına yönelik olarak dua bile ediyorlardır. Sorsan "aman o iyi oynasın ben lafımı yemeye hazırım" veya benzeri lafları etmekten de geri kalmazlar. Ama ben inanmıyorum o tarz düşündüklerine. Kendi dedikleri doğru çıksın diye mücadele etmek nasıl bir ruh halidir. "Taraf" olmanın içinde ayrı bir taraf yaratmanın çalışmaları nasıl mantıklı bir düzleme oturtulmaya çalışılır? Sevdikleri bir Galatasaray yokki ortada. Amaçları ilk ben söyledim ben demiştim veya benim dediğim oldu demenin hazzını yaşamak.

Bu konudan farklı olarak iki gündür GS taraftarına isyan ediyordum. Artık eski GS taraftarı kalmadı. Tribünlerde ve çevrede yeni tarz bir taraftar anlayışı oluştu. Gelen oyuncuya göre takım sevgisini belirleyen, Gelen hemen hemen her oyuncuyu kötülemeyi görev bilen (hangi transfer olsa yarısı hemen anında kötülemeye hazır) Oktay Hoca büyük coach ammaaa veya Fatih Hoca bizim Grande Terimimizdir amaaa diyip kendi isteklerini dayatmaya çalışan. Kendi istekleri olmayınca " bundan sonra maça gitmiyorum!!!" demeyi görev bilen insanlar türedi bu tribünlerde. Sosyal şartların yansıması tabii ki (konunun sosyolojik boyutuna girmeyeceğim). Tabi bizim zamanımızda oyuncuya kolay erişim sağlardık yüzyüze geldikmi samimi konuşmalar olurdu. Şimdi Twitterdan direk oyuncunun hesabına hakaret edebilme rahatlığı içerisinde bu nesil. Bu yüzden bu adamlara evren'i sevdiremezsin. Aslında kimseyi sevdiremezsin bu adamlara. Sorun şimdi bu adamlara GS'da kimi istiyorsunuz diye. Söyleyecekleri isimler kimsenin aklına gelmeyecek isimler olur. Çünkü o isimin gelmesi zordur veya hayatta getirilmez. Ki böylelikle eleştirmek için bahanesi olsun.

Şimdi çevrede bu tarz sapkın bir çok adam varken Gazanfer Onur Erdal gibi isimlere "katlanabiliyordum" En azından GS için mantıklı Gs sevgisi ile dolu istekleri de olduğu için. Ama daha önce de beyan ettiğim gibi durum patolojik bir hal aldı. Yani utanmasalar Calderon'u transfer ettik artık Evren gider diye bile yazabilirler Voleybol başlığına. Artık bazı konularda onlarla hem fikir olduğumda o konu hakkındaki düşüncelerimi tekrar gözden geçireceğim. Çünkü aynı tarafta değiliz bizler bunun farkına vardım...

Malum 2 şahıs var, oyuncumuz Evren Büker hakkında eleştiri yapmıyorlar, terbiyesizlik yapıyorlar resmen...

Mide bulandırıcı bir tavır..

Malum iki şahıs demişsiniz onlara bir destekde benden

Muslera geliyormuş Evren gidebilir artık , valla 1 Emre 2 Evren yok can evimizden vurdu Evren bizi ben yönetim Basketboldaki ivmeyi gördü yatırım yapacaklar derken geçen sene bu vakitlerde gsbasketi heyecanla açarken basketbolda Türkiye Şampiyonluğu ve Eurolig şampiyonluğu hayalleri kurarken gsbaskette Evren Trabzonda haberi ile yıkıldım yok olamaz dedim inanamadım çünkü benim gözümde 2009 un yıldızıydı takımımız adına oturup ağladım be , Evren o gün bitmiştir hocam artık bizim takımı iyi bir antreman oyuncusu olur Lakoyu seri formda tutsun yeter haa Evrene Müjde vereyim Trabzon basketi kapatmamış :)

Bu kısım sonu belli olmayan bir kısır döngü gibi. Winamp listemi loop yapıyorum bazen. Bitince baştan çalmaya başlıyor. Ama onda bile "listeyi karışık yürüt" diye bir bölüm var. Onu açınca karıştırarak çalıyor. Burda o da yok. Sürekli baştan belli bir sırayla yazılıyor aynı şeyler. İlgilenilmesi gereken bir durum.

Gazanfer'e, Erdal'a, Berkan'a ben dahil herkes kızgın tamamda bu konu ironilerle daha fazla uzamasa iyi olur.

Bugün nokta bir transfer yaptık ve 1 transfer daha yapacağımız gündemdeyken her zaman çok çalışacağını, elinden geleni ardına koymayacağını bildiğimiz bir oyuncuyu tartışmaya kalkmak bana cok anlamsız geliyor.

Ya herşeyden önce o da insan onunda duyguları var o gelip bu yazılanları okuduğunda mental olarak ne kadar etkilenir farkındamıyız. Hem iyi performans bekliyoruz hemde böyle adamın canına tak edercesine eleştiriyoruz.

Evren yine bu seviyesizce eleştirilere rağmen adam gibi çalışacaktır ve takımına yararlı olmaya gayret edecektir.

56 sayfa olmuş Evren başlığı..En fazla sayfası olan 3.konu olmuş,ayıptır arkadaşlar,kalırsa kalır giderse gider,bu kadar konuşulmasın artık Evren..

O kadar enerjiniz varsa,fazladan uzun uzun yazabilecek edebiyatınız da var madem gidin Hakan Üstünberk ve Oktay Mahmuti sayfalarında yazın..Burda bu kadar uzatılmaması gerekecek tartışmalarınızı birbirinizle kapışmalarınızı okumak yerine ordaki övgülerinizi okumayı tercih ederim..

Yerli piyasasında bu kadar kısa sıkıntısı olan bir ülkede, Evren ne olursa olsun bırakılmamalı. Bu takımda kalmalı, en kötü kiralanmalı.
Biz büyük bir takımız, hedeflerimiz her sene daha da büyüyor. Kadromuz alternatifli olmalı, Evren de bu takımda kalmalı. Daha yaşı da 25.
Şimdi bana Caner var demeyin, Caner 3 numaradır. 3 numaradaki kelepçemizdir.
Beşiktaş'ın da eli bu kadar zayıflamışken, piyasada o bölgede yerli kalmamışken, Evren'i verip ellerini güçlendirmeyelim.

Evren 1 sene kötü oynadı diye çok küçümsüyorsunuz yapmayın, etmeyin. Şu anda piyasadaki en kaliteli yerli 2 numaralar; 1 Ömer Onan, 2 Sinan Güler, 3 Evren Büker'dir.
Bu adamın potansiyelini hepimiz biliyoruz, kimse inkar edemez.

Gordon ve Lakovic transferlerinin ardından ya Shipp kiralık gidecektir yada Evren gidecektir. En azından birinin gitmesi kuvvetli ihtimal. Bakalım kime yol verilecek..

Yanlış hatırlamıyorsam bir önceki sene %50 ustu 3 luk yüzdesi vardı. Bu sene düştü diye ne bu evren den vazgeçme durumları. Sanki türk oyuncu piyasası kaynıyorda bir de Evren i bırakma gibi luksumuz var. Mahmudi koçumuz zaten kesinlikle bırakmaz. Shipp 6. yabancımız olur biter.

valla memleketteki sınırlı yerli ratosyon içinde evren gibi bir değeri kaybetmek saçmalık olur
tamam geçen sene bekleneni veremedi bende dahil bir çok insan hayal kırıklığına uğrattı ama bu hemen gönderelim demek için fazla

Yanlış hatırlamıyorsam bir önceki sene %50 ustu 3 luk yüzdesi vardı. Bu sene düştü diye ne bu evren den vazgeçme durumları. Sanki türk oyuncu piyasası kaynıyorda bir de Evren i bırakma gibi luksumuz var. Mahmudi koçumuz zaten kesinlikle bırakmaz. Shipp 6. yabancımız olur biter.

%41 3lük yüzdesi vardı.. Bu sezon ise %18,8