Evren Büker Röportajı
Değerli Gsbasket.org üyeleri sizler için Evren Büker'le bir röportaj gerçekleştirdim inşallah bu röportaj'dan keyif alırsınız.
-Basketbol'la tanışman nasıl oldu ?
Evren Büker:Basketbol'la tanışmam biraz enterasan, kısaca ben Futbol oynuyordum makospor'da ,abimde makospor Basketbol takımındaydı onun antremanlarınıda izlerdim zaman geçtikce kenarda topla oynamaya başladım ve sonra benim için zor olsada basketbola başladım.Çok sevdiğim Futbolu bırakarak ...
-Oyak Renault'ta oynarken her sene üzerine koyan bir basketbol'un vardı.Bunu neye bağlıyorsun,özel olarak çalışıyormuydun ?
Evren Büker:Evet.Oyak Renault'ta her geçen sene Basketbol'umu geliştirdim. Tabiki özel çalışmalarım oldu sonuçta ben 3 senelik bir anlaşma yaptım ve bu üç sene içerisinde her sene bir şeyleri Basketboluma eklemem gerektiğinin farkındaydım,bu doğrultuda haraket ettim kendi maç kasetlerimi izliyordum ve buradan neleri düzeltmem lazım,neleri daha iyi yapmalıyım,bunların üzerine gittim.Aynı zamanda benim pozisyonumda oynayan Basketbolcularıda izledim bir şeyler öğrenebilmek için, böylelikle 3 senelik zamanı en iyi şekilde değerlendirdim ...
-Ve bu yaz Galatasaray'a transferin gerçekleşti bu süreçte teklif aldığın başka takımlarda varmıydı?
Evren Büker:Teklif aldığım başka takımlar vardı ama tercihim Galatasaray oldu...
-Galatasaray'a gelmek,böyle bir camia'da bulunmak sana neler hissetirdi ?
Evren Büker:Galatasaray'da bulunmak gerçekten çok farklı bir duygu, bunu şahsen yaşayarak görüyorum.İnsanlar bizi her yerde destekliyor,Almanya'da hazırlık turnuvasına gittiğimizde salonun tamamına yakının Galatasaray taraftarıyla dolu olması beni çok etkiledi burada olmaktan çok mutluyum.
-Galatasaray Forması Altındaki hedeflerin nelerdir ?
Evren Büker:Öncelikli hedefim bu sene şutumu yüzdesel anlamda yukarılara çekmek ,Basketbol olarakta takımımın kazanması için her şeyi daha iyi yapmak, zaten böyle olursa benimde basketbolum gelişecektir.Kendi adıma bu sezon benim için belki diğer sezonlarımdan daha önemli ,çünkü burada Basketboluma bir iki şey daha katabilirsem gelecek adına kendimi umutlandırmış olurum hedefim Avrupa'da oynamak ama bunun öncesinde Galatasaray'da yapmam gereken çok iş var.
-İstanbul'a ve Galatasaray'a uyum sağladın mı ?
Evren Büker:İstanbul'ada,Galatasaray'ada uyum sağladım başlarda biraz zorlandım ama şimdi her şey yolunda.
-Takım içinde en iyi anlaştığın isim kim ?
Evren Büker:Takım arkadaşlarımın hepsi çok iyi karakterler,hepsiyle çok iyi anlaşıyorum.
-Oyun anlamında kendinde eksik bulduğun,geliştirmek istediğin yönlerin varmı ?
Evren Büker:Oyun anlamında tabiki eksikliklerim var Oyak Renault'da oynarken çok farklı bir roldeydim farklı bir sistem vardı.Bunları göz önüne aldığımda şimdi daha farklı bir rolüm var ve sistem farklı ,şuan için her şey yolunda , bazı şeyleri bir anda yapmak kolay değil gün geçtikçe daha ileriye gideceğinden eminim, daha fazla çalışarak eksiklerimi gidermeye çalısıyorum.
-Antrenman ve Maçlar dışında nelerle ilgilenirsin,hobilerin nelerdir ?
Evren Büker:Antrenman ve maçlar dışında yemeklerimi dışarıda yiyiyorum mecburen.Bazen sinema genelde evde film izleyerek geçiyor zaman ,internet ve geceleri yatmadan kitap okumayı seviyorum,seyahatlerimizdede kitap okumayı seviyorum.
-Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe Ülker derbisi öncesi taraftara bir mesaj'ın varmı ?
Evren Büker:Hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe maçına tüm Galatasaray'lıları bekliyoruz.Sonuç'ta bu bir derbi maçı bizlerde bunun farkındayız sizlere şunu söyleyebilirim kazanmak için herkez sahada son ana kadar savaşacaktır,bundan kimsenin şüphesi olmasın bizler inanıyoruz sizin desteğiniz bize güç verecektir hepinizi pazar günü Abdı İpekçı spor salonuna bekliyoruz.
Saygılar,sevgiler tüm Galatasaray'lılara
Sorularıma içtenlikle cevap verdiği için Evren Büker'e teşekkür ediyorum,inşallah Sarı Kırmızı'lı Formamız altında büyük başarılar yaşar.