Galatasaray 82-61 Cras Basket Taranto | 2008-09 EuroCup Şampiyonu Galatasaray

Re: Finaldeyiz.!! Fiba EuroCup Rakip Cras Basket Taranto

Taranto sekiz sayı gerideyken de aynı oyunu oynadı, maçı kazanırken de zaten hep bunu yapıyorlar,oyuncu eksenli basketbol oynamadılar temel olan pota altı organizasyonu ve ikli oyunlar, dışarı çıkarılan toplar. Türk antrenörlerin genel zaafiyeti Okan Çevik'te de gözüktü. Zafer Kalaycıoğlu Napoli'ye, Ceyhun Yıldızoğlu Beretta'ya nasıl kaybetti ise Galatasaray'da bugün öyle kaybetti. Yıldız dediğimiz oyunculara topu verdik ve bekledik ikinci devrede set oynanan bir hücum yoktu. Dinamo Moskova'da aynı hataları yaptı finali göremedi. İtalya'da basketbolu onlar oynadı İstanbul'da biz oynayalım gerisi zaten gelir.

Okan DAMGACI' Alıntı:
[vasat mı? guardları penetre yapıp sayı da asist de çok rahat yapabiliyor, 2 tane çok ciddi, vasatın çok çok üstünde uzunları var, takım olarak baskı ve sert savunma yapabiliyorlar, bench'leri gayet yeterli, 6 kişiyle oynamıyorlar, uzunları dahil bütün takım yüzdeli şut sokabiliyor.
pardon bu mu vasat takım?

vasat derken kotu demek istemedim fena takım degil elle tutulur 3 4 oyuncusu var ha sutları cok iyi cok iyide savunma yapıyorlar ama kimse sene basında bu takımın finale kalıcagını(tarantodan bahsediyorum)tahmin etmiyordu

evet herkes moskovanın final oynayacağını tahmin ediyordu ama bu vasat takım moskovayı içeride dışarıda yendi.

ilk yarı taranto ikinci yarı taranto
serbest atış iki sayı üç sayı serbest atış iki sayı üç sayı
3 / 6 7 / 22 4 / 7 8 / 10 9 / 14 4 / 7

ilk yarı galatasaray ikinci yarı galatasaray
serbest atış iki sayı üç sayı serbest atış iki sayı üç sayı
7 / 7 9 / 15 4 / 11 5 / 8 5 / 17 1 / 2

Rakibin en byük avantajı 8 sayı gerideyken bile oyun disiplininden kopmamaları oldu eğer az biraz kopsalardı bile maçı alır çok daha rahat götürürdük oradan belki. Bizim geçen maç Kursk'e yaptığımız şey oldu birazda. İlk yarıyı önde kapattık, ikinci yarı geriye düştük. Bize bu kadar fark açabilecek bir takım değillerdi ama 6 sayı geriye düşünce biraz panik, stres ve yorgunlukla biraz çözüldük. Ama kesinlikle yenebileceğimiz bir takım. 13+ da hayal değil aslında çok yakın bir seçenek, yapabiliriz ve bence yapacağız da.

Kaybettik çünkü herkes köşeye geçip saklandı. Augustus'un bireyselliği ile deplasmanda maç alamazsın çünkü kaçıracaktır. Normal olanda bu zaten.Rakip öyleçok abartılacak bir güç potansiyeli yok bence. Burada fark atılabilir. Ama Augustus'un bireyselliği alışkanlığı olduğu sürece ilerisi için asla tam ışık gözükmez. Burada en sucsuz Augustus, çünkü her zaman imkan tanıyor arkadaşlarına. Ama diğer oyuncular da bu yıl inanılmaz stres var. Gereksiz bir stres. Belki kadro yapısının getirdiği sorundur bu. Hiçbiri yeterince oyunun içine giremiyor.

Bugün kenar yönetimde kötüydü bence. Prese zorlanıyoruz, Işıl sahadayken Tuğba top geiriyor.. Işıl belki dinlendiriliyor böyle ama Tuğba o presten top çıkaramaz tabi.

Neyse eleştri zamanı değil ama gördüklerimin az bir kısmını yazdım sonra belki gene yazarım.

+13. !

İlk yarı 8 sayı önde bitir sonra 2. yarı rakip tribün desteğiyle beraber sana 20 sayı atsın 12 sayı farkla maçı alsın...Çok kötü oldu:(Kızlarımız son çeyreğe kadar gayet iyiydi ama maalesef ben hem yorgunluğa hem fark kapandıkça kapıldığımız anlamsız telaşa bağlıyorum.Karşı tarafın attığı her basket onlara moral bize ise telaş olarak yansıdı.Tribün desteğiylede bizi bayâ bir baskı altına aldılar.Ama ümitsiz değiliz kesinlikle.İnşallah maçtan sonraki o sevinçlerini kursaklarında bırakarak onları Ayhan Şahenk'in parkelerine gömecez.Zirâ ben bu kızların yüreklerine inanıyorum...Ama yılın basket cehennemini onlara göstermemiz kesinlikle şart.İstanbul'da olsam kesinlikle tribünde yerimi alıp avazım çıktığınca bağırırdım.İnşallah o desteği siz Galatasaraylı kardeşlerim layıkıyla yerine getirirsiniz.Ama destek maçın başından sonuna kadar kesilmemeli.İtalyan seyicileri gördük hep beraber.Her atılan basketten sonra muazzam bir coşku ve o coşkuyu takıma en güzel şekilde yansıtmayla beraber maçı kazandılar.İnanıyorum ki Ayhan Şahenk'te salon hınca hınç dolacak ve o takım İstanbul'da yenilginin en kötüsünü tadacak.İlk maçtaki sevincinde niye o kadar abartıldığını acı şekilde anlayacak...
Tribün tribün tribün diyorum...Yalnız burada tabiki kulübün şu fiyat politikasını bir gözden geçirmesi şart.Eğer öyle 20-50 lerden bilet satmaya kalkacaksa yazık eder...Eğer tribünler istediğimiz gibi olursa, desteği maçın başından itibaren taraftarımız verince gerisini zaten bizim Aslan kızlar halleder.İnanıyoruz...
Yürüyedurun ASLAN KIZLAR...

Turhan Kök' Alıntı:
Tribün tribün tribün diyorum...Yalnız burada tabiki kulübün şu fiyat politikasını bir gözden geçirmesi şart.Eğer öyle 20-50 lerden bilet satmaya kalkacaksa yazık eder...Eğer tribünler istediğimiz gibi olursa, desteği maçın başından itibaren taraftarımız verince gerisini zaten bizim Aslan kızlar halleder.İnanıyoruz...
Yürüyedurun ASLAN KIZLAR...

biletler çoktan satışa çıktı.Artık fiyat indirme gibi birşey sözkonusu olamaz.

Kızlar zoru seviyor. Kolay olsun istemiyorlar Kursk serisinde olduğu gibi. Kupa bizimdir kimsenin şüphesi olmasın.

Biletlere pahalı diyen arkadaşlar, 9 nisandan önce biletlerin biteceginin garantisini veriyorum size, sonra bilet yok diye ağlamayın benden söylemesi. O gün kapıya gelip giremediğinizde yönetime sallamayın sonra.

Murat Baylan' Alıntı:
Taranto sekiz sayı gerideyken de aynı oyunu oynadı, maçı kazanırken de zaten hep bunu yapıyorlar,oyuncu eksenli basketbol oynamadılar temel olan pota altı organizasyonu ve ikli oyunlar, dışarı çıkarılan toplar. Türk antrenörlerin genel zaafiyeti Okan Çevik'te de gözüktü. Zafer Kalaycıoğlu Napoli'ye, Ceyhun Yıldızoğlu Beretta'ya nasıl kaybetti ise Galatasaray'da bugün öyle kaybetti. Yıldız dediğimiz oyunculara topu verdik ve bekledik ikinci devrede set oynanan bir hücum yoktu. Dinamo Moskova'da aynı hataları yaptı finali göremedi. İtalya'da basketbolu onlar oynadı İstanbul'da biz oynayalım gerisi zaten gelir.

Güzel özetlemişsin.

Ne zaman oyun sıkışsa, Augustus'un bir şeyler yaratmasını bekliyoruz artık. Kursk maçında da, çok iyi savunma yaptık, hücumda bir şey üretemedik; ancak Augustus mucize yaratınca maçı aldık. Bu maçta da 3. çeyreğin sonlarına kadar maçı gayet iyi bir tempoda götürdük; ama ne zaman işler sıkıntıya girdi, Augustus'un dışında inisiyatif alan çıkmadı. Üstelik, son çeyrekte 8 sayı gerideyken moladan geriyoruz, seti geçtim, düzgün bir isolation bile yapamıyoruz ve tek pas yapmadan Augustus zorlama bir şut atmak zorunda kalıyor. "three down" isimli bir setimiz var sanırım. Augustus'un pota altına geçtikten sonra yanına gelen iki uzundan herhangi birinin perdesini kullandığı, maç boyu sıkışınca bunu kullanıyoruz; ama hep aynı hep aynı olmaz. Üstelik, buna alışmak en kötüsü.

Tam saha baskıya çıkamamamız da ciddi bir sıkıntı, top kaybetmesek bile çok süre kaybediyoruz. Mersin maçında 30 top kaybettikten sonra dün gecede sıkıntı çekmemiz beni endişelendiriyor. Umarım gerekli önlemler alınır.

Perşembe, tribünde bizim, sahada oyuncuların, benchte staffın maça çok agresif girmesi lazım. Kursk maçındaki gibi avans veremeyiz, Kursk'a göre çok daha kapasiteli bir takımla oynuyoruz. Umarım, salon dolar ve efsane olacak bir maçtan sonra kupayı biz alırız. Tersini ve sonrasındaki maçları düşünmek bile istemiyorum.

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk maçında İtalya'nın Cras Basket Taranto takımına deplasmanda 67-55 yenildi.Takımımızın kupada şampiyonluğa ulaşması için İstanbul'daki rövanşı 13 sayı farkla kazanması gerekiyor.

Maç ilk yarının sonlarına kadar başa baş geçti diyebiliriz.İki takımda savunmada oldukça başarılıydı.Skorer isimler sayı üretmek için ön plana çıktı.Galatasaray ilk yarıyı 37-29 önde bitirdi.İkinci yarı rakibimiz atak yaptı ve 3. periyot bizi 5 sayıda tuttu ve farkı 4 sayı açtı. Taraftarı ile birlikte son çeyrekte üstün oynayan rakibimiz yaptığımız basit hataları değerlendirdi ve maçı 67-55 önde bitirdi.Son çeyrekde fark henüz açılmamışken farkı kapatmak için yaptığımız bilinçsizce hücumlar farkın 12 olmasına yetdi denilebilir.Ayrıca ilk yarıdan sonra fiziksel olarak takımımızın düştüğü kanısındayım.Galatasarayımız'da Augustus 19 sayıyla en skorer isim olurken, Esra Şencebe de 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. Ayrıca Sophia Young 9 sayı ? 8 ribaunt, Marina Kress de 9 sayı ? 5 ribauntla mücadele etti.

Bildiğimiz gibi yarı finalde Dinamo Kursk'ü 14 sayılık mağlubiyetin ardından evinde 23 sayıyla yenerek finale çıkmayı başaran takımımız, şampiyon olmak için İstanbul'da 13 sayı farkla kazanmak zorunda. İtalyanların bizden çok iyi takım olduğu söylenemez.Fiziksel olarak başa baş mücadelenin geçtiği dönemlerde ne kadar iyi oynadığımızı gösterdik.Ayhan Şahenk Spor Salonunun o gün hınca hınç dolacağını düşünüyorum. Taraftar desteğini arkasına alacak takımımız o maçtan iyi bir farkla ayrılarak bu kupayı müzesine götürecektir.

Ayrıca deplasmanda takımımızı 20 kadar arma sevdalısı ultrAslan abilerimiz kardeşlerimiz destekledi.Giden herkezin eline ayağına sağlık. + 13 için inanıyoruz...Başaracağız...

http://galatasarayruhu.blogspot.com/2009/04/biz-bu-takm-eleriz-arkadas.html

Biz Bu Takımı Eleriz Arkadaş...

Taraftarları bence çok iyiydi ve maça etki ettiler. Onlar işini yaptı. Şimdi sıra bizde.
KORNA lazım. Düdükle ıslıkla falan olmuyor bu iş.

son 1.50 de 4sayı fark vardı.(58-54] ama malesef o dakikadan sonra iyice düştük mactan.inanılmaz pota altı oynuyolar.inanın uzun süredir boyle pota altını kullanan takım izlememiştim.cok dikkatli olmamız lazım.ama bir şey soyliyim kursk macı gibi işi 2.yarıya bırakmadan farkı en az 6-7 sayı yapmak lazım.her zaman ozelliklede bu takıma karsı son dakikalara işi bırakmamak lazım..eleyemeyeceğimiz takım değil.ama malesef takım bu sene mac içinden bir turlu dengeli goturemiyo macı.ilk yarı üthiş oynadık ikinci yarı adeta coktuk.işimiz bu sefer daha zor ama olıcak şey değil.ama daha agresif savunma sart ve cok dıs oyuncularını bos bıraktık ilk macta ona dikkat...

Yazık oldu gercekten ilk devfreyi 8 sayı önde kapat sonra 12 fark ye.İşi orada bitirebilirdik.Ama özellikle ilk devredeki oyunumuz onları burada cok daha farklı yenebilecegimizi gösterdi.

bayanbasketcileryarifin.jpg

Gittik, elimizden geleni yaptik geldik. Emegi gecen herekse teskkürler. Persembe günü yine kizlarimizin yaninda, salonda hepberaber kupayi kaldiririz. Görüsmek üzere.