Galatasaray Basketbol Takımı ve Kadro Yapısı

Neden bu sene "artık" şampiyon olmalıyız.
Diğer bütün takımlardan daha iyi bir organizasyon var da biz mi bilmiyoruz.
Ya da daha fazla para mı harcadık.
Tamam şampiyonluk hedefimiz olmalı ona göre planlar yapılmalı ama bu "artık" olayını anlamıyorum kusura bakmayın. Geçen seneye göre ne değişti.
 
Geçen seneye göre değişen tek şey bence kaliteli amerikalı'ların yerine isim sahibi avrupa'lılar geldi.Durum budur.O yüzden bence değişen çok şey olmadı sadece oyuncu yapısı değişti.Asıl değişim rakiplerimizde oldu bence.
 
Eğer Marshall beğenilmezse gönderilir yerine başkası gelir . ( örn : Avery ) Ama ben Marshall a güveniyorum nedenini bilmiyorum ama güveniyorum .
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Geçen seneye göre değişen tek şey bence kaliteli amerikalı'ların yerine isim sahibi avrupa'lılar geldi.Durum budur.O yüzden bence değişen çok şey olmadı sadece oyuncu yapısı değişti.Asıl değişim rakiplerimizde oldu bence.
Bence değişen çok şey var. Bu söylediğiniz değişim ufak bir şey değil. Strickland'ı çok izlemedim açıkçası ama Dee'den daha yararlı olacağını düşünüyorum, nedenine gelince; Dee direk NBA'den çıkıp buraya geldi NBA'de oynanan basketbol ile Avrupa basketbolu birbirinden çok farklı bunu hepimiz biliyoruz ve Dee de tam olarak NBA tarzı bir oyuncu bence. Dee'yi genel olarak sevmem zaten tarzını beğenmem ama Strickland şu anda Türkiye'de oynanan basketbolu biliyor bu onun için çok büyük bir artı bu yüzden de Galatasaray ile daha iyi noktalara gelebileceğini düşünüyorum. One man fast break (tek kişilik hızlı hücum) bildiğiniz gibi bu Dee'nin lakabıydı oturmuş savunmalara karşı çok etkisizdi bence. Avrupa basketbolu oynandığına göre Avrupa basketbolunda tecrübe sahibi oyuncular bizim için çok büyük artı hele ki Zizic, Gurovic ve Milojevic Avrupa tecrübesi çok çok fazla oyuncular.

Bu sene takımımızdan başarı beklemememiz için hiçbir sebep yok bence.

Sürç-ü lisan ettiysem affola...
 
Murat Bey,

Kadro yapısı itibariyle daha iyi olma şansımız bence de mevcut. Gerçi bunu zaman göstericek malum nedenlerden dolayı.

Fakat takıldığım nokta "artık" denmesi. Şampiyonluk kadro kurarak olmuyor bir de bunu unutmamak gerekiyor.
 
Artık lafı Erkek takımı için kullanılamaz ama Bayan Takımı için kullanılabilir. Çok önemli yıl onlar için. Ama yeri ve zamanı değil ;) Konu erkek takımı.
 
Haklısınız Murat Bey, daha iyi bir kadro kurulabilirdi bu konuda katılıyorum. Hatta 1 numara tercihini belki de bütün sene tartışacağız ama bence geçen seneye göre daha kaliteli bir takım kurduk yani ben referans noktasını geçen seneye göre alıp fikrimi belirtiyorum.

Evet artık denmemesi lazım, doğrudur buna da katılıyorum, aynı fikirdeyiz bu konularda kendimi bir önceki iletimde yanlış ifade etmiş olabilirim. Koç faktorü, taraftar faktörü, takımın kendi içinde uyumu, sezon içindeki sakatlıklar, bunların hepsi bir takımın başarısını etkiler önemli olan bireysel olarak iyi oyunculardan çok iyi takım olabilmekte...

Ben artık lafını bayan takımı için de kullanamam aynen yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü...
 
İlk cümlemi geçen seneye göre daha iyi olma şansımız mevcut olarak değerlendirirseniz sevinirim. Şu anda ki kadromuzla geçen seneye göre iyi olmamız mümkün demek istemiştim. Ama bunu da şu an belirtemiceğimizi de söylemek istiyorum tekrardan.

Bayan takımı için bence de "artık" denilebilir.
 
Erkek Takımı için değil fakat ben Murat Özyer için 'artık' denmesi taraftarıyım.

Şampiyonluk belki çok uzak diyenler olabilir bu sene şampiyon olamayız diyenler olabilir ancak biz bu sene bir kupa alabilecek kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Erkek takımına artık bu sene şampiyon olmalısınız demem ancak Murat Özyer 'artık' başarılı olmalısın bu takımda kalmak için derim.

Yanılıyor muyum?
 
Murat Bey sanırım beklememiz gerekecek takımımızın geleceği noktayı görmek için. Biz tribünde omuz omuza onları sonuna kadar destekleyelim onlar da elbette ellerinden geleni yapacaklardır. Takım kimyası oturursa ben Murat Hoca'nın başarılı olacağına inanıyorum. Zaten ben genel kanının aksine (en azından ben forumda böyle bir hava sezinliyorum) Murat Hocayı başarılı buluyorum, kendisin basketbol bilgisine ve koçluk yeteneğine güveniyorum Burak bey.

Ben erkek takımı için ne kadar temkinli konuşuyorsam, bayan takımı için de öyle yapmayı uygun görüyorum.
 
Burak Barut' Alıntı:
Erkek Takımı için değil fakat ben Murat Özyer için 'artık' denmesi taraftarıyım.

Şampiyonluk belki çok uzak diyenler olabilir bu sene şampiyon olamayız diyenler olabilir ancak biz bu sene bir kupa alabilecek kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Erkek takımına artık bu sene şampiyon olmalısınız demem ancak Murat Özyer 'artık' başarılı olmalısın bu takımda kalmak için derim.

Yanılıyor muyum?
Murat Hoca'nın başarı kriterini Şampiyonluk veya Final olarak belirlersek bana göre haksızlık yapmış oluruz ona.Elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanma,kriz anlarında takımı toparlaması ve iyi basketbol oynayan bir Galatasaray yaratması başarılı olması demektir tabiki final veya kupa başarıdır.Ama şimdi Efes'in bütçesi ve yaptığı transferler,Telekom'un bütçesi ve transferleri,Fbülker'in durumunu herkes biliyor bu durumda Yarı Final'e ben başarısızlık demem.Ama çeyrek Final başarısızlıktır.
 
geçen sene takımın en büyük handikapı bence son topları kullanamamız (final telekom ve ikinci fener maçı ilk aklıma gelenler) dee den bekledik biz bunları yapmasını ama olmadı zaten amerikadan yeni gelen oyuncular hep bi soru işareti lakin öyle transferler yaptıkki avrupa ligi tecrübesi olan oyuncular daha önce el yakan topları defalarca kullanmış oyuncular tabii yerli oyuncuların performansı biraz etkileyici olacak ama ben diyorum ki neden olmasın neden bu sene şampiyon takımın taraftarı olarak mutlu bi yaz geçirmeyelim
 
Burak Barut' Alıntı:
Arkadaşlar takımımız bence tamamlandı kadromuz oluştu bu topicte kadromuzu değerlendirelim.Nasıl oynamamız gerektiğini,rotasyon sorunlarını,uzunlarımızın alacağı dakikaları,diğer takımlarla aramızda kadro farklılıklarını ve takımımız hakkında herşeyi buradan konuşalım artık transfer konusunun modası geçtiğine göre :)

Kadromuz;
Cüneyt Erden-Strickland-İsmet Hacıoğlu
Tufan-Graves-Murat
Guroviç-Erdem-Altay Özurgancı
Cemal-Zizic-Milojeviç
Hüseyin-Polat

Arkadaşlar bu seneki transferler Allah'ın izniyle çok iyi maşallah nazar değmesin bence kadro cüneyt graves guroviç milojeviç ve hüseyin olmalı hüseyin hiçbir zamn es geçilmemeli hayranım ona boyunun hakkını veriyo
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Serhat Aydın":3hgsqg11]Yeni transferlerin yaşları hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Gurovic 32 Milojevic 31 yaşında.
Bu demek ki topun el yaktığı, oyunun sıkıştığı anlarda artık ''Eyvah! Maç gidiyor'' psikolojisi ile maç izlemeyeceğiz...[/quote:3hgsqg11]
Haklısın tecrübe basketbolda önceliktir herzaman iyi kazanır kadromuzda maşallah çok iyi

şaaam pi yon
 
Tutku Açık geçen sene bizi tek başına eledi.Playofflarda tecrübesiyle takımına final oynattı.Bizde ligi domine edecek bir guard bulunmadığı için mevcut guard sadece tamamlayıcı pozisyonda olduğu için bu tip takımlara karşı çok sıkıntı yaşayacağız.
 
Evet ''artık'' bu sene şampiyon olmalıyız dedim.Çünkü;
Bu yaşıma geldim halen bir Galatasaray şampiyonluğu görmedim.Özellikle ''Kara Canaydın'' döneminden sonra bu sene umutlanmamızı sağlayacak bir kadro üç aşağı beş yukarı kuruldu.Bu da yeniden heyecanlamamı sağladı.Ancak yapılanın Yönetimin basketbola olan bu ilgisinin gelip geçici bir heves olduğu kanısındayım.Halen TRT 3 'de bundan 20 sene önce oynanan GS-Efes maçını izleyerek mutlu oluyorum.Alınan şampiyonluğa seviniyorum.
Onun için ''artık'' şampiyon olmalıyız diyorum.Yoksa buradaki hemen herkes Bir Galatasaray şampiyonluğunu göremeden ömür bitirecek.
Hayat boyu bir tek şampiyonluk bile göremeyeceksek biz niçin GALATASARAY ız,biz niçin büyüğüz?
 
Bu kadroyla çok iyi işler başarabiliriz.Bencede kadromuz yabancı kontenjanı yüzünden Hüseyin,Milojeivc,Guroviç,Graves,Cüneyt ile başlanmalı.Ama bazı maçlarda Graves'in yerine Zizic'i koyup Murat'ı ilk 5'te başlatabiliriz fakat bu saydığım 5 bence en ideal 5'imiz.
 
Arkadaşlar NBA'de Orlando ve Türkiye'de Galatasaray sanırın kaderleri eynı olacak.NBA'in en iyi pivotu + en çok gelişme kaydeden oyuncusu + geçen senenin transfer rekortmeni yıldızı onlarda ama bunları kullanacak oyun kurucuları yok.Kadroda kim olursa ne asıl önemli mevki neresi bunu açıkça gösteriyorlar.Takımın en büyük parçası eksik kaldı.
 

Üst