Galatasaray CC - Beşiktaş CT

Gökce Başaran' Alıntı:
Yarın Fitch oynamıyor.Hayırlı ugurlu olsun.Oynama şansı %5 miş. Bakalım Fitchsiz ne yapacaz.

Güveniyoruz takımımıza...
tek kelime ile çok kötü oldu fitch oynasaydı maçı daha oyun başlarında koparabilirdik şimdi ise durumlar eşitlendi beşiktaş daha fazla umutlanmış oldu zor bir maç olacak
 
fitch oynamıyo.tartışma konusu olan fitchsiz bi galatasaray bakalım nasıl bi takımmış.bizim için bence kötü oldu.ama fitch tartışması belki bu maçtan sonra biter.maçı kazanmamız fitchsiz çok zor olacaktır diye düşünüyorum.ama biz takımımıza güveniyoruz.fitchli veya fitchsiz HER ZAMAN CİMBOM.tufan ve murata çok iş düşüyo.
 
bi de iyi tarafından bakalım, Fitch i özellikle son haftalarda hep tartışıyoduk, yarınki maç bize Fitch olmadan takımın neler yapabileceğini gösterecek, TT maçında Fitch kenardayken takım daha iyi oynadı gibiydi, bence başta Tufan olmak üzere diğer kısalar için çok iyi bi fırsat ve ayrıca iyi bi sınav.... izleyelim görelim...
abi cok dogru söledin tt macında fitchsiz takım daha ii oynadı gibi buna katılıyorum.. ;)
 
Tek maçlık performanslar genel için pek gösterge olmazlar.Uzun zamandır Fitch ile oynamış,oyunu bu şekilde oynamaya alışmış bir takım için eksiklik olabilir.Aksi taraftan daha çok takım oyununa yönelip,daha yardımlaşmalı da oynayabiliriz.Bu tamamen günlük performansımıza bağlı.

Fitch'siz nasıl oynayacağımızı görebilmek için bu şekilde bir süreç geçmesi gerekli.Takımın buna adapte olup,alışması beklenmeli.Ayrıca Fitch olmasaydı bile,kedromuza onun yerine mutlak bir başka oyuncu-mutemelen yabancı-alınacağını da hesap etmek gerekli.
 
Bugün arkadaşımın okula getirdiği bir gazetede Thomas'ın röportajı vardı."Ben kaçmıyorum,Didin yüzünden ayrılıyorum.Benim gitmeme uğraştı,takım arkadaşlarımın içinde aşağıladı." vs. demiş.Hatta muhabirle fotoları filan da var,asparagas olması düşük ihtimal.Tabi Fotospor'un taktiğini uyguladılarsa başka :)
Fitch en azından benchde olmalı,oyun bizim adımıza sıkışırsa ona ihtiyaç duyarız.Maçtan az çok korkmaya başladım Fitch haberinin üzerine,Beşiktaş maça gaz çıkacak orası kesin.Maçın başlangıcı çok önemli,çünkü Beşiktaş maça tutunabilmek için iyi başlamak zorunda.Geri dönüş yapacak bir pozisyonda değiller takım olarak.
 
arkadaşlar yanlış düşünüp telekom örneğini gözünüze getiriyorsunuz.peki ben size soruyorum fitch olmasaydı ilk yarı telekom 10 sayı farkla mı kapatırdı yoksa 20-25 mi?tamam fitch'in yararı olduğu kadar zararıda var ama murat özyer onu zararlı olduğu zaman kenara aldınca o maç bizim için iyi geçiyor işallah o %5 gerçekleşirde fitch oynar
 
Potada derbiye doğru
Beko Basketbol Ligi'nde yarınki maç öncesi Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka'nın teknik heyetleri, derbiyi kazanmak için mücadele edeceklerini söylediler.

Derbi maçın yapılacağı Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Murat Özyer, siyah-beyazlı takım ile yapacakları maçın sıralamada yerlerini belirleyeceğini düşünmediğini söyledi.

Özyer, ligin ilk 20 haftasına bakıldığında takımların sıralamada birbirlerine yakın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Yarın play-off mücadelesi niteliğinde bir maç olacak. Ligde kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Yarınki maçta alacağımız galibiyet veya mağlubiyet, kalan 9 haftanın önemini arttıracak. Beşiktaş Cola Turka gibi iyi bir takımla yapacağımız maçta basketbolseverlere güzel bir mücadele izletmek istiyoruz.''

Murat Özyer, sakatlığı nedeniyle Gerald Fitch'in yarınki maçta oynamayacağını tahmin ettiğini ifade ederek, ''Oynama ihtimali yüzde 5 gibi gözüküyor. Planlarımı Fitch'in oynamayacağı üzerine yapıyorum. Önümüzde daha çok maç var. Zaman zaman başka oyuncularımız da sakatlıkları nedeniyle oynamamıştı. Ekip ruhundan bahsediyorsak Fitch'in açığını kapatmalıyız. Zaten yarın sahada yine 5 kişi olacak'' diye konuştu.

Galatasaray Cafe Crown Kaptanı Burak Sezgin ise sarı-kırmızılı taraftarları yarın maça beklediklerini ifade ederek, ''Olası play-off eşleşmesinde 1-0 öne geçmek istiyoruz. Bunun için yarın Beşiktaş Cola Turka'yı yenmeliyiz'' dedi.

DİDİN: ''SAHAYA KONSANTRE OLACAĞIZ''

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Murat Didin ise rakipleri karşısında sahaya konsantre olarak, seyirci direncini kırmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Didin, yarınki maçın bir nevi play-off mücadelesi şeklinde geçeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Rakibimizin saha ve seyirci avantajı var. Başarının takım halinde omuz omuza mücadeleden geçtiğini biliyoruz. İnşallah planladığımız işleri sahaya dökerek zor bir deplasman galibiyetine imza atmak istiyoruz. Bu iki takım sürpriz olmazsa ligi 4. ve 5. olarak bitirecek. İlk maçta yenilmiştik. Yarın da kaybedersek play-off eşleşmesinde 1-0 geriye düşeceğimizin bilinciyle sahaya çıkacağız.''

THOMAS KONUSU

Murat Didin, takımdan dün ayrılan ABD'li oyuncu Jamel Thomas'ın kendisiyle ilgili yaptığı açıklama konusundaki soruyu ise, ''Thomas ligde OYAK Renault ile yaptığımız maçta oynamak istemedi. Oynamak isteyen, galibiyet için mücadele etmeyi amaçlayan arkadaşlarına da oynamamaları için telkinlerde bulundu'' dedi.

Beşiktaş Cola Turka antrenörü olarak bu tip polemiklerden uzak kalmaları gerektiğini vurgulayan antrenör Didin, ''Thomas'ın böyle açıklamalar yaptığını sanmıyorum. Geçtiğimiz ay boyunca 10-12 antrenmana katılmadı. Thomas bağırmamdan dolayı gittiyse herhalde bu oyuncu 1 ay önceden 'Ben tepkimi vereyim' diye düşündü. Biz bir aileyiz. Thomas'ın kardeşi biz deplasman maçlarına giderken bizim evimizde kalırdı. Bu farktan dolayı ufak da olsa bağırma hakkım olduğunu düşünüyorum. Thomas en sonunda kulüple karşılıklı olarak anlaşarak sözleşmesini fesh etti ve gitti.''

Yine parasını alamadığı gerekçesiyle antrenmana çıkmadığı yönünde haberler çıkan bir diğer ABD'li oyuncu Harvey'in durumuna değinen Didin, ''Harvey pazartesi gününden bugüne antrenman yapmadı. Doktor antrenman yapması için sakınca görmüyor. Ancak Harvey duyarlılık gösterip 'ayağım ağrıyor' diyor. İnşallah bugünkü antrenmana çıkar ve oynayacak duruma gelir'' diyerek sözlerini tamamladı.

Siyah-beyazlı takımın oyuncusu Erdal Bibo ise ligi 4. bitirmek istediklerini, bunun için Galatasaray Cafe Crown'u yenmeleri gerektiğini söyledi.


Kaynak : AA
 
vallah fitch'in oynamaması her ne olursa olsun takım icin çok büyük bir kayıp. hem fitch yok hemde takıma yeni bir oyuncu takviye edildi buyuk ihtimal onunda oyniyacağını düşünürsek takım biraz bocalıyabilir ama bjk'ninde thomas la yüz üstüne çıkan problemlerinin olduğunu düşünürsek yinede %51 şansımız var 1-0 one geçiceğimize inanıyorum.
 
Derbiye Doğru | Galatasaray Café Crown – Beşiktaş Cola Turka

Beko Basketbol Ligi’nin 21. haftasında Galatasaray Café Crown, Beşiktaş Cola Turka’yı ağırlıyor.

24 Şubat Cumartesi günü Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılacak maç, saat 17:00’de başlayacak.

Galatasaray Café Crown’ın lig sıralaması ve olası play off eşleşmesi açısından da önem taşıyan bu derbide, tüm taraftarlarımızı salona bekliyoruz.

Maç Info
Maç: Beko Basketbol Ligi-21. Hafta
Salon: Ahmet Cömert
Canlı Yayın: NTV
Hakemler: Engin Kennerman, Sami Özel, Yener Yılmaz
Tarih: 24 Şubat 2007 Cumartesi / Saat 17:00

Galatasaray Café Crown
Beko Basketbol Ligi’nde 14 galibiyet, 6 yenilgi alan Galatasaray Café Crown, 34 puanla 4. sırada bulunuyor. Takımımızda ABD’li oyuncu Gerald Fitch, 20.6 ortalamayla ligin sayı kralı durumunda. Maç başına 6.8 ribaund, 3.4 asist ile oynayan Fitch, 2.3 ortalamayla ligin en çok top çalan isimleri arasında. Oyuncumuz, geçen hafta Casa TED maçında da 25 sayı – 11 ribaund’luk ‘double double’ performans sergiledi.

Bir diğer ABD’li oyuncumuz Darrel Mitchell, 20 maçta en çok forma giyen isim olurken bu sürede, 14 sayı, 2.9 ribaund, 2.6 asist ortalaması tutturdu.

Maç başına 6.4 ribaund alan, 7 sayı atan Fatih Solak ise 2.3 ortalamayla Beko Basketbol Ligi’nin en çok blok yapan ikinci oyuncusu durumunda. Milli oyuncumuz, geçen hafta Casa TED karşısında 12 sayı – 10 ribaund ile ‘double double’ yaptı.

Galatasaray Café Crown’ın bu hafta NBA Gelişim Ligi’nden transfer ettiği Jeff Graves, Beşiktaş Cola Turka karşısında ilk kez sarı kırmızı formayı giyecek.

Galatasaray Café Crown, ligin ilk yarısında Beşiktaş Cola Turka’yı Akatlar Spor Salonu’nda 67-60 yendi. Takımımız, bu maçı da kazanırsa olası bir play off eşleşmesinde Beşiktaş Cola Turka karşısına 1-0 önde çıkacak.

Son 5 Maç
Galatasaray Cafe Crown 80-70 Tekelspor
Tofaş 72-76 Galatasaray Cafe Crown
Galatasaray Cafe Crown 75-71 Mersin B.Ş.B.
Galatasaray Cafe Crown 82-92 Türk Telekom
Casa TED Ankara Kolejliler 86-91 Galatasaray Cafe Crown


Beşiktaş Cola Turka
Ligde 12 galibiyet, 8 yenilgi alan en yakın takipçimiz Beşiktaş Cola Turka, 32 puanla 5. sırada bulunuyor. Coach Murat Didin yönetimindeki siyah beyazlılar, dört haftadır maç kazanamazken Efes Pilsen ve Darüşşafaka maçlarını son saniye basketleriyle kaybettiler.

Beşiktaş Cola Turka’da en üretken oyuncu, 20 maçın tamamında forma giyen, bu sürede 15.6 sayı – 5.1 ribaund – 3.6 asist ortalaması tutturan Aubrey Reese... 1.83 metre boyundaki ABD’li guard, son hafta Darüşşafaka karşısında 19 sayı – 4 ribaund – 6 asist ve 5 top çalma ile oynadı.

14.53 sayı, 4.9 ribaund, 2.3 asist ortalamasına sahip forvet Jamel Thomas, 22 Şubat 2007 Çarşamba günü kulübüyle karşılıklı olarak sözleşmesini feshetti.

Siyah beyazlılarda Cevher Özer, 5.8 ribaund ortalamasıyla oynuyor. Maçlarda ortalama 23 dakika süre alan power forvet, 8.5 sayı üretiyor.

Center mevkiinde de görev yapabilen Donnell Harvey ise maç başına 12 sayı – 6 ribaund ortalamasına sahip. 2.05 metrelik ABD’li oyuncu, son hafta Darüşşafaka karşısında 14 sayı – 10 ribaund ile ‘double double’ yaptı.

Beşiktaş Cola Turka’nın Ocak’ta kadrosuna dahil ettiği bir diğer forvet Ivan McFarlin ise 7.67 sayı, 8.3 ribaund ile oynuyor.

Son 5 Maç
Oyak Renault 63-79 Beşiktaş Cola Turka
Beşiktaş Cola Turka 68-82 Fenerbahçe Ülker
Beşiktaş Cola Turka 65-75 Tofaş
Efes Pilsen 60-59 Beşiktaş Cola Turka
Beşiktaş Cola Turka 81-83 Darüşşafaka

Beşiktaş Cola Turka
Aubrey Reese
Erkan Veyseloğlu
Barış Güney
Cevher Özer
Donnell Eugene Harvey
Arda Vekiloğlu
Barış Özcan
Arın Soğancıoğlu
Levent Bilgin
Erdal Bibo
Ivan McFarlin

http://www.galatasaray.org
 
beyler dikkatinizi çekiyorsa son 4 maçta yenilmiş beşiktaş ... bu bizim içinde bi avantaj aslında thomas yok,moralleri bozuk olur sanırım yani 4 tane üstüste yenilgi alan bi takımda moral düşer diye düşünüyorum..son haftalarda reese'in beşiktaş kötü oynayışıda dikkatleri çekiyo...GALİBİYET BİZE ÇOOOK YAKINDa..Fitch'in Durumu beni endişelendiriyo :oops:
 
Tolga Altınoluk' Alıntı:
inşallah fitch oynamaz.. bu takımın ona ihtiyacı yok
aynı takımla yaptığımız iki maçı hatırlatacağım ardından bu hafta izlediğim ted maçını;
1)ilk yarıdaki tt maçı,fitchin oynamadığı ilk maçımızdı ve biz ilk çeyrekten farkı yediğimiz maçı verdiğimiz maç

2)iki hafta önceki tt maçını yine ilk çeyrekten 20 sayı olabilecek bir maçtı başta fichtle dayandık sonradan dağıldık ama baştaki o direnç hem umut hemde sonlara doğru büyük azim verdi.son olarak casa maçı yine fihctin iyi oyunu ve maçın başında kopmayan bir galatasaray.
ficht belki sonlara doğru top kaybı yapıyor hataları oluyor ama maçların başlangıçlarında takım tam olarak hazır değilken fark yememizi engelliyor.takıma direnç katıyor.
bjk maçında da başlarda ona çok ihtiyaçımız vardı.bjknin dirençini kırmamız lazım 4 maçtır kaybeden bir takım en büyük rakibine karşı avını yakalamaya çalışan aslan gibi saldırır.bu yüzden fichte ihtiyaçımız vardı.
 
Fitch oynamasın diyenlere sözüm var;Fitch yarın oynamazsa maç boyunca sert savunma yapacak Bjk takımına kaç sayı atarız mrk ediyorum.
 
yanliz bjk asla casa ted ve TT nin sahip oldugu hücum gücüne sahip degil. bir tane adam gibi sutör yok takimda. ancak pota altindan istikrarli sayi bulabilirler. ordada fatih solak bence harveye agirligini hissetirir. Tufan nin TT macindaki performansi ilerisi icin bana umut vermisti. gecen hafta bunu bosa cikarmadi. bu macta da en büyük silahimiz olacaktir.
 
inanmıyorum ya :?
fitch demek 25 sayı yok demek
5 top çalma yok demek
5 rbaund yok demek
her yıldız oyuncu bencil oynar buna biraz hakkı vardır sonuçta fitch abartsada göz yummakzorundayız ama bu seneki takım fitchsiz bir hiç
allahtan derbi maçta sakatlandıda trübün ve takım ruhu bunu biraz kapatır
 

Üst