Galatasaray Basketbol Takımı ve Kadro Yapısı

Tek sorun rotasyonda cok karışık olması...

Ve bildigimiz gibi M.Özyerin de bu konuda pek başarılı oldugunu sanmmıyorum...

Bu arada yeni üye oldum..Herkese selamlar...

--Yaklaşık 2 yıldır sadece takip ediyordum ve üye olmanın zamanı geldigini anladım...
 
Ahmed Salih' Alıntı:
Bu arada, Dejan Milojevic'in katiyen 3 numara oynamadığını, ekseriyetle 4 ve zaman zaman 5 numara pozisyonuna geçtiğini belirteyim.i... .


Ahmet bey 4 numara tama da 5 numara da oynayabiliyor mu ? Hücüm ne ise de 5 numara savunabilir mi öyle ise çok iyi ama ne bileyim boyu 4 numara için bile kısa iken aklıma takıldı .
 
İlk mesajım olduğu için önce herkese selamlar diyorum.

Bence çok çok iyi hatta euroleague seviyesinde bir takım kurduk ama tek sıkıntımız yerli oyuncularımızın kalitesi.Transfere erken başlayabilseydik en azından Barış Ermiş i alabilseydik çok iyi olurdu.
Sıkıntı yaşayabileceğimiz bir konu da Tufan ın sakatlık durumuna bağlı olarak 2 numara olabilir.Bu sene bir yere transfer oldu mu bilmiyorum ama eğer olmadıysa Serhat Çetin in o pozisyon için şuan en uygun isim olduğunu düşünüyorum.Çok fazla da isim kalmadı zaten tabi keşke Sinan Güler olsaydı.
 
Kafamda takimin bu yil ki oyun yapisi ile ilgili bazi düsünceler olusmustu. Zizic tecrübeli ve oyun bilgisi yüksek bir pota alti oyuncusu. Graves ve Stricklandi ortak özellikleri cok iyi penetre etmeleri. Gecen sezon hatirlarsaniz en büyük sorunlarimizdan biri savunmalari delemeyisimiz'di. Dee hep yana dogru driplingi yapiyordu ve fast break disinda potaya yönelmiyordu. Diger guardlarimiz da penetre isini pek beceremiyordu. pota altinda hem size hem de Hüseyin olmayinca üretkenlik sorunu yasiyorduk. yüksek tempomuzla bu sorunlari bir ölcüde giderebildik.

bu yilki transferlere baktigimiz zaman tamamen gecen yilki sete set hücumda yasadigimiz sikintilari gidermeye yönelik calismalar yapilmis. Strickland ve Graves'in bence en önemli görevleri bol bol penetre edip asist veya sayi üretmek olacak. bu penetrelerden bizim takimda bolca bulunan sutörler faydalanacktir.

bir arti yönümüzde oyun sikistigi zaman sazi eline alacak veya bir sekilde yoktan pozisyon yaratacak oyuncularin bulunmasi (Graves, Gurovic, Milojevic). Gecen yil hep Cücü'nün eline bakiyorduk.

gecen yila nazaran eksimiz kesinlikle tempomuz ve göze hos gelen oyunumuz olacaktir. gecen yil avrupanin en spektaküler takimlarindan biriydik. müthis atlet bir takim vardi. bu yil daha cok oyun zekasi yüksek winner bir takim olacagiz. en büyük özelligimiz sutörlerimiz olacaktir.
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Ahmed Salih":39lz760j]
Bu arada, Dejan Milojevic'in katiyen 3 numara oynamadığını, ekseriyetle 4 ve zaman zaman 5 numara pozisyonuna geçtiğini belirteyim.i... .


Ahmet bey 4 numara tama da 5 numara da oynayabiliyor mu ? Hücüm ne ise de 5 numara savunabilir mi öyle ise çok iyi ama ne bileyim boyu 4 numara için bile kısa iken aklıma takıldı .[/quote:39lz760j]

Milojevic, son derece kuvvetli bir oyuncudur. Boyu pozisyonuna göre kısa olmasına karşın fiziksel gücü ve pozisyon bilgisiyle pek sorun yaşamaz. Zaten 5 numara rotasyonunda çok fazla süre almayacağı için rakip pivotlarla eşleşme sorunu olacağını sanmıyorum.

Hatırlarsanız geçen sezon Charles Gaines'te birçok maçta 5 numara oynadı. Gaines, 2.03 boyundaydı, buna karşın savunmada takımın en iyisiydi diyebiliriz. Bu konudaki bir önceki mesajımda Malik Rose örneğini vermiştim. Rose, 2.01 boyundadır, üstelik NBA'de olmasına rağmen 4-5 oynar.

Boy-kilo bazen avantaj sağlar, fakat her zaman belirleyici olmaz. Önemli olan oyuncunun oynayacağı mevkiiye uygun özellikleri taşımasıdır.
 
Guard'a takimi yonetecek sacma sapan tercihler yapmayacak bir oyuncu bulursak bu sezon kesinlikle yapinin kralini olustururuz. Benim adayim Can Akin ama buyuk ihtimal Antalya birakmaz.

Polat Kaya'da 2 numara icin olabilir, cunku Graves'i Murat Ozyer kisa surede olsa guard olarakta dusunuyor.
 
1 numara olmak için,1 numara şart.
Geçen sene Dee-Cüneyt ikilisi yokları oynadılar.Dee gitti,Cüneyt kaldı.MS geldi.MS'in beklentileri aşması gerekiyor.Cüneyt'in yine bol bol uzaktan üçlük denememesi gerekiyor.Bunun yerine takımı oynatmaya konsantre olsa daha iyi olur.
Ben bunların olacağını sanmadığım için bu takımın emanet edilebileceği oyun kurucunun alınmasının şart olduğunu düşünüyorum.
 
Cüneyt'in o saçma sapan üçlükleri sallamasındaki neden belli bir sistemimiz olmaması ve topun elinde patlamasıydı. Cüneyt üst düzey yerli guardlardan biridir. Oyun görüşü ileridir. Can Akın'ı da Cüneyt cebinden çıkarır. Dediğim gibi doğru basketbolu oynarsak sistemin içinde Strickland ve Cüneyt'in verimi çok daha artacaktır...
 
serkan dursun' Alıntı:
Aynı teknik adam,aynı guard farklı oyun beklentisi.Aynı sistemsiz oyuna devam.Değişiklik temelden yapılmalıydı.Takımın temeli?
Oyun sadece guarddan kurulmaz. Elimizde bassketbol zekası çok yüksek oyuncular var. Oyunları onların üzerinden de kurabiliriz. Takımın kalitesi çok daha yüksek. Cüneyt ve Strickland'a güvenmek gerekir biraz...
 
Zaten geçen sene Dee-Cüneyt'den çok Hüseyin'in oyun zekasını daha çok gördüm.İlki hızlı hücum,2. si üçlük dışında ortalıklarda yoklardı.Bu senede asistleri 4 ve 5 numaralrdan beklemek lazım anlaşılan.
 
Serkan Abi attığın tüm mesajlarda 1 numara 1 numara deyip durmuşsunuz bunu temcit pilavi gibi önümüze getirmenin anlamı yok.Kadro kuruldu.

Hocamızın açıklamalarını dikkatlice dinlerseniz.Oyun görüşü geniş olan uzun oyuncular istiyorum dedi.Bunlardan 3 tane var.Ayrıca sahanın içinde winner diye nitelnedirdiğimiz son dakikalarda bir sorumluluk almaktan korkmayacak yıldızımız var.
Bunun yanı sıra oyun zekası geniş olan Cüneyt var, ayrıca Strcikland bu sene patlamaya hazır bomba gibi her iki tarafa da patlayabilir fakat alındığına göre birşey beklenilipte alınmıştır.

Ayrıca Murat Özyer Hite ve Graves'i karşılaştırdı.

Graves için ; Hite'dan daha çok topla oynayabilen savunma da daha mücadeledeci, içeri drveleri daha iyi olan ve ayrıca zaman zaman 1 numara oynatabilecğeimiz bir oyuncu dedi.

Birazcık sabır bu takıma birazcık sabır ve güven lazım.Kadromuz belli zaten konunun başında transfer gündemi değil kadro yapısı diyoruz yani eldeki mevcut kadromuzu nasıl kurarız diyoruz.


Bizim winner oyuncularımız guardlar değil 3 ve 4 numaralarımız.O yüzden de guardlarımız yarı sahayı geçirip iyi servis yaptıkları sürece iyi savunma yaptıkları sürece skor üretmek zorunlulukları yok.Skorerlerimiz oldukça sağlam zaten.
Kabalık ettiysem özür dilerim.
 
Herkes Galatasaray'ın başarısını istiyor.Temel sağlam olmadıktan sonra onun üzerine ne kadar büyütürsen yıkımda o derece korkunç olur.Madem bu sene bir şeyler değiştirilmek isteniyor o zaman böyle telafisi olmayan bir hata yapılmasın.Bu hata düzeltilmediği müddetçede yazmaya devam edeceğim.Artık bu sene şampiyon olmalıyız.
 

Üst