BABA SOLAK'IN OĞUL ÖZLEMİ
Kayseri'nin Germir beldesinde taş ustalığı yaparak geçimini sağlayan Osman Solak'ın 2.13'lük oğlu Fatih Solak Meysuspor'da başlayan, daha sonra İstanbul'da basketbolun devlerinde forma giydi. Solak kariyerine yeni başarılar eklemeyi sürdüryor. Genç oyuncu Japonya'da devam eden Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımı'yla birlikte 4 maçta 4 galibiyete imza attı.
Ay-yıldızlı formayla rakiplerine pota altında kök söktüren Kayserili Fatih Solak, basketbola önce Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün yaz spor okullarında sonra, o tarihlerde Türkiye Deplasmanlı Büyük Erkekler ligindeki Meysuspor'da başladı. 17 yaşına geldiğinde, boyunun o günlerde 1.90'a kadar uzaması üzerine Ülkerspor'lu yöneticilerin dikkatini çeken Fatih Solak, Kayseri'den koparılarak İstanbul'a götürüldü. Kayseri'de "Germirli Osman Usta" olarak tanınan çeşme, yapı işleri ve mezar ve mezartaşı yapan taş ustası 56 yaşındaki Osman Solak ile anne Ayşe, 29 yaşındaki ağabey Faik, evin küçük ama boyu 2.13'e dayanan oğlu Fatih'i özlemini çektiği Kayseri'nin meşhur ev yemekleri mantı, pastırma sucuk, su böreği, katmer ve yağlamayla beslemek için, buradan kargoya yemek üstüne yemek göndermiş. Hatta, Japonya'dan ailesine telefon açan Fatih Solak" Maçlar bitsin oraya geleceğim. Bana şimdiden mantı hazırlayın" diye haber salmış.
BABA, OĞLUNUN MAÇINI İZLERKEN İŞ YAPMIYOR
Kayseri'de Hacılar yolu üzerindeki taş atölyesinde çalışan 56 yaşındaki Osman Solak, oğlunun küçükken çay ocağında çay dağıttığı iddialarına katılmıyor. Osman Solak "Oğlum Fatih, basketbol antrenörü Mahmut Aksoy'un yanında kafede çalıştı ama çaycılık yapmadı. Boyunun uzunluğu nedeniyle basketbol yöneticileri onu keşfedip, spor yaptırdı. Fatih'in çalışacak zamanı olmadı" diyor.
Japonya'daki maçları izlerken, işi bırakıp televizyon başına geçen baba Osman Solak "Oğlumla ve takım arkadaşlarıyla gurur duyuyorum. Böyle bir onur gerçekten göz kamaştırıyor. Oğlumu ve arkadaşlarını kutluyor, bu başarıların Türk milletine armağan olduğunu düşünüyorum" diye konuşuyor Ailede en uzun boylunun 1.90 ile kendisi olduğunu söyleyen baba Osman Solak," Fatih'in sanıyorum artık boyu uzamaz. 2.13'de kaldı. Bundan fazla boy uzaması da ona sorun olur. Oğlum çok iyi bir insandır. Uysal, sevecen, esprilidir. Spor adına 9 yıldır gurbette. Onu çok özlüyoruz" diyor.