Ezel

"Bir batakhaneye gitmiştim kumar oynanıyordu. Beğendim, "burası benim olacak" dedim, "olmaz" dediler. Oldu... Sonra yine kumar vardı; barbut. Delikanlılar vardı, birden bir arbede çıktı, silahlar patladı, gençlerden birisi yaralandı. Hastaneye götüremezdim aldım eve götürdüm, yarasını onardım. İnce, temiz yüzlü bir çocuk. "Adın ne" dedim, "Kenan" dedi. "Ben burada kalacağım" dedi. Kalamazsın dedim kaldı... "

Ancak önceki gece Ezel?in yeni bölümünde ise Ramiz Dayı ile Kenan Birkan?ın tanışması çok farklı oldu. Haydarpaşa garında trenden inen Ramiz Dayı, iki kişinin öldürmek istediği bir delikanlının hayatını kurtardı. O delikanlı daha sonra garın dışına kadar takip ettiği Ramiz?e "Dur yahu daha tanışmadık bile, benim adım Kenan" dedi. Ramiz de "Ben de Ramiz, Ramiz Karaeski" diyerek kendini tanıttı ve gardan birlikte ayrıldılar...


Şu dizi de Ramis'in her dediğine inansaydık :D
 
Kıvanç Tatlıtuğ hakkında ufak bir bilgi vereyim.

Osman Sınav aylar öncesinde Kıvanç'ı yanına çağırmış ve film teklifinde bulunmuş, filmde de psikopat bir adamı canlandıracakmış. Bundan bir ya da bir buçuk ay önce Kıvanç'ı deneme çekimlerine çağırmış, denemiş ve beğenmemiş. Sanırım deneme çekimleri bir kaç kez gerçekleşmiş, Osman Sınav'dan geçer not alamamış.

Bir süre boş kaldıktan sonra sanırım Osman Sınav, Kenan'a söylemiş. Kenan'da ilk önce Ezel için düşünmüş, daha sonra yapımcılarla falan görüşünce Kıvanç'ın kadroya girmesi kesinleşmiş. Tabii kendisi de bu psikopat rolü için çok çalışmış ama şu anda istenilen düzeyde değilmiş. Eğer kendisini geliştirirse 2011 yılında Osman Sınav ile birlikte sükse yapması beklenen bir filmde oynayacakmış.

Şamil'e hediyem olsun.. :)

Bu arada bu haber sözlükte ya da başka bir yerlerde yok, yani deneme çekimleri ve bu diziye girme meselesi. 3 gün önce bizzat Osman Sınav'ın tanıdığından duydum, ona göre kıymetini bilin.. :p
 
Haluk Bilginer iyi rolünde ne eksiğini gördün Sercan. Haluk Bilginer Selçuk Yöntem den kat kat iyidir Şener Şen desen tamam diyeceğimde :)
Sercan Karabıçak' Alıntı:
Haluk Bilginer'in yerine Selçuk Yöntem girseydi Ezel'e sanki daha iyi olurdu gibi geliyor bana. ;)
 
Dizi sonunda psikopata bağlattıracak hepimizi.

Bu nasıl bir senaryo? Bu nasıl bir kurgu? Ve en önemlisi bu nasıl bir Türk dizisi..!? Son sahnede resmen duygusallaştık, artık ne yazsam anlatamam bu diziyi. :) Bu arada Ufuk Bayraktar'da mükemmel oynuyor, gerçekten harika seçim olmuş.

Dayı'nın ve Ezel'in şu anda hiç bir şeyi yok ama sezon finalinde tekrardan kumar masasında Ezel'in "Nerede Kalmıştık!" sözünü hatırlayalım, kaybettikleri herşeyi tekrardan geri alacak bu ikili. Ayrıca dayı burada mı sakat kalacak diye de düşündürtüyor, belki de ileride yine farklı bir şey olacak çünkü göğüs bölümünden yara alan bir insan sakat kalır mı? Tıp falan okumadım ama bana o şekilde sakat kalmaz gibi geliyor, tabii senaristler muhakkak bunu da araştırmışlardır. Haftaya göreceğiz..

Bir de bu dizide ki flashbackler de mükemmel, sırf o şekilde bile yeni dizi yapılır. İnsan izlemekten sıklmıyor.. :)

Tefo'nun durumu da harbiden çok kötüydü, abi insanın sevdiği öyle kanlar içinde yatarken, çaresizce öylece bakmakta çok kötüdür. Tefo bunu çok güzel yansıttı, sevdiğin senin elinden yaralı ve yerde yatıyor ancak sen ona hiç bir şey yapamıyorsun. Harbiden kötü bir durum..

Yahu yine kısa yazacağım dedim ama uzattım, zaten benden başka da böyle uzun uzun analiz yapmıyor. Bir tek ben. =) Neyse diziden bir replikle bitirelim..

"Başladığı yerde biterse herşey yeğen.. Bittiği yerde yeniden başlar."
 
Ezel, seyrettiğim iki diziden biri. Ancak, geçen sezonki tadı aldığımı söylemem zor.

Ezel'in kerpeten Ali, Cengiz, Eyşan'dan alacağı intikama ilişkin bölümler daha ilgi çekiciydi sanki. Ama, takip etmeye devam edeceğim tabii.
 
Dün ki bölüm çok güzeldi. Sekiz´in ölümü trajedik oldu. Keşke birkaç bölüm daha izleyebilseydik ama erken ayrıldı diziden malasef. :)
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Bu saatten sonra dizi daha keyifli olmaz malesef, Kıvanç Tatlıtuğ ciddi renk katmıştı ölmese iyiydi.

Hoff gel de bir daha Ezel izle şimdii :p
Böyle mi olacaktı 8'in ölümü , kalbimizde yaşayacak ! :p
 
Süper bağladılar tekrar sonunu.
Çok güzel oyunculuk dolu bir bölümdü. Kıvanç, Kenan derken Haluk ustayı kaçırmayalım lütfen.
 

Üst