Fatih Terim

Tamam da sanki Psg ,City kadrosu var elinde her maçı kazanacak.Hep skora göre konuşuluyor, yenilen goller kötü, hocaya yazar,girilen onca pozisyon.Neymis adamlar çok eksikmiş,köpek gibi asildilar maça, şansları da vardı, kazandılar.Bu sene ben de beğenmiyorum oynanan oyunu ama hoca gidince sezon ortası ne olacak. Zaten sezon kaybedilmiş bırakalım bu gençlere tecrübe kazandırsın, yine de olmazsa zaten giderim diyor.

Alt ligin sonuncusunu yenmek için Psg, City mi olmak gerekiyor? Allah herkese Terim şansı versin. Küme düşürse savunacak birileri çıkar. Kendisi de bunun farkında o nedenle böyle pervasızca hareket ediyor.

Transferi yapan kendi ve ekibi, Ama hep transfer diye sitem ediyor. Mesela gustavo diye birini aldırdı, yok şöyle yok böyle dendi 2 maç izlemedik. Morutan ve cica olayını komedi zaten. Hagi geçmişte olduğu gibi 2 tane romeni toplam 10 milyon euro üstüne kitletti bize. 3 yıldır tek dediği ocak ayı ve transfer...

Son 10 yılda en çok biz harcamisiz bilemiyorum belki doğrudur ama karşılığı 5 şampiyonluk.Ali Koç'un bir tanesini kazanmak için yapmadığı şey kalmadığını düşünürsek fena sayılmaz.Hem Fb hem de Bjk hocalarını yolladı, şimdi hoca bulamıyorlar.Biz yollasak başarı garantili hoca mı bulacağız.Evet transferleri kendi yaptı ama bu paralara sanki çok daha iyiler mi var?6.5 milyo € süper bir orta saha var mı?Sadece stopere 7 milyo bence yanlış oldu.Terim asıl 2003 transferde bir dünya adam alıp devrede çoğunu yenilemisti.O tam fiyaskoydu, şimdi alınan oyuncular gelişime açık.Olur olmaz zaman gösterecek.Terim şanslı diyorsunuz, onu her sartta savunanlar var diye ,evet savunurum ama her şartta değil. 4 yildizli formayla gururla gezerken bunun bas aktörü olduğu icin.Adam zaten olmazsa giderim diyor, bu kadroyu geliştirmesine izin verilsin olmadı gider,bu kadar basit.

Son 10 yılda en çok biz harcamisiz bilemiyorum belki doğrudur ama karşılığı 5 şampiyonluk.Ali Koç'un bir tanesini kazanmak için yapmadığı şey kalmadığını düşünürsek fena sayılmaz.Hem Fb hem de Bjk hocalarını yolladı, şimdi hoca bulamıyorlar.Biz yollasak başarı garantili hoca mı bulacağız.Evet transferleri kendi yaptı ama bu paralara sanki çok daha iyiler mi var?6.5 milyo € süper bir orta saha var mı?Sadece stopere 7 milyo bence yanlış oldu.Terim asıl 2003 transferde bir dünya adam alıp devrede çoğunu yenilemisti.O tam fiyaskoydu, şimdi alınan oyuncular gelişime açık.Olur olmaz zaman gösterecek.Terim şanslı diyorsunuz, onu her sartta savunanlar var diye ,evet savunurum ama her şartta değil. 4 yildizli formayla gururla gezerken bunun bas aktörü olduğu icin.Adam zaten olmazsa giderim diyor, bu kadroyu geliştirmesine izin verilsin olmadı gider,bu kadar basit.

Yerine kim gelirse gelsin ancak bunun kadar kötü olur. Ben her sezon ana transfer ve ara transferin işaret edilmesinden bıktım.
Suimisal emsal olmaz. Bjk ve fb'nin teknik direktör bulamamaları onların problemi.
Ve sporda vefa yoktur. Bu sektör performansa bağlı bir sektör ve başarı yoksa geçmiş silinir.
Olmazsa giderim ile oluyorsa ben yıllık 30 milyon TL alayım olmazsa giderim. Ne güzel kulüp batar ama beyimize bir şey olmaz.
Bu kadroyu geliştirme kapasitesi yok ve en başında da böyle bir niyetleri yoktu.
PSV rezaleti sonrası taraftarı 3 yıllık proje yalanıyla uyutmak istediler.
Bu kulüp her hangi bir Avrupa kupasına katılmadığı sezon ekonomik olarak batar.
Kulübün Avrupa'ya futbolcu satma ihtimali yok. Ozan Kabak'ın menajeri o gün art niyetli olsaydı çıkışı 7 milyon olan futbcuyu 11 milyon avroya satamazdı.
Ayrıca 5 şampiyonluğa rağmen bataktayız ve bu sezonlarda beraber 3 sezondur şampiyon olamıyoruz.

Sanıyorum hocanın kişiliğine takık olduğunuz için bu kadar ağır eleştiri oluyor.21 milyon net maaş Terim için çok değil. Bu kulüp 14 sene şampiyon olmadı. Derwal'in emrine o zaman neredeyse milli takım verildi ilk 3 yıl bir şey yapamadı. Geçen iki sene pandemi olmasa yine şampiyonluk gelirdi bence.Bu sene zaten imkansız gibi, bırakalım dediğini yapmaya çalışsın, yapamaz ise kendi bırakır ve herkes rahatlar.Zaten sosyal medyaya gire karar verecek değil, olur da istemeden yollanirsa kulübün başında Demoklasin Kılıcı gibi sallanır durur.

Birincisi seyirci desteği, ikincisi hastalanan oyuncular,üçüncüsü 5 oyuncu değişikliği . Diyebilirsiniz ki bu saydiklarim herkes için geçerli. Ama şampiyonluk yolunda 52 bin seyirci arenada rüştünü daha önce ispatlamisti.Bizim gibi oynamaya çalışan takımlara karşı, bozanlarin, beş tane koşucu oyuncu bulması, yaratıcı oyuncu bulmaktan daha kolay.Ligin geç başlaması fazla maç yapılması, ara olmaması ,bizim gibi yaşlı takim için hiç iyi olmadı.Ama hocanın tercihleri de bizi fazlasiyla geri götürdü geçen sene.

Sanıyorum hocanın kişiliğine takık olduğunuz için bu kadar ağır eleştiri oluyor.21 milyon net maaş Terim için çok değil. Bu kulüp 14 sene şampiyon olmadı. Derwal'in emrine o zaman neredeyse milli takım verildi ilk 3 yıl bir şey yapamadı. Geçen iki sene pandemi olmasa yine şampiyonluk gelirdi bence.Bu sene zaten imkansız gibi, bırakalım dediğini yapmaya çalışsın, yapamaz ise kendi bırakır ve herkes rahatlar.Zaten sosyal medyaya gire karar verecek değil, olur da istemeden yollanirsa kulübün başında Demoklasin Kılıcı gibi sallanır durur.
Bırakalım bu işleri. şöyle olmasaydı böyle olurdu pandemi olmasaydı yine biz şampiyon olurduk filan çok iyimser varsayımlar. Ne yapalım 3 sene daha mı bekleyelim? Bence sezon sonunu beklemeye bile gerek yok. Yollar ayrılmalı. Hocanın keyfi isteyecek başarısız olduğuna ikna olacak da görevi bırakacak ve hakkaten bunu bekleyelim diyen insanlar var. Şaka olmalı. Bunun hocayı sevmeyle sevmemeyle de alakası yok. Ben hocayı severim ama bu tarz kararlar duygusal verilecek kararlar değil.

Bekleyeceksin gerekirse,senin rakiplerin 25 senedir Terim'ini arıyor sen elindekinden hemen vazgeçeceksin neymiş şampiyon olamıyormus.Hoca GS için bir realitedir kabul etmek lazım. Ha ,bulursun kulübe zengin para verecek bir başkan, kurarsın rüya takım, başına da birinci sınıf yabancı bir hoca getirirsin o zaman kimse Terim'i aramaz, konuşmaz. Yoksa bu imkanın, yarım sezon daha hocayla devam edip bakacaksın umut var mı?Yoksa artık olmuyor diyebilirsin ya da hoca kendi bırakır.Bir de ben hiç iyimser biri değilimdir, emekli mühendisim ben , rakamlara inanırım.Bulundugu 13 senede 8 şampiyonluk ve bir Avrupa kupası büyük başarıdır bence.
.

Yarım sezon daha böyle başarısız olmaya devam edersem gideceğim diyen bir Fatih Hoca var da ben mi duymadım acaba? Üç yıl diyor Fatih Hoca. Gitse ne olur derseniz mevcut yönetim ve Fatih Hoca takıntılı taraftarla yapabileceğimiz bir şey yok. Mecburen oyna devam.

Bazı şeyleri anlıyorum mesela Fatih Terim'e duyulan aşırı sevgiyi ve bu yüzden mantıklı düşünememeyi,sürekli Fatih Terim konusunda eleştiri yapanların bir müddet sonra Fatih Terim düşmanı gibi görülmesini.

Çünkü geçen sezon Rizespor maçına dek bende öyleydim.O maç benim değil futbola,spora bakış açımı bile değiştirdi.Olayları daha iyi yorumluyorum,haklı olana hakkını veriyorum bir sporsever olarak.Maç bittiği anda sakin,mantıklı düşünmek için çabalıyorum.

Dün banada sosyal medyada birisi sen Fatih Terim düşmanı mısın dedi.Anlamadığınız şey şu,Terim'i eleştiren her Galatasaraylı belli döneme kadar Terim'e sevgi ve saygı duymuş insanlardır.Ayrıca aşırı sevgi içindeki insanlar keşke Fatih Terim'i değilde,Galatasaray teknik direktörünü yorumlayabilseler.

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarı benzetme açısından Terim gibi bir sürü kupa kazanacak bir hocamız olsa diyor evet ama kalkıpta şu anki Terim'i istemiyorlar,2014 sonrası Terim'i hiçbir taraftarın isteyeceğinide zannetmiyorum.

Kendisi bırakırmış. Afedersiniz ne zaman bırakmış daha önce? Anca kovulunca bırakır. Ama sorun şu ki; kulüpte masaya yumruğu vuracak bir yönetim ve başkan olmadığı için el mahkûm bekleyeceğiz yani, öyle mi? Bir mucize gerçekleşir de, egoist Terim hazretleri kendini suçlu bulup istifaya falan karar verirse (işin doğrusu milli takım gibi daha yağlı bir kapı bulursa) anca o zaman kurtulabileceğiz kendisinden. Aksi taktirde hiçbir şansımız yok. Bu zihniyet oldukça arpa boyu yol alamayız. Şaka gibi cidden.

O 14 senenin kadrosunda yer alanlardan biridir. Bir de ekonominin dinamikleri değişti. Bugün kimse 14 yıl şampiyon olunamayan bir dönemi kaldırımaz. Bizim ligimiz 5 büyük lig gibi ekonomi üreten bir lig değil.
Vaktinde Alex Ferguson'a 6 sezon şampiyon olunamayan bir dönemde sabreden Manchester bugün aynısını yapamaz. O gün zaten İngiliz takımlarına Avrupa yasağı vardı hem de böyle bir ekonomi yoktu. Çünkü o günü dinamikleriyle bugünün dinamikleri farklı.
UEFA'dan kupaları için Türkiye şartları için büyük paralar dönüyor. Gelecek sezon için naklen yayın ihalesinin bitmiş olması gerekirken ortada bir şey yok. 200 milyon doları bulurlarsa öpsünler başlarına koysunlar ki yine Erdoğan'ı araya sokup Katarlılardan bir kez daha para koparma derdindeler ama adamlar eşek değil aynı çukura düşsünler.
Yani bu sezon Terim'in kişisel hırsları için harcanamaz. Mart'ta son 16'da hadi çeyrek finalde elendik Avrupa Liginden ne olacak?
Oynanan futbol belli. Kendi istediği futbolculardan şikayet ediyor.
Madem "çalışarak gelişmiyor, değişerek gelişeceğiz" diyor (bunu Selçuk söyledi ama Terim'in lafını aktardı) o zaman değişim sırası kendisine geldi. 4 sezondur yerinde tek duran kendisi.
Futbolda vefa yoktur. Yaptıkları için teşekkür ederiz lakin karşılığını hep aldı. What if! bir de biz yapalım. Ali Sami Yen'de alınan 4-0'lık Fener mağlubiyeti sonrası Faruk Süren istifasını kabul etseydi belki de bugün kariyeri çoktan bitmiş ortalama bir teknik direktör olacaktı. O gün parasızlığından etkisiyle (yine mali krizimiz vardı) Faruk Süren istifayı kabul etmedi (ki tek taraflı bir iştir) kulüpte kaldı. Ki aldığı kadro zaten 2 sezon ara vermiş olsa da 2 kez üst üstte şampiyon olmuş ve Şampiyonlar Ligine katılmış ilk Türk takımıydı. Sağlam bir alt yapısı vardı.

Kendisi bırakırmış. Afedersiniz ne zaman bırakmış daha önce? Anca kovulunca bırakır. Ama sorun şu ki; kulüpte masaya yumruğu vuracak bir yönetim ve başkan olmadığı için el mahkûm bekleyeceğiz yani, öyle mi? Bir mucize gerçekleşir de, egoist Terim hazretleri kendini suçlu bulup istifaya falan karar verirse (işin doğrusu milli takım gibi daha yağlı bir kapı bulursa) anca o zaman kurtulabileceğiz kendisinden. Aksi taktirde hiçbir şansımız yok. Bu zihniyet oldukça arpa boyu yol alamayız. Şaka gibi cidden.
Bencede su an bir kan degisikligine ihtiyacimiz var ammmaaa…Ne zaman birakmis ne demek yahu ? Bu adam koskoca Gs tarihinde kesinlikle basarisiz oldugu tek donemde kendi birakip gitti zaten 2004’te.Onun disinda hep basariliydi zaten ? Sanki yillardir soyup sogana cevirip kulubun icine etmiste ne zaman kendisi birakmis diyorsunuz.Sanki Besiktasliyiz da Samet Aybaba’yi yorumluyoruz.Tamam anladik abi nefret ediyorsunuz da biraz tutarli sallayin su klavyenin basindan.
Milli takim demis bir de :) Milli takima gittigi donemde bu adam 2 sene ust uste oyun olarak ezerek sampiyon oldu ve Sampiyonlar Liginde’de son yillarin en iyi Real Madrid’ine karsi kafa kafaya oynatti bu takimi :) Sevgili baskaniniz Unal Aysal kovdu bu adami.Yoksa adam milli takimin basindayken Besiktas’i falan tokatlayordu Gs’de.80 bin kisiyi sahaya indiriyordu :)

Son düzenleme:
Bencede su an bir kan degisikligine ihtiyacimiz var ammmaaa…Ne zaman birakmis ne demek yahu ? Bu adam koskoca Gs tarihinde kesinlikle basarisiz oldugu tek donemde kendi birakip gitti zaten 2004’te.Onun disinda hep basariliydi zaten ? Sanki yillardir soyup sogana cevirip kulubun icine etmiste ne zaman kendisi birakmis diyorsunuz.Sanki Besiktasliyiz da Samet Aybaba’yi yorumluyoruz.Tamam anladik abi nefret ediyorsunuz da biraz tutarli sallayin su klavyenin basindan.
Milli takim demis bir de :) Milli takima gittigi donemde bu adam 2 sene ust uste oyun olarak ezerek sampiyon oldu ve Sampiyonlar Liginde’de son yillarin en iyi Real Madrid’ine karsi kafa kafaya oynatti bu takimi :) Sevgili baskaniniz Unal Aysal kovdu bu adami.Yoksa adam milli takimin basindayken Besiktas’i falan tokatlayordu Gs’de.80 bin kisiyi sahaya indiriyordu :)

Özhan Canaydın kovdu. 3 ay önce salladığı Yıldırım Demirören'in yanına koşa koşa gitti ki Mayıs ayından milli takım için yol yapıyordu Florya'da TFF yetkililerini ağırlıyordu.

Özhan Canaydın kovdu. 3 ay önce salladığı Yıldırım Demirören'in yanına koşa koşa gitti ki Mayıs ayından milli takım için yol yapıyordu Florya'da TFF yetkililerini ağırlıyordu.
Ozhan Canaydin falan kovmadi.Rahmetlinin torunu en yakin arkadasim olur.Terim istifa etti o donemde.
Farazi soylemlerle olmaz bu is.Mayista nerede yolunu yapmis gosterin bizde gorelim sunu.