Gerçeklerle yüzleşmek!..

Aslında bu tartışmaya katılmak istemiyordum ama bende birkaç şey yazmak istedim.
Öncelikle Koray Hocayı son haftalarda eleştirilenlerden biri olarak söylüyyorum, asla onun gitmesi taraftarı değilim.Koray Hoca basketbol bilgisine her zaman saygı duyduğum bir koç.
Her oyuncunun formsuz zamanları olabileceği gibi hocalarında olur.Koray Hocanın da formsuz bir zamanı, ama ona yöneltilen ve lise defterinde oynadı diye dalga geçme noktasına gelinen her eleştirinin karşısında bende varım.
Koray Hoca öyle lise defterinden gelme bir koç değildir.Bunu herkes bilsin.GS'da kısıtlı bütçelerle,dar kadrolarla başarılı olmuş ve kendini GS basketboluna adamış bir kişidir.Ve emininki yılı 1998-1999 olabilir 1-0 önde başladığımız Ülker serisinin son maçında hakemler tarafından katledilmeseydikki hatırlayanlar o serinin son maçını çok çok iyi bilir(mesela maç boyu Ülkerin yaptığı faul sadece "2", GS'ın "33") şu an kariyerinde belki de bir final olacaktı.Kimlerle mi, Orhun Ene ve Petruska dışında kadrosunda hiçbir üst düzey isim bulunmayan vasat yabancılarla.
Söyleyin bana 90'lı yılların başında Efes, sonunda Tofaş efsaneleri dururken hangi koçdan siz mucize yaratmasını bekleyebilirsinizki.Bir taraftan Naumoskiyi beğenmeyerek gönderen Efes, diğer yandan Avrupa'nın en iyi PG'ı David Rivers'a, sayılı pivotlarına sahip TOFAŞ.Ülker bile her yıl Efesden çok daha fazla yatırım yapmasına rağmen sadece 2 kezşampiyon olduki bir tanesinde Efes de Naumoski yerine Chorciani vardı ve takımın o sezon en etkili silahı Ufuk Sarıca yarı final serisinde sakatlanmış, Lary Richard ise ancak yarı finalde tüm sezon geçirdiği sakatlıktan kurtulabilmişti.
Şimdi bu taraftar "lise defteri" koçu dediği kişiden yukarıdaki kadro hatta ekollerli geçip Koray Hocanın şampiyon olmasını mı bekliyor?Kusura bakmasın Henry Turner,Dallas Comegys,İbrahim Kutluay'lı kadroya sahip FB bile bunu başaramadı,değil başarmak yanına dahi bir kez yaklaştı.(O da Efes de Corcihani'li dönem)Evet Koray Hoca belki başaramadı ama en azından o yıllarda bu takımları zorlamayı başardı, bu bile o kadro ve bütçelere başarıydı aslında.
Murat Hocaya gelince bence geçen sene ULEB de yarı final oynamak başarıydı, ligde başarısız da olsa bu başarı GS'ın özlemini çektiği birşeydi.Fakat bu sene F.Ülker maçına kadar sabredildi,Murat hocayla bu sene başarı hayaldi, sadece oynattığı basketbola bakınca görünüyordu.Elimizdeki kadroyla ULEB den orta sınıf bir takıma ezilerek elenmemiz ise hiç de içimize sindirebileceğimiz birşey değildi.Biz demiyim en azından benim değildi.O zaman istifa etmeliydi bence,sonra EuroChallenge da gelen başarısızlık,oradaki Belçika takımından büyük fark yemek,Kyiv gibi sıradan bir takıma yenilmek,KK Zagreb gibi vasatın altında bir takımı evinde zar zor yenmek,sonradan gelecek yabancısız BJK'a ise mahkum oynayarak kaybetmek de tuz biber ekti.
Mithat Bey'e en fazla katıldığım konu GS'ın kadrosuna MS gibi sıradan bir oyuncuyu getirmesi.Yönetim daha iyisini almadı değil,GS'ın başına geçtiği gün MS'i istedi,bu haber basında da çıktı.Tamam riske girdi aldı,ona inandı diyelim sonuçta şu an Siena'nın PG'si İtalya ikinci liginden gelmişti, ya hazırlık maçlarında da mı göremedi?Yada ilk maçlarda?Marshall bu takıma uyum sağlayamıyordu,sağlayamayacaktı,sağlayamadı da.
Neyse daha fazla yazmıycam, zaten taraftara kalsa o gitsin bu gitsinle takımda ne oyuncu kalır ne yönetim ne de koç.Ortada takım filan kalmaz sonuçta.
Bu sene mutlaka Koray Hoca ile tamamlanmalı.
Her ne olursa olsun, ben başarılı olacağımızı ve Koray Hoca ile ligi kimsenin beklemediği bir yerde tamamlayacağımıza halen inanıyorum.
 
tartışmayın arkadaşım murat hocayı artık önünüze bakın ya artık neler yapılabilir şampiyonluk için ona bakın...Ben sağlam tam kadro çıkarsak playoff maçlarına ve kritik fener telekom maçlarını kayıpsız geçersek şampiyonluğa inanıyorum...Atkins in sorunu basketbol kalitesinden kaynaklanmıyor yüzüne bakarsanız anlarsınız...Mersin maçında hayata döndü takıma ayak uydurdu o hırsı ilk kez yüzünden okuduk...Cüneyt atkins ikilisi sağlıklıysa bu yükü kaldırır...Ligin en kaliteli yabancısı Graves takımımızda...Hosley i zaten söylemeye gerek benim kafamda hosley le ilgili en büyük soru işareti graves in liderliğini kabullenmesiydi...Mersin maçında takımın liderinin graves olduğunun bilincinde oynadı...Hüseyin zaten çok istiyor bu şampiyonluğu onun hırsıyla oynarsa durdurulamaz...Milojevic in kalitesini kepez maçında birkez daha gördük tartışılmaz bir oyuncu... murat cemal tufandan da playofflarda katkı alırsak neden olmasın...Umarım koray hocada takıma katkı sağlarsa...Kendimizi küçümsemeyelim arkadaşlar...Çok tehlikeli bir takımız efes maçında gördük...Eğer taraftar desteğide olursa ben ümitliyim...İyi bir rotasyon sağlanırsa bu oyucuların hepsinden verim alınır
 
Ünsal Bey o dönemde kimse coachluğa talip olmayınca mithat beyinde dediği gibi bir nevi mecburiyet karşısında kabul etti koray hoca. Başka bir hocayla anlaşıldıda bizim mi haberimiz olmadı ?
 
Mithat Bey açığa vurmaya başladığınızı ifade ettiğim iletinize kadar Oyak deplasmanında Fitch ile sorun yaşandı diyordunuz ki, bunu bilmeyen kalmamıştı. Siz Fitch olayının gerekçelerini ilk kez açıkladınız diyorum, yanlış mı söylüyorum?

"Geçen sene dee gaines ile yaşadığı kavga sebebiyle takımın ligin ikinci yarısında yaşadığı çöküntüyü hatırlatırım."
Yukarıdaki cümle size ait. Bu satırları okuyan ne anlar? Demek ki ben konuları çarpıtmıyorum, siz kendinizi doğru ifade edemiyorsunuz.

Bir grup çıkıyor, Galatasaray ın basketbol şubesini yönetmeye talip oluyor. Yeni bir sponsor olacak, Galatasaray´ı Ülker´den kurtaracağız diyor. Sonra sözleşmedeki tazminat hatırlatılınca, u dönüşü yapılıp sponsor değişmeyecek deniyor. Özyer´li Özyer´siz iki farklı bütçeden bahsedildiğine göre, sezon ortasında ayrıldığı için bütçede nasıl bir orta yol bulundu?

Kulüp demeyelim de ağabeyler Özyer´le çalışmama isteğini aylar öncesinden gündeme getirdi. Kunter´le temasa geçilen tarih de çok daha öncesine dayanıyor. Bunları da sizin o dönemki iletilerinizden anlıyoruz.

Haklısınız ben kulaktan duyma bilgilere ya da forumda okuduklarıma dayanarak yorum yapıyorum. Dediğiniz gibi Özyer´le hiçbir bağım yok. Böylece bana yönelik bu suçlamanızı kendiniz çürütüyorsunuz.

Her zaman diyorum bir kez daha hatırlatayım; Sezonu Koray Hoca ile tamamlamalıyız, sezon ortasında yaşanacak hoca değişikliği katkı sağlamaz bize. Ayrıca denildiği gibi şu andaki ortamda en az suçlu olan kişi Koray Mincinozlu´dur ama tek suçlu da Özyer değildir. Peki suçun aslan payı kimdedir? Perde arkasından şubeyi yönetmeye çalışan kişiler olabilir mi...

Son olarak bir not düşeyim iletime... Birçok kişiye üslup dersi veriyorsunuz ama ara sıra aynaya bakmayı ihmal ediyorsunuz.

Not: Artık konu hakkında yorum yapmayacağım, kendimi yeterine ifade ettiğimi düşünüyorum.
 
Öncelikle ithamlarınaza cevap vereyim,hiç kimse şubeyi yönetmeye talip olmadı.Şubenin zaten bir yöneticisi vardı,ikinci husus abiler dediğimiz kişiler kesinlikle hiç bir transfer görüşmesi yapmadı tamamen kulübün kendi iradesi ile almış olduğu bir karardır.

Sene başı bu takıma kim transfer yaptıysa,yeni bir basketbol anlayışı getireceğim diyen kimse suçun aslan payına o sahiptir.

Kimse tazminattan korkup U dönüşü yapmadı,bu kulüpte bu tarz olaylar olmaz,yalnız Telekomun 15 mil.dol. bir teklifi vardı.Ama şubeyi Ankara'ya taşınmasını şart koştukları için olmadı.

Uslüp konusunda aynaya bakmama gerek olduğunu sanmıyorum son aylardaki davranış değişikliği sebebiyle size bir tane armağan edebilirim.

Bütçe konusuna gelince bunu ben değil gazetelerde çıkan roportajlarda da görürsünüz,bütçede orta yol çok basit hoca halen aylık 70 bin ytl.tutarı alıyor.

Ben kendimi çok açık ifade ediyorum ancak gerçekler karşısında kurduğunuz hayellerin yıkılması sizi çok üzüyor olacak ki!!! yaşadığınız ütopyada kendinizle çelişiyorsunuz.

Baksanıza sayenizde forum outlet center oldu cezalarda % 20 ,%10,%30 indirimlere başaldınız.

Önce ceza verip sonra indirime gitmek,kendinizle ne kadar çeliştiğinizin en basit örneği.
 
Ünsal Y.' Alıntı:
[quote="Mithat Duran":11udys7y]

Murat ÖZYER'den sonra hiç bir koç bu takımı devralma cesaretini gösteremedi.
.

Bu kısmı pek doğru değil.[/quote:11udys7y]


Doğrusunuda bir zahmet yazsaydın sevgili Ünal.

Kaç tane koça teklif yaptılar sende çok iyi biliyorsun,ama kimse kabul etmedi.Bunuda ben biliyorum!!
 
Yok hocam birşey bilmiyorum ben; kaç koç kabul etmemiş galatasarayı? Bak ne demiş mesela Koray hoca :
--------------------------------------------------------
Özyer'in, takımın potansiyelini taşıyamadığı gerekçesiyle gönderildiğini belirten Mincinozlu, ?Bence takım iyi durumdaydı. Sadece bir ateş eksikti. Ama yönetim bir karar verdi ve ya benim ya da Orhun Ene?nin takımın başına geçeceği söylendi.
--------------------------------------------------------------------

Bildiğim kadarıyla Galatasarayı red eden 2 hoca var; biri Orhun Ene; diğeri de el altından operasyon yürütmeye çalıştıkları Jasmin Repesa. Hadi diyelim; o kısmı sen daha iyi bilirsin; o kanatla pek bağlantım yok ;Erman hoca da denenmiş olsun; etti 3. Dünyada 3 koç mu kaldı? Ama mesela; teklif yapılıp; ondan sonra adam kabul edecekken telefonlarına çıkmadığımız bazı hocalar biliyorum. Başka bazı görevi almaya hazır; evlerinde şampiyonluklar bulunan önemli hocalar da biliyorum; konuştum çünkü. O yüzden; kusura bakma hocam; Orhun Ene'nin " sezon başında kurmadığım bir takımı almak istemiyorum; kusruuma bakmayın " demesi; Galatasaray'ın kimsenin almayacağı kadar feci bir takım olduğu manasına gelmez. Aksine; tam rakamları bilmiyorum; ama dediğiniz gibi 10 milyon dolar ise; bu rakamları harcayan bir organizasyonun Avrupa üzeriende getiremeyeceği ; toplam 12-14 koç vardır; kalan herkes parası verilip; öne doğru düzgün bir yol haritası konulduğunda koşarak gelir.
 
Ünsal Y.' Alıntı:
Yok hocam birşey bilmiyorum ben; kaç koç kabul etmemiş galatasarayı? Bak ne demiş mesela Koray hoca :
--------------------------------------------------------
Özyer'in, takımın potansiyelini taşıyamadığı gerekçesiyle gönderildiğini belirten Mincinozlu, ?Bence takım iyi durumdaydı. Sadece bir ateş eksikti. Ama yönetim bir karar verdi ve ya benim ya da Orhun Ene?nin takımın başına geçeceği söylendi.
--------------------------------------------------------------------

Bildiğim kadarıyla Galatasarayı red eden 2 hoca var; biri Orhun Ene; diğeri de el altından operasyon yürütmeye çalıştıkları Jasmin Repesa. Hadi diyelim; o kısmı sen daha iyi bilirsin; o kanatla pek bağlantım yok ;Erman hoca da denenmiş olsun; etti 3. Dünyada 3 koç mu kaldı? Ama mesela; teklif yapılıp; ondan sonra adam kabul edecekken telefonlarına çıkmadığımız bazı hocalar biliyorum. Başka bazı görevi almaya hazır; evlerinde şampiyonluklar bulunan önemli hocalar da biliyorum; konuştum çünkü. O yüzden; kusura bakma hocam; Orhun Ene'nin " sezon başında kurmadığım bir takımı almak istemiyorum; kusruuma bakmayın " demesi; Galatasaray'ın kimsenin almayacağı kadar feci bir takım olduğu manasına gelmez. Aksine; tam rakamları bilmiyorum; ama dediğiniz gibi 10 milyon dolar ise; bu rakamları harcayan bir organizasyonun Avrupa üzeriende getiremeyeceği ; toplam 12-14 koç vardır; kalan herkes parası verilip; öne doğru düzgün bir yol haritası konulduğunda koşarak gelir.


Söylediklerinde son derece haklısın Jasmin olayı yattıktan sonra yerli üç hocayla görüşüldü,birini başkan kabul etmedi diğer ikisini hocaların kendileri istemedi.Jasmin harici yabancı hocaya bende karşıydım,bir tek Tab BALWİN'sıcak bakıyordum onuda yönetim düşünmedi.

Malesef bizim idarecilerin gprs sistemi bozuk,onun için yol haritası veremiyorlar.
 
başkanın istemediği halil üner sanırım?Bu arada sizinle aynı fikri paylaştığım ender konulardan biridir baldwin gelse tek kelimeyle mükemmel bişey olurdu...
 
Barış Gürek' Alıntı:
başkanın istemediği halil üner sanırım?Bu arada sizinle aynı fikri paylaştığım ender konulardan biridir baldwin gelse tek kelimeyle mükemmel bişey olurdu...

3günün sonunda en azından ortak bir isimde buluştuk nihayet :)
 
jasmin represa yada oktay mahmudi dışındaki isimler zaten bizi ileriye götüremezlerdi...Benim kendi fikrim kızların başarılarından sonra başkanın dedehayırı bırakmayacağı ve en büyük temennim seneye bizi kimin çalıştıracağının sezonun bitimiyle belli olmasıdır....
 
Barış Gürek' Alıntı:
jasmin represa yada oktay mahmudi dışındaki isimler zaten bizi ileriye götüremezlerdi...Benim kendi fikrim kızların başarılarından sonra başkanın dedehayırı bırakmayacağı ve en büyük temennim seneye bizi kimin çalıştıracağının sezonun bitimiyle belli olmasıdır....

Tahminim,Ahmet beyin 2010 mart ayındaki kongreye kadar ,görevini yapacağı yönünde,seçim sonrası ne olur bilemem ama başkanın karşısında bu sefer öyle kolay lokma bir aday olmayacağını,tekrar seçilmesinin zor olduğu kanatindeyim.

Yalnız önümüzdeki sene takımı kimin çalıştıracağı konusuna gelirsek aday % 80 belli onuda daha sonra özel mesajla söylerim.

Ancak önümüzdeki yılın bütçesinin 10 mil. doları az biraz geçeceğini biliyorum.
 

Üst