Galatasaray CC - Beşiktaş CT | BBL - Play-Off Ç.F (3-0)

Oyun sürekli olarak bizim kontrolümüzdeydi ilk yarıda. Bazen Beşiktaş farkı kapatıyor ama yeniden yakalıyoruz farkı. 3.periyotta da yakaladığımız farkı korursak maçı kazanırız. Beşiktaşlı oyuncular herşeye itiraz ediyor ve sonuçta da teknik faul alıyorlar. Bunlar bizim için büyük avantaj. Fitch ve Tufan bana göre şu anda takımın en iyi ikilisi fakat diğer oyuncularda çok iyi oynuyorlar. İlk yarıda bizi en çok zorlayan isim Cevher oldu. İkinci yarının başlamasıyla birlikte daha agresif bir oyun oynayacaklardır ama biz bu oyunumuzu sürdürürsek maçı çok rahatlıkla alırız.
 
inonu fenere mezar olacak :? dogru tezahuratmidir sizce; bejekenin ne zman samiyen fenere mezar olacak dedigini gordunuz ben gormedim duymadim eger soledilerse bende ogreneyim.
 
Bu kadar rahat bir galibiyet alacağımızı tahmin etmiyordum ancak ilk beşler açıklandığında bir nebze de olsa kendini belli etti bu durum. Rakibimizin tek yabancı ile mücadele edecek olması kağıt üstünde favori gösterildiğimiz maçı daha da kolaylaştırdı.

Fitch´in büyük maçlarda görmeye alışkın olmadığımız iyi performansı, Fatih´in savunmada ve hücumda son dönemlerdeki en iyi oyununu sergilemesi, dış şutlardaki yüksek yüzdemiz ve ribauntlardaki üstünlüğümüz rahat bir galibiyet almamızda büyük etkendi.

Beşiktaş açısından bakarsam Barış Güney´in kurbanı oldular. Takımının maça ortak olmaya başladığı anda yaptığı sportmenlik dışı faul maçın kopmasına neden oldu.

Seride saha avantajımızı kullanmayı başardık ve ilk kez büyük seyirci desteği altında oynanan bir maçtan galibiyetle ayrıldık. Salon tamamen dolmamasına rağmen mükemmel destek verdi taraftarımız. Takım da en sonunda hakettiği galibiyeti verdi taraftarına.

Bu farklı galibiyetin rehavetine kapılmadan seriyi aynı ciddiyetle devam ettirerek yarı finale çıkacağımızı umuyorum.
 
takımımızın skorerlerı boyle oynadıgı surece cok ıyı yoldayız dıyebılrıım cok rahat bır galıbıyettı ınsallah devamı gelır
 
Fitch gerçekten iyi oynadı. Tufan çok yüzdeli attı. Takımın skor yükünü paylaştı. fatih savunmada boyalı alanı kararttı. Mitchell da skora katkı yaptı. Ancak şunu unutmamak lazım. Rakibimiz kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyor. Bu maçta ayrıca Barış Güney in erken faul problemi onları bitirdi. Takım halinde iyi oynadık. Murat Hoca Brown ve Murat ı son periyoda kullanmaması dikkatimi çekti. Ancak bu galibiyet bize iyi geldi. Pazar gün kü maçı da kazanıp biraz olsun rahatlamamız lazım...
 
cok rahat bir galibiyet takımı kutlarım hep böyle oynasınlar ama reese ve harvey oynasaydı cok zorlanırdık pazar günkü maçı alırsak,o moralle akatlardaki maçı da alırız.
 
Maçı kazanmamızda rakibin önemli eksiklerinin olmasınında etkisi vardı. Reese ve Harvey Beşiktaş adına çok önemli isimler. Ayrıca maç içerisinde Beşiktaşlı oyuncuların sıkça centilmenlik dışı ve teknik faul almaları da maçı çok rahat kazanmamızda önemli bir faktördü. Bana göre Mc Farlin'in aynı pozisyonda aldığı centilmenlik dışı ve teknik faul maçın kopmasına sebebiyet verdi. Barış Güney ve Barış Özcan'da çok gereksiz fauller aldılar.

Biz ise çok çok iyi oynadık. Bana göre Mithat'ta çok iyi oynadı. Ligin en iyi yedek guardlarından birisi ve önümüzdeki yılda takımda kalması iyi olur. Denham Brown oyunda kaldığı kısa sürede hiçbirşey yapmadı. Maçı yorumlayan Yiğiter Uluğ'da belirtti zaten Brown'ın çok bencil oynadığını. Fitch, Tufan, Fatih, Mitchell hepsi çok iyilerdi. Graves'te baya iyi oynadı. Ve birde Tufan'ın maç sonunda taraftarlarla deli gibi kucaklaşması görülmeye değerdi. :)

İnşallah bu maçtaki süper oyunumuzu önce Pazar günü, sonrada serinin geriye kalan diğer maçlarında sahaya yansıtırız. Böyle devam edersek 3-0 bile olabilir bu eşleşmenin sonucu.
 
3 periyodu çok zevkli bir maç oldu keyf aldım uzun bir süre sonra
fitch ligin başındaki fitch gibi oynayınca sorunda kalmıyor atıyor attırıyor
tufan bildiğimiz tufan o hep böyle yüreğiyle oynasın ben ona canımı verim
fatihten çok umutsuzdum ama biraz kıpırdanma oldu ileride daha iyi olur umarım
graves oda takıma cuk diye oturdu devamlı olan katkısını sürdürdü
denham brownda soru işatleri var 10 dkda 1 pas kullandı onuda rakibe attı
murat kenarda oturmayı hak eden 1 oyuncu değil yazık oluyor
taraftar.........OLAĞAN ÜSTÜ
AYRICA BEŞİKTAŞTADA arın dikkatimi çekti gelecek var gibi
 
Galatasaray ağır geldi!

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka'yı 83-65 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Hücumda Beşiktaş Cola Turka'nın etkili başladığı maçın 3. dakikası 4-0 siyah-beyazlı takımın üstünlüğüyle geçildi. Konuk ekip, bu üstünlüğün ardından pota altında McFarlin ile şutları değerlendiremezken, Galatasaray Cafe Crown ise Tufan'ın ardından Fitch ile 3 adet 3 sayılık basket üretti. Evsahibi takım, 6. dakikada 12-4'lük üstünlük yakaladı. Beşiktaş Cola Turka, baskılı savunmayla rakibinin hızını kestiyse de hücumlarda istediği basketleri bulamayınca, ilk periyot 17-9 Galatasaray'ın üstünlüğüyle geçildi.

Oyun kurucusu Reese'in yokluğunda hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş Cola Turka, 2. periyotta topu çabuk dolaştırırken, Cevher ile de şut tercihlerini doğru kullandı. Siyah-beyazlı ekip, Barış Özcan'ın 3 sayılık basketiyle 14. dakikada farkı 1 sayıya (27-26) indirdi, ancak üstüste sportmenlik dışı ve teknik fauller alan konuk ekibin dengesi bozulurken, Galatasaray Cafe Crown, Fitch ile üst üste basketler üreterek farkı giderek açtı ve ilk yarıyı 45-31 önde kapadı. Galatasaray Cafe Crown'da Fitch, ilk yarıda 21 sayı üretti.

Mücadelenin ikinci yarısının başlarında Fitch ve Mitchell ile üstüste basketler bulan Galatasaray Cafe Crown, farkı açmayı sürdürdü. Fatih ile potaaltında iyi savunma yapan sarı-kırmızılı takım, Graves'in basketiyle 29. dakikada farkı 27 sayıya (69-42) çıkarırken, 3. periyodu da 72-48 önde geçti.

Karşılaşmanın son periyodunda iki ekip de yedek oyuncularla mücadele ederken, Galatasaray Cafe Crown, maçı 83-65 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

İki takım arasındaki 2. karşılaşma, 6 Mayıs Pazar günü yine Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak.

-TEKNİK FAULLER BEŞİKTAŞ'I GERDİ-

Maçın 2. periyodunun son bölümünde, Beşiktaş Cola Turka'nın üstüste aldığı teknik fauller, siyah-beyazlı oyuncuların ve kenar yönetiminin sert tepkisine neden oldu.

İlk yarının bitmesinin ardında oyuncuların soyunma odasına gitmesi sırasında siyah-beyazlı takımda Barış Güney, kendisine sözlü sataşmada bulunan Galatasaray Cafe Crown taraftarlarına el kol hareketinde bulundu. Barış Güney ile taraftarlar arasındaki gerginlik, ikinci yarının başlarında da sürdü.

Bu arada devre arasında Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dedehayır, taraftarlara sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Beşiktaş Cola Turka'da, Reese'in yanısıra bir diğer sakat Donell Harvey de çeyrek finalin ilk maçında forma giyemedi.

Maçın son periyodunda Galatasaraylı taraftarların, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılak Turkcell Süper Lig karşılaşması öncesi siyah-beyazlı takım lehine tezarühat yapması dikkati çekti.

Salon: Ahmet Cömert
Hakemler: Halil Baldemir, Zafer Yılmaz, Tunçtan Durmuşcan
Galatasaray Cafe Crown: Mitchell 16, Tufan 17, Fitch 27, Cemal 2, Fatih 4, Graves 8, Mithat 3, Tolga 4, Brown 2, Murat, İsmet
Beşiktaş Cola Turka: Barış Güney 3, Erdal 8, Barış Özcan 5, McFarlin 9, Levent 1, Arın 9, Arda, Erkan 13, Cevher xx 12, Azmi, Kerem 3, Berke 2
1. Periyot: 17-9
Devre: 45-31 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
3. Periyot: 72-48


kaynak-sporx.com
 
işte

Ben maça gittim atmozferimizkesinlikle süperr hep barışla ve beşiktaşla dalga geçtik en çok sevdiğim ise

barış pabucuyarım çık dışarıya oynıyalım :D
 
rahat güzel bi maçtı bjknin 2 önemli eksiği olmasından bjk hiç bişey yapamadı ama şunu söliyim onlar olsaydı biz yine kazanırdık.pazar günkü maça yorgun felan çıkmıcaz fitch tufan hariç kimse ciddi süre almadı herkes fazlasıyla dinlendi. fitch herkesin istediği gibi oynadı tufan müthiş ve graves yine iyi oynadı.mithat çok iyi oynamaya devam ediyo yaptığı savunma çok iyidi.bu seriden 3-0 ayrılırız
 
Selim Aydın' Alıntı:
valla benim anlamadığım(daha önceki mesajlarda cevaplanmışsa özür) serinin son maçı neden abdi ipekçide?
yok tarafsız saha olsun diyorlarsa o zaman 2 takım taraftarıda gidebilecek o maça o halde serinin diğer maçlarına niye rakip taraftar alınmıyor?
deplasman seyircisiz maç maç değildir!

Son macın oynanacagı tarıhte Atakoyde boks turnuvası soz konusu.
 
gayet güsel bir maç çıkardı bizimkiler ayrıca ufuk sarıcanın oyunculuktaki kadar ii olmadıgı ortada:)tabi daha yeni ama
karsımıza seri sonrası fener gelirr fitch ve mitchell olaganüstüne cıkarlarsa kafa kafaya oynarızz inş :S
 
Takımın istikbalini düşünerek maça gitmedim,haliyle kazandık. :)
Şaka bir yana baya hastayım.Bu atmosferi ve oyunu kaçırmak istemezdim ama ayakta duracak halim yoktu okulda.Haliyle gidemedim.
Beşiktaş mental olarak hiç hazırlanamamış.Ahmet Cömertteki normal sezon maçında yaptıkları gibi beceri eksikliklerini ortamı gererek yok etmek istediler ama bu sefer ters tepti.
Barış maçı bize getirdi yaptığı hareketlerle.Ufuk Sarıca da örnek bir koçluk sergileyip hakeme kızmak yerine Barış'ı kenara çekti.Beşiktaş tam bizi yakalamışken onun sayesinde maç koptu.
Takımın oyun yapısı belli,o yüzden teknik anlamda söyleyebileceğim fazla birşey yok.Zaten televizyondan izledim.Bu konuyu maça gidenlerden dinlemek güzel olur.Seçebildiğim kadarıyla Gsbasket tayfası tribündeydi. ;)
Tribün harika gözüktü televizyondan.Özlemişiz yahu rakiplerimizle dalga geçmeyi.Kartal gol gol gol,Runjee Runjee,Barış buraya... :) Hepsi çok güzeldi.
Hem iş günü olmasının,hem de salonu doldurduğumuz maçlarda alınan başarısız sonuçların etkisiyle salon tam dolmadı.Ama Pazar tamamen dolacağına eminim.
 
Güzel bir galibiyetti tüm oyuncularımızı kutluyorum. Seride 1 0 öndeyiz ve eğer oynarsak Beşiktaştan çok daha iyi bir kadroya takıma sahibiz. Ne dersiniz bilmem ama Beşiktaşlı Cevheri seneye Galatasaray da görmek isterim bizimle ligde yaptıkları 2. maçta da çok beğenmiştim bugün de çok beğendim. takıma gelirse faydalı olacağını düşünüyorum.
 

Üst