Burak Barut' Alıntı:
Eyüp Abi burada hava oldukça güzel sorun yok.Fenerbahçe Ülker'e biz takımı peşkeş çekti demedik mi ? Şimdi ne değişecek? Bazen sadece sizin gibi tek gözlükle bakmıyorum olaya.Madem basketbol gelişcek Bu Basketbol İstanbuldadeğil Anadolu'da gelişsin.Maedem Ankara'da seyirci falan yok deniyorsa gitsin Anadolu'da bir salon yapılsın bak bakalım neler oluyor o zaman.Ben İstanbul'dan bir takımın finalde oynamasındansa Samsun'dan bir takımın oynamasını daha çok isterim.Bu ülke de herşey 3 büyükler değildir.Herşeyi bu 3 büyüklerinmiş gibi davranmanıza bozulmaktayım.Ülker yapınca peşkeş Telekom yapınca helal olsun demekle basketbolseverlik olmuyor taraftarlık oluyor.Bırakalım hep bana hep banacılığı.Ankara'da iyi işler yapıldı ve TELEKOM takımı Ankara'nın takımıdır.Bize de hiç yakışmaz.Ha dediğim gibi Başarı için her yol Mübah'sa Yakışır Sana Yönetim Yakışır.Ha bu arada Ülker'den kurtulalım orada sorun yok ama adam gibi temiz bir sponsorumuz olsun.Takımı da biz kuralım oyuncuyu da biz alalım kimsenin himayesine girmeyelim.
Öncelikle Burak arkadaşımı iyi niyetli düşüncesinden ötürü tebrik etmek lazım fakat sanırım göremediği bazı noktalar var.Ben kendi adıma Ülker Fenerbahçe'ye en büyük desteği verirken Bizim ve Beşiktaşın ağızlarına çalınan bir parmak balla susup oturmalarını kendime yedirememiştim.Bunu basitersiz ve beceriksiz bir yönetim anlayışı olarak gördüm.
Diyorsun ki Telekom bizimle birleşiceğine Samsun'dan bir takımla birleşsin ve şampiyonluğa oynasın.
Bunun neden olamayacağını anlatmaya çalışayım;
Öncelikle Telekom kar amacıyla kurulmuş bir yapılanmadır.Yani basketbola yaptığı yatırımla,Cem Yılmaz'a yaptıkları yatırım arasındaki fark basketbola yaptıkları yatırımları vergiden düşebilmeleridir.
Telekom gibi,Ülker gibi,Vestel gibi kurumlar malesef olaya bu şekilde bakarlar.Bu da dünyamızın ekonomik şartlarının getirdiği bir durumdur.Yani bu yüzden bu şirketler de suçlanamaz.
Onların bahsettiğin,nisbeten az gelişmiş şehirlere yapacakları en büyük yardım ve yatırım,basketbol okulları açmak,bilgisayar kursları açmak,ücretsiz dersaneler kurmak gibi yatırımlardır ki bu hiç de azımsanmayacak değerdedir.O çocuklar veya gençler enerjilerini spora,eğitime,bilime,bilişime aktarırlar,kötü arkadaşlıklardan ve alışkanlıklardan uzak dururlar,sporcu ahlakı edinirler böylece hem kendilerine hem de ülkelerine daha faydalı olurlar.
Bu noktada kent yapısı da çok önemlidir.Bir basketbol veya futbol takımının içinde bulunduğu kentin koşullarıyla doğru orantılı spor klupleri olmalıdır aksi halde çarpık bir durum ortaya çıkar.Mesela İzmir'de bugün yaşanan bu boşluk çarpık bir yapıdır.İzmir gibi önemli bir kentin sporda bu kadar gerilere düşmesi doğru değildir.İzmir'in bu potansiyeli vardır.Ha dersen ki biz zaten iyi kötü biyerlerdeyiz.Telekom gitsin bir İzmir takımıyla birleşsin,basketbolumuz ilerlesin.Bunu da bir yere kadar anlarım.
Biz nasıl ki futbolda ne kadar para verirsek verelim bazı oyuncuları ülkemize getiremiyorsak bu durum kentler arasındaki fark için de aynıdır.Basketbolcular,özellikle yabancılar büyük kentlerde yaşamayı isterler.Jasikevicus'u Samsun'a getirmek çok zordur.Ama İstanbul'a gelir.Altyapımıza rağbet artar,doğru orantılı olarak yatırım da artar,iyi sporcular yetiştirmeye başlarız.Avrupa'dan kalbırüstü oyuncular Türkiye'ye gelir,ve emin ol eğer bu birleşme gerçekleşirse türk basketbolu sınıf atlar...