Fatih Terim

Aysal - Terim olayını son 1 ay üzerinden okumaya çalışanlar yanlış yapıyor. Olay seçim sürecinde Terim'e yakın yönetim kurulu üyelerini tasfiye ederek başladı.

Ama bu yanlış okuyanlar Aysal'ın bitiş sürecini doğru okuyacak. Çünkü gidiş Terim'in gidişiyle başladı.

Şimdi Florya'nın kapısına yazın isterseniz "eleman" aranıyor diye.
 
Yahu geçen sezon ortası Sneijder polemiği sırasında milli takım için kulise başladı.

Kaka'yı isterim dedi Kaka yine sakat. Senden yıllık 10 milyon avro istedi Milan'dan 4 milyon avro alacak.


Bu sezon Göksel Gümüşdağ'ı Florya'da ağırlayıp bir de "teknik direktörü olan yere gitmem" diye abuk sabuk bir şey söyledi. Bu Abdullah Avcı'yı gönderin gelirim demek. Hem de bunlar olurken TFF Abdullah Avcı'nın arkasındayız diye bildiri yayımladı.

Terim geldiğinde 96 yılındaki Terim'di lakin ilk şampiyonluk sonrası 2000 yılındaki Terim oldu.

Geçen sezon futbol oynamadık.
 
Fatih hocayı eleştien arkadaşlar, sizce transfer döneminde neden zamanında ve gerekli transferleri yapmadık. Fatih Terim istemedi de ondan mı? Ya diyorum hiç bu kadar rahat olmamıştık. Beşiktaş cas davalarıyla uğraşırken bile Gökhan Töre yi Kerim frei alabiliyorken biz niye kimseyi alamadık diyordum... Şimdi anladım... Verdiğin emekler için sonsuz teşekürler hocam...
 
Fatih hocayı eleştien arkadaşlar, sizce transfer döneminde neden zamanında ve gerekli transferleri yapmadık. Fatih Terim istemedi de ondan mı? Ya diyorum hiç bu kadar rahat olmamıştık. Beşiktaş cas davalarıyla uğraşırken bile Gökhan Töre yi Kerim frei alabiliyorken biz niye kimseyi alamadık diyordum... Şimdi anladım... Verdiğin emekler için sonsuz teşekürler hocam...


Kerim Frei için Galatasaray'a 5 milyon avro bonservis çeken Fulham onu bjk'ye 3 milyona verdi.

Gökhan Töre'nin tırtlığı üst düzey maçlarda ortaya çıkıyor. Bizim maçta ne yaptı?
 
Murat ben Gökhan Töre ve Kerim Frey i niye biz almadık diye sormadım ki. Fatih hoca istiyorsa; 40000 kombine satmış, şampiyonlar liginde oynayacak Galatasaray parayı verip alacak imkanlarda. Ya hoca istemedi , yada yönetim almadı... Ben anlam veremiyordum. Şimdi anladım...
 
24 saat olmamışken başka hoca düşünebiliyor musunuz gerçekten? Her şeyi geçtim gönderiliş şekline bile bir şey söylemeyecek misiniz? Başarı bu kadar mı eleştirmez yapıyor yönetimi?

Galatasaray Ali Sami Yen'dir,Galatasaray Metin Oktay'dır,Galatasaray Gheorghe Hagi'dir,Galatasaray Fatih Terim'dir...
 
Sakin kalmak istiyorum yorumlara ama vefa bir semt adından ibaret değil beyler.Lafın gittiği yeri ölçmek lazım Terim yalnızca bir hoca değil,divan üyesi ,sembol bir isim aynı zamanda bu kulübe en büyük başarıları yaşatmış bir galatasaraylı.Yok kapmızdan geçmesin yok iyi oldu yakışmıyor.
 
Sakin kalmak istiyorum yorumlara ama vefa bir semt adından ibaret değil beyler.Lafın gittiği yeri ölçmek lazım Terim yalnızca bir hoca değil,divan üyesi ,sembol bir isim aynı zamanda bu kulübe en büyük başarıları yaşatmış bir galatasaraylı.Yok kapmızdan geçmesin yok iyi oldu yakışmıyor.

Abi 8 ay önceden milli takım için kulis yapmaya başlamış, federasyondan hem de Göksel Gümüşdağ ile florya'da buluşmuş "hocası olan yere gitmem" demiş. Bu ne demek kesin Avcı'nın biletini gelirim.

Çok istediği Kaka yine sakat. Vefa diyorsun da bu adamın bu kulübe vefa borcu yok mu? Uefa kupasından sonra yaptıkları Fiorentina'yla bir sezon önceden anlaşması bunlar vefasızlık değil mi?

Cheoudju'yu alıyorlar listede var sonra oynatmıyor. Neden ilk sıradakini değilde onu almışlar diye trip atıyor. Geçen sezon Galatasaray'a pahalıya patlayan hatalar yapan Danny'i ısrarla oynatıyor. Amrabat'a dünya para verdirtiyor.
 
Tartışılan kararın alınması aşamasına kadar geçen sürede her iki tarafın da hataları oldu. Kimine göre ağır kusurlu Terim´dir, kimine göre Aysal ama yaşanan süreçte ne Aysal ne de Terim bir şey kaybetmedi. Ego savaşının kaybedeni Galatasaray olduktan sonra kazananın kim olduğu umurumda değil.

Aysal´ın Terim ile ayrılık kararı almasına saygı duyarım ama gönderilme biçiminin hoş olmadığı da kesin. En azından kararı başkalarından duymamalıydı İmparator. Ve her şey saygı çerçevesinde olmalıydı, ilk olarak Mahmuti´de uygulamaya koyulan Terim´le devam ettirilen karalama kampanyası hiç ama hiç hoş değil.


...Bir de burası ne yazık ki lisenin çiftliği...

Lisemizle gurur duyuyoruz tabii ki. Yalnız, lisede hakim olan "küçük olsun bizim olsun" anlayışından en çok zarar gören şubelerden biri basketboldur hepimizin kabul edeceği gibi. Dolayısıyla bu zihniyetten hoşnut olmamız mümkün değil. Birkaç kişide bakış açısı farklı olunca "lisenin arka bahçesi yaftası" vurmak hoş olmamış.
 
Liseli değilim burada lise mezunları zaten bunu bilirler.

Benim umudum vardı ta ki 3 hafta önce öğrendiklerime kadar.

Neden umudum vardı çünkü Terim istikrar demişti. Ben de bu sefer farklı olacak en az 5 yıl kalacak diyordum lakin olmadı. Yapılacak olan bu saatten sonra basit.

1- Doğru bir arama tarama ekibi kurulup Türkiye ve Türk dünyasından alt yapıya oyuncu alınacak.
(Türk cumhuriyetlerinden gelecek oyuncular Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayılıyor ve yabancı kontenjanını etkilemiyor.)
2- Derwall gibi bir adam bulunacak alt yapı için.
3- Bu sezondan vazgeçip gelecek düşünülüyorsa Alman ekolünden biriyle anlaşılacak.
4- Bu sezonda isteniyorsa kariyerli biri ve sadece alt yapıyla ilgilenecek başka biri lalınacak. Bu iki kişinin oyun mantalitesi aynı olacak.
 
Gözü yaşlı hocamızın direndiğini gören varmı ? Tek kaybedeni var bu oyunun o da '' Taraftar''. Biri gider, başka hocayı getirir iki günde , diğeri de yarın tüpçü ile mesaiye başlar....
 
Her olay sonrası suçu liseye atan kendini aşşağı tabaka gören bir zümre var,bu olayda lisenin ne suçu var.Bırakın bu lise kompleskini her zaman bu ezikliği yaşamayın.Her iki tarafta büyük hata yaptı ceremesi Galatasaray taraftarı çekecek olay bu.YOK KÜÇÜK OLSUN BİZİM OLSUN gibi yalanlarla kendinizi kandırmayın!!! kişisel kıskançlıklarınızı ve nefretinizi kendinize saklayın öyle yazın.

İcra kurulu başkanı liselimi,sarıgül liselimi,köksa liselimi nas,liselimi ? daha yazarım liselileride yazarım.


NOT:Mahmuti olayında başkan sonuna kadar haklı elma ile armutu bir tutmayın.
 
Yalnız Mithat Abi seni ilk defa bir konuda bu kadar nötr gördüm.

Doğru-yanlış konusunda bir şey demiyorsun.

Olaya çok hakim değilim,sebeblerini net olarak öğrenmeye çalışıyorum,eğer başkanlık makamına yapılan hakaret doğruysa bunu tam bilmiyorum varsayım olarak,cevabım yönetim ve başkan doğru yapmış.Aksi bir durumda ise operasyonun zamanı tamamen yanlış.
 
Başta çok şaşırıp içlenmedim.Zira Madrid maçından sonra beklediklerimi görememiştim hocadan.Yalnız haberi Buse Terim'den aldığını öğrenince nevrim döndü.İçerideki iletişim kopuktur değildir ilgilendirmez beni.Fatih Terim üzerinden kimseye mesaj VE-RE-MEZ-SİN.Yapabileceğin tek şey taraftarı kırmak olur,taraftar da buna karşı çok sert bir reaksiyon gösterir.Bir de ''tebrik ve teşekkür mesajları aldık'' diyen bir adam var ki ölür müsün öldürür müsün.Bu adamların kaynağı lisedir değildir bilemem,bilgim yokken büyük laflar edemem.Yalnız Milli Takım sürecinde de aman aman etkilerinin olmadığını düşünmekle birlikte böyle günlerde mide bulandırıyorlar,kulüp bunların elindeyse her şeye lanet olsun diyorsun.
İki tarafın 2 aydır yaptığı -umarım Milli Takım konusunda TFF'yle yönetimin ensest ilişkisi yoktur şerhini koyarak- bilumum yanlış hep 2 yıllık emekten çaldı.Dün gece de ne varsa yıkıldı.Fakat manevi yönden bu kadar küçülmenin,iletişim anlamında Rasim Ozan Kütahyalı'yla hareket edecek kadar aciz durumda olmanın kelimelerle tarifi yok.
Son olarak Galatasaray tarihinin 1 numaralı ismine,şu hayatta muhtemelen beni en çok sevindiren adama her şey için çok teşekkürler.Hiç değilse 2004'teki Rize maçı gibi vedalaşabilmeyi çok isterdim.
 
Biz bu kulüpte çok anlamsız ayrılışlar gördük. Mihriban Oğuz, Oktay Mahmuti gibi.Şimdi de Fatih Terim! Sıradakiler de Ergin Ataman, Ekrem Memnun olur. Giden ve sevilen bu insanların arkasından da hep itibarsızlaştırma çalışması yapıldı ve iftira atıldı. Lindsay Whalen'ı da ekledim şimdi bunlara aklıma geldi. Bu insanların gidiş şekli de hep saçma sapan sebeplere dayandırıldı. Ama basketbol şubesinin içine eden Murat Özyer gibi bir insan hala görevde! Ne işe yaradığını hiç bir zaman anlamadığım Bülent Tulun hala kulüpte! Ve artık bunların yanına Lütfi Arıboğan'ı da ekliyorum. Böyle CEO'luk olmaz! Böyle kurumsallaşma olmaz! Kulüpte kalmanın, para kazanmanın yolu başkana yalakalık yapmaktan geçiyor net belli oldu. Ünal Aysal Aziz Yıldırım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ama unuttuğu birşey varki burası Galatasaray.

Fatih Terim'i çok severim, bize verdikleri ortada. Aynen Oktay Mahmuti olayında söylediklerimi onun içinde tekrarlıyorum. Başkan bir hoca ile çalışmak istemeyebilir bu gayet doğal, ama böyle anlamsız şekilde görevlerine son vermek hiç yakışmıyor bu kulübe.
 
Bu arada ısmarlama haberler gelmeye başladı.İktidar tarafından TFF Başkanı olarak atanan mahlukatın ağzı kulaklarında şekilde sırıtırken söylediklerini ciddiye alacak Galatasaraylılar da kendini bir sorgulasın.Manipule edilmeye bu kadar açık olmayalım,acı suistimal edilemesin.
 
İşlerin bu aşamaya gelinmesinde Fatih Hoca'nın da, yöneticilerin de kendilerince haklı/haksız oldukları noktalar var. Ama benim gördüğüm kadarıyla Fatih Hoca, kendi söylediği gibi, gitmemek için direnen adam profilinden çok uzaktı... Tersine, kendisi de bu ayrılığı istedi; lakin ayrılan taraf olmaya yanaşmadı. Bunun için de yönetimin kendisini göndermesi için elinden geleni yaptı.

Önce camia karşı olmasına rağmen Milli takımı çalıştırmaya soyundu. Sonra kendisine önerilen sözleşme uzatma teklifine "başkaları mutlu olsun diye imzalamam" gibi tuhaf bir bahaneyle yanaşmadı. Oysa ki YD çağırınca koşar adımlarla gitmişti?..

Neyse... Öyle ya da böyle yollar ayrıldı. İmparatora yaşattığı başarılar için sonsuz teşekkürler. Yolu açık olsun. Umarım yönetim de bu sıkıntılı günleri en kısa sürede aşacak bir formül bulur.

Bu arada, bazı taraftarlarda "Terim gitti, şampiyonluk gitti" gibi bir psikolji var. Ben bu kadar karamsar değilim. Aslolan kulübün nasıl yönetildiğidir. Fatih Hoca, rahmetli Özhan Canaydın ile de çalışmıştı. Neticesini hep birlikte gördük. Şu anda da çok iyi yönetildiğimiz söylenemez ama en azından geçmiş yılalra göre daha iyi durumdayız.
 

Üst