Evren Büker

Re: Evren Büker Galatasaray'da

Alperen Kaplan' Alıntı:
Saadet gözünü seveyim Alican'ın stili ile Mehmet'in stilini nasıl benzettin?

Ben stilleri benziyor diye birşey dediğimi hatırlamıyorum :) Evet yine aynı fikirdeyim bence Alican'ın Mehmet'ten eksiği yok hatta fazlası var ;)
Sen niye taktın Mehmet Yağmur'a bu kadar :) Sevmiyorum beğenmiyorum takımımda da istemiyorum var mı ötesi ? :)

Alican ve Mehmet aynı mevkinin oyuncusu mu ikisini nasıl kıyaslıyorsun diyorum ne iş anlamadım yahu nedir bu?

İstemiyorum diyorsun da sebep söylemiyorsun şaşırıyorum sadece. On tane Can olacağına bir tane Mehmet olsaydı, Can'a düşman ettiniz neredeyse beni.

Mehmet Yağmur Tofaş'la anlaşmak üzereymiş.

Ayrıca kendisi ciddi bir Galatasaray'lı olduğunu söyledi.

evren büker galatasarayda başlığıyla çok alakalı mesajlar atılıyor.. arakadaşlar transfer dosyası kosunda istediğiniz ismi tartışın neyse evren ile kaç yıllık antlaşma imzalandı bilen biri var mı ???

Saadet Unal' Alıntı:
Valla Alperen ben de senin yüzünden Mehmet'e düşman oldum neredeyse...

Saadet bir kere bile bana cevap vermedin, bundan sonra da cevap verecek gibi durmuyorsun. Konuyu kapatalım çünkü ben ne kadar sorarsam sen o kadar geçiştireceksin.

Evrenle alakalı olaraksa sözleşmesi kaç senelik bilmiyorum.

Evren Büker Röportajı

Değerli Gsbasket.org üyeleri sizler için Evren Büker'le bir röportaj gerçekleştirdim inşallah bu röportaj'dan keyif alırsınız.

10.10.2009-evren_buker.jpg

-Basketbol'la tanışman nasıl oldu ?

Evren Büker:Basketbol'la tanışmam biraz enterasan, kısaca ben Futbol oynuyordum makospor'da ,abimde makospor Basketbol takımındaydı onun antremanlarınıda izlerdim zaman geçtikce kenarda topla oynamaya başladım ve sonra benim için zor olsada basketbola başladım.Çok sevdiğim Futbolu bırakarak ...

-Oyak Renault'ta oynarken her sene üzerine koyan bir basketbol'un vardı.Bunu neye bağlıyorsun,özel olarak çalışıyormuydun ?

Evren Büker:Evet.Oyak Renault'ta her geçen sene Basketbol'umu geliştirdim. Tabiki özel çalışmalarım oldu sonuçta ben 3 senelik bir anlaşma yaptım ve bu üç sene içerisinde her sene bir şeyleri Basketboluma eklemem gerektiğinin farkındaydım,bu doğrultuda haraket ettim kendi maç kasetlerimi izliyordum ve buradan neleri düzeltmem lazım,neleri daha iyi yapmalıyım,bunların üzerine gittim.Aynı zamanda benim pozisyonumda oynayan Basketbolcularıda izledim bir şeyler öğrenebilmek için, böylelikle 3 senelik zamanı en iyi şekilde değerlendirdim ...

-Ve bu yaz Galatasaray'a transferin gerçekleşti bu süreçte teklif aldığın başka takımlarda varmıydı?

Evren Büker:Teklif aldığım başka takımlar vardı ama tercihim Galatasaray oldu...

-Galatasaray'a gelmek,böyle bir camia'da bulunmak sana neler hissetirdi ?

Evren Büker:Galatasaray'da bulunmak gerçekten çok farklı bir duygu, bunu şahsen yaşayarak görüyorum.İnsanlar bizi her yerde destekliyor,Almanya'da hazırlık turnuvasına gittiğimizde salonun tamamına yakının Galatasaray taraftarıyla dolu olması beni çok etkiledi burada olmaktan çok mutluyum.

-Galatasaray Forması Altındaki hedeflerin nelerdir ?

Evren Büker:Öncelikli hedefim bu sene şutumu yüzdesel anlamda yukarılara çekmek ,Basketbol olarakta takımımın kazanması için her şeyi daha iyi yapmak, zaten böyle olursa benimde basketbolum gelişecektir.Kendi adıma bu sezon benim için belki diğer sezonlarımdan daha önemli ,çünkü burada Basketboluma bir iki şey daha katabilirsem gelecek adına kendimi umutlandırmış olurum hedefim Avrupa'da oynamak ama bunun öncesinde Galatasaray'da yapmam gereken çok iş var.

-İstanbul'a ve Galatasaray'a uyum sağladın mı ?

Evren Büker:İstanbul'ada,Galatasaray'ada uyum sağladım başlarda biraz zorlandım ama şimdi her şey yolunda.

-Takım içinde en iyi anlaştığın isim kim ?

Evren Büker:Takım arkadaşlarımın hepsi çok iyi karakterler,hepsiyle çok iyi anlaşıyorum.

-Oyun anlamında kendinde eksik bulduğun,geliştirmek istediğin yönlerin varmı ?

Evren Büker:Oyun anlamında tabiki eksikliklerim var Oyak Renault'da oynarken çok farklı bir roldeydim farklı bir sistem vardı.Bunları göz önüne aldığımda şimdi daha farklı bir rolüm var ve sistem farklı ,şuan için her şey yolunda , bazı şeyleri bir anda yapmak kolay değil gün geçtikçe daha ileriye gideceğinden eminim, daha fazla çalışarak eksiklerimi gidermeye çalısıyorum.

-Antrenman ve Maçlar dışında nelerle ilgilenirsin,hobilerin nelerdir ?

Evren Büker:Antrenman ve maçlar dışında yemeklerimi dışarıda yiyiyorum mecburen.Bazen sinema genelde evde film izleyerek geçiyor zaman ,internet ve geceleri yatmadan kitap okumayı seviyorum,seyahatlerimizdede kitap okumayı seviyorum.

-Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe Ülker derbisi öncesi taraftara bir mesaj'ın varmı ?

Evren Büker:Hafta sonu oynayacağımız Fenerbahçe maçına tüm Galatasaray'lıları bekliyoruz.Sonuç'ta bu bir derbi maçı bizlerde bunun farkındayız sizlere şunu söyleyebilirim kazanmak için herkez sahada son ana kadar savaşacaktır,bundan kimsenin şüphesi olmasın bizler inanıyoruz sizin desteğiniz bize güç verecektir hepinizi pazar günü Abdı İpekçı spor salonuna bekliyoruz.

Saygılar,sevgiler tüm Galatasaray'lılara

Sorularıma içtenlikle cevap verdiği için Evren Büker'e teşekkür ediyorum,inşallah Sarı Kırmızı'lı Formamız altında büyük başarılar yaşar.

Re: Evren Büker Röportajı

evren formanın hakkını veren en iyi turk oyuncumuz suana kadar helal sana EVREN...

Re: 16 # Evren Büker

Gökçe'nin ana sayfada "Altın Eller" başlıklı bir yazısı var,çok güzel gerçekten.

Uzun süredir Türk basketbolu bu tarz bir kısa oyuncu yetiştirmemişti.

Aliağa maçında 17 sayı 12 ribaund 8 asist 2 top çalmayla oynadı Evren.

Seneye yabancılarımız kalsın diyoruz ama önce Evren kalmalı bu takımda.

Yürüyedur...

Belkide uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar faydalı bir türk oyuncumuz oldu.Evren`i mutlaka birkaç yıl elimizde tutmalıyız.

Belkide ilk defa :) derken bu sene için yazdığını düşünmek istiyorum bu takımdan türk olarak söyle çok geriye gitmeden baktığımızda bir orhun ene bir kerem tunceri bir tufan ersoz (sakatlanmadan önce milli takıma secilecek performansı hem savunma hem de hucumda ) geçti.

Uğur Demirel' Alıntı:
Belkide ilk defa :) derken bu sene için yazdığını düşünmek istiyorum bu takımdan türk olarak söyle çok geriye gitmeden baktığımızda bir orhun ene bir kerem tunceri bir tufan ersoz (sakatlanmadan önce milli takıma secilecek performansı hem savunma hem de hucumda ) geçti.

2-3 sene içinde demek istedim

evrenin performansı artarak devam ediyor şampiyona kadrosunada seçilecektir muhtemelen bana göre oradada iyi bir şekilde oynarsa eğer seneye kadromuzda göremeyebiliriz malesef kendisini...

Evren'e sene başında bu forumda malesef çok acımasız eleştiriler gelmişti...
Geçen senenin pozisyonundaki en iyi oyuncusuydu oysa...
Sadece yeni bir takıma ve sisteme alışması lazımdı, artık alıştı...
Ayrıca sayı atmazken bile savunması her maç üst düzeydi...
Hala iki numaraya Fitch'i isteyen var mı ??

Emrah Bakın' Alıntı:
Evren'e sene başında bu forumda malesef çok acımasız eleştiriler gelmişti...
Geçen senenin pozisyonundaki en iyi oyuncusuydu oysa...
Sadece yeni bir takıma ve sisteme alışması lazımdı, artık alıştı...
Ayrıca sayı atmazken bile savunması her maç üst düzeydi...
Hala iki numaraya Fitch'i isteyen var mı ??

2 numaraya attığını sokan birini almak hem evren'i rahatlatır hem de içeriyi domine etmemizi sağlar. Evrenin 1 numaraya soyunması hem 2010 da milli takım kadrosunda yer alma ihtimalini güçlendirir hem de türk basketbolu için yararlı bir yatırımdır. Ama bunlardan evren'in gelişim gösterdiği sonucu çıkmasın. sonuçta milli takım aday kadrosunda yer almış bir basketçiydi bize geldiğinde.

sisteme alışması durumuna gelirsek de, çok ironik olacak ama okan cevik zamanında sistem olmadığından, alışacak bir şeyi de yoktu evren'in şimdi ise bir sistem görmeye başladılar ve sürelerini arttırınca da kendine güveni geldi..