Final 6. Maç | Galatasaray CC 88 - 91 Fenerbahçe Ülker

Memleketten ailem istanbulda olduğu için bu maça gidemeyeceğim. İnşallah falcının dediği tutar da 5'de 5 beklerken 3'ün 1'ini alırlar :)

Sezonun kendi evimizdeki son maçını kazanacağız inşallah ama kazanırkende takıma ekstra motivasyon sağlayacak ,şampiyonluğu getirecek bir şeyler yapmamız lazım ama ne gibi bir şeyler ? Buraya kadar gelmişken alalım şu şampiyonluğu.

Benim tek çekincem, 3. Periyot. Sigara molası, yemek vb gibi ihtiyaçlardan dolayı devre arasında taraftarımız yerini geç alıyor. Bu da bizim 3. periyotlara baskılı başlayamamamıza sebep oluyor. Maç başındaki gibi ateşli olamıyoruz. Toparlanmamız yerimizi almamız bize 3. çeyrekte 3-4 dakika kaybettiriyor. Bir maç sadece bir maç buna dikkat etsek. 2dk 3dk kala yerlerimizi alsak. Bunun dışında inancımız TAM.

Bugün İhsan Bayülgen , Fb takımı taraftarını ateşliyor..Galatasaray da ise tam tersi taraftar takımını ateşliyor diyerek Galatasaray taraftarının hakkını vermiştir..

pota altını çok iyi savunmalıyız. dış şutlardan çok isabet bulacaklarını sanmıyorum, umarım yanılmam. Sean May keşke oynamasa ama öle bir hata yapmaz Spahija :)

4. maçta saçma sapan içimizde kavga ettik, millet maçı bıraktı kavgaları izledi bir süre. böyle şeylerin umarım olmaz. Şampiyonluk hiç uzak değil, cuma yenersek elleri ayaklarına dolaşacak. Şans bizden, hakemler tarafsız olsun. SALDIRIN ASLANLARIM!

Şamil abiye bir kez daha teşekkür edeyim bilet için. Daha 2 gün var ama şimdiden heyecanlanıyorum.
Spahija geçen maç unuttukları pota altını yine hatırlatacaktır takımına mutlaka. Keşke yine bir hata yapsa da May yerine yine Kinsey'i alsa. Kaya zaten kafaca bitti seride. Oğuz'u da bitirmemiz lazım 3.maçtaki gibi. Andric'le eşleşemediklerini bir kez daha gördük. Tutku ile ikili oyunları yine can alıcı nokta olacak. Zaman zaman dış şutları risk edeceğizdir. Artık o anlarda savunmayı bizler yapacağız. 3.maç öncesi de büyük bir güvenle gelmiştim salona. Bu maçta içimde büyük bir güven var. 7.maçı oynayacağız.

Herkes yazmış ama eklemek lazım.3.çeyrekler gerçekten kırıcı oluyor bizim açımızdan. Seride ilk kez geçen maç 3.çeyreği önde kapadık maçı kazandık. O çeyrek ekstra katkı vermek lazım takıma.

5. maçta bir tercih yaptı Spahija yabancılar açısından. Bizim sadece 3 uzunla oynadığımızı düşünerek Sean May'i tribüne gönderip, 4 kısayla 2. maçta olduğu gibi dışarıdan vurmayı denedi. Ancak tamamen ters tepti bu hamlesi. Onun 4 kısalı sistemine karşı yapılan alan savunmasının yanı sıra, ribaundlarda da 40 rakamına ulaştık (geçen maç 25) ve Fenerbahçe'yi ribaundlarda geçtik. Aslında Sean May bu seride gayet iyi performanslar sergiliyor açıkçası ben olmadığına sevindim. Sahanın en kalın adamı olduğu için eşleşme sorunu yaratıyor ve o kalınlığı başımızı ağrıtıyor. Ben sanıyorum ki 6. maçta muhtemelen tribüne gidecek yabancı May olmayacaktır. Ama kim olacaktır derseniz bilemiyorum, Kinsey sakatlıktan sonra 5. maçta elinden gelenin en iyisini yaptı, Ukic dokunulmaz, Lavrinovic serinin Fenerbahçe adına en iyilerinden, Jasi olmazsa Ukic 40 dakika oynamak zorunda kalır ve onun tecrübesinden faydalanmak isteyeceği için Saras da tribüne çıkmaz. Geriye kalıyor Kinsey, May, Tomas. Tomas'ın sakatlığı var ancak o da Fener'in önemli bir skor opsiyonu. Zor bir karar olacak ama ben May'in sahada olacağını sanıyorum eğer Spahija hatasından ders aldıysa. Ha yok almadıysa, canıma minnet 3 uzunla oynamaları bizim işimize gelir.

Onun dışında ribaundlar hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum. Maçın özetini izleyince dikkatimi çekti, bizim sıkıntımız kesinlikle box-out'ta. Fenerbahçe'nin ilk hücumuna bakın Lavrinovic arkadan gelip, Ermal'in üstünden tipliyor. Ama Ermal orda box-out'u yapsa alacak ribaundu. Aynı şekilde Emir'in iki hücum ribaundu. Kaya'nın ilk periyotta üst üste yaptığı 2 hücum ribaundu (Emir'in üçlüğüyle biten) hep box-out yapmamaktan kaynaklı. Oyuncularımız fazlasıyla top konsantre oluyorlar. Ancak ilk etapta box-out yapılsa ribaundlarda fazla sorun kalmayacak. Hatta uzunlar uzunları box-out yaptığı takdirde, ribaundları kısalarla alarak tempoyu yükseltme şansı bile yakalayabiliriz. Aşağıdaki link maçın özeti, verdiğimiz hücum ribaundlarına bakın mutlaka hak vereceksiniz.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=93936

Bu arada unutmuşum, 3. periyot sendromunun bir sebebinin de devre sonundaki düşme olduğunu düşünüyorum. 5. maçta dengede oynanan devre sonu, 3. ve 4. maçlarda hep Fenerbahçe lehine gitmişti. Bunda taraftarın ve oyuncuların yorulmasının ve yavaş yavaş devre arası moduna girilmesinin etkili olduğunu düşünüyorum. Umarım bu maçta devre sonunu iyi geçeriz. Soyunma odasına iyi oynayarak gittiğimiz takdirde 3. periyot sendromunun da yaşanmayacağını düşünüyorum.

Spahija bence de öyle bir hata yapmaz ama yaparsa gerçekten çok işimize yarar :) Onlar Evreni boş bırakıyor şutlarda biz de Kayayı

Ben tam tersini düşünüyorum. 6.maçın tempolu oynananacağını düşünerek JJ'in kilit rol oynayacağını FB Ülker'de onunla eşleşebilecek Kinsey'in olduğunu düşünüyorum. Kinsey atletizmi veçabukluğu ile sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Gerçi o yumruk olayından sonra bizim sahamızdaki maçlarda Kinsey genellikle pasif kalıyor ama atletizmi, çabukluğu sokmaya başlayınca her yerden atması beni ürkütüyor. Ben May'in sahada olmasını tercih ederim kendi adıma. 3.maçtaki gibi ribaundlarda agresif olursak May'in sorun yaratabileceğini pek sanmıyorum-tabi bu büyük ölçüde sağlıklı bir Shumpert'in sahada olacağı varsayımına dayanıyor.- Tercihleri ne olursa olsun umarım bizim için sonucu iyi olur.

Bir sorum olacak bu arada, JJ son maçta çok fazla süre almadı. Neden böyle oldu ?

Bi de son topta top kenardan oyuna girecekken bir baskı olmadı oyuna sokacak adamda, çok büyük risk değil mi bu ?

Bir sorum olacak bu arada, JJ son maçta çok fazla süre almadı. Neden böyle oldu ?

Bi de son topta top kenardan oyuna girecekken bir baskı olmadı oyuna sokacak adamda, çok büyük risk değil mi bu ?

Tutku iyiydi Jerry az oynadı. Jerry iyi olsun Tutku az oynar. Ayrıca hoca dinlendirmiş oldu bu sayede Jerry'yi. Tepki göstermiş Jerry deniyor ama olur öyle şeyler sorun olmaz ;)

Son topta top çıakrtılan adama tekrar geri pas atma vakti olmadığından o adamı savunmadık ve böylece 4 kişiyi 5 kişiyle savunmuş olduk, topu basan adam rahat pas verse bile vereceği boş adam bulamayınca saçmaladı zaten.

Son topu savunabileceğimiz en iyi şekilde savunduk geçen maç.

Tutku orada kısaların topla buluşmasını engelledi, boşa kaçan olsa ona koşacaktı.

Bu arada tekrar hatırlatmakta fayda var, Oğuz Savaş'ı unutmayalım lütfen.

Tutku iyiydi Jerry az oynadı. Jerry iyi olsun Tutku az oynar. Ayrıca hoca dinlendirmiş oldu bu sayede Jerry'yi. Tepki göstermiş Jerry deniyor ama olur öyle şeyler sorun olmaz ;)

Son topta top çıakrtılan adama tekrar geri pas atma vakti olmadığından o adamı savunmadık ve böylece 4 kişiyi 5 kişiyle savunmuş olduk, topu basan adam rahat pas verse bile vereceği boş adam bulamayınca saçmaladı zaten.

Ben topu kullanan oyuncuya baskı yaparak verimli bir şekilde topu kullanmalarına izin vermeyiz diye düşündüm ama sonuçta değişen bişey olmadı, teşekkürler.

4. maç bitmişti, tribünler yükünü dışarıya vermiş, tribünde ’kemik’ sıfatı verilen 3-4 bin kadar taraftar kalmış, takımı içeri girdikleri soyunma odasından ısrarla çağırıyordu, ’’cimbom buraya, cimbom buraya’’ Israrların ardından gelen takımımızda herkesin dikkatini bir şey çekiyordu, bütün oyuncuların gözleri dolu, Haluk - Tutku - Luksa üçlüsü ağlıyordu, evet bu adamlar şubenin üstündeki ölü toprağını atan adamlar, başarıyı yakalamış adamlar bizim karşımızda mahcubiyet hali içindeydiler, hiç gereği yok iken. O anda tribünde olan bizlerinde gözleri doluydu ve içtenliğin dibine vurduğu anda yükselmişti bir ses, ’’cimbombomsun sen, bizim canımız..’’ İşte o an inandım şampiyonluğa, inanmaktan ziyade, bu adamların emekleri iyice kazındı hafızama, biliyordum bu güzel adamlar bir kez daha getirecekti bizleri Abdi İpekçi’ye, bu kadar güzel sezon böyle bitemezdi çünkü.

Şimdi uzun bir aranın ardından, hem de final serisinde, hem de 3-1 geride iken bir galibiyet alındı bu adamlar tarafından. Önümüzde 2 maç var, 2 yeni savaş. Bu savaşta sayıca daha azız, cephanemiz tükenmek üzere, yaralarımızın da sayısı az değil ama bizdeki yürek, bu yolda karşımıza çıkmış hiç bir düşmanda yok. Cuma günü, oyuncusuyla, teknik heyetiyle, malzemecisi ile ve bu büyük taraftar ile savaşacağız ve şuna eminim ki, Galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır sözü, bir kez daha anlam kazanacak.

şen ola cimbom, şen ola..

evet bende benc arkasındaydım takımın gelecegini biliyordum ama kedi adıma utandım tiribünlerin yarısından fazlası dışarıdaydı benc arkası ve ultra aslanın oldugu bölümler hariç pota arkalarında kapı agızlarında biraz insan vardı utandım çünkü bu takımı 12500 taraftarın alkışlamasını isterdim 2 dakika geç çıkılsaydıda bir alkışın bile hakkını verseydik ne olurdu aslında alkışlayarak belki takıma zarar veriyorduk belkide onlardaki tek özel gücü inancı belkide onlardan alıyorduk ama onlar bizden daha fazla inanıyorlarmışki herşeye ragmen çılgın taraftarın bile ümidini yitirdiği bir anda onlar ateşi tekrar yaktılar ateşi onlar yaktılar biz körükleyecegiz inş

Fenerbahçe yine yabancı kontejyanına takılacak. 3. ve 4. maçta salonda dikkat ettiğim Jasikevicyus'un takım içinde önderlik alanında çok büyük etkisinin olduğuydu.Ukiç dahi topu bizim alana taşırken Jasikevicyus kenardan nasıl oynaması gerektiği konusunda sürekli koç Sphaya'nın yanında arasıra ayağa kalkarak taktik veriyordu.Yine molalarda Emer,Ömer vs.. herkesle Jasikevicyus ilgileniyordu.Benim düşüncem kontejyana takılan Jasikevicyus olursa bizim açımızdan daha iyi olur düşüncesindeyim.Çünkü böyle bir atmosferde Fenerbahçeli oyuncular biraz sapıtıyorlar :) Onun salonda eksikliği Fenerbahçe için dezavantaj olacağı kanısındayım.