Galatasaray-Telekom işbirliği(anket eklendi)

Yeni sezonda sponsorumuz kim olsun?


  • Kullanılan toplam oy
    116
Ben de birleşme işine karşı çıkıyorum.Sponsorluk mantıklı;ancak birleşmeyi istemiyorum,çünkü aynı zamanda bir basketbolsever olarak TBL'nin de futbol ligi gibi olmasını istemiyorum.Bunun romantikle alakası yok,Eyüp Abi'nin yukarıya yapıştırdığı yazılardaki gibi ben GAlatasaray'ı en üstte görmek istiyorum diye düşününce birleşmek ideal belki;ancak basketbol kesinlikle şampiyonluk yarışının üç büyüklerin arasında geçtiği bir spor olmamalı.Anadolu'ya yayılsın derken ,başkentin iddialı takımının kalmaması basketbolu kötü etkileyecektir.Ben de olaya sadece Galatasaraylı olarak bakmadığımdan bu bireşmenin Türk Basketbolu açısından negatif olacağı düşüncesindeyim.

Sponsorluk olayına gelince,şampiyonluk yarışında olan bir takımın,kendisine rakip olabilecek bir takıma kaynak aktarması bana mantıklı gelmiyor.
 
Benim Ankara da şampiyonluğa giden bir takımı izleme hakkım yok mu? Veya Adana da Trabzonda olan basketbolseverlerin düzgün bir takımı canlı olarak izleme şansı yok mu? Bu sadece İstanbul'a has birşey mi? Telekom bize sponsor olsun tamam ama eden oyuncularını felan bize verip burda ki takımını küçültsün?
 
Burak Barut' Alıntı:
Eyüp Abi burada hava oldukça güzel sorun yok.Fenerbahçe Ülker'e biz takımı peşkeş çekti demedik mi ? Şimdi ne değişecek? Bazen sadece sizin gibi tek gözlükle bakmıyorum olaya.Madem basketbol gelişcek Bu Basketbol İstanbuldadeğil Anadolu'da gelişsin.Maedem Ankara'da seyirci falan yok deniyorsa gitsin Anadolu'da bir salon yapılsın bak bakalım neler oluyor o zaman.Ben İstanbul'dan bir takımın finalde oynamasındansa Samsun'dan bir takımın oynamasını daha çok isterim.Bu ülke de herşey 3 büyükler değildir.Herşeyi bu 3 büyüklerinmiş gibi davranmanıza bozulmaktayım.Ülker yapınca peşkeş Telekom yapınca helal olsun demekle basketbolseverlik olmuyor taraftarlık oluyor.Bırakalım hep bana hep banacılığı.Ankara'da iyi işler yapıldı ve TELEKOM takımı Ankara'nın takımıdır.Bize de hiç yakışmaz.Ha dediğim gibi Başarı için her yol Mübah'sa Yakışır Sana Yönetim Yakışır.Ha bu arada Ülker'den kurtulalım orada sorun yok ama adam gibi temiz bir sponsorumuz olsun.Takımı da biz kuralım oyuncuyu da biz alalım kimsenin himayesine girmeyelim.

Öncelikle Burak arkadaşımı iyi niyetli düşüncesinden ötürü tebrik etmek lazım fakat sanırım göremediği bazı noktalar var.Ben kendi adıma Ülker Fenerbahçe'ye en büyük desteği verirken Bizim ve Beşiktaşın ağızlarına çalınan bir parmak balla susup oturmalarını kendime yedirememiştim.Bunu basitersiz ve beceriksiz bir yönetim anlayışı olarak gördüm.

Diyorsun ki Telekom bizimle birleşiceğine Samsun'dan bir takımla birleşsin ve şampiyonluğa oynasın.
Bunun neden olamayacağını anlatmaya çalışayım;
Öncelikle Telekom kar amacıyla kurulmuş bir yapılanmadır.Yani basketbola yaptığı yatırımla,Cem Yılmaz'a yaptıkları yatırım arasındaki fark basketbola yaptıkları yatırımları vergiden düşebilmeleridir.
Telekom gibi,Ülker gibi,Vestel gibi kurumlar malesef olaya bu şekilde bakarlar.Bu da dünyamızın ekonomik şartlarının getirdiği bir durumdur.Yani bu yüzden bu şirketler de suçlanamaz.
Onların bahsettiğin,nisbeten az gelişmiş şehirlere yapacakları en büyük yardım ve yatırım,basketbol okulları açmak,bilgisayar kursları açmak,ücretsiz dersaneler kurmak gibi yatırımlardır ki bu hiç de azımsanmayacak değerdedir.O çocuklar veya gençler enerjilerini spora,eğitime,bilime,bilişime aktarırlar,kötü arkadaşlıklardan ve alışkanlıklardan uzak dururlar,sporcu ahlakı edinirler böylece hem kendilerine hem de ülkelerine daha faydalı olurlar.
Bu noktada kent yapısı da çok önemlidir.Bir basketbol veya futbol takımının içinde bulunduğu kentin koşullarıyla doğru orantılı spor klupleri olmalıdır aksi halde çarpık bir durum ortaya çıkar.Mesela İzmir'de bugün yaşanan bu boşluk çarpık bir yapıdır.İzmir gibi önemli bir kentin sporda bu kadar gerilere düşmesi doğru değildir.İzmir'in bu potansiyeli vardır.Ha dersen ki biz zaten iyi kötü biyerlerdeyiz.Telekom gitsin bir İzmir takımıyla birleşsin,basketbolumuz ilerlesin.Bunu da bir yere kadar anlarım.
Biz nasıl ki futbolda ne kadar para verirsek verelim bazı oyuncuları ülkemize getiremiyorsak bu durum kentler arasındaki fark için de aynıdır.Basketbolcular,özellikle yabancılar büyük kentlerde yaşamayı isterler.Jasikevicus'u Samsun'a getirmek çok zordur.Ama İstanbul'a gelir.Altyapımıza rağbet artar,doğru orantılı olarak yatırım da artar,iyi sporcular yetiştirmeye başlarız.Avrupa'dan kalbırüstü oyuncular Türkiye'ye gelir,ve emin ol eğer bu birleşme gerçekleşirse türk basketbolu sınıf atlar...
 
İsimler yazıldı isimler çizildi, bilmem ne barcelona, bilmem ne real madrid.Ama hiçbiri ligden bi takımla birleşmedi, sadece sponsorluk anlasması yapıldı.Birleşmeye yüzde yüz karşıyım .Sadece sponsorluk anlasması yerinde bir karar olur.Bunu sayfalarca tartısmak cok gereksiz.
 
Biz sadece Galatasaraylı mıyız yoksa aynı zamanda basketbolsever miyiz? Öncelikle bu sorulara yanıt vermek lazım. Telekom ile Galatasaray birleşirse Ankara´da basketbola olan ilgi büyük bir darbe alır. Kimse bir Ankara takımı daha var demesin. Çünkü TED Kolej´i kendi öğrencileri hariç benimseyeni pek yok. Zaten onların da Ankara bizi sahiplensin gibi bir beklentisi yok. Birleşme gerçekleşmelidir diyenlere bir sorum daha var; basketbolda karaborsa bilet olayına en son ne zaman tanık oldunuz? Ben geçtiğimiz sezonun final serisinde Ankara´daki her iki maçta da buna tanık oldum. Ayrıca karaborsada bilet arayan Fener Ülker taraftarı değildi, üzerinde Telekom atkısı olan kişilerdi. İki sene sonra ülkemizde Dünya Şampiyonası gerçekleştirilecek ve turnuva maçlarının oynanacağı kentlerden birisi de Ankara. Kentin basketbola küstürülmemesi lazım.

Alpella küme düşürülmelidir, böyle rezalet olmaz, Fener´in arka bahçesi vb sözleri sarf edenler varken bugün Telekom Galatasaray ile birleşsin, Telekom lige TTNet olarak devam etsin diyenler mevcut. Nasıl bir anlayıştır bu?

Daha önce de belirttiğim gibi destekçi kuruluş olarak Telekom´u yanımızda görmek isterim ama destekçi kuruluş olarak.

Son olarak anketler görmek istediğimiz sonuçları değil tercihleri görmemizi sağlamalı. Geçen bir ankette de Britton´a kim oy verdi tartışması oldu. Bunlar yanlış, anketlerde kimin kime oy verdiğini sorgulama hakkımız yok. Ayrıca açılan anketin Telekom ile birleşmeli mi, sadece sponsorluk anlaşması mı yapılmalı, her ikisi de doğru olmaz şıklarının olduğu bir anket olmalıydı kanımca.
 
Fb ülker olurken bazı fenerliler karşı çıktı ama şampiyon olduklarında en çok onlar sevindiler, şimdi buradada buna benzer bir durum yaşanıyor.
Ayrıca hayatta şunu çok iyi öğrendim çok doğru bir şey yapsan bile herkesi mutlu etmek mümkün değil, doğal olarak bazılarımız karşı çıkma durumundalar bu noktadan sonra sorumluluk GS yöneticilerinde eminim onlar her şeyi değerlendireceklerdir.

Ben başından beri böyle bir sponsorluk yapılmasını istedim, çünkü GS arması asla iddia sız takımlar kurmamalı düşüncesindeyim, bu hamle gerçekleşirse basketboldada Avrupa fatihi konumuna geleceğiz diye düşünüyorum buda beni fazlasıyla heyecanlandırıyor, bunun için bu projeye sonuna kadar destek olacağım.

Tofaş, Tuborg, Nasaş, Eczacıbaşı, Meysu ve daha nicesi bir vadede basket takımlarını lağve ettiler, şirket takımları bir vadede tıkanıklık yaşıyorlar muhakkak, bunun için bir şirket takımının tıkanıp tökezleyeceğine böyle büyük camialara destek olup daha efektif getiri sağlamaları mümkün, Telekom 3-5 sene sonra kapatmayı düşüneceğine bizimle daha uzun soluklu olabilirler, keza biz asla basketboldan vazgeçmeyecek bir camiayız....

Acı bir gerçek daha varki bunu hep söylerim bugün salonlar doluyorsa Ülker ve Fb nin birleşmesinin büyük payı var, yoksa bizim yönetimin bu adımları atacağını hiç sanmıyorum, keze bizde salonlara daha fazla gelmeye bu süreçten sonra başladık, şayet bu Telekom sponsorluğu gerçekleşirse bu rekabet dahada artacaktır bununda etkileri diğer takımlarada yansıyacaktır!

Ankara'lılar basketbol seyretme hakkına sahip değilmi diye sormuş bazı arkadaşlar, elbetteki sahipler ama bu GS nin misyonu değil, bu serzenişin muhattapı biz değiliz, ayrıca Ankaranın basketbolsuz kalacağına inanmıyorum!
Kaldıki şöylede ben sorarım neden ülker ankara takımlarına yatırım yapmıyor??? yada efes maçlarını neden ankarada oynamıyor???
Çünkü Telekom Ankaraya ne kadar sorumlu ise diğer karteller ve tröstlerde okadar sorumlular!

Mesela bir KSK örneği var, yıllardır sponsorun verdiği parayı futbola aktaran, izmirliler iddialı bir takım izleyemiyorsa şimdi bunun suçlusu bizmiyiz???
 
Tek kelimesine bile katılmıyorum Eyüp Abinin yazısının.O yaptı şampiyon oldu bende yapayım şampiyon olayım dersek.Other Team demenin herhangi bir anlamı yok.Telekom özelleştirilmeden önce belli potansiyeli olan bir takım özelleşti onlarda pzarlarını geliştirdiler ve şu anda iyi bir noktadalar.Onu seven taraftarlara ihanet etmiş olur.Ayrıca biz de Telekom kapa gel dersek 2 yıl burada yazdığımız yazılara ihanet etmiş oluruz. Bizler başarıya endeksli bir kulup olmadık hiç eğer olsaydık Özyer Kalsın diye yazılar yazmazdık.Ülkerden kurtulalım ama düzgün oluşuım oluşturalım istiyorum ben.
 
Onur bey!
Salvolarınızın muhattapı ben olduğum için adabıyla birkaç cevap yazayım size.

Alpella örneğine hep karşı çıktım evet, bu proje ne ahlakidir nede meşrudur, GS olarak bizim asla ve kati süretle böyle bir girişim içinde olmamız gerektiğine inanıyorum, şayet biz Galatasaray Telekom olarak mücadele edersek bu şirketin kuracağı başka bir takımla hiç bir organik bağımız olmamalı, yani Alpella gibi aynı salon, aynı forma, aynı klüpe ait kontratlar vs olmamalı.
Örnek GS ve BJK bu iki takımında sponsoru ülker ama Alpella ve FB gibi aralarında ensest bir ilişki yok!

Anketide ben hazırladım, anketide beğenmemişsiniz malesef, ama mevcut durumu yazdım nesini beğenmedinizki, keza bu 3 şıktan biri gerçekleşecek burdaki sıkıntı nedir anlamakta zorlanıyorum!!!

Birde mademki anketin sorusu farklı olmalı doğru bir anket açabilirsiniz elinizi tutan yok diye düşünüyorum.

Ülker'e oy verenide merak ettim sadece, ne hesap sordum, nede başka bir tavır, sadece merak ettim keşke açıklasa niye oy verdiğini???

Ankaraya selamlarımı yolluyorum saygılar.
 
Burak Barut' Alıntı:
Tek kelimesine bile katılmıyorum Eyüp Abinin yazısının.O yaptı şampiyon oldu bende yapayım şampiyon olayım dersek.Other Team demenin herhangi bir anlamı yok.Telekom özelleştirilmeden önce belli potansiyeli olan bir takım özelleşti onlarda pzarlarını geliştirdiler ve şu anda iyi bir noktadalar.Onu seven taraftarlara ihanet etmiş olur.Ayrıca biz de Telekom kapa gel dersek 2 yıl burada yazdığımız yazılara ihanet etmiş oluruz. Bizler başarıya endeksli bir kulup olmadık hiç eğer olsaydık Özyer Kalsın diye yazılar yazmazdık.Ülkerden kurtulalım ama düzgün oluşuım oluşturalım istiyorum ben.
Demekki doğru yazmışım, sen katılsaydın ciddi bir şekilde sorgulardım kendimi.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Burak Barut":3csc9nz3]Tek kelimesine bile katılmıyorum Eyüp Abinin yazısının.O yaptı şampiyon oldu bende yapayım şampiyon olayım dersek.Other Team demenin herhangi bir anlamı yok.Telekom özelleştirilmeden önce belli potansiyeli olan bir takım özelleşti onlarda pzarlarını geliştirdiler ve şu anda iyi bir noktadalar.Onu seven taraftarlara ihanet etmiş olur.Ayrıca biz de Telekom kapa gel dersek 2 yıl burada yazdığımız yazılara ihanet etmiş oluruz. Bizler başarıya endeksli bir kulup olmadık hiç eğer olsaydık Özyer Kalsın diye yazılar yazmazdık.Ülkerden kurtulalım ama düzgün oluşuım oluşturalım istiyorum ben.
Demekki doğru yazmışım, sen katılsaydın ciddi bir şekilde sorgulardım kendimi.[/quote:3csc9nz3]



Sinirli görünüyorsun Eyüp Abi.Sen öyle diyorsan vardır elbet birşeyler.Ama benim dediklerim çıktı bugune kadar sneinkiler değil hatırlatmak isterim.
 
Mesela hangi dediklerin çıktı???

Forumda sürekli huysuzluk yapıyorsun, ben her meselede seni böyle görüyorum.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Mesela hangi dediklerin çıktı???

Forumda sürekli huysuzluk yapıyorsun, ben her meselede seni böyle görüyorum.



Özyer İstifa dedik zamanında yetersiz dedik çıktı.İlk turda elenirsek şaşmayın dedik çıktı.Ben huysuzluk yapmıyorum Eyüp Abi seninle aynı düşünce de olmayan herkes sana göre huysuz görülüyorsa saygıyla karşılarım.Ha Özyer'i hocalığından değil adamlığından dolayı kalmasını çok istedim bunu da belirtiyim.
 
Burak Barut' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":1v7xzfgc]Mesela hangi dediklerin çıktı???

Forumda sürekli huysuzluk yapıyorsun, ben her meselede seni böyle görüyorum.



Özyer İstifa dedik zamanında yetersiz dedik çıktı.İlk turda elenirsek şaşmayın dedik çıktı.Ben huysuzluk yapmıyorum Eyüp Abi seninle aynı düşünce de olmayan herkes sana göre huysuz görülüyorsa saygıyla karşılarım.Ha Özyer'i hocalığından değil adamlığından dolayı kalmasını çok istedim bunu da belirtiyim.[/quote:1v7xzfgc]Burak bu forumda yazdıklarından dolayı özür dilediğinide hatırlıyorum, fazla uzatmakta istemiyorum.
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Burak Barut":3gtgai6i]Tek kelimesine bile katılmıyorum Eyüp Abinin yazısının.O yaptı şampiyon oldu bende yapayım şampiyon olayım dersek.Other Team demenin herhangi bir anlamı yok.Telekom özelleştirilmeden önce belli potansiyeli olan bir takım özelleşti onlarda pzarlarını geliştirdiler ve şu anda iyi bir noktadalar.Onu seven taraftarlara ihanet etmiş olur.Ayrıca biz de Telekom kapa gel dersek 2 yıl burada yazdığımız yazılara ihanet etmiş oluruz. Bizler başarıya endeksli bir kulup olmadık hiç eğer olsaydık Özyer Kalsın diye yazılar yazmazdık.Ülkerden kurtulalım ama düzgün oluşuım oluşturalım istiyorum ben.
Demekki doğru yazmışım, sen katılsaydın ciddi bir şekilde sorgulardım kendimi.[/quote:3gtgai6i]
:)
 
Ben Galatasaray Antrenörüne öyle bir yazıyı kendime yakıştıramadığım için özür diledim.Fikirlerimden dolayı kimseden özür dilemem çünkü zaten onlar benim fikirlerim.Bende uzatmak istemem.Saygılar.Saygım Sonsuz Sana.
 
Burak Barut' Alıntı:
Ben Galatasaray Antrenörüne öyle bir yazıyı kendime yakıştıramadığım için özür diledim.Fikirlerimden dolayı kimseden özür dilemem çünkü zaten onlar benim fikirlerim.Bende uzatmak istemem.Saygılar.Saygım Sonsuz Sana.
Benimde küçüklerime sevgim sonsuz ama gerçekten haklı haksız herşeyi eleştiriyorsun, buna üzülüyorum.
 

Üst