Re: Evren Büker Galatasaray'da
Sanırım Evren'i en çok izleyenlerden biri de benim, malum tuttuğum takımın oyuncusuydu (bkz:Oyak Renault)
Alperen kardeşimin analizlerine genel olarak katılmakla birlikte potaya bakmıyor eleştirisini çok doğru bulmuyorum, Türkiye'nin bana göre üst düzey coach'larından biri olan Y.Platin Hocamız genelde hucum setlerini PG üzerinden çiziyor, çünkü dominant bir Alex Gordon, iki ucu keskin bıçak olsa da, bizim gibi orta sıra takımları için genelde (neredeyse herzaman) birinci opsiyon oluyor. Onun dışında az şut attığını sanmıyorum.
Benzetme yapacak olursam, oyun stilleri olmasa da, topun elinde geçtiği süreler itibariyle, A.Gordon - E.Büker ikilisi, P.Naumoski - U.Sarıca ikilisine benziyor bence. O yüzden Evren'in eline top, hucumda genelde doğru pozisyonda gelmiyor, ancak açık sahada off-guard özelliğinin yanında point guard özelliği de mevcut, infaza yönelik drive'ları, doğru pozisyonda doğru pası vermesi, ve rebound sezgisi gayet iyi, ligin en iyi all around oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum.
Galatasaray'a hayırlı olsun,
Renault Tribünleri (ben yani
)onu çok özleyeceğim.
Bu arada beğenmediğiniz Erdem'i bize verinde, oyuncu nasıl oynatılıyormuş Yücel hoca'dan izleyin.