Galatasaray C.C.: 60 - Efes Pilsen: 74

Murat kaya o isi yapar ama fitch zorlaya zorlaya milleti sogutuyor resmen. 3 uzunu arasina drive ediyor. böyle bisey varmi ya. Kobe Bryant misin sen?
 
Oyucu bazın da yorum yapmıcam ama yenilgimizi iki etkene bağlıyabilirim
birincisi taraftarın olmaması ve bunun nedeni de bizler gibi galatasaraylı olanlar yani suc biz de ikincisi ise murat özyer hocamızz ona bişey demek istemiyorum ama sadece tolga ttekinalpi alıp onun icin serhat cetin den vazgecmesi bence büyük bir koc hatası bugun de görüldü tolga mithat gibi oyuncular ancak ilk 10 u hedeflerinde olan takımlarr da oynamaya yetecek kapasite düzeyine sahipler takım yine iyi savunma yaptı ama hucum da statik oynuozz malik dixon bu takım da olsaydı hersey daha mı organize mi olurdu yanlış anlamayın mitceall ı begeniom ama yine de maliki özledimm haftaya yanılmıyorsam beykoz deplasmanı o maca beraber gidelim ve destekliyelim takımımızı zor bir rakip özellikle yabancıları cok kötü degil ama bu takıma güveniyorummm sonuna kadar
 
İyi de bir de şöyle düşünün, Fitch bu maç Murat hoca ne dediyse yaptı. Kritik anlarda iki hücum eline top deymedi. Acaba zorlamasını ve ne pahasına olursa olsun topu kendi kullanması talimatını almış olamaz mı? Fitch bir skorer ve Nicholas gibi verince atacak adamlar yok çevresinde Cenk gibi, Jenkins gibi, Cüneyt gibi. O yüzden kendi zorlaması gayet normal.
 
Murat Hoca'nın tüm dediklerini yapsa,ikinci yarıya kenarda başlamazdı kanımca.

Bu maçta da gereksiz zorlamalar yaptığı gayet açık.22 şut atmış Fitch.Top kayıplarını yazmıyorum bile.Çevresinde kim olduğu mühim değil,mühim olan Fitch'in niyetinin ne olduğu.Veririsin,atamazsa o zaman konuşuruz diğerlerinin niteliğini.

Misal ilk çeyrekte gayet güzel attı bu oyuncular.İlla şut atabilmek,etkin olabilmek için senelik milyon dolar almak gerekmiyor.

Fitch "normal" olanı yapmaya devam ederse,biz de takım olarak tırmalamaya devam ederiz.
 
Maçın ilk yarısında oynadığımız akıl almaz kötü oyun ki buna birinci periodda dahildir,ilk periyotta sanırım 10,ilk yarıda da yaklaşık 20-25 civarı 3lük denedik, potamıza fast break ve dengesiz savunmada yakalanmamıza sebep oldu ancak maçın 2. yarısında Murat Özyer doğruları gördü ve topu mutlaka Fatihle buluşturdu ve içeriden sayılar bulmaya başladık ve 16 dakika boyunca iyi hücum,iyi savunma aksiyonlarıyla sayı farkını 3'e kadar düşürdük, burada Efes Fatihi durdurabilmek için içeriye gömülmesiyle dışarıdan attığımız rahat şutlarında etkisi oldu ancak ne olduysa oldu ve bir anda Fitch abuk sabuk şutlarla sistemin dışına çıktı ve o güzel oynana 16 dakikayı bir anda bitirdi.Sonuçta maçıda 12 sayı ile kaybettik.Bu maçta şu görüldüki, özellikle hücum aksiyonları olarak bize rakip olabilecek takımlara karşı zayıf düzeydeyiz,istediğimiz zaman etkili savunma yapabiliyoruz. Daha öncede yazdığım gibi 4 yabancımızdanda katkı almıyouz ya da istenilen katkıyı alamıyoruz. Fitch bildiğini okuyor, görülen o ki bu takımda kendisi uzun soluklu olmayacak, Mitchell kapasitesi ölçüsünde elinden geleni yapan belkide tek yabancımız, diğer 2 yabancıyı saymıyorum zaten. Gerçekten yazık, şu takım yabancılarından karkı alsa çok işler yapacak çünkü yerlilerin kapasitesi gerçekten çok iyi...Bu maçta özellikle Fatihi ve Tufanı çok beğendim, Fener maçına göre takım biraz daha iyi gözüktü fakat Efesin formsuzluğuda bizi şaşırtmasın...Bundan sonra maçlarımız zayıf takımlarla olacak umarım bu takımlara karşı seri galibiyetler alır ve takım havaya girer ancak bu dönem zarfında mutlaka yabancı oyuncularımızı değiştirilmesi gerekiyor ve önümüzde ligin 2. yarısının başlaması için takriben 2 ay var, bu iyi bir süre,umarım bu konuda yönetim ve teknik heyet hızlı davranır.
 
fıtch bugun 6/22 şut isabetiyle oynamış!!!
bu iyi bir yüzdemi!!ewt fitch iyi bir skorer fakat saçmalayınca herşeyden kopuyor...
 
Bu Fitch tartışması uzayıp gidecek. her maçtan sonra Fitch 20 sayı altında atınca ona yüklenip üzerine çıkınca onu savunanlar olacak. Ben Fitch'i geldiği günden beri eleştiriyorum ama tercihen daha çok sayı, asist ve ribaunt yaptığı maçlarda eleştiriyorum. Bu maçta eleştirmek istemezdim ama Wilt'in Fitch değerlendirmesi bir kaç laf etmeye itti beni.

WILT' Alıntı:
…Özellikle şunu yapmadı diğer maçlardaki gibi; kaçırdıkça zorlamadı. Burak kaptanın tüm üçlüklerinin paslarını ( asistlerini ) o verdi. Ve bunun dışında bir çok asist yaptı. Yeri geldiğinde çok zor posizyonlarda üçlükler sokarak, düzgün paslar vererek farkı 3 sayıya indirmemizde başrol oynadı. Maç, 61 - 58 iken ve bizdeyken, Mitchell'ın Fitch'in pası sonrasında kaçırdığı bomboş üçlükten sonra koptu…Ha sonlara doğru çok zorladı ama n'apsın, herkes top almaktan kaçıyordu işin gerçeği. Fitch'in şutu da çok iyi esasen, biraz yavaş çıkardığı doğru olabilir ama boş kaldı mı da, el üstünde de birçok atar. Fitch'in performansındaki düşüş kendisinden kaynaklanmıyor, ilk başlarda yapılan 1 kişilik savunmaların 2 3 kişiye çıkmasından kaynaklanıyor. Yani bugün Oktay hoca Fitch için müdafasını düzenlemiş, ilk yarı öyle oynadıkları için de (ilk periyot, ikinci periyot biz çok kaçırdık ) maçta tutunabildik Fitch olmamasına rağmen, diğer oyuncular çok boş kaldı çünkü ve şutları soktular. Bence bizim, Fitch'e gelen ikili sıkıştırmalardan yararlanabilecek bir SKORER lazım.


Sevgili Wilt, Mitchell’ın atamadığı üçlük’te pek pas olayı felan yoktu. Mitchell driblingle Galiba Jenkins’i geçti. Geçerken Fatih perdelemişti. Fatih’in perdesinden yararlanarak boş kaldı ve boş bir atış yaptı. Doğru bir seçimdi ama girmedi. maç henüz o anda kopmadı. Burada sanki sen suçu Mitchell’a yönlendirmek istiyorsun gibi…Ayrıca Maçın sonlarında kimse top almaktan falan kaçmıyordu. İçerde Fatih pozisyon savaşı veriyordu. Dışarıda Burak iki elini çırparak top istiyordu ver de atayım diye. Ama Fitch üçlüğü de sokmuşken devamını getirmek istedi. Fitch topu diğer oyunculara vermediği için sanki diğer oyuncular top kullanamadı gibi geldi bana. Fitch’in savunulabilecek pek çok tarafı var ama “n'apsın, herkes top almaktan kaçıyordu” felan gibi ifadelerle savunmamak lazım. “Fitch'e gelen ikili sıkıştırmalardan yararlanabilecek bir SKORER lazım” diyorsun. Fitch’e gelen ikili sıkıştırmalardan yararlanacak skorer Murat var. Ama bir şeyi hatırlatmak isterim. Fitch üzerine iki kişi geldiğinde onların üzerine gidip geçmek ister ya da onların elinin üstünden şutu atar. Yani yanında Nicholas bile olsa ona pas vermez. Yapı meselesi. Wilt doğruları saptırmadan Fitch’i savun lütfen.

Ben maçın yorumcusu sevgili Kaan Kural'ın GS yorumlarına katılmıyorum. Takım oyunu oynuyorlar vs.. dedi. Bana çok komik geldi.

Efes maçını kazanacağımıza inanan tek bir GS oyuncusu yoktu. burak'tan iki üçlük ve Fitch'in üçlüğü geldiğinde maçın bitmesine 4 dakika vardı. belki son bir dakika da geri dönmüş olsak alırdık ama 4 dakika vardı ve bizim oyuncuların bu maçı almaya inancı yoktu bu noktada arkadaşların belirttiği gibi seyirci olsa belki maçı döndürürdük.

Murat özyer bence elinden geleni yaptı. serhat'ın bizde olmama nedeni bildiğim kadarıyla M. özyer değil.

Sırtı dönük sayı üretebilen özelikle M. Wright tipi bir oyuncu olsa çok iyi olur.

Yazdıktan sonra Kerem Ersuna'nın yazsını okudum. olayı çok güzel özetlemiş. Neredeyse her dediğine katılıyorum. değiştirilecek yabancı oyuncular arasında Mitchell'ı da görüyorsa bir tek ona itirazım olur. Kerem bey şu konu kilitlemede bence Wilt doğru olanı yapmış. Bence o kadar fazla konu var ki. yeni bir konuya pek gerek yok. maç yazısına uygun bir içerikte yazmışsınız. Saygılar...
 
Bilenler beni bilir, buraya yıllardır inandıklarımı yazıyorum,gördüğüm yanlışlıkları yazıyorum ve şuana kadar allaha şükür kimseye mahçup olmadım,Erman Hocadan tututun, Fehmi Hocaya ordan tutun Halil Ünere hatta Yalçın Granite kadar...Basketbol aslında çok enterasan bir oyun, her iyi yabancı oyuncu her takımda iyi olacak diye birşey yok, takımın kimyasına uyumu söz konusu, Galatasaray ekonomik kriz öncesindeki yıllarda her zaman Türk Basketbolunun en iyi uzun ve kısa yabancılarını bünyesinde tutmuş bir takımdır ve bu sezonda ekonomik gücümüz çok iyi,Bonner,Meek,petrushka,crudup,gaines,nickerson gibi oyuncular oynadı takımda...Görülen o ki yabancılarımız ama o ama bu sebepten takıma istenilen katkıyı yapamıyor ve bana göre pek yapacak gibide durmuyor zira neredeyse bu takımla 20 maç oynadılar, bir arpa performanslarında gelişme gözükmedi...Basketbolda bazı basit kurallar vardır, en önemliside 1 ve 5 numaran çok iyi olacak ve bu adamları soluklandıracak 2 oyuncu daha...Bakıyoruz bizim 1 ve 5 numaralara iyi desek yedeklerine bakıyoruz Mithat, zaten ciddi anlamda Fatih dışında 5 numaramız yok...Hücum sistemimizi açıkcası henüz anlamış değilim, biri bana bizim takımın hücum sistemi şu derse sevinirim?ÜlkerFb ye bakıyorum önce pota altını yıpratıyorlar,rakibi içeriye gömülü savunmaya zorlayıp dışardan screenlerden çıkıp boş şut atıyorlar,Efese bakıyorum her nekadar bu sene çok iyi olmasalarda top mutlaka 1 defa pivotun eline geliyor,Telokm çok daha farklı sürekli sert savunmadan fast break kovalıyorlar, bunu yapamazlarsa Dudleye topu indiriyorlar, bu takımları yazıyorum çünkü ligde bu takımları kendimize rakip görüyoruz...Ama bizim takıma bakıyorum 1 maçta 30-40 tane 3'lük atmışlar hepsi el üstünden ya da down towndan...Basketbolda 2-3-4 numaralar sahanın sadece yarısını koşarken pivotlar bir potadan diğer potaya koşuyorlar, düşünsenize Fatih yedeksiz olarak neredeyse tüm maç tüm sahayı koşuyor ve eline top gelmiyor,,ster istemez oyundan koparsınız,moraliniz bozulur ve yorulursunuz...Bu tarz ince ama açık detayların görülmesi gerekiyor...Şayet başarı isteniyorsa çok farklı hücum aksiyonları denenmeli ve bunlar çalışılmalı,el üstünden 3lük atma bizim sistemimiz olacaksa zaten bunu biz son 3 yıldır yapıyorduk,sonuçlarıda ortada...Artık bu takımdan farklı şeyler görmek istiyoruz,Murat ve Cemal Nalganın deaha fazla süre alması gerekiyor,gerekiyorsa Fich yedek soyundurulup 2-3 numara pozisyonlarında Murat ve Tufan oynatılmalı...Umarım yakın zamanda ciddi maçlarda daha iyi oyunlar sergileriz...
 
lig başlarken çift guard, hızlı hücuma dayalı sistem falan diyordu m.özyer. ama şuan 24 saniyeyi sonuna kadar kullanan, savunmasıyla maç kazanan ve takımdaki bir oyuncu sahadayken onun ego tatmini izleten bir sistemimiz var ki bu iki sistem arasında gece ve gündüz kadar fark var. ben "fitch gelmeseydi daha iyi olurduk"a inanmaya başladım açıkçası, çünkü türkiye kupası maçlarında hakikaten roller oturmuş ve hücum sistemimiz belliydi, m.özyerin istediğine benzer hücum ediyorduk ama fitch geldikten sonra savunmamız sertleşti ve hücumumuz keşmekeş oldu adeta. m.özyer bu sistemden memnunsa böyle devam etsin, ama hızlı ve doğru hücum yumuşak savunma derse fitche bay bay densin artık.
önemli not: fitch nasıl hücumu yavaşlatıyo şimdi diye düşünebilirsiniz, hatta haklısınız,ama benim düşüncem şöyle: adam birebiri çok zorladığı ve 10-15 sn topu elinde tuttuğu için hücum yavaşlıyor. eğer zorlamaz ve pas verirse bu sefer hücum süresi az kalıyo ve diğer bir eleman el üstü şut veya down town-ortasahaya daha yakın genelde- şut atıyo veya da zorlama yapıyo, hiçbiri olmadı 24 saniye bitiyo, top elimizde hevesimiz içimizde patlıyo. (yukarıda kerem abinin dediklerine paralel düşüncelerim bunlar)
 
Ahmet Arif,

Amacım Mitchell'a suçu yüklemek değil. Sadece tüm suçun Fitch'e yüklenilmesini engellemek. Yani bir basketbol takımı 12 kişi ve bu takım yeniliyorsa, bundan bu 12 kişi ve koçlar da sorumludur. Bir kişiye mağlubiyetleri mal ettiğimizden son bir kaç maçtır, bence çok kısır çözümler arıyoruz.

Amacım doğrudurları da saptırmak değil Ahmet abi. Ama o yazdıklarım biraz da herkesin mağlubiyete Fitch'i sebep göstermesiydi. Halbuki ikinci yarı çok kötü başlamıştık ve farkı Fitch girip hücuma hep pasları, hem de sayıları ile yenilik getirince kapatmaya başladık. Ben zorlamıyor demiyorum zaten, ama bu zorlamayı da bazı nedenlere bağlamak istiyorum. Örneğin, spikerlerin dediğiyle burada herkes üç kişinin arasından zorladı diyor ama çok güzel, delici bir penetre yapmıştı ve o posizyonu kendi atamadığı için bitiremedi, yani içeri kadar girmişken dışarıya çıkarması ne kadar doğru olurdu bilmiyorum. İkinci bir neden de, zorlamasını Murat hocanın söylemiş olabileceği.

Uzun konusuna da kesinlikle katılıyorum. Burak'ın yerine ilk beşte sırtı dönük oynayan bir oyuncu bulmadan, bu sezonun sonu gelmez.


Kaan Kural'ın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Bence kastetmek istediği, "Murat Özyer'in dediği gibi oynuyorlar"dı. Ama maalesef kendini doğru ifade edemedi ve gerçekten de "takım oyunu oynuyorlar" demek istediği anlaşıldı.
 
sevgili Wilt. ben Fitch'i başka açılardan savunman gerektigini düşünüyorum. Pozisyon pozisyon atladığın ya da hatırlayamayacağın pek çok ayrıntı olur. ribaunt ve savunmaya katkısı Fitch'in savunulabileceği önemlki temeller.

Ben burada kimsenin yorumculardan hareketle Fitch'i eleştiriceklerini düşünmüyorum. Ben Fitch'i ilk kez efes cibona macında seyrettim. sonra da tofaş maçında. maç sonrası Fitch yorumumu bu forumda bulabilirsin.

GS geldiğinden beri onunla ilgili aynı şeyi yazmaktan sıkıldım. Şu ifade ile özetleyebilirim: Türkiye'ye gelmiş belki de en iyi yabancı ama takıma katkıdan fazla zararı var.

Kaan Kural bence kendisini gayet güzel ifade etti ama sanırsam sen onu yanlış değerlendirdin. Sence Murat Özyer Fitch'in maç boyu zorlamasını mı istiyor. eğer öyleyse bence önce Murat Özyer'den kurtulmak lazım.


Burak'ın yerine degil ama McGowan'ın yerine M. Wright tarzı bir oyuncu istiyorum. Tabi kolay degil. Hele Kerem Bey'in verdigi örnekleri düsününce (Dudley, Kambala, Orkacin, Ermal) rakiplere nazaran ne kadar dezavantajlı oldugumuz ortaya çok açık çıkıyor.

Fatih senin sorularına cevap vermek zor. Yanlış bilgi vermeyim ama bildigim kadarıyla 5. bitirirsek 4. olanla eşleşiriz. o da bence kolej olmaz olsa olsa banvit olabilir onlar da pek iyi gitmiyor. bence 4. oluruz ve beşinciyle eşleriz ki o da banvit olur. Yani banvitle eşleşiriz. play off eşleşmelerini eğer yanlış bilmiyorsam...

Kerem beyin yazdıklarına katılıyorum. ama şu bir numara konusunda ben Mitchell'ın üzerinde durulması gerektigini düşünüyorum. Bu seneyi bizde tamamlarsa seneye istenen niteliklere sahip bir 1 numara olarak takımda görev alacağı umudundayım. Fitch gelmeden önce takım içinde önemli bir oyuncu olabilecegi izlenimi edinmistim.
 
ahmet abi ficht türkiyeye gelmiş en iyi yabancı düyorsun ama katkısından fazla zararı var diyorsun.ya türkiye ye hiç yabancı gelmedi.yada ficht bunların en iyisi değil.fichtin en önemli ve bize en faydalı özelliği defansta uyumu bozmaması hatta en iyi defans yapan oyunculardan olması.ancak hücumda takıma sürekli faydalı olan bir oyuncu yok.fichtle maliği beraber oynarken görmek isterdim.bence faydalıda olurlardı.örneklerini görüyoruz,jenkins nicholas,mrsiç-solomon vs birbirleriyle anlaşabildikleri sürece çok maç kazandırırlardı.
 
Spikerlerin verdiği yönle eleştirenlerden kastım siz değildiniz. :)

Yaklaşık 1 aydır baya bir fikir alışverişinde bulunduk sizle ve Fitch hakkında yorumlarınızı, düşüncelerinizi inanın çok iyi biliyorum. Ve lafım size de değil Fitch'i her türlü savunurken, mağlubiyetleri sadece Fitch'e bağlayanlara.

Fitch'i savunmaya gelirsek. Bir kere asla rekabet için çok çok zorlamadı. Zorladığı posizyonlar sıcak olduğu anlardı. Kabul etmek gereken birşey var ki, Fitch'in arkadaşlarına pas vermemesinin bir sebebi de arkadaşlarının bi o kadar istikrarsızlığı. Yani 2. yarının başında oyuna girer girmez topu aldı ve penetre etti, Fatih'in eline verdi. Fatih de bomboş turnike kaçırdı. E sonrasında Fitch de haklı tabii, kendi atabileceği bir posizyonda niye Fatih'e vererek risk alsın ki? Biraz da onun açısından düşünmek lazım. Ayrıca, Fitch'in üzerinde şu anda çok büyük bir baskı var, zaten genç bir oyuncu, bir maçta açılıp 30 atıp kendisini ağır eleştirenleri susturmak istiyor ve bu yüzden de çok zorluyor. Belki de Murat hoca bu yüzden ona ses çıkarmıyor. Fitch tipik bir skorer, ama asla büyük maçların adamı diye birşey yok. Son iki maçtır 2 - 3 kişi savunuyor Fitch'i. Özel önlemler falan, Mustafa Abi bile ilk beş başladı yani. İlk yarıda Fitch'i iki kişi tutarken Mitchell ve diğerleri posizyonları iyi değerlendirince Oktay hoca vazgeçti bu savunmadan ve Fitch kendi gibi oynadı ikinci yarıda.
 
Sadece Fitch bile hücumumuzun düzenini bozdu.Dixon'la birlikte en fazla 3-4 hafta oynayabilirler,sonra biri ayrılırdı.Fitch ribaundlara katkı veriyor,savunma yapıyor;ancak hücumda topu aldığında kolat kolay pas vermeyi düşünmüyor.Bir perde geliyor,oradan boşluk bulamazsa yine penetre etmeyi deniyor,zaman zaman şut atmayı düşünüyor,olmazsa pas veriyor.Bu durumda hem az süre kalıyor,hem de set falan kalmıyor,hücumun bütün akıcılığı bozuluyor.Aslında ikinci yarıda oynadığı ilk dönemde bunları daha az yapmıştı.Hep öyle oynarsa çok daha yararlı olur.
Asıl tartışılması gerekn konular ise 4 yeni transfer Mithat.Tolga,Holman ve McGowan.Bu oyunculardan şu ana kadar sıfır verim aldık.Mithat 5-6 dakika oynuyor.Böyle devam edecekse verilen paraya yazık.Serhat Çetin neden ayrıldı bilmiyorum;ama kalsaydı Tolga'dan kat kat yararlı olacağı kesin.Holman maalesef bir türlü kendini toparlayamadı.McGowan ile ilgili fazla bir şey söyleyemiyorum.Uzun süredir izleyemiyoruz çünkü.
Bir an önce Fitch'i takım düzenine sokmamız gerekiyor;yoksa daha byük sorunlar ortaya çıkabilir.Bir iki pozisyonda Tufan boş pozisyoında Fitch'ten pas alamayınca doğal olarak memnuniyetsizliğini belirten bir iki mimik yaptı,Fatih de bir kere bu durumdaydı.Umarım fitch'in bu tutumu daha büyük sorunlara yol açmaz.
Mitchell konusunda ise bu oyuncuyu beğenmeyenlerre katılmıyorum.Gayet başarılı onuyor bence.Geçen günlerde bir topicte daha konuşldu.Zaten çok fazla asist yapabileceği bir düzende oynamıyoru maalesef.Bu yönden Mitchell'a yüklenmek anlamsız bence.
 
Leventin kaptan hakkında yazmaması şaşırttı beni öncelikle.Gerçekten çok kötü maç çıkardı bana göre.Ve takımın en büyük eksiğinin 4 numara olduğuda ortaya çıktı aslında.Pas kapasitesi olan sırtı dönük oynayabilen bir oyuncu gerekiyor takıma kesinlikle.

Fitch konusunda konuşulanlar ilginç geliyor.Fitch yokken neler yapıldığı ve asıl Fitch in takım içi oynarken neler yapıldığı arasında fark görememek zor olsa gerek.

İlk period nasıl yüzdemiz yüksek olduysa ve önde kapattıysak ikinci periodda inanılmaz 5 top içerden çıktı.Bomboş şutlar kaçtı.Sırf onlar girse maçtan kopmazdık zaten.Maç yeniden bize geldi ve 4-5 hücumdan o kadar gereksiz boş döndükkü.

Son olarak ah bu maçı taraftarlı oynasaydık demek çok acı.

Ve birşey daha.Bu takım bu şekilde bu ruhsuzlukla zevk vermiyor en kötüsüde bu.
 
Takımı eleştiriyoruz ama çuvaldızı takıma batırmadan iğneyi kendimize batıralım. Son 3 dakikada seyirci desteği ile maçı rahatlıkla çevirebilirdik. Bugünkü mağlubiyeti Karşıyaka maçındaki taraftarlara hediye eden bir oyuncu çıksa ne diyebiliriz?
 
c_fire' Alıntı:
ahmet abi ficht türkiyeye gelmiş en iyi yabancı düyorsun ama katkısından fazla zararı var diyorsun.ya türkiye ye hiç yabancı gelmedi.yada ficht bunların en iyisi değil.fichtin en önemli ve bize en faydalı özelliği defansta uyumu bozmaması hatta en iyi defans yapan oyunculardan olması.ancak hücumda takıma sürekli faydalı olan bir oyuncu yok.fichtle maliği beraber oynarken görmek isterdim.bence faydalıda olurlardı.örneklerini görüyoruz,jenkins nicholas,mrsiç-solomon vs birbirleriyle anlaşabildikleri sürece çok maç kazandırırlardı.

Biraz off-topic olacak kusura bakmayın...


önceki yazılarımı okumuş olsan en iyiden ne kastettiğimi anlardın. "Yiğidi öldür ama hakkını ver" mantığı ile söylediğim bir sözdür. Yetenekli vs.. ama takıma zararlı bir oyuncu diyorum lafın kısası. önceki haftalarda Fitch'ten pas bekelyip de alamayan Tufan'ın murat'ın ve hatta kaptan'ın mimiklerini gördük. Fitch'in diğer oyunculara güvenmeyip pas vermiyor yaklaşımına kısmen katılmak mümkün. Ama örneğin Tufan'ın 3'lük yüzdesi Fitch ile aynı, Murat ve Burak'ın ise üçlük yüzdeleri ondan daha yüksek. kendisinden daha yüzdeli sokan adamlara da güvenip güvenmemek Fitch'e kalmış olabilir ama Bizim de ondan en azından bu oyunculara pas vermesini beklemek hakkımız var. vermezse de eleştirme hakkımız var. Ben bu Fitch üzerine o kadar çok yazdım ki. daha da fazla uzatmak istemiyorum.


Jenkins Nicholas ve Solomon Mrsic ikililerinin başrılı olduğunu nerreden çıkarrtığını inan çok merak ettim. Solomon yokken Mrsic daha başarılı. bkz.. son dört fener maçı. Jenkins'i efes neredeyse kötü performansı nedeniyle gönderiyordu. Cünety sürekli ilk beş çıkıyor. top kullanmayı çok seven dixon ve fitch yan yana oynatılsa inan Mirsat-Haislip vari bir mücadele olurdu. Fitch bu mücadelenin Haislip'İ olurdu...
 
ben olsam burak'ı bir dakika oyunda tutmam...
kimse kaptandı takımın abisiydi falan demesin...
sene başında üçlükleri azalttı diye seviniyordum gene başladı dayanamadı...
4 numara olduğunu gösteren en ufak bir belirti yok...
aldığını sallamak mıdır 4 numara oynamak...?

bugün çok kez maçı çevirebilirdik...
şanssızdık diyecek başka bir şey yok...
 
bekledigim bir maglubiyetti can kardesimin dedigi gibi burak kendine ceki düzen vermeli katkısından cok zararı oluyor takıma bence acilen mcgowen i yollayıp kalıteli hem skorer hem savunmacı iyi bir oyuncu alınmalı
 

Üst