Galatasaray TV

Saim Karakuzu' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":2ok9hqdd]3500 TL maaş alıyor diye sık sık söylüyorsun Saim. Sanrısınki çok büyük para 3500 TL. Bence az bile alıyor. Ki belki rakam daha afzladır sen rakamı şaşırmış da olabilirsin. Marafları da ona göre fazla oluyor bu çocukalrın, bunu da düşünmek lazım
sühan herkes öyle alsa iyi güzel hoş en ortalama kanalımızdaki ücret 1600 ??[/quote:2ok9hqdd]
Bence Kanalda bir çok programa çıkan biri için çok bir para değil. Extra maliyetleride fazladır biliyorsun bu işi yapmanın.

ben onun aldığı paradan değil diğerlerinin aldığı komik paradan mutsuzum sühan böyle olmamalı ufuk bey her an takımın peşinde her yere gidiyor adamın aldığı maaş 1500 tl şaka gibi ya can erbesler daha az iş yapıyor sanki ama tv açıldığından beri kanalda olduğundan sanırım alıyor o parayı neyse mesela veli yiğit o kadar maç anlatıyor diğer branşların hepsiyle ilgileniyor onunda aldığı para 1700 çok uçuk değil mi bu kanalın yıllık geliri 5trilyon yeni parayla 5milyon tl tam komedi bu durum çalışanlarında ister istemez motivasyonunu etkiler bu durum . ama genel itibariyle bu kanal Hasan Tankayadan kurtulduğunda asıl kanal olacaktır bir de dipnot BJK tv de geliyor 23 kasımda digiturk 82. kanaldaymış onlarda sadece digiturkte olacakmış .

Saim Karakuzu' Alıntı:
evet kendisi bir altay taraftarı ve 3500tl maaş alıyor neyse bu konulara katılmadan devam ediyorum yazıma arkadaşlar bunu daha öncede yazmıştım program olarak çalışanlarda inanılmaz projeler var ama bunlar hasan beyden geçemiyor kaçamak cevaplar veriyor malesef yapılamıyor adam hafta bir kendi programı için uğruyor kanala bir yayın yönetmeni böyle olmamalı . Ayrıca artık GS TV ücretsiz olarak izlenecek bunu da geçtim kanal canlı yayınlar olsun haberler olsun bence şu anda hiçte fena değil özellikle program olarak : analiz, futbol akşamı ,florya günlüğü ,90+, avrupadan futbol , futbol akademisi gibi futbol programlarının yanında 5.periyot ve 24 saniye gibi basketbol programları da var (dipnot olarak haftaiçi bir basketbol programı daha gelecek . voleybol olarak manşet programı var ayrıca güncel olarak gs dünyası ve medya makinesi, branş raporu bizim dükkan gündem gibi programlarda var bilmiyorum ama bir klüp kanalında daha neler olması lazım aklıma gelmiyor bir şey o kadar kötü değiliz yani sakin olun her gün izliyorum ve bunu çok açık söylüyorum kanalımız iyi daha iyi olacak ilerleyen günlerde .
Güzel söylüyorsunda keske tersi olsaydi,yani internet yayini acik olsaydi,sonucta internet tüm evde vardir diye düsünüyorum DIGITÜRK yok ama.....

internetten alınana paranın yarısından çoğu türk telekoma gidiyor diye biliyorum bu yüzden olmayabilir aslında tt ile anlaşılsa oda olabilir ileride o da olur ama internetten verilebilir bir miktar diye düşünüyorum

Veli de çok az alıyormuş. Benim için sorun, Can'ın aldığı değil diğerlerinin alamadığıdır. Bence Can az alıyor, diğerleri çok çok az alıyor. Kanalın sorumlusunun bence tam zamanlı o iş ile uğraşması lazım. Hasan Tankaya iyi hoş insan ama başka işlere öncelik veriyor diye düşünüyorum.

Ben tv'nin iyi olduğu konusunda katılmıyorum sizlere. Bir tv kanalının olmazsa olmazı, can damarı canlı yayınlardır. Bizde canlı yayınlar çok çok az, futbol programımı yapacaksın otur canlı yap, iddaa programımı yapacaksın otur canlı yap.

Hangi kulüp kanalında bunlar oluyor bilmiyorum ancak canlı yayın mutlaka fazlalaşmalı, yeni ve taraftarı çekebilecek programlar koyulmalı. Bunun için engel Hasan Tankaya ise bertaraf edilmeli, bunu da yapacak olan başkandır. Alırsın bu adamı görevden veya kulağını çekersin, zaten onu başka bir göreve de verdiler..

Benim için o şu kadar aldı bu, bu kadar aldı önemli değil önemli olan tv'nin nasıl olduğu. Onların parasını da ben düşünecek değilim, ama daha fazla içerik ve canlı yayın olacak. Ha mesela borsa ile de bir şeyler olmalı, bizim borsa da hisselerimiz yok mu? Var. O zaman alttan geç, üstten geç ama haber ver millete. Sonuçta o hisseleri de alan bir zat-ı muhteremler var..

Bu arada konu dışı olacak ama Saim'e bir sorum var. Saim; 82. kanalda EPL var, yanlışın olmasın Bjk Tv hakkında. EPL'yi mi kaydıracaklar yoksa boş bir kanala mı alacaklar Bjk Tv'yi?

Barış Şişman' Alıntı:
Ben tv'nin iyi olduğu konusunda katılmıyorum sizlere. Bir tv kanalının olmazsa olmazı, can damarı canlı yayınlardır. Bizde canlı yayınlar çok çok az, futbol programımı yapacaksın otur canlı yap, iddaa programımı yapacaksın otur canlı yap.

Hangi kulüp kanalında bunlar oluyor bilmiyorum ancak canlı yayın mutlaka fazlalaşmalı, yeni ve taraftarı çekebilecek programlar koyulmalı. Bunun için engel Hasan Tankaya ise bertaraf edilmeli, bunu da yapacak olan başkandır. Alırsın bu adamı görevden veya kulağını çekersin, zaten onu başka bir göreve de verdiler..

Benim için o şu kadar aldı bu, bu kadar aldı önemli değil önemli olan tv'nin nasıl olduğu. Onların parasını da ben düşünecek değilim, ama daha fazla içerik ve canlı yayın olacak. Ha mesela borsa ile de bir şeyler olmalı, bizim borsa da hisselerimiz yok mu? Var. O zaman alttan geç, üstten geç ama haber ver millete. Sonuçta o hisseleri de alan bir zat-ı muhteremler var...
Dogru söylüyorsun.

Yanılıyorsun Barış. Bİr kanal'ın en kolay işidir Canlı yayın yapmak. Eğer beleşe emek harcamamaya girerlerse Canlı yyaın daha kolaydır. montajı yok hazırlığı yok. Direk konuk gelir boş boş gerekirse Telegol kıvamında 5 saat konuşursun ne olacak. Hatta biraz kastırsan 12 saatlik canlı yayın bile yaparsın. Bir kanalın iyi bir kanal olduğu programalrından belli olur. Program hazırlamak emek ister. Gider çekimi yaparsın çekim öncesi ön araştırma öyküyü hazırlama. Çekim esnası görüş alma. En son bunalrı belli bir sistematiğe göre oturtma ve montajalrını yapıp yayına verme. Yani canlı yayın bence kanalda kıvamında gidiyor. Ki her gün en az 5-6 saat canlı yayını olan kanaldan bahsediyoruz:)

Sevgili Sühan,
Sanırım Barış "canlı yayın yapmak bant program yapmaktan daha zordur" demek istemedi. Canlı yayın hakkında söylediklerin tamamen doğru ancak spor gibi dinamik bir konu başlığında canlı yayın olmazsa olmazdır. Canlı yayında esas olan izleyicinin katılımıdır. Örneğin Hagi'nin katıldığı programda izleyici soruları alınarak program daha etkileyici hale gelebilir. Basketbol ve voleybol maçlarından sonra anında değerlendirme yapılabilir. Bu branşlarda şube sorumluları yada yetkili diğer kişiler canlı yayına katılarak görüşlerini dile getirebilirler. Her şeyi bırak sporcular programa alınır. Etkileşim canlı yayının temelidir. Eğer soru almayacaksan, güncel bir şey konuşmayacaksan tabii ki canlı program yapmanın da bir anlamı yok.

Ben Fenerbahçe Tv'yi de beğenmiyorum. Ancak; onlar güncel bilgileri izleyiciye aktarmada bizden daha iyi çalışıyorlar. Resmi sitemizi düşünün. Bizim buradan haberimiz oluyor, diğer branş sonuçlarıyla ilgili, ancak resmi sitede 4-5 saat sonra, hatta bazen ertesi gün çıkıyor. Ben Galatasaray'ın voleybol maçının sonucunu neden Azerbaycan sitesinden öğreniyorum, Galatasaray'ın yetkilisi yok mu orada. Geçsin bilgiyi cep telefonuyla. Bu zor birşey değil.

Habercilikte durum böyle. Programlarda ise söylediğim gibi canlı programların sayısı artırılabilir, bant programlar da daha nitelikli hale getirilebilir. Ancak bunlar ekip işidir, profesyonellik işidir. Aslında bu konuda ne kadar başarılı olduğumuzu kanalın reklamlarına bakarak anlayabiliriz. Kulüple ilgili reklamlar dışında kanalda doğru düzgün reklam yok. Programların başında ve sonunda yer alan 'sunar-sundu' sponsoru yok. Belli ki televizyonun ekibi yeterli değil.

Sühan Abi,

Dediklerimi biraz yanlış anlamışsın. Tam anlamı ile Kurtuluş Abi'nin yazdığı gibi düşündüm, senin dediğinde doğru katılıyorum ancak canlı yayınlar çoğalmalı hatta Kurtuluş Abi'nin yazdığı gibi olmalı..

Kurtuluş Yazıcı' Alıntı:
Sevgili Sühan,
Sanırım Barış "canlı yayın yapmak bant program yapmaktan daha zordur" demek istemedi. Canlı yayın hakkında söylediklerin tamamen doğru ancak spor gibi dinamik bir konu başlığında canlı yayın olmazsa olmazdır. Canlı yayında esas olan izleyicinin katılımıdır. Örneğin Hagi'nin katıldığı programda izleyici soruları alınarak program daha etkileyici hale gelebilir. Basketbol ve voleybol maçlarından sonra anında değerlendirme yapılabilir. Bu branşlarda şube sorumluları yada yetkili diğer kişiler canlı yayına katılarak görüşlerini dile getirebilirler. Her şeyi bırak sporcular programa alınır. Etkileşim canlı yayının temelidir. Eğer soru almayacaksan, güncel bir şey konuşmayacaksan tabii ki canlı program yapmanın da bir anlamı yok.

O anlamda bende sizin gibi düşünüyorum. Özellikle futbol dışınd abasket dahil hiç bir branşın maçalrının gününü saatini net öğrenmek mümkün olmuyor. GSTV'de bir alt yazı bandı var orada yazın bari ama yok. Alt yazı bandı bilgi içeriğinden ziyade İddaa ve reklama ayrılmış. kombine alın bilyoner oynayın aha bnlarda sonuçlar üzerine dönüyor.

Habercilik anlamında zyaıflar. Bunun bazı sebepleri var biliyorum. Ama en azından sizinde dediğiniz gibi branşalrın maçlarının programı maç öncesi o branşın sporcuları ile maç hakkında röportaj maç sonrası ertesi gün veya sonraki gün gene o branşdan sporcularla mağlubiyetin ya da galibiyetin sebepleri üzerine oyun üzerine bir kısa röportaj olsa çok daha iyi olur. Bizde sporcu röportajları genel olarak maç bittiği an sporcunun nabız 140 iken yapılıyor bir daha yapılmıyor. Misal her gün antrenmandan sonra 2 sporcumuzla antrenman , geçen hafta ve bu hafta üzerine konuşulsa hergün ahberlerde değişik şeyler görsek iyi olrudu. Bizde haberleri sanki pazartesi hazırlıyorlar, cumaya kadar aynı bant dönüyor.

Zor bir iş de değil bu dediklerimiz. TV'lar futbolcularımızla röportaj yapmak için can atıyor. Biz elimizin altındakilerle hafta da bir 3 sandalye bir masa koyup yarım saat konuşturuyoruz. O programalr gene olsun uzun hedefli projeleri konuşalım o programlara dediğiniz gibi taraftar telefonla bağlansın direk sorusunu sorsun. (gerçi korkuyorlar taraftardan bu yüzden twitter-mail yolu ile soruyu istiyorlar) Ama bu anmtrenman sonrası röportajalrı arttırsınalr. Her antrenmanda iki oyuncudan geçmiş ve o hafta üzerine kısa röportaj yapmak o kadar zor olmasa gerek (2-3 dakikalık). Ki bu her branşta olmalı. Bakın ben GS ile bu kadar ilgili adamım GS'ın bir voleybolcusu ile otobüsle 12 saat yanyana seyahat etsem bilmem onun GS'da sporcu olduğunu. Basketbolcuları futbolcualrı hadi tanıyoruz yine de (ki ben alakalı olan taraftarım siz düşünün)

Evet, orjinal dilde yayın yapıyor..

---

Bu arada kanalın eski spikerlerinden Derya Aydoğan Şahin K.'nın belgeselinde oynamış, Şahin K.'nın hayatı belgesel olmuş ve Derya'da oyunculuk hünerini sergilemiş.

Büyük cesaret valla, ben olsam 100 metre yanına dahi yaklaşamazdım Şahin K.'nın.. :)

Barış Şişman' Alıntı:
Evet, orjinal dilde yayın yapıyor..

---

Bu arada kanalın eski spikerlerinden Derya Aydoğan Şahin K.'nın belgeselinde oynamış, Şahin K.'nın hayatı belgesel olmuş ve Derya'da oyunculuk hünerini sergilemiş.

Büyük cesaret valla, ben olsam 100 metre yanına dahi yaklaşamazdım Şahin K.'nın.. :)
Nerede gördün?