ahmet arif abimizin basketbolcularımız için yapılan eleştirlere karsı yazmış olduğu yazıya katılmakla beraber naçizane 1-2 şey eklemek istedim;
oyuncuları eleştirirken şu iki kıstası iyi ayırmak gerekir diye düşünüyorum
1-oyuncunun kapasitesi
yuncunun verebileceği maksimum verim
2-yeteneklerini sahaya nekadar yansıttığı ya da yansıtabildiği
biz bu ayrımı iyi yapamıyoruz diye düşünüyorum,oyuncularımıza hep kapasitesiz yeteneksiz bundan bişey olmaz diye yaklaşıyoruz,bence su an kadroda olupta kapasite olarak sıfır olan basketbolcu değilde mühendis olması ya da vs vs olması gereken bir adam yok...
gecen sene fatihin bu takıma verdikleri ortada,2,5 blok 6,5 ribanut sayı olarak hatırlamıyorum, cok da önemli değil,fatihin rolü belli zaten, bunun adı savunma, atarsada cabası, zaten atsa bizde ne işi var bu boy posla bu kuvvetle NBA de oynardı,bu sene kac dakka süre aldı fatih?? bu konuda murat hocanında suclu oldugunu düşünüyorum şu an kendine olan güveni dibe vurmuş durumda efes macını izlerken gözüm ona takıldı ısınma sırasında başı önde ve sessizce bişeyler yapıyor gibiydi o an anladım ki fatih bu macta da süre almayacak ve keza öyle oldu,ermal fiizk olarak bizi dagıtırken fatih sadece 3.periodta 20-30 saniye oyunda kaldı...
aslında bu yazıyı kişiler üzerine yazmayacaktım ama bence cok fazla haksızlığa ugratıyoruz bu cocukları,insallah yeteneklerini sahaya maksimum olarak yansıtırlar ve de bu fırsat onlara verilir,playofflarda bu oyunculara cok ihtiyacımız olacak...
not:futbolda servet konusunda nekadar yanıldıgımı şimdi görüyorum,umarım bu oyuncularda aynı servet gibi kendini ispat ederler